Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות קצת משונה, אני יודע, אבל בכל זאת.

לאחר כחודשיים של התלבטויות בנוגע למעבר ל-7 מקומות (כולל פה בפורום), החלטתי לרדת מהנטייה הראשונית שלי (MPV או וויאג'ר) ולחפש חלופות פחות "גדולות". לאחר מחשבה הבנתי שבאמת איננו נוסעים תדיר בהרכב מלא לרבות ציוד, ולכן ניתן לוותר על המיניוואנים הגדולים, ולחתוך קצת בתקציב, כשההפרש ילך למקומות טובים אחרים.

כרגע אנחנו 5 נפשות (3 בוסטרים/כיסאות בטיחות), היד עוד נטויה, ובעז"ה ובעזרתנו נתרחב בשנה הקרובה.

לאחר חריש עמוק ביד 2 ופה בפורום, מצאתי שתי אופציות רלוונטיות:

1. 307SW בעיקר משנתון 2004, מנוע 2L, אוטומט, 7 מקומות כמובן, 20-27 אש"ח.
    מצאתי כמה אקזמפלרים שנראים בעלי נתונים טובים, מטופלים ובעלי קילומטראז' נמוך יחסית (130KKL-140KKL).
    החשש העיקרי הוא כמובן הגיר, והאמינות הלא לגמרי יציבה.
  2. אימפלה בעיקר משנתונים 2002-2004, מוסבת לגז, 6 מקומות, 20-25 אש"ח.
    מצאתי אקזמלר מתאים, אבל הקילומטראז' מעט גבוה (כ-200KKL), אם כי עד כמה שידוע לי לרכב כזה זה לאו דווקא נחשב גבוה. עלויות האחזקה מעט מדאיגות אותי, אבל הבנתי שהאמינות הבסיסית לא רעה בכלל.

התקציב הוא עד 30K, אבל המטרה היא להוציא הרבה פחות (כל זמן שהתמורה תהיה ראויה).

אני מעריך שעלויות הדלק/הגז יהיו פחות או יותר קרובות, וגם בעלות הביטוחים אין הבדל משמעותי.

ה-307 נעימה ומפנקת יחסית לסגמנט שלה, והאימפלה כמובן מציעה יותר מלכתחילה.

ביצועים לא מעניינים אותי, אנחנו נוסעים מאוד רגוע.

חשוב לי שהספסל האחורי יהיה מרווח לשלושה בוסטרים, ולאור העובדה שנסיעות בהרכב מלא אינן תדירות, אני יכול לספוג את קוטן המקומות ה-6 וה-7, ואת הבג'ז הלא מאוד מרווח (גם באימפלה עקב מערכת הגז).

אין לי בעיה לשמוע המלצות על אופציות אחרות, אבל אני די סגור על האופציות האלה.

נטיית הלב היא חד משמעית לטובת האימפלה, אבל ה-307 למרות התדמית והגיר עדיין נראית לי הגיונית יותר.

אשמח לעצות ולהפגת חששות, ובמיוחד ממי שמחזיק כיום אחד מהרכבים הנ"ל.

תודה ושבת שלום!

פורסם

הייתי בעלים של 307SW

מאוד נהנתי מהרכב , בנסיעה בין עירונית הוא אפילו מאוד מאוד מאוד חסכוני

קניתי עם משהו כמו 60,000 קמ ומכרתי עם כ130,000

במשך השנים שהרכב היה אצלי התקלה היחידה היתה בקוילים ועלתה משהו כמו 1000 שח

מעבר לזה בפיזו טיפול אחד ל 30,000 ק"מ

כך שגם באחזקה שוטפת העלויות הן דיי נמוכות

הילדים מאד אהבו את הגג הפנוראמי , מושבים 3,4,5 הם מושבים מלאים ונפרדים ולא 2+1 כמו ברוב הרכבים

מושבים 6,7 מתאימים לילדים בלבד וגם הכניסה אליהם בעייתית

רוב הזמן המושבים של השורה השלישית היו במחסן אם כי מדיי פעם זה היה שימושי .

כשהמושבים מורכבים אפשר לקפל אותם ואז הם לא תופסים הרבה מקום .

פורסם

האימפלה בסדר גמור נם הגז, יש פה גם חבר פורום עם אחת מוסבת ללא טענות לפי מיטב הבנתי.

אם אתה הולך עם האימפלה אז לך על ה 3.8, ההבדל בדלק זניח אבל היא טובה יותר בכל פרמטר מה 3.4.

את הפג'ו 307 יש לאישתי, בגדול רכב מעולה ללא שום בעיות מיוחדות.

שתי המכוניות שונות לגמרי אחת מהשניה ככה שהבחירה שלך פה בעיתית.

הפז'ו מרגישה הרבה יותר מודרנית קטנה וזריזה והאימפלה רכב גדול ומסיבי.

הכל תלוי מה אתה אוהב.

המלצה שלי אתה חייב לנסוע על שתיהן לפני ההחלטה כי שתי הרכבים שונים לגמרי.

בהצלחה

פורסם
מומלץ בחום להתרחק מהפיג'ו.

לא אמינות בטירוף לאחר שהם "מזדקנות".

רכב שכבר בן 10 עוד מעט מאוד לא מומלץ.

בתור אחד שנסע באימפלה-עדיפה יותר במקרה הזה-אם כי היא לא מקבלת טוב את מערכות הגז שמותקנות בארץ לפי מיטב ידיעתי.

האימפלה הרבה יותר מהנה לנהיגה.

שיהיה בהצלחה.

בתור אחד שנןהג ב307 בת 11,אתה מטעה בגדול,הרכב מוכיח עמידות מרשימה מאד,רכב מצויין.

פורסם

FYI אתה יכול למצוא אימפלה היום 2005 שמורות מאוד באזור ה 22-23K ואפילו פחות. את כל השאר אתה כבר יודע אז לשיקולך.

אצלי 2005 מוסבת לגז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

א. אני לא בטוח שאפשר להשוות בין כורסא אמריקאית עם 3800 סמ״ק לכסא נוח צרפתי 2000 סמ״ק

ב. אם אתה צריך 7 מקומות אז האימפלה לא אופציה

ג. המושב השישי הוא לא פונקציונלי( אולי 2 זאטוטים ישבו קדימה ביחד) מנסיון בלומינה 6 מקומות

ד.האבזור והטכנולוגיה נמצאים באימפלה ללא ספק, אבל לגבי גז, תבדוק טוב אני יודע שהרבה מערכות גז דפקו לאנשים את המנוע

אם לא , תתרגל לצריכה של 1:6 /1:7

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

ג. המושב השישי הוא לא פונקציונלי( אולי 2 זאטוטים ישבו קדימה ביחד) מנסיון בלומינה 6 מקומות

א. ברור שהמושב השישי בנוי לילד, מבוגר לא יכול לשבת שם בנוחות (אפשרי אבל לא מומלץ בעליל)

ב. כדאי שהילד לא יהיה רחב מידי.

ג. כדאי שהנהג לא יהיה גם כן רחב מידי.

ד. כדאי שהנוסע גם כן לא יהיה רחב מידי (למרות שהמושב שלו כביכול נפרד).

אצלי זה מסתדר לא רע. לא אומר שזה הסידור הכי נוח בעולם ולמשל עכשיו אני בתהליך של להעביר את הילד הגדול אחורה ואת השני קדימה, אבל נסעתי כבר ככה בכל הארץ כולל אילת ולצפון ולא הרגשתי אי נוחות.

ד.האבזור והטכנולוגיה נמצאים באימפלה ללא ספק, אבל לגבי גז, תבדוק טוב אני יודע שהרבה מערכות גז דפקו לאנשים את המנוע

אם לא , תתרגל לצריכה של 1:6 /1:7

דווקא בקשר להגדרה של אבזור הייתי מסתייג, באימפלה יש בקרת שיוט וחיישני אורות ועוד כמה שטויות אבל הקוקפיט מרגיש יותר "עתיק" מרוב המכוניות בשנתונים דומים, למשל אין ב 3400 שעון טורים שזה אחד הדברים שהכי חסרים לי (אפילו בלנטרה 94 ז"ל היה לי :)), וגם הרדיו והתאורה הירוקה בלוח השעונים למשל נראים כמו ממלחמת העולם השנייה ונותנים הרגשה מיושנת משהו. לי זה לא משנה אבל יש אנשים שבטח הגאדג'טים (עאלק) האלה עושים את זה, והאימפלה נראית להם מבפנים מיושנת משהו.

בקשר למערכות גז, דווקא המנועים האמריקאיים האלו סוחבים גז לא רע, לא אומר שלא יכול ללכת ראש מנוע או משהו, אבל אם אתה באמת רוצה תעבור פעם בתחנת מילוי גז ותבדוק כמה אמריקאיות עוברות שם כדי לתדלק, אימפלות, מאליבו, ביואיקים, אפלנדר, טרייל בלייזר, וויג'ר ועוד ועוד, עוד לא שמעתי אחד שהלך לו ראש מנוע ודיברתי עם הרבה שחלקם כבר עברו יותר מ 100K על גז. יש כאן מישהו שהקוואליר של ההורים שלו עברה על גז באזור ה 250K, אז לא מאמין שיש בעיה. מצד שני הכל יכול לקרות, אתה יכול ביום רע גם להדרס על המדרכה ככה שאין 100% :)

לפותח השרשור, האימפלה תתן לך הרבה אוטו והרבה פינוק לכסף, 3 בוסטרים נכנסים מאחורה בלי בעיה ואפילו עם בלון גז נשאר לך תא מטען ע-נ-ק, אצלי כבר אין עגלות תינוק (עברנו את זה), אבל אחי למשל עם 2004 וגם עם בלון גז מכניס בפנים עגלה כפולה ועוד יש מקום להמון דברים. רכב מומלץ שאחרי שתתרגל אליו לא תבין איך אנשים נוסעים בדברים אחרים שעולים פי 3 ופי 4. האוטו הזה עם מערכת גז זה Win-Win :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
האימפלה בסדר גמור נם הגז, יש פה גם חבר פורום עם אחת מוסבת ללא טענות לפי מיטב הבנתי.

אם אתה הולך עם האימפלה אז לך על ה 3.8, ההבדל בדלק זניח אבל היא טובה יותר בכל פרמטר מה 3.4.

את הפג'ו 307 יש לאישתי, בגדול רכב מעולה ללא שום בעיות מיוחדות.

גירסת 6 מקומות באימפלה קיימת רק עם מנוע ה-3.4. ה3.8 רלוונטי רק אם הולכים על ביואיק לה-סייבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אשמח לקרוא דעות נוספות לגבי ההבדלים בין מנוע 2L ל-1.6L ב-307.

1. עד כמה משמעותי ומהותי ההבדל בכוח? האם ה-1.6L מרגיש חלש מדי?
  2. מה ההבדל בצריכת הדלק?
  3. האם ישנם הבדלים באיבזור?

פורסם
אשמח לקרוא דעות נוספות לגבי ההבדלים בין מנוע 2L ל-1.6L ב-307.

1. עד כמה משמעותי ומהותי ההבדל בכוח? האם ה-1.6L מרגיש חלש מדי?
  2. מה ההבדל בצריכת הדלק?
  3. האם ישנם הבדלים באיבזור?

ה 1.6 לא מתאים לסטיישן כזה, ולכן הוא מרגיש חלש. כל 1.6 אטמוספרי ירגיש חלש על סטיישן עם גיר אוטומטי.

תתמקד רק ב 2.0 ולא משנה כרגע אם יש או אין הבדלים בצריכת הדלק או באבזור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
2006 עבר מתיחת פנים ואיתו נעלמו רוב הבעיות.

רכב ללא בעיות מיוחדות.

ספר את זה לגיר שיש לו נטיות לשבוק אחרי 130K+\- (כמובן תלוי בשימוש וכמובן שיש כאלו שנסעו יותר אבל הרבה לא מחזיקים מעמד אחרי הק"מ הזה)

מה שכן אם אתה לא מפחד מהוצאה חד פעמית גדולה (ביחוד אם אתה מתעתד להחזיק ברכב הרבה זמן) זה יכול להיות אחלה דיל לרכב נוח ומאובזר.

• תוכן חדש...