Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(פתיל ראשון שלי בפורום הטכני...)

בשעה טובה ומוצלחת רכשתי מפיאט פאנדה 2007 Dynamic (גיר רובוטי, 1242 סמ"ק); הנה סיכום תוצאות בדיקה (אוטוטסט חיפה). אני מעוניין להשלים 'יישור קו' של הרכב, ואולי אף לפרגן לעצמי משהו מעבר לכך. אני לא מעוניין בביצועים יוצאי-דופן אבל כן רוצה שקט נפשי (ואקוסטי?) ואולי שיפורון פה ושם. אני בהחלט מוכן להוציא סכום לא-מבוטל של כמה וכמה אלפים - אבל לא רק בשביל לסמן 'וי', אלא על דברים בעלי משמעות כלשהיא.

שאלותיי:

1. מה כדאי לתקן באוטו?

1. הבוחן הראה לי את נזילת השמן ממערכת הנשם. הוא תיאר בעיה המתחילה ב'טבעות' המנוע, אל אדי שמן במערכת הנשם, דרך צינור קרוע, למשקע שמן "בחיבורי המצערת ומסנן האוויר". צינור קרוע - מחליפים. אבל האם לתקן את ה'טבעות'? הבודק אמר שזה לא הכרחי, אך אני עלול להיתקל ב"אכילת שמן" ובפגיעה במצתים. במוסך אליו פניתי אמרו שאין צורך, אך אם ארצה לעשות זאת המחיר הוא מעל 2,000 ש"ח.
    2. בעקבות החלפה של בולם זעזועים יחיד מתוך שניים, נוצר הפרש של 10% בין הצדדים בעוצמת הבלימה (ויש הפרש של 5% מאחור). הבוחן המליץ להחליף את הקדמיים. מה דעתכם? וכן - האם אפשר להוסיף אחד במקום להחליף זוג?
    3. הבוחן לא היה מרוצה ממצב הצמיגים הקדמיים; אני לא יודע מתי נרכשו. כיצד להחליט האם להחליף אותם?
    4. האם יש טעם להחליף את עדשות הפנסים הדהויות?
    5. יש שברון קטן (קוטר כחצי סמ') בפינה התחתונה החיצונית של פנס ימין תחתון. הבוחן לא היה ברור בשאלה האם זוהי בעיה, אך נתן לי להבין שהעניין כנראה שולי. האם כך הדבר או שחשוב להחליף את הפלסטיק מחשש לחדירת מים או שאר מרעין בישין?
    6. [*]מה אפשר/כדאי לשדרג/להוסיף לאוטו?

1. ... בתחום הבטיחות?
      2. ... להארכת חיי המנוע והרכיבים?
      3. ... בתחום האסטתי/צבע? (יש לי צבע דהוי והבדל גוון של פגוש שהוחלף)
      4. שמעתי שמועה שיש כאלו אשר מחליפים את הגלגלים בקוטר גדול יותר. האם זה נכון? מה היתרונות והחסרונות של פעולה כזו?
      5. האם יש תוספות/שדרוגים 'רשמיים' של פיאט אשר אפשר/כדאי לבצע?

אשמח לעצות, רעיונות ואימרות חוכמה לחיים.

פורסם

בקשר לבלמים והשמן לא הייתי נוגע. נשמע משהו קטנוני.

מה שכן הייתי עושה באוטו שלך זה צמיגים חדשים, אולי 4 כי בארץ אין כמעט כזה דבר מכונית משומשת עם צמיגים טובים. את הקדמיים תחליף, הצמיגים זה בין הדברים הכי חשובים לבטיחות והתחושות של האוטו, לא לזלזל. אם האחוריים של יצרן לא מוכר אז תחליף את כל הרביעיה למשהו סביר. בפנצ'רייה כנראה יהיה לך קשה למצוא צמיגים נורמליים (מנסיון באוטו הזה אבל כשאתה מתעקש על משהו שהוא לא סיני אז מוצאים בסוף וזה בכלל לא עולה הרבה יותר או משהו כזה.

בקשר לפנס השבור - תחליף בנתיים רק אם זה מפריע לך קוסמטית. אם יתחילו בעיות אחרות עם זה אז תחליף כשהם יתחילו, לא צריך להחליף סתם אם זה לא מפריע לך.

פנסים דהויים - לא צריך להחליף, יש טיפול לזה שעולה גרושים - תחפש באינטרנט. (אצלי הפנדה שנת 2006, עומד בשמש רוב הזמן, לא דהה בכלל, עדיין כמו חדש... מה עשיתי כבר שיש לי את המזל הזה?)

צבע דהוי - אני רואה שאתה משקיע, יש פה בפורום הרבה מאוד מידע על מושג שנקרא "דייטלינג" - בהשקעה עצמית של כמה שעות או השקעה של כמה מאות שקלים אתה יכול לגרום לאוטו להראות חדש, ככה יישור קו כזה שעליו תשתדל לשמור. תקרא על הנושא בפורום.

אם אתה כבר מחליף רבעיית צמיגים אז אתה יכול לעבור למידה 14 במקום ה13. אבל אתה צריך גם לקנות ג'אנטים חדשים בשביל זה כמובן, יש ג'אנטים שחורים מכוערים בכמה גרושים ויש "חישוקי סגסוגת" שיכולים לשדרג את המראה - במידה 14 משהו פשוט עולה בערך 1200 שקל.

כדי לשמור על האוטו חוץ מזה תבדוק מתי הוחלף השמן ולאיזה שמן. אולי תגלה שאתה צריך להחליף לשמן נורמלי.

ונוזל קירור - אם הוא לא בצבע אדום נקי ויפה אז יש לך עבודה להחליף לנוזל בשם פראפלו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
האם הבוחן המליץ כן לקחת את הרכב במצבו? או שפשוט החלטת חד משמעית שאתה לוקח אותו ככה?

הבוחן באוטוטסט (אשר ניגשתי אליו כבר עם 2 רכבים קודמים) אף פעם לא המליץ לי לקחת או לא לקחת - הוא רק מתאר את הרכב ואומר מה אפשר לעשות לדעת ומה חשוב לעשות לדעתו. החלטתי שאני לוקח אותו, בהתחשב במצבו, במחיר (25,500), ובעובדה שהוחלף גיר רובוטי לפני חודש. אני לא מבין גדול אבל נראה לי שעשיתי עסקה סבירה.

פורסם

liorwohl:

- אבדוק את יצרן הצמיגים האחוריים; הוחלפו בנובמבר 2012 לאחרונה.

- בכל-זאת חושב לקבל את המלצת הבודק ולעשות משהו עם הבלמים, הוא אמר שיש לכך חשיבות ברכב קטן וקל יחסית.

- מקבל את עצתך לגבי הפנס השבור, למרות שאני רוצה "ירח דבש" עם האוטו...

- טיפול לפנסים דהויים - אתה מתכוון השפשוף עם החומר הזה שאוכל אותם קצת וכך גם מבריק אותם? עשיתי את זה ברכב הישן שלי וזה החזיק שנה וחצי עד לחזרה למצב הקודם; אז אולי דווקא עדיף פשוט להחליף פלסטיק? אולי אתה מעמיד את הפנדה שלך ביקום מקביל עם ספקטרום קרינה אחר משלנו.

- אקרא על דיטיילינג, ואחפש מקום שעושה את זה בחיפה.

- שמן: שמן הגיר מופיע כ'סלספיד-דואלוג'יק'. שמן מנוע AGIP 10W40 בפעם האחרונה.

- נוזל קירור - נמסר לי שהנוזל הוא נוזל "של פיאט" - זהו הנוזל שהתכוונת? תוכל לתת את השם הלועזי שאזכור לטיפול הקרוב? או אולי קישור לאתר?

פורסם

"של פיאט" זה paraflu אז זה בסדר.

השמן גם טוב. תחליף שמן מנוע כל 10 אלף ק"מ או שנה..

טיימינג כמו שכתבו אפשר לבדוק ואולי להחליף אבל זה לא קריטי בפנדה, אם הוא נקרע אז לא נהרס שום דבר אחר. חבל על הכסף.

אצלי הטיימיניג מקורי עדיין (אבל רק 55 אלף ק"מ)

בקשר לפנסים דהויים - שנה וחצי נשמע לי ממש טוב לא? בכל מקרה זה גם משהו שעושים בדייטלינג, תוכל להכניס את זה ביחד.

בפיאט כנראה שהפנסים לא עולים הרבה בכלל, אם אתה מחליף זה לא הכי כלכלי והגיוני אבל זה ייתן לך שקט בקשר לשבר והדהייה. :roll:

בקשר לבלמים אולי אני טועה. ניתן לאחרים להגיב על זה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

liorwohl: בקשר להגדלת מידת הצמיגים... קראתי למשל כאן שהתגובתיות היא טובה יותר, אבל יש חסרונות כמו פחות בלימת זעזועים; ואני לא יודע אם התגובתיות הנוכחית מפריעה לי או לא (עדיין לא נסעתי בפנדה הרבה, מחכה להחלפת בעלות כשהדואר נפתח ביום חמישי).

הפנסים הדהויים הם דווקא הקדמיים שבהם אין שבר. טוב, אולי נעשה להם טיפול יחד עם ה-detailing ונקווה לטוב.

פורסם
הבוחן באוטוטסט (אשר ניגשתי אליו כבר עם 2 רכבים קודמים) אף פעם לא המליץ לי לקחת או לא לקחת - הוא רק מתאר את הרכב ואומר מה אפשר לעשות לדעת ומה חשוב לעשות לדעתו. החלטתי שאני לוקח אותו, בהתחשב במצבו, במחיר (25,500), ובעובדה שהוחלף גיר רובוטי לפני חודש. אני לא מבין גדול אבל נראה לי שעשיתי עסקה סבירה.

יכול להיות שהעיסקה טובה מהבחינה הכספית אך לא נישמע שמהבחינה המכנית. טבעות בוכנה שדרכם חודר שמן ונוצר לחץ גבוה בעוקה לא מבשר כל כך טוב על מצב המנוע בהמשך הדרך. אני מקווה מאוד שלא תאלץ עם הזמן לפתוח מנוע בגלל זה כי זה עלול להוביל לאובראול מלא. ומה שאני ממליץ אישית אך ורק לטובתך בהמשך בדיקות שכאלה, אחרי הבדיקה תפוס את הבוחן בצד ושאל אותו אם אכן שווה לקחת רכב במצבו. בדר"כ הם משתפים פעולה.

פורסם

מאור: הבודק אמר שזה מצב סביר יחסית לגיל ולקילומטרז', ולא ציין את זה כמשהו חמור מאוד. אם כי, אני שוקל לפתוח את המנוע עכשיו כדי לתקן את הבעיה.

-------

חוץ מזה... מה לגבי דברים כמו: מראה פנורמית; תאורה לחללי רגלים; מראה עילית מעל למראות-צד קיימות; ועוד שיפצורים קטנים וגדולים כאלו? יש איזו רשימת "כל מה שלא ידעת שאתה רוצה להוסיף לאוטו שלך"?

פורסם

כמה ק"מ הרכב עבר ?

אכילת שמן,אם הק"מ סביר יכולה להיות אם הרכב מעשן בבוקר עשן לבן בגלל גומיות שסתומים בלויות- נזק של כמה מאות ש"ח.

אם יש בעיה בטבעות הבוכנה,המצב בעייתי ומשמעות פתיחת מנוע היא נזק של כמה אלפים יותר מ-2,000 שהוצע לך.(תיקון ראש מנוע,לא יפתור את בעיית אכילת השמן,יש להחליף טבעות בוכנה ואולי גם מיסבים ועוד-בקיצור מאוד יקר).

בכלל,אם יש לך עודף כסף לא מציע להשקיע אותו על משהו שאינו דורש תשומת לב עכשיו,אלא להשאיר בצד למקרה,שחלילה תהיה תקלה שתצריך הוצאה.אפשרות אחרת אם אתה כל כך מעוניין להוציא כסף היא לפנק את אחד מחברי הפורום בסופ"ש בבית מלון באילת +כמה אקסטרות.. :shock::-)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם הק"מ מקורי ולא זוייף והרכב טופל עם תיעוד,לא מאמין שבכזה ק"מ יש בעיה במנוע אבל לך תדע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...