Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה המשטרה מיותרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יושבים אצלי בחנייה של הבלוק כמה נערים בשעת צהריים זו ושותים אלכוהול. לא יודע אם זה חוקי או לא, אבל בכל זאת החלטתי להזמין ניידת כדי שתפנה אותם, במיוחד לאור העובדה שלפני 3 שבועות ניסו לפרוץ לרכבי ושברו חלון עם בקבוק בירה (וגם התיזו את כל שאר האלכוהול שנשאר על הרכב). הבחנתי עכשיו גם בזכוכיות על הכביש וזה עוד יותר חיזק אצלי את התחושה שכדאי להזמין ניידת.

בקיצור, אני מתקשר למשטרה, הנציג אומר לי שהוא שולח ניידת. מתקשרים אליי מהמשטרה אחרי 10 דקות ומעדכנים אותי שהשוטר בדק אותם והם חיילים בקבע. שאלתי אותו אם זה חוקי לשתות כך אלכוהול בפרהסיה בחניית בניין, ענה לי שלא אבל בגלל שהם בקבע אז השוטר החליט לא להתעסק איתם כי הם ישתו רק עוד כוסית אחת ויתפנו.

היה עדיף כבר שלא הייתי מתקשר וזהו. המשטרה כזו מיותרת שזה פשוט לא ייאמן.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

תופעה מוכרת בדרום נתניה, בעיקר בחודשי הקיץ כשלא צריך לקום מוקדם לבי"ס.

למען הסר ספק, גם כלפי אוכלוסיות אחרות הם לא עושים כלום, העניין בד"כ מסתיים

בצ'אפחה ידידותית של השוטר (במידה וטרח להגיע בכלל) ו"אחי, תהיה בשקט נשמה".

פורסם

הם ניפצו בקבוקי אלכוהול על כביש החנייה, ולפני 3 שבועות שיכורים שברו את החלון ברכב שלי. מבחינתי זה רע.

פורסם
הם ניפצו בקבוקי אלכוהול על כביש החנייה, ולפני 3 שבועות שיכורים שברו את החלון ברכב שלי. מבחינתי זה רע.

אתה בטוח שזה אותם חבר'ה?

פורסם

אני לא בטוח בכלום אבל הם היחידים שיושבים בספסל של החנייה שנים על גבי שנים (ומדי פעם מפצחים גרעינים על הרצפה ומשאירים בקבוקי אלכוהול ריקים).

פורסם

אז בגלל שהמשטרה לא פינתה כמה חיילים שרוצים לשתות היא מיותרת לחלוטין!

לא מגנה עלינו, לא עושים משמרת כל לילה רק בשביל שאתה תוכל לישון בשקט במיטה החמה שלך, חיים על קפה בשביל לשרוד עוד שעה שעתיים בלילה בלי להרדם על ההגה, לא עושה בדיקות של רכבים חשודים באמצע הגשם ב3 בלילה רק בשביל לוודא שלא יפרצו את האוטו החמוד שלך או אפילו לבית שלך.

פשוט מיותרים! מי צריך אותם? הרי הם לא מפנים עם שוקר לצעלות כמה חיילים ששותים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

Black Chaos, אתה מנסה לצייר את המשטרה כגוף יעיל שעושה את עבודתו נאמנה בכל רגע נתון. חולק עליך, אבל נגיד שאתה צודק. לא אתן לך קונטרה עם מקרי חוסר יעילות של המשטרה, כי זה לא לעניין ולא קשור לנושא האשכול. העובדה היא עובדה היא עובדה - נציג המשטרה אומר לי שזה לא חוקי, אבל המשטרה לא מפנה אותם מהמקום בטענה שמדובר בחיילים בקבע. לא הטרידה את השוטרים העובדה שלפני כשלושה שבועות הזמנתי אותם מיד לאחר שפרצו לרכבי אנשים שיכורים, בדיוק באותה חנייה, בדיוק באותו מקום (ועל הדרך, השוטר שבא לבדוק טען שאין לו כרגע זיהוי פלילי שייקח טביעות אצבעות, אבל "אם מישהו שואל אותך, תגיד שלקחנו"). בקבוקי וודקה שבורים על כביש החנייה, אבל השוטרים מחליטים לא לפנות אותם בגלל שהם חיילים בקבע. לא מעניינת אותם העובדה שהשיכורים האלה אולי פרצו לרכבי, ואולי יעשו נזקים נוספים בגלל שהם שותים אלכוהול בחניית הבניין או חס וחלילה גרוע מזה (חיי אדם). מניעת נזק עתידי היא מהם והלאה. אבל היי, הם מגינים עלינו, עושים משמרות לילה כדי שנוכל לישון בשקט במיטה שלי ועושים בדיקה של רכבים חשודים ב-3 בלילה. מה בסך הכל השוטר היה צריך לעשות, ללכת איתם מכות? לקרוא לתגבורת של ניידות או להזניק מסוק? בסך הכל לפנות את הפוחזים שמפריעים לכל השכונה. אתה לא חושב שזה א' ב' של משטרה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא שהמשטרה מיותרת. השוטר שהגיע לא עשה את העבודה שלו כמו שצריך, זה הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוקיי, אני מתנצל, הכותרת לא במקום, הבנתי את הטעות. אבל אני עדיין מנסה למקד את חוסר היעילות שבמקרה הנוכחי. מבטיח לכם שאם הייתי צריך לשבח הייתי עושה זאת.

פורסם

"בחניה של הבלוק " - לא אמרת אם זה שטח פרטי.

אם אין כאן השגת גבול והם בשטח ציבורי - איזה עבירה עברו ?

השוטר במוקד היה צריך להסביר לך לפני ששולח ניידת שאם יש עבירת הסגת גבול אתה צריך להגיש תלונה.

פורסם

ראיתי את התנצלותך על הכותרת, לכן לא אגיב. הבעיה היחידה של משטרת ישראל באיזורים הנ"ל נובעת ככל הנראה מפחד של השוטרים להתעסק עם X, כי במידה וX ישאל לשמו הוא חייב לספק את שמו האמיתי, וכך ארגון פשע זה או אחר "יסגרו איתו חשבון" על זה שהוא העז להרחיק את הבן/חבר/חייל מאותו מקום.

הסיבה השניה שיכולה להיות בעייתית, היא כנראה חוסר רצון של השוטרים לעבוד. וחבל.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תראה, אני אחד שמתנדב במשטרה כבר הרבה זמן, ולא אל תדאג, לא במתנ"א ותתפלא שאפילו אנחנו שונאים אותם, אני בסיור של השכונה שלי.

לפני שהתנדבתי במשטרה הדעה שלי הייתה דיי זהה לשלך, אבל עכשיו כשאני מכיר את 2 צדדי המטבע הדעה שלי שונה לחלוטין.

עד שאתה לא תראה עם איזה טיפוסים אנחנו נפגשים במשמרת אתה לא תבין, במיוחד שאנשים קוראים לנו על דברים מגוכחים לגמרי, לדוגמת אירוע אלימות במשפחה שהגענו לשם כמה שיותר מהר וגילינו שהבעל זרק על האישה את הספוג של האמבטיה, עד לקטטות מטורפות שכסאות עפות באוויר, ומנסים לדרוס אנשים עם רכבים, ותאמין לי שלא כיף לי להכנס לבית של מישהו שזרק ספוג על אשתו עם M16 על הגב.

עם שיכורים זה עניין אחר - קודם כל אנחנו צריכים לדאוג לבטיחות שלנו, בן אדם שיכור הוא בן אדם לא צפוי, אך אם הוא טוען כמו במקרה שלך שהוא מתפנה עוד כמה דקות אז מה אנחנו יכולים לעשות? לשים עליו אזיקים ולקחת אותו למעצר בגלל שהוא שתה? ולהעמיד אותו מול שופט אחרי שהוא נרקב לילה שלם בתא מעצר? לא נראה לי כ"כ הגיוני. מה שאפשר לפתור בדרכים טובות, אז למה לא?

לעניין שהם אולי פרצו לך לאוטו - פה לצערי הרב המשטרה מוגבלת מאוד, ללא הוכחות חותכות חד משמעית אין למשטרה אפשרות לעשות עם המידע הזה כלום, חשד זה טוב ויפה, אך ללא הוכחה חד משמעית אין שום דבר שאפשר לעשות.

אבל תסתכל גם על הצד השני של זה, אני אישית מנעתי גניבה של לפחות 7 רכבים כבר, לא הרבה יודעים את זה אבל אני אישית אוהב להסתובב רגלי כשמזג האוויר מאפשר זאת, אני בן 18 וחצי, שם עליי מכשיר קשר והולך ברחוב על אזרחי בשעות הקטנות של הלילה, מי יחשוד? כמו שאמרתי ככה מנעתי כבר לפחות 7 גניבות של רכבים, וגם שבח"ים בעלי צווים מכאן עד להודעה חדשה על פריצות וגניבות, אני נהנה מזה, גם הצלתי לבן אדם רכוש שלו, וגם האדרנלין שבזה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אבל תסתכל גם על הצד השני של זה, אני אישית מנעתי גניבה של לפחות 7 רכבים כבר, לא הרבה יודעים את זה אבל אני אישית אוהב להסתובב רגלי כשמזג האוויר מאפשר זאת, אני בן 18 וחצי, שם עליי מכשיר קשר והולך ברחוב על אזרחי בשעות הקטנות של הלילה, מי יחשוד? כמו שאמרתי ככה מנעתי כבר לפחות 7 גניבות של רכבים, וגם שבח"ים בעלי צווים מכאן עד להודעה חדשה על פריצות וגניבות, אני נהנה מזה, גם הצלתי לבן אדם רכוש שלו, וגם האדרנלין שבזה.

כפסע משלטון של ויגי'לנטים...

הבעיה אינה אתה אישית (יכול להיות שאתה צח כשלג - לא מכיר אותך), אלא שלכל מתנדב יש אג'נדה משלו, כאשר לא פעם האג'נדה אינה עולה בקנה אחד עם מטרות המשטרה/ טובת הציבור.

המדינה צריכה להפסיק להסתייע בחובבנים כדי למלא את משימותיה והתחייבויותיה כלפי האזרחים, אחרת אין סיבה לקיומה.

כן, אני יודע שיש גם חובבנים בעלי רמה אישית גבוהה ממקבלי השכר, אבל הבעיה היא שלהבדיל ממקום עבודה מוסדר, בוודאי אחד ממסדי - אין תקן ואין דרישות מוגדרות להתנדבות (יש, אבל הן מכנה משותף סופר נמוך, נמוך מדי).

אגב - זה לא רק במשטרה. גם העמותות המסייעות (מי יותר ומי פחות) לקשי יום לא צריכות להיות. לקיחת אחריות עליהם זה חלק מתפקידי המדינה. גם עמותות ואגודות רפואיות למיניהן.

הסייג היחיד שהייתי מקבל הוא מתנדבים שלא התקבלו למקום מסויים על בסיס מוגבלות (פיזית ו/או שכלית) ורוצים בכל זאת לתרום/לחיות חיים כמעט רגילים - שים לב שמתנדבים מסוג זה כפופים כמעט לכל כללי מקום העבודה למעט צרכיהם המיוחדים.

• תוכן חדש...