Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקחתי לבדיקה רכב מסוג יונדאי אלנטרה שנת 2005.

המוכר סיפר לי עוד לפני הבדיקה שהרכב עבר התחממות, ובעקבות כך היה צריך להחליף ראש מנוע.

הבוחן מצא שיש במנוע בעיות. הוא אמר שגם אם אבצע תיקון, המנוע לא יחזור להיות כמו שהיה. מעבר לזה לא הצלחתי להבין עוד פרטים ומשמעויות.

התייעצתי עם מספר אנשים, וממה שליקטתי, הבנתי שהמנוע עבר טראומה מסוימת, ואי אפשר לדעת בדיוק מה יהיו ההשלכות.

רציתי להתייעץ אתכם על הדברים הבאים:

1. במידה ואני מחליף את כל המנוע, האם זה פותר את בעיית המנוע ברכב, או שיכולות לצוץ פתאום בעיות אחרות בהקשר של המנוע?

2. במידה ואני מתקן את המנוע, האם אתם חושבים שזה רק עניין של זמן עד שהמנוע ייהרס, ושצפויות לי בעיות רבות איתו, או שיכול להיות שזה יהיה בסדר?

3. מה אתם אומרים על שאר תוצאות הבדיקה.

מצורף טופס הבדיקה.

תודה רבה!

בדיקת רכב בלי פרטים.jpg

פורסם

לא הבנתי אותך. אתה רוצה לקנות את הרכב? למה?

כל כך הרבה בעיות יכניסו אותך לצרות שלא תצא מהן גם עוד שנתיים.

תוותר על התענוג כבר עכשיו, יש מאות אלפי מכוניות בשוק, למה אתה צריך את הכאבי ראש האלה?

פורסם

את הרכב לוקחים לבדיקה בטרם הרכישה כדי לגלות תקלות.

על מנת לא לרכוש רכב עם תקלות קיימות, וכדי למנוע תקלות עתידיות.

לא כדאי ולא רצוי לרכוש רכב עם בעיות במנוע, ולא כדאי להחליף מנוע בעתיד.

בזבוז של כסף זמן ואי אפשר לדעת איזה תקלות יופיעו בהמשך.

תמשיך לחפש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמה הוא משלם לך בשביל שתקח את המכונית?

באופן כללי - הניסוח של טפסי הבדיקה הוא כסתו"ח מארץ הכסתו"חים. פשוט שווה ל "ח" שבכסתו"ח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יונדאי אלנטרה בכללי הוא רכב לא רע בכלל, לי היה אחד משנת 2006 ושירת אותי נאמנה כשנתיים.

הוא נמכר במחיר מאוד זול, אז אל תתעקש על הרכב שבדקת. להבתחיל עם השקעה של החלפת מנוע ומוסכים בשביל רכב נפוץ כזה זה מהלך מיותר. הבדיקה לא טובה בכלל, גם בולמים זו השקעה ועוד דברים שנמצאו שם.

אם המוכר התחייב על מנוע לפני הבדיקה קח ממנו את סכום הבדיקה ותחפש לך אחת אחרת.

פורסם

אותי מעניין כיצד מכון הבדיקה הגיע למסקנה שיש צורך בתיקון נוסף למנוע.

אם נעשה לרכב שיפוץ ראש מנוע כמו שכתוב בספר,יש קבלה ויחד עמו הוחלפה רצועת טיימינג ואולי גם משאבת מיים אתה יכול להיות שקט.

אם שיפוץ הראש לא הצליח היו צריכים לכתוב,שיש חדירת קומפרסיה למע' הקירור/נזילה מאטם הראש/דליפות גבוהות בצילינדרים ואולם אין אזכור לסעיף כזה בדו"ח הבדיקה.

אם הרכב עבר ק"מ גבוה מ-150,000 לא כדאי לרכוש- המחלה של רכבים בק"מ כזהו היא שלאחר ביצוע ראש מנוע,כיוון שמחיזים ומיישרים יתר על המידה נוצר לחץ ואז הרכב מתחיל לאכול שמן כך שבסופו של דבר יש להחליף מנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

רכב שעבר התחממות יתרה וכתוצאה מכך נאלצו לבצע ראש מנוע אזי המנוע לעולם לא יהיה כמו שהיה לפני.

אסור לגעת ברכב שעבר ראש מנוע.

זאת עצתי.

בהצלחה

פורסם

כאשר רכב עבר התחממות יתרה, הרינגים עלולים להפגע ולא לאטום כפי שצריך , גם כשהוחלף ראש מנוע

ניתן לך הרכב במתנה תחשוב

לא כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבדיקה שווה לת*ת.

אבל זה שהמוכר אמר לך שהרכב התחמם זה יכול להצביע על האופן שבו הרכב טופל כשהיה אצלו. מה שמצביע על סיכוי לעוד כל מיני בעיות בעתיד בגלל תחזוקה חפיפניקית.

אישית הייתי מוותר כי לא מדובר ברכב נדיר ויש עוד הרבה מכוניות כאלה למכירה במצב שמור יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אותי מעניין כיצד מכון הבדיקה הגיע למסקנה שיש צורך בתיקון נוסף למנוע.

אם נעשה לרכב שיפוץ ראש מנוע כמו שכתוב בספר,יש קבלה ויחד עמו הוחלפה רצועת טיימינג ואולי גם משאבת מיים אתה יכול להיות שקט.

אם שיפוץ הראש לא הצליח היו צריכים לכתוב,שיש חדירת קומפרסיה למע' הקירור/נזילה מאטם הראש/דליפות גבוהות בצילינדרים ואולם אין אזכור לסעיף כזה בדו"ח הבדיקה.

אם הרכב עבר ק"מ גבוה מ-150,000 לא כדאי לרכוש- המחלה של רכבים בק"מ כזהו היא שלאחר ביצוע ראש מנוע,כיוון שמחיזים ומיישרים יתר על המידה נוצר לחץ ואז הרכב מתחיל לאכול שמן כך שבסופו של דבר יש להחליף מנוע.

דווקא רשום בדוח "דליפות קומפרסיה בינוניות בצילינדר" - אני אומנם לא יודע למה הוא התכוון בבינוניות אבל הוא ציין את זה

ד"א הכל עניין כלכלי בסופו של דבר אם המוכר יוריד לך מספיק כסף ותוכל לחליף את המנוע אז יכול להיות שזה שווה (כל אחד והכיס שלו)

אני אישית הייתי ממשיך לחפש רכב אחר ולא נכנס להרפתקאות לא שלי.

ובקשר למכון בדיקה הייתי ממליץ לך בחום ללכת למקום אחר איזה מין בדיקה זו אם אפילו טעינה הוא לא בודק (כולה לחבר רב מודד שתי שניות)

פורסם
הבדיקה שווה לת*ת.

אבל זה שהמוכר אמר לך שהרכב התחמם זה יכול להצביע על האופן שבו הרכב טופל כשהיה אצלו. מה שמצביע על סיכוי לעוד כל מיני בעיות בעתיד בגלל תחזוקה חפיפניקית.

אישית הייתי מוותר כי לא מדובר ברכב נדיר ויש עוד הרבה מכוניות כאלה למכירה במצב שמור יותר.

זה שהבדיקה שווה לת*ת- כבר רמזתי על כך.

אבל לא מחייב,שאם רכב התחמם זה בגלל הזנחה.נניח שנסעתץ עם מאזדה לאנטיס,התפוצץ לך הרדיאטור באמצע הנסיעה (תקלה שקורית במקום ואופיינית לרכב),הרכב התחמם.יכול לקרות ? בוודאי.

קשור לתחזוקה חפיפניקית ? לא ולא עם 3 סימני קריאה.העניין הוא,שכאשר אתה רואה שהרכב התחמם לעצור בצד ולא להמשיך לנסוע ולהחמיר את הנזק.

לפחות לפי הבדיקה,הסעיף הבעייתי היחיד הוא" דרוש תיקון במנוע" אבל איזה תיקון ? או שיש בעיה רצינית או שהמצכון מכסת"ח עצמו למוות.עלות חצי אוברול במוסך לרכב כזה בסביבות 4,000+- ש"ח-אם צריך בכלל לעשות כרגע.

ולזה שהגיב מעלי- כאשר קניתי את רכבי הקודם עם 68,000 ק"מ ומכרתי את אותו הרכב עם פחות מ- 100,000 ק"מ גם רשמו דליפות בינוניות- שטויות במיץ-המנוע יכול לעשות גם 250,000-300,000 אם המנוע טופל כראוי ,הוחלפה רצועת תזמון בזמן כולל מותחנים ומשאבת מים-אין שום סיבה להגיד שרכב עם 100,000 ק"מ צריך תיקון במנוע נכון ? .

אם היה כתוב שיש דליפות גבוהות המצב אחר לחלוטין ומרמז שהמנוע יכול לנסוע עוד מעט ק"מ אבל שוב זה יכול להיות 10,000 וגם 50,000 ובסופו של דבר,יאלצו להחליפו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא כותב שהרכב כבר עבר התחממות וכבר החליפו אטם ראש או שיפוץ ראש או מה שלא עשו שם. למה לקנות רכב יחסית חדש שכבר פתחו בו את המנוע פעם אחת? ומדובר ברכב לא נדיר במיוחד.

כמובן לא מחייב שהרכב התחמם כתוצאה מהזנחה אבל מאיפה אתה יודע שלא? עדיף לוותר ולהמשיך לחפש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה על התגובות.

אכן וויתרתי על הרכב הנ"ל :-D

עד עכשיו התמקדתי בחיפוש של מכוניות עם קילומטראז נמוך - 95,000 ומטה.

האם אתם חושבים שאפשר להעלות את הרף ? אם כן לכמה ?

תודה

פורסם

אלנטרה 05 אתה יכול בראש שקט לקנות גם עם 150K.

זה אמנם משאיר לך רק עוד 150K עד שהיא תהיה ממש בלויה, אבל אני מאמין שתמכור אותה רגע לפני :lol: .

ברצינות- זה רכב מעולה למי שמחפש תחבורה בסיסית זולה ואמינה.

הרכבים האלה עושים ק"מ אסטרונומיים בלי שום בעיה, ואם לא עברו התעללות מאסיבית (כמו הרכב שבדקת) הם ישארו אמינים.

עשית בשכל כשזנחת את המוכר ההוא.

הרכב הספציפי הזה הוא פתח לצרות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...