Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי מספר שרשורים בנושא, לא הצלחתי להבין את הקשר של כל אחד מהנושאים לשני.

אם יש בוצה, עושים ניקוי יסודי ע"י ניקוי אגן שמן ורשת (באגן שמן?), זאת לאחר פלאשינג ?

אני שואל כי הדעות חלוקות, יש האומרים כי כדאי לעשות פלאשינג מדי פעם ויש האומרים שלא.

הרכב שרייד 2000 עם 150K, אין בעיות מיוחדות (ולא ידוע על בוצה, אם כי בדיקה אחרונה שלי הראתה שהשמן מהמדיד על בד לבן הוא שחור, זאת לאחר אינפוזיה (לא יודע אם זה קשור או לא)) אך לא הבנתי את הנושא כל כך.

האם אגן שמן הוא קל לפירוק וניקוי? (אני הולך להחליף שמן בקרוב), האם כדאי לעשות כפעולה מונעת?

פורסם

שלום רב !

אין צורך לעשות זאת כפעולה מונעת ללא צורך בכך.

אינפוזיה , גורמת להמסת פיח מסעפת היניקה שבסופו של דבר חודר לשמן, כל הפיח , שהוסר מסעפת היניקה מתא השריפה ומראשי השסתומים.

שמן שחור לא מעיד בדרך כללל על בוצה בשמן, אלא תהליך שריפה טבעי שהתרחש במנוע, שהפיח שנוצר בעקבותיו, חודר לצילנדרים ונסחף לשמן שתפקידו בין היתר לנקות את המנוע מפח, שמן באיכות טובה גורף אליו פיח שהתנקה מהמנוע, וזהו סימן תקין בהחלט, ולא מעיד על בעייה.

פתח מכסה מלוי שמן והצץ פנימה, ובדוק האם הפסנתר והנדנדים מלאים בוצה, ולפי זה תחליט.

אני בעיקרון שולל שימוש בפלאשינג לנקוי מנוע בבוצה, ומעדיף פרוק מכסה שסתומים , ופרוק אגן השמן וניקוי, מאשר פלאשינג.

זה לא מחחיב אצלך, והעבודה היא לא קלה, ומחייבת ליפט ידע וניסיון מקצועי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

אין צורך לעשות זאת כפעולה מונעת ללא צורך בכך.

אינפוזיה , גורמת להמסת פיח מסעפת היניקה שבסופו של דבר חודר לשמן, כל הפיח , שהוסר מסעפת היניקה מתא השריפה ומראשי השסתומים.

שמן שחור לא מעיד בדרך כללל על בוצה בשמן, אלא תהליך שריפה טבעי שהתרחש במנוע, שהפיח שנוצר בעקבותיו, חודר לצילנדרים ונסחף לשמן שתפקידו בין היתר לנקות את המנוע מפח, שמן באיכות טובה גורף אליו פיח שהתנקה מהמנוע, וזהו סימן תקין בהחלט, ולא מעיד על בעייה.

פתח מכסה מלוי שמן והצץ פנימה, ובדוק האם הפסנתר והנדנדים מלאים בוצה, ולפי זה תחליט.

אני בעיקרון שולל שימוש בפלאשינג לנקוי מנוע בבוצה, ומעדיף פרוק מכסה שסתומים , ופרוק אגן השמן וניקוי, מאשר פלאשינג.

זה לא מחחיב אצלך, והעבודה היא לא קלה, ומחייבת ליפט ידע וניסיון מקצועי.

בברכה

צביקה

1+

הייתי גם מוסיף,

שימוש בשמן איכותי ותדירות החלפתו בהתאם לסוג הנסועה השכיח, תקטין עד תבטל אפשרות היווצרות בוצה.

כמובן שזה בהנחה שהרכב זכה לשמנים איכותיים מיומו הראשון.

הערה - סוג הנסועה השכיח, רכב שרוב הנסיעות בו עירוניות, ממליץ שתדירות החלפת השמן תהיה 70% עד 50% מהקמ' שהומלץ ע"י היצרן.

רענן

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

האם נכון להסיק שכדאי להחליף את השמן לאחר האינפוזיה ?

השמן הנוכחי בן חצי שנה בערך, בחודשים הראשונים לא נסעתי הרבה (אבל שכן בדר"כ מחוץ לעיר), היום אני עושה בערך 1000 קמ לחודש.

צירפתי תמונות של הפתח מילוי שמן, עד כמה שאני יודע להסיק אין בוצה והכל נראה תקין, אשמח לקבל חיזוק.

תודה שוב.

IMG_1107.jpg

IMG_1108.jpg

IMG_1109.jpg

IMG_1110.jpg

• תוכן חדש...