Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי, אז בינתיים, למעט נושא הקרינה המטריד, נראה שהטויוטה נותנת תמורה טובה יותר למחיר, בהנחה שיש הרבה נסיעות עירוניות בשעות עומס.

מה לגבי הונדה סיוויק האצ'בק? - יש מקום להכניב אותה להשוואה?

לגבי הסיביק האצ׳בק הייתי אומר שהיא ממוקמת באמצע בין הגולף 1.4 לאוריס היברידית.

מצד אחד היא יותר איכותית מהאוריס והרבה יותר מעוצבת חיצונית ובייחוד פנים הרכב שלה הרבה יותר נעים מהאוריס לדעתי ובפרמטרים אלו היא יותר קרובה לגולף מאשר לאוריס, למרות הבדלי הסגנונות. מצד שני היא אמינה מאד ושומרת מצויין על ערכה וכאן היא דומה לאוריס.

מבחינת חסכון בדלק היא תהיה הפחות חסכונית לעומת שתי המתחרות הללו בתנאי נסיעה רגילים לעומת זאת בתנאי עומס הגולף תהיה הפחות חסכונית (מנועי טורבו כמו בגולף צורכים יותר דלק בהפרש ניכר תחת עומס לעומת תנאי נסיעה רגילה), האוריס תהיה החסכונית ביותר בכל מצב.

מבחינת יחידת ההנעה וביצועים, אין מה להונדה לחפש בחבורה זו, היא תשתרך מאחוריהן בכל מצב. הגולף ראשונה והאוריס היברידית לא הרבה אחריה (יחידת ההנעה ההיברידית בצירוף הגיר הרציף מספקת ביצועים מאד טובים באופן מנוגד למצופה). בהונדה גיר אוטומטי 5 הילוכים בלבד וזה מהווה פיגור טכנולוגי אחרי כל הרכבים החדשים בקטגורייה.

לא התייחסתי לפוקוס, בגירסת ה- 2 ליטר המאובזרת היא בהחלט אופציה טובה מאד, ביצועים חזקים, איכותית ומאובזרת ( אני אישית לא מתחבר לא לגרסת הסדאן ולא לגירסת ההאצ׳בק של הפוקוס, רק גירסת הסטיישן באה בחשבון בשבילי באופן תיאורטי כמובן וגם אז אני חושב שבמכלול השיקולים היא הייתה האופציה האחרונה בעיני בין כל המתחרות הללו, בעיקר מבחינה כלכלית, זאת מאחר שהיבואן דלק מוטורס לא מעניק כל הנחות לצרכנים הפרטיים ומצד שני לפורד גם שמירת ערך בינונית, כלומר אין לה את שמירת הערך הטובה של היפניות שלפחות תפצה על העדר ההנחות).

ובחזרה להונדה, בסה״כ רכב נחמד מאד ובהחלט בחירה אפשרית. בעיקר אם העיצוב הפנימי והחיצוני מוצאים חן בעיניך, שכן הם מאד מיוחדים וייחודיים (אני מאד אוהב אותם). אבל בניגוד לתעוזה בפרמטרים העיצובים הנ״ל, יחידת ההנעה כאמור מאד שמרנית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לגבי האוריס, מה בדבר נושא הקרינה? האם ידוע לך שהרכב עבר מבחני ריסוק רשמיים? מה לגבי עלות טיפול במנוע החשמלי לאחר בטווח של יותר מ- 5 שנים קדימה (הבנתי שיש להחליף סוללה פעם בכמה שנים והמחיר גבוה)?

הנה

מבחן ריסוק טרי מ-2013. 5 כוכבים.

פורסם

האוריס ההיברידית החדשה יפהפיה לדעתי. העיצוב החיצוני הצליח להם בגדול.

אם הנסיעות בעיקר בפקקים אני הייתי בוחר בה.

כמובן שהגולף מעולה ואני דוקא חושב שיש תמורה סבירה ל-146 אלף שקל שהיא עולה.

במבצע מכירות אתה יכול לצפות ל-4K הנחה.

אין לצ'מפיון בעיה של מלאים, כל המכוניות שמגיעות באניה מכורות וכשאתה מזמין מדברים איתך על אספקה תוך חודשיים.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

לגבי הגולף, האם באמת יש בעיית התחממות גיר בנסיעה עירונית המצריכה "גז-ברקס-גז-ברקס..."?

פורסם
לגבי הגולף, האם באמת יש בעיית התחממות גיר בנסיעה עירונית המצריכה "גז-ברקס-גז-ברקס..."?

לא , אבל כל הגירים הרובוטיים (גם של פורד ) פחות נעימים בנסיעה עירונית מאלו האוטומטיים , שלא תבין לא נכון מדובר ברכב מצויין שעולה על האוריס והפוקוס כמעט בכל פרמטר (לדעתי) , אבל לספציפיקציות המיוחדות שלך היתרונות שלו לא יבואו לידי ביטוי אני אתן לך מספר דוגמאות

1. שקט ובידוד רעשים מושלם בנסיעה מהירה - לא רלוונטי בנסיעה עירונית

2. חסכוני מאד בשיוט נינוח - לא רלוונטי לעיר

3. ניהוג ואחיזה -פחות רלוונטי בעיר

לכן לטעמי האוריס תספק לך אישית פתרון יותר תפור למידותייך .

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

אם רוב המוחלט של הנסיעות בעיר - לדעתי כן. ההפרש בצריכה יהיה בערך כפול כנראה. כך שכבר מהשנה השלישית תתחיל להרוויח. בנוסף אתה מקבל ביצועים עדיפים, הרבה פחות ביקורים בתחנת דלק (הכוונה לביקורים המציקים עצמם) ואבזור יותר עשיר, ממה שזכור לי - התנעה ללא מפתח, אולי יש עוד משהו.

פורסם

אמרת שביטול כרית אוויר קדמית חשוב לך ולכן אני מניח שיש לך ילדים.

אני את האוריס פסלתי בגלל הספסל האחורי.

אני בגובה 1.86 ואוהב תנוחת ישיבה זקופה ויחסית צמודה להגה. לאחר שכיוונתי לעצמי תנוחת ישיבה, שמתי מאחור את האחד מכסאות הבטיחות של הילדים שלי והוא היה צמוד למושב הקדמי בצורה כזאת שהילד יושב כל הנסיעה עם הרגליים על משענת המושב הקדמי. בנוסף, בגלל הדגש על אוירודינמיות, האוריס נמוכה ולכן פתח הדלת קטן כך שצריך להכניס את הילד לכסא בתימרוני אקרובטיקה.

מציע לך ללכת לאולם תצוגה למדוד כסאות בטיחות ועגלה אם יש.

אם מרווח פנים מתאים לך, לדעתי האוריס ההיברידית תתן לך את המענה הטוב ביותר לדרישות.

פורסם

היום התחיל השיווק של הקיה סיד החדשה. מנועי 1.6 דיזל או בנזין, גיר רובוטי כפול מצמדים, ציון בטיחות מקסימלי ו 7 שנות אחריות (כולל על הגיר הרובוטי).

נשמע כמו דיל מעולה. רק כנראה שהרכב יהיה מאוד נפוץ בליסינג ובשוק המוניות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

דווקא את הסיד קיה לא מייעדים לשוק הליסינג אלא את הפורטה.

הסיד בנזין האצ'בק לא מגיעה בדגם פשוט לציי הרכב אלא בדגם המאובזר בלבד.

דגמי הדיזל נשמעים מעניינים.

פורסם

אבזור ואחריות נשמעים מפתים, אבל העיצוב החיצוני והפנימי פשוט לא לטעמי, במיוחד הפלסטיק השחור הזה על ההגה שהולך להיות תקוע מול העיניים של הנהג כל הזמן.

פורסם

MaxN,

עכשיו ראיתי שאני צריך לפחות 25 הודעות בפורום כדי לשלוח לך הודעה..

בכל מקרה, הסיבה לפנייה היא שראיתי שרשור קודם שלך עם התלבטות דומה לשלי.

אני גם בערך בגובה שלך ורציתי לדעת מה בחרת והאם אתה מרוצה.

• תוכן חדש...