Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוחלת החיים בעליה תלולה בעשורים האחרונים.

גיל פרישה של 60 היה הגיוני כשתוחלת החיים היתה 68.

כשתוחלת החיים היא 80+ גם גיל הפרישה חייב לעלות. אחרת הפנסיה החודשית פר סכום קבוע שנצבר לפנסיה - תרד.

ולא ממש ברור מה הסיבה לגיל פרישה נמוך יותר לנשים.

תוחלת החיים שלהן גבוהה יותר ואם כבר צריך להיות הבדל אז גיל הפרישה שלהן צריך להיות מאוחר יותר משל הגברים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני לא חושב שזה בהכרח רעיון רע - במיוחד לנשים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה רעיון רע כי קשה למצוא עבודה היום אפילו בגיל 40.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בחייאת ראבאק מה יעשו פועלי מפעלים בגיל 68-69?! לעובדי המדינה לא אכפת כי גם ככה מפרישים את רובם בגילאם של 55...

פורסם
לעובדי המדינה לא אכפת כי גם ככה מפרישים את רובם בגילאם של 55...

מישהו צריך לממן אותם, לא ? אז שכל היתר יעבדו גם עד גיל 200 (אם צריך) בשביל זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה רעיון רע כי קשה למצוא עבודה היום אפילו בגיל 40.

אדוני, אני נאלץ לומר לך שזה שטויות במיץ. תלך ללשכת התעסוקה יום אחד ותראה כמה עבודות יש. הבעייה שאנשים הפכו למפונקים. מי שרוצה לעבוד ימצא עבודה. כאשר אין ברירה וצריך להביא אוכל הביתה לוקחים כל עבודה. חוץ מזה, כל עבודה מכבדת את בעליה.

וכאן נכנס הקטע של הישראלי המצוי, אנשים יודעים שהם ראויים ל 3 חודשי אבטלה. אתה חושב שמישהו ירצה לקחת עבודה לפני ש 3 חודשים האלה נגמרים? למה הוא פראייר? משלמים לך לשבת בבית ולעשות חיים אז תלך לעבוד?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

cerebral cortex, אף אחד לא רוצה מהנדסי תוכנה בני 50. זו עובדה (שהיא גם מאוד מצערת, אבל נכונה). כל מנהל בחברת הייטק מתלהב מהקונספט הדפוק של "סביבה דינאמית וצעירה", וזה לא משהו שישתנה בקרוב. בישראל אומנם לא כולם אנשי הייטק, אבל זה גם תחום מאוד חשוב כאן. מה יעשו כל פליטי ההייטק בגיל 60, אם היום בגיל 40 הם לא יכולים למצוא עבודה בתחומם? הרי לא כולם הופכים למנהלי אגפים או מנכ"לים. יש כאלו שהם פשוט אנשי טכנולוגיה, שבגיל מסויים כבר לא רוצים אותם. מה הם אמורים לעשות? אתה חושב שהם צריכים ללכת לשטוף כלים במסעדת יוקרה או להיות קופאים בארומה? זה לא עניין של מפונקים או לא. למה שמישהו ירצה ללכת להיות קופאי בסופר ולהרוויח 3000 שקל, בעיקר כשזה מישהו שעד לא מזמן עבד כמהנדס תוכנה או בודק או מאפיין, ולא מצליח למצוא עבודה בגלל הגיל שלו? כשהירידה בתנאי היא כ"כ קיצונית וכשהשכר הוא גם ככה לא רחוק ממה שמקבלים מובטלים, איזה סיבה יש למישהו לא להעדיף להיות מובטל, לפחות בחודשים שאפשר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
cerebral cortex, אף אחד לא רוצה מהנדסי תוכנה בני 50. זו עובדה (שהיא גם מאוד מצערת, אבל נכונה). כל מנהל בחברת הייטק מתלהב מהקונספט הדפוק של "סביבה דינאמית וצעירה", וזה לא משהו שישתנה בקרוב. בישראל אומנם לא כולם אנשי הייטק, אבל זה גם תחום מאוד חשוב כאן. מה יעשו כל פליטי ההייטק בגיל 60, אם היום בגיל 40 הם לא יכולים למצוא עבודה בתחומם? הרי לא כולם הופכים למנהלי אגפים או מנכ"לים. יש כאלו שהם פשוט אנשי טכנולוגיה, שבגיל מסויים כבר לא רוצים אותם. מה הם אמורים לעשות? אתה חושב שהם צריכים ללכת לשטוף כלים במסעדת יוקרה או להיות קופאים בארומה? זה לא עניין של מפונקים או לא. למה שמישהו ירצה ללכת להיות קופאי בסופר ולהרוויח 3000 שקל, בעיקר כשזה מישהו שעד לא מזמן עבד כמהנדס תוכנה או בודק או מאפיין, ולא מצליח למצוא עבודה בגלל הגיל שלו? כשהירידה בתנאי היא כ"כ קיצונית וכשהשכר הוא גם ככה לא רחוק ממה שמקבלים מובטלים, איזה סיבה יש למישהו לא להעדיף להיות מובטל, לפחות בחודשים שאפשר?

מילים כדורבנות.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
...אף אחד לא רוצה מהנדסי תוכנה בני 50. זו עובדה (שהיא גם מאוד מצערת, אבל נכונה)... מה יעשו כל פליטי ההייטק בגיל 60, אם היום בגיל 40 הם לא יכולים למצוא עבודה בתחומם? הרי לא כולם הופכים למנהלי אגפים או מנכ"לים. יש כאלו שהם פשוט אנשי טכנולוגיה, שבגיל מסויים כבר לא רוצים אותם.

מילים כדורבנות.

מצטער להרוס לכם.

אם כבר מדברים על בנק ישראל, בשנה-שנה וחצי האחרונות הבנק גייס עובדים רבים בתחום התוכנה והתקשורת, מאות מועמדים הגישו את מועמדותם, ובין העובדים שנקלטו יש שניים בני 50~.

הגיוס בבנק ישראל הוא על פי הכישורים. נכון, הדרישות גבוהות, אבל גם מי שהוא בן 50 עם ידע ונסיון מוכחים, יכול, ב-17 השנים שנותרו לו לעבוד עד גיל הפרישה (כיום), לתרום מנסיונו המקצועי.

פורסם
אדוני, אני נאלץ לומר לך שזה שטויות במיץ. תלך ללשכת התעסוקה יום אחד ותראה כמה עבודות יש. הבעייה שאנשים הפכו למפונקים. מי שרוצה לעבוד ימצא עבודה. כאשר אין ברירה וצריך להביא אוכל הביתה לוקחים כל עבודה. חוץ מזה, כל עבודה מכבדת את בעליה.

וכאן נכנס הקטע של הישראלי המצוי, אנשים יודעים שהם ראויים ל 3 חודשי אבטלה. אתה חושב שמישהו ירצה לקחת עבודה לפני ש 3 חודשים האלה נגמרים? למה הוא פראייר? משלמים לך לשבת בבית ולעשות חיים אז תלך לעבוד?

חבל שאתה זורק שטויות, מתי היית בלשכה בפעם האחרונה ?

ראשית -תבדוק ותראה שאפילו בלשכת התעסוקה מאריכים את תקופת הזכאות לבני 40+ כי אפילו האטומים שם הפנימו שאנשים בגיל הזה מתקשים מאד למצא עבודה בפרק זמן קצר.

שנית - אנשים שעבדו שנים רבות נאלצו לתת חלק יפה מהשכר שלהם כל חודש לביטוח לאומי פתאום מוצאים עצמם נזקקים ונאלצים לממש את ביטוח האבטלה של ביטוח לאומי ואז עוד מתנפלים עליהם וכועסים עליהם שהם מנסים לחפש עבודה בתחום שלהם ולא מתנפלים על משרת שוטף הכלים הראשונה שנקרית בדרכם.

שלישית - אנשים שעובדים בתחום הניסיון שלהם מרוויחים יותר ותורמים הרבה יותר גם במיסים וגם בדרכים עקיפות רבות נוספות למשק, הסיכוי שיהפכו להיות מובטלים שוב קטן הרבה יותר מאשר אם היו לוקחים משרה שלא מתאימה להם. זה רווח נקי לכולם

ודבר אחרון - רוב האנשים שאני מכיר רק סובלים מישיבה ארוכה בבית ורוצים לעבוד,להנות מהעבודה שלהם, להיות בקשר עם אנשים אחרים, כל אחד והתחום שלו. צורת המחשבה הזו של "משלמים לך לשבת בבית ולעשות חיים אז תלך לעבוד?" מטרידה אותי

פורסם

נאה דרשת. אוסיף ואדגיש כי הדברים נכונים לא רק לגבי מקצועות ההייטק - אני איש כלכלה וכספים, רק חציתי את ה- 40 וחוויתי את זה על בשרי לפני כשנתיים, כשהיה לי ממש קשה למצוא עבודה. אין לי ספק שזה בעיקר בעניין הגיל, כי למשרות רבות היו לי את כל ההשכלה והנסיון הדרושים.

בקיצור, זה הגיוני להעלות את גיל הפרישה ביחס לתוחלת החיים - אבל זה בתנאי שתהיה אפשרויות תעסוקה הוגנות! אני שואל את עצמי אם עוד 10 שנים אאלץ לעזוב את העבודה, האם אצליח למצוא עבודה ראויה בתחום? ואם לא, האם זה אומר שנגזרים עליי 20 שנות אבטלה?!

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
מצטער להרוס לכם.

אם כבר מדברים על בנק ישראל, בשנה-שנה וחצי האחרונות הבנק גייס עובדים רבים בתחום התוכנה והתקשורת, מאות מועמדים הגישו את מועמדותם, ובין העובדים שנקלטו יש שניים בני 50~.

הגיוס בבנק ישראל הוא על פי הכישורים. נכון, הדרישות גבוהות, אבל גם מי שהוא בן 50 עם ידע ונסיון מוכחים, יכול ב-17 השנים שנותרו לו לעבוד עד גיל הפרישה (כיום), לתרום מנסיונו המקצועי.

מצטער להרוס לך

אבל גם בנק ישראל וגם שאר הבנקים לא מגייסים עובדים כבר שנים, הם כן מגייסים עובדי קבלן, אנשים שלרוב מקופחים בשכר ובתנאים בצורה משמעותית מעובדי הבנק, ומפוטרים לרוב אחרי תקופה קצרה כי מראש גייסו אותם לאיזה פרוייקט של מספר חודשים.

וגם לא ציינת מתוך כמה עובדים גוייסו שני בני החמישים ? מתוך 200 ? 500 ?

פורסם

אבל גם בנק ישראל וגם שאר הבנקים לא מגייסים עובדים כבר שנים, הם כן מגייסים עובדי קבלן...

וגם לא ציינת מתוך כמה עובדים גוייסו שני בני החמישים ? מתוך 200 ? 500 ?

אני בניגוד אליך לא מביע דעה על דברים שאני לא בקיא בהם.

לגבי הבנקים האחרים אני לא יודע, ולכן לא הזכרתי אותם. אבל כשהזכרתי את בנק ישראל, הרשיתי לעצמי כי אני כן יודע. הגיוס לעובדי התוכנה והתקשורת היה לעובדים מן המניין ולא עובדי קבלן.

מדובר על 2 עובדים מתוך 7 עובדים. אולי באחוזים זה לא נשמע מי יודע מה, אבל זה בטח יותר טוב (בהרבה) לעומת גופים אחרים.

קיימים בבנק ישראל עובדי קבלן, בתחומי ההסעדה והנקיון, לחברות שזכו במכרזים בתחומים אלו.

פורסם

לא יודע לכמה מכם יצא לבקר בלשכות התעסוקה, אבל בעשור האחרון הן הפכו ל"לשכת התעסוקה למקורבי אלי ישי בפרט וש"ס בכלל".

מלבד חלוקת ג'ובים למקורבים, הלשכות הללו אינן עושות יותר מדי. אם שעות קבלת הקהל הן בין (נניח, כבר לא זוכר בדיוק) 12:00-14:00, אז מנהל הלשכה מוצא זמן לעשות אסיפת עובדים בדיוק בשעה 12:10, לפחות עד השעה 13:00 (כמובן שאח"כ צריך לצאת לאכול צהריים). מי מחכה בינתיים? המובטלים. גם ככה אין להם מה לעשות בחיים, אז שיחכו.

העבודות המוצעות שם הן כמעט תמיד בשכר נמוך. כאשר חיפשתי עבודה, ידעתי מראש שהסיכוי למצוא עבודה דרך ההפנייה של הלשכה הוא אפסי (את מקום העבודה הבא מצאתי לבד, בוודאי שלא דרכם).

מבט חטוף על אלה שכן מתייצבים לחתום בלשכה מראה שאלה שמגיעים לשם לא באים בכדי למצוא עבודה, אלא רק כדי לקבל את דמי האבטלה (לא פעם הם גם "עובדים בשחור") ולהעביר את הזמן.

במתכונת הנוכחית - זה פשוט משרד (הייתי קורא לזה שירות ממשלתי, אבל זה לא) מיותר שעולה לכל משלמי המיסים כסף ללא תמורה.

• תוכן חדש...