Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מדינה באירופה מבטאים שונה את שם המטבע שדפק להם את הכלכלה :wink:

חלק אומרים אירו (נשמע כמו ero), חלק אומרים אורו (oro), חלק אומרים יורו (yuro).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלק אומרים אירו (נשמע כמו ero), חלק אומרים אורו (oro), חלק אומרים יורו (yuro).

הכי מצחיק זה לשבת בטלה-קונפרנס ולשמוע את הישראלים מתלחששים ברקע "מה זה ה-oyro הזה שהגרמנים מכניסים לכל משפט שני?" :lol:

פורסם
חלק אומרים אירו (נשמע כמו ero), חלק אומרים אורו (oro), חלק אומרים יורו (

yuro).

שם המטבע נגזר מ"איך קוראים ליבשת אירופה באותה השפה". לכן בעברית יש לומר אירו

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זה תלוי בשפה שבה מדברים.

אם אני מדבר עם בריטי אני אגיד יורו.

אם אני מדבר בספרדית אני אגיד אאורו (E-U-RO)

אם אני מדבר עם דודה שלי שגרה בגרמניה אני אגיד Oyro, כמו שהיא אומרת.

אני מכיר מישהו שאומר Evro. אבל הוא רוסי...

בעברית זה לא ממש משנה כל עוד מבינים אותך.

פורסם
כמה אנשים פה לדעתך מבינים על מה הביטוי מדבר?

לצערי כבר שנים רבות כשאני מטבל את הדיבור ב"גששית" אנשים פותחים עליי עיניים משתאות. :cry:

אני בעד ביטויים בגששית.

למי שמכיר (כמוני) זה מעלה חיוך. ולמי שלא מכיר זה יגרום לו לסקרנות ולחיפוש בגוגל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא יאומן. קראתי את כל התגובות למרות השעה מאוחרת.

אין ספק. שמעון פרס צודק. הכח שלנו כיהודים טמון בכך שאנחנו אף פעם לא מרוצים, תמיד מקטרים, מה שמניע אותנו קדימה במקום לעמוד במקום. אגב, גם אני קוטר לא קטן ...

נכון, יש קשיים. נכון, לא הכל פשוט. אך החיים בארץ לא כ"כ גרועים כמו שחלק מהחברים מתארים כאן (מישהו כאן כתב שכל הזמן נדקרים ומותקפים כאן אנשים. נו באמת. אמפירית רמת הפשיעה בארץ היא נמוכה ביחס למערב למרות כל הכותרות המפחידות). גם בחו"ל לא כולם מלקקים דבש. אפשר לחשוב שבאירלנד, למשל, כולם חיים כמו מלכים.

המציאות הרבה יותר מורכבת.

לגבי השאלה המקורית - אני לא רואה סיבה מדוע זוג צעיר לא יצליח להתקיים בכבוד עם 11K נטו.

דיור (כולל ארנונה, ועד וכיו"ב)- 5000

רכב - 1500

אוכל - 1500

שונות - 3000

פורסם
קח מדינה שהיא חמישית מהגודל שלנו: אסטוניה. במקרה אני שם עכשיו. 1.4 מיליון אנשים בערך. יש פה מרכזי קניות ענקיים עם הכל מהכל. בדיוק חזרתי מהסופר, השלמות של דברים שחסרים. סתם שתראו כמה עולה כאן לקנות אוכל:

attachment.php?attachmentid=333866&stc=1&d=1365948123

גרנולה - 9 שקלים

שוקולד מילקה עם DAIM (יא-אללה כמה שזה טעים) - 5 שקלים

קרקרים - 4 שקלים

פילדלפיה - 8 שקלים

שלושה חטיפי גבינה - ביחד 5 שקלים

גבינה צהובה - 7 שקלים

תירס - 5 שקלים

פודינגים ויוגורטים (4 סה"כ, כולל מילקי אסטוני) - 12 שקלים

חלב 1 ליטר - 4 שקלים

לחם מצוין - 4 שקלים

10 ביצים - 8 שקלים

גזר+עגבניות+מלפפונים+חסה - 14 שקלים

סה"כ: 85 שקלים (או 17.5 יורו).

עכשיו תעשו חישוב כמה זה יעלה בסופר גדול בארץ. הערכה זריזה שלי - כפול.

רוני, אסטוניה היא לא בדיוק דוגמא, למרות שאני מהמר שחלק גדול מהמוצרים האלה הם יבוא ממקומות אחרים ביבשת.

בביקורים שלי בגרמניה ואוסטריה לפני 3-5 שנים - המזון ברובו היה זול מאוד (בקנה מידה ישראלי). התחבורה הציבורית בתוך העיר - אפשר לומר כמעט חינם (כרטיס יומי ל-5 אנשים בכל רחבי ברלין - 16 אירו). מד שני נסיעה ממינכן לשדה התעופה יתה די יקרה, והדלק היה יקר מאד. וגרמניה עוד יחסית זולה.

לעומת זאת שויצריה - מחירים שמצדיקים נסיעה של 50 ק"מ כדי לעשות קניה דו יומית בצד הגרמני של הגבול. הזעזוע הגדול ביותר היה עגבניות שרי במחיר שבתרגום ישיר מפרנקים עלו כ-70 ש"ח לקילו.

מספרד (קיץ 2011) יש לי זכרון אחר - קניתי לאחד הבנים בחנות של ספרינגפילד זוג ג'ינס ב-35 אירו וחולצה בכ-20 אירו. כעבור 4 ימים ראיתי בדיוק את אותם דגמים ב"משביר לצרכן" בחיפה - הג'ינס עלו כ-420 ש"ח והחולצה כ-250.

בגרמניה ואוסטריה הדלק עולה כמו בארץ - והשכר גבוה מזה שבארץ.

אנחנו מזמינים מחו"ל בגדים, בגדים לילדה שלנו, מזון לתינוקות(!!!!), צעצועים, מוצרים אחרים לתינוקות והכל מאנגליה. עם עלות השילוח זה עדיין זול משמעותית מאשר לקנות בארץ הקודש.

לו הייתי דובר גרמנית, הייתי מזמין מגרמניה או אוסטריה, לפעמים אנחנו מזמינים מארה"ב.

פשוט כי בארץ אין תחרות, ואין קשר לגודל האוכלוסיה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...