Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמר, רק להוסיף למה שכתבת:

ממעט המקרים בהם לי או למכרים שלי יצא להתקל בעובדי לשכת התעסוקה (וגם בביטוח הלאומי), היה מדובר באנשים גסי רוח במיוחד, שבטוחים שהמדינה קיימת בשבילם ואנחנו חיים בשביל לספק להם פרנסה. כמו כל "האנשים הקטנים", גם עובדי מדינה אלו, מאוד נהנו מזה שיש להם כביכול את היכולת לחרוץ גורלם של אנשים אחרים, ובחלק מהמקרים, הם גם התנהלו כאילו עומדים מולם עבריינים שלא רוצים לעבוד, והם, עובדי המדינה הצדיקים, ממש נלחמים אל מול הפרזיטים על עתידה של המדינה. כמובן שגם שאיש מהם לא הבין שאת העבודה המאוד מסובכת שלהם (לבדוק במחשב באיזה סופר בדיוק חסר מנקה למחסן) היה יכול לעשות כל אחד אחר במקומם.

אני יודע שאני מאוד מכליל כאן, אולי יש עובדים בלשכות התעסוקה השונות שהם לא כאלו. לצערי, גם אני, גם קרובי משפחה שלי וגם חברים שלי, כולנו נתקלנו בדיוק ביחס הזה, במעט המקרים בהם פנינו ללשכות התעסוקה השונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מבט חטוף על אלה שכן מתייצבים לחתום בלשכה מראה שאלה שמגיעים לשם לא באים בכדי למצוא עבודה, אלא רק כדי לקבל את דמי האבטלה (לא פעם הם גם "עובדים בשחור") ולהעביר את הזמן.

במתכונת הנוכחית - זה פשוט משרד (הייתי קורא לזה שירות ממשלתי, אבל זה לא) מיותר שעולה לכל משלמי המיסים כסף ללא תמורה.

צודק לגמרי. אני לא חושב שיש היום מישהו שמגיע לשם כדי למצוא עבודה. אין בידי נתונים, אבל אני בהחלט מעריך שהמעסיקים היחידים שפונים ללשכת התעסוקה לחיפוש עובדים הם מפעלים שמחפשים עובדים בלתי מקצועיים בשכר מינימום.

לא לחינם יש אתרים ברשת וחברות השמה כחול אשר על שפת הים - לשם פונים כשרוצים עבודה. כשרוצים דמי אבטלה - פונים ללשכת התעסוקה. רק חבל שלצורך זה קיים מנגנון כ"כ מסורבל ועייף.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
אני בניגוד אליך לא מביע דעה על דברים שאני לא בקיא בהם.

לגבי הבנקים האחרים אני לא יודע, ולכן לא הזכרתי אותם. אבל כשהזכרתי את בנק ישראל, הרשיתי לעצמי כי אני כן יודע. הגיוס לעובדי התוכנה והתקשורת היה לעובדים מן המניין ולא עובדי קבלן.

מדובר על 2 עובדים מתוך 7 עובדים. אולי באחוזים זה לא נשמע מי יודע מה, אבל זה בטח יותר טוב (בהרבה) לעומת גופים אחרים.

קיימים בבנק ישראל עובדי קבלן, בתחומי ההסעדה והנקיון, לחברות שזכו במכרזים בתחומים אלו.

אולי באמת דברים השתנו במדינה? כנראה שלא...

אני יכול לומר לך מה שאני מכיר מחיפושי העבודה (מהנדס תוכנה) שלי בשנים האחרונות, גם אני וגם חברי מחפשים בנרות כבר כמה שנים עבודה בבנקים ובחברות ממשלתיות כי כולנו בסביבות גיל 40 ומחפשים מקום עבודה יציב כדי שלא נאלץ לחפש כל שנתיים מחדש.

כל הנסיונות שלנו עלו בתוהו,למרות שהיו הרבה מודעות דרושים ובכל חברות ההשמה יש משרות פתוחות כולם לעבודה בבנק תחת חברות כח אדם, עוד לא נתקלנו במשרה לעבודה ישירה בבנקים ובחברות הממשלתיות, תמיד זה תחת חברות כ"א.

בשיחות עם אנשי הגיוס בחברות האלה הם אומרים שיש משרות טובות אבל לקרובי משפחה ומקורבים. בקיצור נפוטיזם.

עכשיו אני לא רוצה להשמיץ את בנק ישראל אבל נידמה לי שהוא כיכב לא מעט בדוחות מבקר המדינה בנושא הזה.

פורסם

אבא שלי בגיל 60 מחפש עבודה. נהג להתעסק במכירות (רכב וכלים כבדים) בגרפיקה, הוצאה לאור ועוד המון תחומים אחרים. הוא מובטל כבר שנים. הסיבה היחידה: הגיל. השוק מחפש צעירים חסרי ניסיון שייטחנו בעבודה ועדיין יהיה להם מרץ. ככה זה, אף אחד לא רוצה לאכול את הבגט מאתמול. גם אם זה אומר להכשיר עובדים חדשים מאפס

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...