Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ספר את זה לגיר שיש לו נטיות לשבוק אחרי 130K+\- (כמובן תלוי בשימוש וכמובן שיש כאלו שנסעו יותר אבל הרבה לא מחזיקים מעמד אחרי הק"מ הזה)

מה שכן אם אתה לא מפחד מהוצאה חד פעמית גדולה (ביחוד אם אתה מתעתד להחזיק ברכב הרבה זמן) זה יכול להיות אחלה דיל לרכב נוח ומאובזר.

אתה מכיר רכבים בלי הוצאות בכלל? גם באימפלה לא חסר הוצאות.

הבעיה הכי גדולה בגירים האלה זה המוח והרוה בשנתונים האלה כבר הוחלפו וגם ההוצאה החד פעמית סבירה במידה וצריך להחליף.

פורסם
אתה מכיר רכבים בלי הוצאות בכלל? גם באימפלה לא חסר הוצאות.

הבעיה הכי גדולה בגירים האלה זה המוח והרוה בשנתונים האלה כבר הוחלפו וגם ההוצאה החד פעמית סבירה במידה וצריך להחליף.

אכן בפיג'ו הגיר נוטה להתפגר אחרי באזור ה 130K, כנראה מדובר באמת במחלה רצינית כי אני אישית מכיר לפחות שלושה 307 שונים (לא כולם SW) שכולם עברו שיפוץ גיר באזור ה 120-130K, שזה ללא ויכוח הרבה מוקדם מידי.

*Silent mode off*

חייב לחלוק עליך בקשר לאימפלות. למרות השמועות על אטם סעפת שנאכל ולמרות המסרקי הגה שרובם הוחלפו עוד כשהרכבים היו צעירים, האמינות מאוד גבוהה אני חייב לציין. שוב ממה שאני מכיר אישית, אני מחזיק אימפלה כבר כמעט שלוש שנים (שנתיים ושמונה) מתוכם שנה ו 9 עם מערכת גז, אחי מחזיק אחת כבר שנה פלוס על גז, עוד שני חברים מהעבודה שהחזיקו כל אחד אימפלה כ 4 שנים, עוד חבר מהעבודה שהחזיק 2 אימפלות שונות (3400 ואח"כ 3800 מפוארת), עוד חבר שהחזיק אימפלה במשך שלוש שנים, ואני יכול לתת לך עוד דוגמאות, אף אחד לא נאלץ להחליף גיר או לעשות ראש מנוע או כל בעיה רצינית אחרת לאורך כל התקופה (ושאלתי וחפרתי לפני שקניתי תאמין לי...)

מצד שני אני מכיר מישהו שהחליפו לו מחשב Body במוסך בעלות של 3500 ש"ח על סתם, כי הבעיה שלו היא בעיה של נעילת גניבות שקשורה למערכת ה Passlock בכלל קשורה לחיווט בעייתי ומשהו שאפשר לפתור בעזרת החלפת חוטים וספריי מגעים... בקיצור לא חסרים סיפורים שרובם נובעים מכך שבארץ לא יודעים לטפל באמריקאיות, במיוחד במוסכים. כנ"ל לגבי אותו וסת לחץ שמן גיר דפוק שמחליפים אותו בהתחלה כשהוא מתחיל לדפוק ושלום על ישראל, אבל כמובן שאם ייקחו את הרכב למוסך ב 90% מהמקרים מכון גירים ייתן אבחנה של שיפוץ גיר ולמה? כי הם לא מכירים את הרכב ואת הגיר כנראה (אני בטוח שכמוני, ראית בעצמך כאן בפורום לפחות 2 מקרים כאלו, אחד מהם לפני חודשיים שלושה אם אני זוכר טוב).

לדעתי בסה"כ אם שמים בצד את כל השמועות, זה אוטו של שים דלק (או גז :)) וסע! מטיפול לטיפול. לא פחות אמין לדעתי משום טויוטה או מאזדה או פורד למיניהן. ודרך אגב אותו דבר לגבי ביואיקים, מאליבו, אפלנדר וכו' וכו', אלה כולם אותו שטנץ, מנועים וגירים דומים ולעיתים זהים (ופשוטים! ויש מי שיאמר מיושנים), אמינים מאוד בסה"כ, סיפורי בלהות לא חסר אבל אם תבדוק סטטיסטית תראה שזה לא כזה נורא, פשוט יש המון סיפורים על אנשים שהוציאו המון כסף בגלל מוסכניקים מטומטמים שמחפשים בעיה סביב עצמם ולא בודקים באינטרנט על מחלות, חושבים שזה כמו רכב יפני וזה לא, וחבל.

*Silent mode back on* :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אכן בפיג'ו הגיר נוטה להתפגר אחרי באזור ה 130K, כנראה מדובר באמת במחלה רצינית כי אני אישית מכיר לפחות שלושה 307 שונים (לא כולם SW) שכולם עברו שיפוץ גיר באזור ה 120-130K, שזה ללא ויכוח הרבה מוקדם מידי.

*Silent mode off*

חייב לחלוק עליך בקשר לאימפלות. למרות השמועות על אטם סעפת שנאכל ולמרות המסרקי הגה שרובם הוחלפו עוד כשהרכבים היו צעירים, האמינות מאוד גבוהה אני חייב לציין. שוב ממה שאני מכיר אישית, אני מחזיק אימפלה כבר כמעט שלוש שנים (שנתיים ושמונה) מתוכם שנה ו 9 עם מערכת גז, אחי מחזיק אחת כבר שנה פלוס על גז, עוד שני חברים מהעבודה שהחזיקו כל אחד אימפלה כ 4 שנים, עוד חבר מהעבודה שהחזיק 2 אימפלות שונות (3400 ואח"כ 3800 מפוארת), עוד חבר שהחזיק אימפלה במשך שלוש שנים, ואני יכול לתת לך עוד דוגמאות, אף אחד לא נאלץ להחליף גיר או לעשות ראש מנוע או כל בעיה רצינית אחרת לאורך כל התקופה (ושאלתי וחפרתי לפני שקניתי תאמין לי...)

מצד שני אני מכיר מישהו שהחליפו לו מחשב Body במוסך בעלות של 3500 ש"ח על סתם, כי הבעיה שלו היא בעיה של נעילת גניבות שקשורה למערכת ה Passlock בכלל קשורה לחיווט בעייתי ומשהו שאפשר לפתור בעזרת החלפת חוטים וספריי מגעים... בקיצור לא חסרים סיפורים שרובם נובעים מכך שבארץ לא יודעים לטפל באמריקאיות, במיוחד במוסכים. כנ"ל לגבי אותו וסת לחץ שמן גיר דפוק שמחליפים אותו בהתחלה כשהוא מתחיל לדפוק ושלום על ישראל, אבל כמובן שאם ייקחו את הרכב למוסך ב 90% מהמקרים מכון גירים ייתן אבחנה של שיפוץ גיר ולמה? כי הם לא מכירים את הרכב ואת הגיר כנראה (אני בטוח שכמוני, ראית בעצמך כאן בפורום לפחות 2 מקרים כאלו, אחד מהם לפני חודשיים שלושה אם אני זוכר טוב).

לדעתי בסה"כ אם שמים בצד את כל השמועות, זה אוטו של שים דלק (או גז :)) וסע! מטיפול לטיפול. לא פחות אמין לדעתי משום טויוטה או מאזדה או פורד למיניהן. ודרך אגב אותו דבר לגבי ביואיקים, מאליבו, אפלנדר וכו' וכו', אלה כולם אותו שטנץ, מנועים וגירים דומים ולעיתים זהים (ופשוטים! ויש מי שיאמר מיושנים), אמינים מאוד בסה"כ, סיפורי בלהות לא חסר אבל אם תבדוק סטטיסטית תראה שזה לא כזה נורא, פשוט יש המון סיפורים על אנשים שהוציאו המון כסף בגלל מוסכניקים מטומטמים שמחפשים בעיה סביב עצמם ולא בודקים באינטרנט על מחלות, חושבים שזה כמו רכב יפני וזה לא, וחבל.

*Silent mode back on* :)

איך הולך עם הגז על הרכב? עובד יפה בלי בעיות?

פורסם

כן, בינתיים הכל תקין. גם אצל אחי (מאז שקנה את הרכב לפני שנה בערך) וגם אצל חבר שקנה לפני חצי שנה בערך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
כן, בינתיים הכל תקין. גם אצל אחי (מאז שקנה את הרכב לפני שנה בערך) וגם אצל חבר שקנה לפני חצי שנה בערך.

כולם עם ה 3.4?

פורסם

כן, אבל לא חושב שיש הבדל לגבי ה 3.8 (המנועים בנויים באותה הטכנולוגיה אז למה שיהיו הבדלים?)

תבדוק ברשת ותראה שיש תמיד כמה ביואיקים לה-קרוס ולוצרן שנמכרות עם מערכות גז מותקנות כבר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

לגבי האימפלה יש הרבה אימפלות מוסבות כבר - עדיף לחפש אחת מוסבת.

לגבי הגיר של ה-307 מדובר בעיקר על הדגמים שלפני מתיחת הפנים - אלה שאחרי מתיחת הפנים מראים אמינות גבוהה הרבה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ולאחר מתיחת הפנים גם הרכב עובר את התקציב וגם בעיית הגיר לא כ"כ נפטרה, אמנם האמינות השתפרה אבל עדיין

יש בעיות ושוב כמו שציינתי אם הוא יכול לספוג הוצאה חד פעמית גבוהה ומחזיק את הרכב לאורך זמן הפיג'ו אחלה עיסקה.

פורסם
yonisi, כמה פחות או יותר עולה התקנת מערכת הגז באימפלה?

אני התקנתי לפני כמעט שנתיים במחיר של יותר מ 10K בגלל פריסה ארוכה ל 24 תשלומים, בפועל המחיר למזומן היה באזור ה 9.5K. אבל, מאז מסתבר שדברים השתנו והתחרות היום גרמה להורדת המחיר, אחי התקין על אימפלה לפני בערך שנה במחיר של 9K, וחבר התקין לפני חצי שנה בערך על אימפלה במחיר של 7.5K אחרי שבא אל המתקין כאן עם הצעות מחיר של פחות מ 8K ממתקינים באזור המרכז. ממה שהבנתי התקנה על רכב 4 צילינדר רגיל שפעם הייתה עולה כאן בערך 7.5 היום כבר עולה פחות מ 6K, עם קצת משא ומתן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

מבחינת האמינות הכללית, האימפאלה וכלל האמריקאיות אמינות, אך רגישות להזנחה.

הפיג'ו טובה, אבל אני לא מתקרב ולא ממליץ יותר על צרפתיה אוטומטית, המנועים בסדר גמור אבל הגירים לא.

קח בחשבון שהאימפאלה היא ספינה אמריקאית יחסית, מפנקת, וכל טוב אמריקאי, מה שלא תמצא בפיג'ו.

מה גם שלמנוע יתרון חשוב מבחינת כוח, רכב עם מנוע גדול אוכל הכל, אתה בטעות עובר את המותרת עם מנוע גדול.

במשפחתיות סטנדרטיות, אתה מפעיל מזגן, וכבר הרכב מרגיש כבד יותר, מה שכמעט ולא תרגיש במנוע גדול.

לגבי צריכת דלק, אולי 3.8L נשמע המון, אבל הכל תלוי.

אם אתה נוסע 10KKM בשנה, אז זה לא קריטי.

אם אתה נוסע 30KKM בשנה זה כבר מתחיל לכאוב בכיס.

יש המון חוות דעת טובות על אמריקאיות מוסבות לגז.

קח בחשבון שהייתרון בגז בא לידי ביטוי בעיקר אם לא רק בבינעירוני!

אנשים שונים נוהגים לחשוב שהגז אוטומטית מוריד חצי מעלויות הדלק, גם אם זה בעיר.

לא בדקתי את זה, לא נסעתי או נהגתי בחיים על רכב מוסב גז, אבל שאלתי חברים עם ניסיון בזה.

הבעיה העיקרית שאני רואה פה, זה שאתם 6 נפשות ברכב.

תבדוק טוב בנסיעת מבחן את האימפאלה 6 מקומות, תראה שנוח לך לנהוג ככה עם שלושה אנשים מקדימה.

יש עוד מכוניות מתאימות, לא חייב להנעל על שתיהם בלבד.

פורסם
באיזה שנתון בוצעה מתיחת הפנים המדוברת? ראיתי פה בפורום 3 דעות שונות...

חבר טוב, שמקצועו הוא שיפוץ גירים טוען שב-307 מ-2004 הגיר כבר הוחלף בגיר משופר. אגב את הגירים של שנת 2002/3 הוא משפץ תמורת כ-7K ומכניס להם טבעות משופרות (למעשה שייכות לגיר המקביל של רנו) דבר שמאריך מאד את חיי הגיר המשופץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...