Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מונדאו שנת 2003. לאחר שהאלטרנטור הוחלף (פעם בשנה, מחלה ידועה ברכבים הנ"ל) המנוע מתחמם מאוד - עד הסוף בעמידה ממושכת (מעל דקה). בנסיעות מהירות אין בעיה.

כמו כן שמתי לב שהרכב שקט מדי... הסל"ד נמוך מדי ממה שאני רגיל לראות, ואני לא שומע את הוונטה! אני לא יודע אם זה היה קודם, אבל גם המנוע מתחיל קצת לרעוד.

מאז שיש לי את הרכב מלפני שנתיים, הוונטה עובדת כל הזמן בעוצמה מלאה (אולי עשו איזו קומבינה).

כמו כן הרכב שותה דלק בממוצע 1 ל-8.

יש למישהו עצה? מה להתחיל לבדוק ואצל מי?

פורסם

לפי מה שאמרת כנראה באמת עשו לך מעקף כלשהו ככה שהוונטה תעבוד תמיד וברגע שהחלפת אלטרנטור סידרו לך את החיווט ולכן הוונטה לא עובדת.

הבעיה שלך היא בוונטה שלא נכנסת לעבודה ( בנסיעה מהירה הרוח של הנסיעה מקררת את המים) - תבדוק מה הבעיה אם הוונטה ולמה לא נכנסת לעבודה יכול להיגרם לך נזק רציני מהתחממות של המנוע.

פורסם

אם זו ונטה או תרמוסטט זה לא מדאיג אותי, מדאיג אותי יותר הראש מנוע, האם סלד נמוך מדי בעמידה ומנוע קצת רועד מעידים על נזק כזה?

ברגע שהתחמם מיד כיביתי את הרכב.

כמו כן שכחתי לציין שיש "פסססס" של בריחת אויר כלשהיא באיזור המנוע/רדיאטור/אחד הצינורות ואני לא יודע בדיוק מאיפה.

פורסם

אם ברצונך לפתור את הבעיה (ורצוי כמה שיותר מהר לפני שבאמת תגרום נזק יקר מאוד) גש לחשמלאי רכב באיזור מגוריך באופן דחוף.

לגבי הרעש ששמעת,יתכן צינור וואקום משוחרר/קרוע/סדוק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הגיוני שמדובר בבעייה בוונטה כי בנסיעה עצמה האויר החיצוני מחליף את הוונטה ומקרר את הרדיאטור. במיקרה שלך הרדיאטור לא מקבל צינון שהרכב עומד. טפל בזה. לגבי הרעש שאתה שומע מעין שיחרור אויר אני מניח שמדובר ברתיחה של נוזל הקירור ושתסדר את הוונטה זה גם ייסתדר. לגבי טורים על כמה הם עומדים בסרק?

פורסם

אצלי נגרם נזק למנוע לאחר התחממות שכזו, אמנם במיצובישי אבל לאחר מכן התחילו המון גמגומים וקרטועים והמנוע הרגיש חלש ועייף, לאחר מכן גילתי במוסך שראש מנוע נהרס.

אני מקווה מאוד שזה לא סימפטום להרס ראש מנוע אבל האם לאחר החלפת הוונטה המנוע חזר לעבוד איך שהיה או שהוא עדיין רועד / מגמגם?

Opel Adam S 2017

פורסם

לא חושב שהקירטועים רציניים. אולי זה בגלל שלא שמעתי את הוונטה בכל מקרה הרי מדובר ברכב בן 10 שנים.

עכשיו הבעיה היא שהחלפתי וונטה לחדשה, והונטה עובדת כל הזמן ולא מתכבה או נחלשת. האם זאת יכולה להיות בעיה במחשב? ביוניט חום?

• תוכן חדש...