Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחרתי בגולף החדשה. וכרגע אני מרוצה מאוד, אבל החשש לבעיות גיר ומנוע לא עוזב אותי ואני מקווה שלא עשיתי טעות. הזמן יגיד.

הפיינליסטים שלי היו אוריס, גולף, i30, מגאן אסטייט

את האוריס פסלתי בגלל מרחב הפנים, את ה i30 בגלל שמדובר ברכב ליסינגים ואת המגאן שאגב הוא רכב מעולה פסלתי בגלל אי שמירת ערך של המותג בארץ.

כשנכנסים לתא הנוסעים של הגולף יש תחושה של רכב מקטגוריה בכירה ויוקרתית יותר, בידוד הרעשים מעולה ונוחות הנסיעה טובה מאוד. קניתי את ה 1.2, הוא חזק יותר מכל אוטומטית 1.6 שנהגתי עליה ומאיץ מהר ובשקט, בלי דרמות מיותרות.

צריכת דלק ממוצעת בשבוע שהרכב אצלי עומדת על 7.5 ליטרים ל 100 ק"מ.

לילדים מאחור יש מספיק מקום, הבגז' שימושי ויש הרבה תאי אכסון.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואיך התחושה עם ה- DSG בעיר?

האם אתה משתמש ב- Start-Stop? - שוב, אם כן, האם זה לא מציק בעיר?

פורסם
מקריאה בפורום הבנתי שרכב כמו הגולף פחות מתאים לנסיעה עירונית כבדה ביומיום. קראתי גם שבאוריס ההיברידית, תא המטען קטן, והרי חלק מהמטרה זה לקנות רכב משפחתי שיכיל עגלה וכו'.. מצד שני יש הרבה מחמאות למחיר-תמורה על הפוקוס...

הקיצר, אני הולך כאן לאיבוד.. ואולי יש הצעות לרכב מתאים יותר?

בדור הקודם של האוריס, תא המטען בגרסה ההיברידית אכן היה קטן יחסית לסגמנט, אבל הם פתרו את זה בדגם החדש.

בכל מקרה, גש לסוכנות עם עגלה ותבדוק.

לגבי הפורד, אין לי נסיון עם הפוקוס החדשה, אבל אני הייתי מחכה לראות את חוו״ד על הגיר הרובוטי החדש, יש כבר שמועות על בעיתיות שלו.

בנוסף לאפשרויות שהצגת יש גם את הסיד החדשה שצריכה להגיע בקרוב, ואת הסיוויק החדשה (שתצריך למתוח מעט את התקציב למעלה).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בנוסף לאפשרויות שהצגת יש גם את הסיד החדשה שצריכה להגיע בקרוב (שתצריך למתוח מעט את התקציב למעלה).

הקיה סיד החדשה כבר הגיעה לארץ והיא נראית אופציה טובה מאד, היא מגיעה עם מנוע הזרקה ישירה וגיר כפול מצמדים ומציגה פשוט ביצועים מצויינים תוך חסכון גדול בדלק.

תאוצה של 9.9 שניות זה יותר מהר מגולף או אוקטביה 1.2 tsi שזה בהחלט הישג גדול מאד (למרות שבפועל לאור המומנט הזמין של ה-tsi אני מניח שהביצועים של הקיה יהיו נחותים יותר) ותצרוכת דלק ממוצעת של למעלה מ- 17 ק״מ לליטר זאת גם תוצאה יפה מאד.

דרך אגב המפרט הזה עדיף על האחות התאומה היונדאי i30 שמציגה הן ביצועים חלשים יותר והן תצרוכת דלק גבוהה יותר, לאור שימוש בגיר אוטומטי רגיל.

הקיה גם מציעה 7 שנות אחריות כולל על הגיר, פשוט פנטסטי.

בנוסף גם אפשר להשיגה בהנחות ו/או עם אבזור בחינם או בהנחה.

גם המראה שלה, לפחות מהתמונות פשוט יפה מאד, לדעתי אחת היפות בקטגוריה בשילוב עם היונדאי i30.

חסרון גדול בשבילי הוא שהיא לא מגיעה עם מערכת מולטימדיה/ צג מגע כמו בגולף אוריס, אבל ניתן לפתור זאת בהתקנה מקומית.

בסיכום נראה שמדובר באופציה ששווה מאד לבדוק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בחרתי בגולף החדשה. וכרגע אני מרוצה מאוד, אבל החשש לבעיות גיר ומנוע לא עוזב אותי ואני מקווה שלא עשיתי טעות. הזמן יגיד.

הפיינליסטים שלי היו אוריס, גולף, i30, מגאן אסטייט

את האוריס פסלתי בגלל מרחב הפנים, את ה i30 בגלל שמדובר ברכב ליסינגים ואת המגאן שאגב הוא רכב מעולה פסלתי בגלל אי שמירת ערך של המותג בארץ.

כשנכנסים לתא הנוסעים של הגולף יש תחושה של רכב מקטגוריה בכירה ויוקרתית יותר, בידוד הרעשים מעולה ונוחות הנסיעה טובה מאוד. קניתי את ה 1.2, הוא חזק יותר מכל אוטומטית 1.6 שנהגתי עליה ומאיץ מהר ובשקט, בלי דרמות מיותרות.

צריכת דלק ממוצעת בשבוע שהרכב אצלי עומדת על 7.5 ליטרים ל 100 ק"מ.

לילדים מאחור יש מספיק מקום, הבגז' שימושי ויש הרבה תאי אכסון.

+1 ^ בדיוק המסקנות אליהן אני הגעתי לגבי הרכבים שציינת.

תתחדש, מחכה לסקירה :-D

דרך אגב ראיתי עכשיו את התמונה של הגולף שלך שפירסמת, ממש יפיפיה. הרשיתי לעצמי להעלות קישור שלה, לפתות את פותח השרשור :)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3863408#post3863408

דרך אגב מה מידות הצמיגים המקוריים?

פורסם

גם המראה שלה, לפחות מהתמונות פשוט יפה מאד, לדעתי אחת היפות בקטגוריה בשילוב עם היונדאי i30.

I30 נראית טוב רק בתמונות, במציאות רואים שהכוונה הייתה טובה, אבל העיצוב עקום. כמו גם וולוסטר. והסיד הזאת כבר בתמונות נראית עקום. ריו מעוצבת הכי סביר בין הקוריאניות לדעתי. אבל על טעם וריח...

פורסם

אז ככה, הdsg הוא גיר נהדר שעובד חלק בעיר ומחוץ לעיר, ממש לא מרגיש שונה בהתנהגות מגיר אוטומטי רגיל. ה start and Stop הוא מערכת ממש מעצבנת ומיותרת, מה שהכי משגע אותי זה בסוף הנסיעה כשאני עוצר לפני כניסה לחניה, המנוע נכבה ושניה אחרי זה, כשאני משלב רוורס המנוע נדלק. מה שעוד יותר מרגיז זה שלא ניתן לכבות את המערכת בצורה קבועה והיא חוזרת כל כיבוי של הרכב.

המידה המקורית של הצמיגים הייתה 195/65R15 והגיעו על ברזלים עם טסות, נראה פשוט מגוחך על כזה רכב...

פורסם

נשמע די מעצבן ה- start stop... לא אמורות לעבור כמה שניות לפני שהרכב מכבה עצמו בכל עצירה?? - נשמע כמו הנדסה לא כ״כ אופטימלית..

כמה פעולות יש לבצע בתחילת כל הסיעה כדי לבטל את הפעולה?

לגבי הצמיגים + ג׳נטים, מה המוטיבציה העיקרית כאן בעצם? האם יש החזר על המקוריים? כמה עולה בערך סיפור כזה?

פורסם

כדי לנתק את ה S&S צריך ללחוץ על לחצן שנמצא ליד הגיר. לחיצה על הלחצן מנטרלת או מאפשרת את המערכת וניתן לשנות גם תוך כדי הנסיעה (לדוגמא בתחילת נסיעה לנתק וברמזור שמראש ידוע כארוך ובדיוק התחלף לאדום ניתן להפעיל). ממש לא סיפור אבל צריך להתרגל לא לשכוח.

לגבי הג'אנטים, המוטיבציה שלי הייתה מראה ולא שיפורי התנהגות. תחילה שמתי ג'אנט 15" עם הצמיגים המקוריים ולא אהבתי את המראה של הרכב, חשבתי לעבור ל 16" אבל שיכנעו אותי שאם אני כבר משנה ומחליף גם צמיגים כדאי לי לעבור ל 17.

מאוד חששתי מהסיפור הזה כי לא רציתי לפגוע בנוחות יותר מדי אבל בסוף הלכתי על זה.

אכן הפגיעה בנוחות אינה דרמטית אבל היא מורגשת, כמו כן, במהירויות גבוהות רעש הצמיגים מוחשי יותר.

לחיוב, לצמיגים החדשים יש אחיזה הרבה יותר טובה בגלל רוחב גדול יותר והם פחות מתעוותים בעומס. כל זה נותן תחושת ביטחון מאוד גבוה בסיבובים, בכביש מפותל מרגישים שהרכב דבוק לכביש.

היום אם הייתי עושה את השינוי הזה הייתי דווקא הולך על מידת הביניים - 16".

נושא המחיר תלוי בג'אנט שתבחר (נע בין 1800 לרביעיה ל 5000 לרביעיה) והצמיגים שתבחר (בין 2000 ל 4000 לרביעיה). הזיכוי שתוכל לקבל על הגלגלים + צמיגים מקוריים הוא בסביבות 1000 ש"ח.

פורסם

במדריך של רוני הביצועים של קיה סיד 1.6 בנזין היא 10.8 שניות ולא 9.9 שניות

במפרט באתר היבואן אין נתון 0-100 ומהירות מירבית כלל.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

טוב באתר הבריטי של קיה יש נתון 0-60 מייל של 10.4 שניות אז 10.8 למאה קמ"ש אכן נשמע הנתון הנכון ולא 9.9 שניות

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
טוב באתר הבריטי של קיה יש נתון 0-60 מייל של 10.4 שניות אז 10.8 למאה קמ"ש אכן נשמע הנתון הנכון ולא 9.9 שניות

אכן ראיתי בכתבה אחרת נתון של 10.4 שניות וכנראה שזה הנתון הנכון, שהוא גם מצויין דרך אגב.

פורסם
אז ככה, הdsg הוא גיר נהדר שעובד חלק בעיר ומחוץ לעיר, ממש לא מרגיש שונה בהתנהגות מגיר אוטומטי רגיל. ה start and Stop הוא מערכת ממש מעצבנת ומיותרת, מה שהכי משגע אותי זה בסוף הנסיעה כשאני עוצר לפני כניסה לחניה, המנוע נכבה ושניה אחרי זה, כשאני משלב רוורס המנוע נדלק. מה שעוד יותר מרגיז זה שלא ניתן לכבות את המערכת בצורה קבועה והיא חוזרת כל כיבוי של הרכב.

המידה המקורית של הצמיגים הייתה 195/65R15 והגיעו על ברזלים עם טסות, נראה פשוט מגוחך על כזה רכב...

ניתן לבחור אם האוטו יכבה או לא גם שהמערכת מופעלת , אתה תתרגל ותלמד , כשמערכת האוטו הולד מופעלת עצור בעדינות ומיד כשהאוטו נעצר והנורה הירוקה נדלקת תסיר את הרגל מהבלם , הרכב לא יכבה , אני נוסע עם המערכת פועלת פועלת דרך קבע ומחליט בעצמי מתי הרכב יכבה , שיש רמזור ארוך אני נותן לו לכבות ,שאני יודע שההמתנה תהיה קצרה אני בולם בדרך שתיארתי והרכב נשאר מונע .

ותתפלא , יש הבדל של כמעט 10 אחוז בצריכת הדלק כשמשתמשים במערכת .

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

מעניין.. השאלה היא האם יש איפושהוא גם הנחיות של היצרן לגבי אופי השימוש בפיצ׳רים החדשים האלה, בצורה שלא תגרום לגלאי מוגבר?

• תוכן חדש...