Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה בלם היד נועל גלגלים קדמיים? במה זה יותר טוב מאחוריים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני חושב שזה נושא מעניין, ולכן פוצל לשירשור נפרד.

אני מכיר את הרכבים הבאים עם בלם יד על הגלגלים הקידמיים:

סיטרואנים הידרופנאומטיים, כל הדגמים (לא יודע לגבי C5 הנוחכית)

סובארו לאונה

סאאב 900

אלפא סוד

יכול להיות שיש עוד.

מדוע לדעתכם נבחר המבנה הזה?

או שאולי השאלה הנכונה יותר היא מדוע ברוב הרכבים בלם יד נועל דווקא את הגלגלים האחוריים?

הרי ברור שהבלימה של הגלגלים הקידמיים יעילה יותר.

פורסם

לא חושב שיש סיבה סצפיצית מאשר בחירה של מהנדס כלשהו שתכנן את הרכב בשורה התחתונה זה יקר יותר ולכן עברו לבלמים האחוריים

פורסם

אני חושב שזה בגלל הקלות היחסית שאפשר לנעול בלמי תוף בעזרת מערכת פשוטה של כבלים וגלגלות לעומת בלמי דיסק.

ואני לא חושב שיעילות הבלימה משחקת פה תפקיד שכן תפקיד בלם היד הוא לא לבלום את הרכב אלא למנוע ממנו לזוז (למעשה למנוע ממנו להתגבר על החיכוך הקינטי של רכב שעומד), ואת זה אפשר להשיג אפילו בעזרת אבן קטנה מתחת לגלגל.

פורסם

1. בלם יד אמור לשמש גם כבלם חרום ולא רק לאבטחת רכב חונה.

2. היום ברוב המכוניות החדשות גם בלמים אחוריים הם בלמי דיסק.

פורסם

השאלה באמת מה ייקרה במצב בו בלם היד ייצטרך לשמש כבלם חירום? אם הנעילה תהיה מקדימה הרכב לא עלול להיזרק באגרסיביות לאחד הצדדים או שלמעשה בגלל שכל הכובד של הרכב הוא מקדימה זה דווקא יעצור מהר יותר את הרכב?

:)
פורסם
השאלה באמת מה ייקרה במצב בו בלם היד ייצטרך לשמש כבלם חירום? אם הנעילה תהיה מקדימה הרכב לא עלול להיזרק באגרסיביות לאחד הצדדים או שלמעשה בגלל שכל הכובד של הרכב הוא מקדימה זה דווקא יעצור מהר יותר את הרכב?

המחשבה הראשונה שלי הייתה שזה בגלל שלרוב חניה בהילוך נועלת רק את הסרן הקדמי.

שני תגובות מענינות, שוות התיחסות, ומשמשות כתשובה לשאלה בכותרת, צדוע יש חיצרנים שבוחרים להעביר את בלם היד לסרן קדמי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
המחשבה הראשונה שלי הייתה שזה בגלל שלרוב חניה בהילוך נועלת רק את הסרן הקדמי.

עד שנות ה 70-80 רוב המכוניות היו עם הנעה אחורית, כך ששילוב הילוך בחניה היה נועל את הסרן האחורי.

ועדיין בלם היה היה פועל על הגלגים האחוריים.

• תוכן חדש...