Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכול התחיל מקצת זמן פנוי ושעמום.

יש לי מגבר סטריאו נחמד שהחלטתי להחליף בו את כול הקבלים.

לאחר שפירקתי אותם ומדדתי אותם הזמנתי, חבילה של בערך 27 קבלים.

דאגתי מראש שסכום החבילה כולל עלויות השילוח לא יעבור את ה75$.

עלות הקבלים הסתכמה ב28.29$.

עלות השילוח דרך Fedex(חברת השילוח שדרכה האתר שולח), הסתכמה ב40$.

כן כן יקר לחבילה שלא שוקלת 300 גרם ובעלת נפח קטן, אבל זו לא הנקודה זה מחיר שהייתי מוכן לשלם.

סך הכול השווי הכולל עמד על 68.29$, אפילו בחרתי קבל אחר ממה שרציתי כי לא הייתי מוכן שהשווי יהיה יותר מ75$.

אתמול קיבלתי טלפון מFedex שמבשר לי שהחבילה הגיע ואני צריך לתאם אתם זמן שבו אני יוכל לקבל את החבילה.

עד כאן הכול מצוין והשירות מהיר.

אמרתי לטלפנית שכרגע אני לא יכול לתת לה זמן ואני אתקשר היום, ואז כבדרך אגב היא הוסיפה שצריך להוסיף עוד 175 שקל על העובדה שהחבילה שוחררה מהמכס!.

הייתי בשוק, אבל לא ממש היה לי את הזמן לדבר, ולכן התקשרתי היום לשירות הלקוחות.

בשירות הלקוחות הסבירו לי שמכיוון שהחבילה שלי הכילה מספר פריטים גדול היא הוגדרה כיבוא סיטונאי.

בדקתי את העניין, אכן מה שמוגדר כיבוא סיטונאי מחויב במסים גם אם ערך החבילה הוא פחות מ75$, הבעיה שאין שום הגדרה למונח "ייבוא סיטונאי".

הטלפן הנחמד הציע לי לדבר עם המכס ואולי לקבל מהם החזר כלשהו.

אני הבנתי שלא הגיוני שהמכס חייב אותי על סכום כזה, לכן ניסיתי לברר לעומק מה בדיוק מרכיב המס, ומה בדיוק מרכיב ה"הכנסנו לך את האלמנט".

אז ככה מתוך כול ה175 שקלים הללו 104 שקלים הם תשלום לFedex על השירות המצוין שהם עשו בשחרור החבילה, השאר תשלום למכס שיש סיכוי להציג להם הוכחות ולקבל על זה החזר.

כול ההסברים שלי לטלפן שהם פשוט הזויים לא עזרו, מבחינתו הוא לא יכול לעשות שום הנחה ואפילו כדבריו "יצאתי בזול".

אז מה היה לנו:

קבלים בשווי כולל של 28.29$=103 שקלים

עליהם עלות משלוח הזויה של 40$ על חבילה קטנה שלא שוקלת כלום(על זה אינני מתלונן, הסכמתי לשלם)=146 שקלים.

סך הכול 68$.

החבילה מגיע לארץ והופ המחיר שלה קופץ בעוד 175 שקלי, שמתוכם 104 שקלים לFedex.

כלומר המחיר שצריך לשלם לFedex על חבילה קטנה של 27 קבלים שלא שוקלת 300 גרם ושווים 103 שקלים הוא להחזיק חזק 250 שקל!

האם זו אינה חמדנות?

האם זו לא אחלה דרך לתפוס את הבנאדם בביצים ולהוציא ממנו עוד כסף?

אני שולח המון דברים לארץ ומקרה כזה הזוי עוד לא קרה לי.

אני משתמש גם כשאין ברירה בשירותים היקרים של החברות האלה, אבל דרך מתווך.

מה שמוזר הוא שכשאשר אני משתמש בשירותים של החברות המספקות כתובת ווירטואלית בארה"ב גם אם המוצר עובר את ה75$ אין שום עמלות נוספות והזויות של חברות השילוח, למרות שמדובר באותן חברות שילוח' UPS, Fedex וכו'.

אפילו יצא לי פעם להזמין 80 שעונים(כן אני יודע שזה הרבה שעונים) בסכום כולל של 1400 שקלים בערך. המשלוח היה עם DHL כי האתר שממנו הזמנתי עובד איתם.

אני זוכר ששילמתי משהו כמו 200-300 שקלים כדי לקבל את החבילה, שזה כלל אחוז לא מבוטל למכס.

זה למה אני עצבני כול כך שאמרתי להם שהם יכולים להחזיר את החבילה לחו"ל מבחינתי.

אני יזמין עוד חבילה ישלח אותה לארה"ב לכתובת הווירטואלית/לבן דוד שלי ויבקש מהם לשלוח לי לארץ.

גם אם המחיר שאני ישלם יהיה יקר יותר אני לא ישלם לחברת Fedex שקל נוסף אף פעם.

ראו הוזהרתם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא שולחים כלום עם חברות השליחויות. נקודה.הן לא מתאימות לאנשים פרטיים

יוצא הדופן היחידי הוא BUY2 ודומיו ואז אתה משלם על השרות כולל השחרור מהמכס ויכול להחליט אם זה מתאים לך

פורסם

בכמה קבלים מדובר???

או שקנית ביוקר.

תזמין מ taydaelectronics בדואר רגיל וכל הסיפור יעלה לך 30 שקל לדעתי.

יש להם קבלים החל מ2 סנט (קרמיים קטנטנים) ועד קצת יותר מ10 סנט (אלקטרוליטיים היותר גדולים)

ועוד המון רכיבים, הכל זול.

אני הזמנתי ומאוד מרוצה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הזמנתי קבלים איכותיים לאודיו של חברת nichicon.

לא קבלים סטנדרטיים.

שני הגדולים ממש עלו ביחד 18$.

כול ה25 האחרים עלו יחד 10$, גם של אותה חברה.

ארמגדון תאמין לי שאני יודע את זה, זו הסיבה שדאגתי שהעלות הכוללת של החבילה (מוצר+משלוח), לא תגיע ל75$.

לא העלתי על דעתי את התסריט ההזוי הזה.

אני מתחיל לחשוד שהאינטרס של החברות האלה הוא שכול חבילה תעבור במכס כדי לגבות את התשלום על השיחרור במקרה הצורך.

אז אתה משלם להם סכום עצום על המשלוח והם עוד מחפשים איך לדפוק אותך.

זו התחושה שאיתה סיימתי את הסיפור.

מחברת שילוח הם הפכו לחברת שירותים, שילמתי 40$ מחיר משלוח מופקע איפה ביקשתי/נאמר לי שעליי לשלם עוד כסף על שיחרור החבילה?

כששאלתי הטלפן את השאלה הזאת הוא בכלל האשים את המוכר בארה"ב שלא ידע אותי שיש תשלומים נוספים.

כי המוכר בארה"ב בטח יודע שיש דבר כזה מיסים על מוצרים מעלX כסף.

כי הוא בטח יודע שיש כזה מושג ייבוא סיטונאי.

אני בטוח שהוא מבחינתו לא יודע כלום חוץ מהטלפון של Fedex.

בדקתי כבר לגבי משלוח נוסף.

עלות שילוח בתוך ארה"ב 4$.

בן דוד שלי ישלח לי את זה דרך USPS וזה יעלה לו 10-15$.

במידה שהמכס לא יפול שוב על החבילה(וסיכוי גבוה שלא), אני ישלם שקל פחות ממה שיעלה לי לשלם לFedex בהנחה שהמשלוח לכאן באמת יעלה 15$(יש סיכוי שאפילו פחות).

אם המכס יפול על החבילה אני ינסה להסביר לו שהוא טועה ובמקרה הגרוע אני ישלם לקופת המדינה מע"מ ויפסיד כסף במקרה הזה, אבל ירגיש הרבה יותר טוב עם עצמי.

פורסם

היית קונה קבלים של rubycon, לא נופלים באיכות מ-nichicon וזולים יותר.

יש אותם באיביי והמשלוח אינו דרך חברת בלדרות כלשהי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

גם את הניצ'יקון ניתן למצוא באיביי.

הבעיה שדברים כאלה נוטים לזייף, לא קשה במיוחד, לכן חיפשתי אתר אמין ששולח.

הסכמתי לשלם גם את מחיר המשלוח המופקע, אבל מה שקרה בסוף היה לא מתוכנן, הזוי ולימד אותי לקח.

אני מקווה שאנשים פה ילמדו את אותו לקח, כבר פתחו פה דיון לפני איזה חצי שנה על משלוח של רדיאטור עם פדקס.

שם גם הם דרשו תשלום מופקע על שחרור החבילה, אבל המחיר שלה מלכתחילה היה גבוה מ75$, ולכן היא עברה את ההליך במכס.

הגיב שם עובד מטעם Fedex שכתב שאם מחיר החבילה היה פחות מ75$ לא היו נגבים כול שאר החיובים.

מסתבר שגם בחבילות שערכה מתחת ל75$ Fedex כבר ימצאו סיבה לחייב אותך בעמלות הזויות.

מסקנה: אל תשלחו בFedex כלום!

לא חבילה ששווה 100$, ולא אחת ששווה 1$.

פורסם

נשמע שכבר דואר ישראל ו-EMS עדיף. חבילה גדולה (נברשת) שעלתה $110 הגיעה מסין לביתי תוך 10 ימים עם עמלה נוספת של 35 ש"ח תמורת שחרור קבוצתי מהמכס, ובלי פרוטה למכס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגיל, שיטת ה"מצליח" של סניף FEDEX הישראלי. :evil:

להרים טלפון ולהבהיר להם חד משמעית שאתה מוכן לשלם כסף נוסף אך ורק עבור מיסים שנגבו ע"י מדינת ישראל, אם יש להם אסמכתא לתשלום הנ"ל.

עמלות שחרור ושאר חארטות שהם ממציאים - שיילכו לחפש. אתה שילמת על שירות השילוח ובו נכללים גם המאמצים הכבירים של נציג FEDEX ישראל במכס. לא מוצא חן בעיניהם - נא להחזיר את החבילה לשולח כי אינך מעוניין בה.

חד וחלק, זו השיטה היחידה שעובדת איתם.

פורסם

סתם שאלה. נגמרו הקבלים בשדרות הר ציון שאתם מזמינים קבלים מחו״ל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני רוצה לעדכן בהתפתחויות.

פרסמתי את הסיפור בפורום נוסף,HWZONE

באחד הפוסטים בדיון פנה אליי נציג מטעם Fedex

האמת שלא שמתי לב להודעה, אבל הוא התאמץ ושלח לי גם מסר פרטי.

השארתי לו את הפרטים האישיים שלי.

קיבלתי היום טלפון מהמנהל באגף שירות הלקוחות, רון פרחי.

רון הסביר לי שוב מדוע חויבה החבילה שלי בעלות המדוברת.

היה בינינו דיון רגוע ומנומס שבו הסברתי לרון את דעתי ועמדתי שאני מבין מדוע החבילה חויבה בסכום המדובר, אך מצד שני גם את הצד שלי כפי שהובא בפוסט הראשון שלי.

בסוף השיחה רון הפתיע אותי. הוא אמר שחשוב לו שאני כלקוח אצא מרוצה, ולא עם הרגשה רעה מכול הסיפור, ושהוא יבטל את החיוב במלואו, המכס+עמלת השחרור.

למרות שאמרתי לו שאני מוכן לקחת על עצמי את עלות המכס, והבעיה היחידה שלי היא עם עלות שחרור החבילה הוא התעקש לבטל את כול החיוב.

אני רוצה קודם כול להודות לנציג Fedex שצפה בדיון הזה והפנה אותי אל רון, וכמובן להודות לרון ולחברת Fedex על ההבנה והשירות המצוין.

פורסם

אני רק מקווה שלא תצא עם תסמונת האישה המוכה והסיפור הזה,

ושתבין שאסור לך בשום פנים ואופן להיעזר שוב בפדקס ישראל.

זה לא שירות מצוין, זה זימבור בשיטת שקשוקה-מצליח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא השירשור הראשון, השני או השלישי שנפתח כתלונה על סכומים מופרזים של חברת בלדרות כזו או אחרת. ובכל זאת, אנשים ממשיכים ליפול בעניין הזה. כאדם שמקבל חבילות על בסיס שבועי מחו"ל אני יכול לומר בוודאות ובמאת האחוזים. תזמינו דרך דואר רגיל של אותה מדינה, לא אקספרס ואז לא תשלמו שקל שחוק אחד בעבור עמלת שיחרור ובדיקה.

מה הקאץ כאן? פדקס, UPS ,EMS ואחרים מוגדרים כחברות שליחויות אקספרס. כלומר הן מחוייבות (מעצם היותן אקספרס) למסור את החבילה מקסימום תוך 4 ימים מאותו יום שהיא נשלחה. כל חבילה אמורה להיבדק לגבי התכולה שלה. חברות השליחויות טוענות מכיוון שהן חברות אקספרס וחייבות למסור את החבילה במהירות האפשרית אז הן לא עומדות בלחץ של בדיקת החבילות ולכן הם מגייסות כוח אדם נוסף. זה עולה להן כסף ולכן כביכול הן גובות ממך עוד 104 שקלים (במקרה הזה).

לעומת זאת, כאשר חבילה מגיעה בדואר רגיל שלוקח עד חודש לא משלמים גרוש שחוק אחד. חברות הבלדרות טענו בזמנו שהן מופלות לעומת רשות הדואר בכך שהן חייבות לגבות כספים נוספים מהלקוח ואילו דואר ישראל לא מחייב את הלקוחות וזה פוגע להם בפרנסה. התשובה הייתה שדואר ישראל הוא לא אקספרס ומיכוון שהוא לא מחוייב למסור את החבילה במיידי עובדי הדואר כביכול בודקים את החבילות בקצב שלהם. לכן אין צורך להעסיק כח אדם נוסף. זו הסיבה שלוקח לחבילה מסין להגיע תוך חודש. לפעמים החבילה כבר בארץ אבל עדיין לא נבדקה.

האם כל הסיפור של הוספת כח אדם שמוסיפה לעלויות אמיתי? אני לא יכול לומר אבל מה שאני כן יכול לומר שאני לא משלם שקל שחוק אחד על חבילה שתכולתה מתחת ל 75 שקלים שמגיעה בדואר לא אקספרס.

בקיצור, אם היית מזמין את הקבלים הללו בדואר רגיל כנראה שהיית מקבל אותם אחרי שבועיים או חודש אבל לא היית משלם שקל שחוק אחד. היום זמן שווה כסף. מי שיכול לחכות יחסוך לא מעט. מי שלחוץ וחייב את החבילה במיידי תמיד יקבל איזה צינור כלשהו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...