Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם יש ביקוש - בשמחה. מה אומרים חברי הפורום?

דני

נו? עוד לא פתחת?

במידה והבחור גוסס זה נחמד מאד ואני מקווה שהוא סובל כמה שיותר, אבל מועיל לנו זה לא. יחליף אותו איזה ליצן אחר עם מגבת על הראש.

במידה והוא ימות צפו לתאוריות קונספירציה מוזרות כמו "ישראל גרמה לסרטן של נסראלה ע"י לויינים פולטי קרינה".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם יש ביקוש - בשמחה. מה אומרים חברי הפורום?

המעניין במשפט הזה, שהוא לא כתוב בשום מקום... יש רק "וצדיק באמונתו יחיה" (חבקוק פרק ב')

דני

יש ביקוש. זה תמיד מעניין. גם מי שלא אומר, הוא מתעניין. תאמין לי. :-)

שמע, אני אשמח לשמוע עוד. שווה לפתוח שירשור כזה. אני בעד.

גם אני!

בכל מקרה - היה ריאיון איתו בערות אלמנאר שהובא בשידור ישיר לערוץ 10 וצדוק יחזקאלי תרגם. הנבלה נשמע גרוע, נשמע חולה. אני מקווה שה' יעשה את העבודה כמה שיותר לאט ושיסבול הנבלה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כבר כתבתי בהתחלה:

הוא מת כבר מזמן, למי שלא יודע.:evil:

או כמו שedan82 מצטט : זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לווינים פולטי קרינה זה כל כך ניינטיז... הצעקה האחרונה בתחום זה DEW המופעל באמצעות אטיופים המצויידים בתנורי מיקרוגל.

שיטת האטיופים עם מקרוגלים ידועה כשיטת לוחמה בשטח בנוי מתקדמת מאד ומשתמשים בה בינתיים רק בארץ מחשש שהציוד יפול לידי האויב בחו"ל. חבר אטיופי מהצבא סיפר לי שיש כבר לווין אופק 10 שמצוייד במקרוגלים משולבי אפייה של LG.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני משרת ביחידה שבזמן עמוד ענן עבדה בשת"פ עם יחידת האטיופים המסווגת של חמ"ן, ככה שממקורות זרים אני יודע שהיה שימוש נרחב כנגד עזה בנשק הdew. למי שלא יודע רפא"ל כיום מפתחים מיקרוגלים צה"ליים בשיתוף פעולה עם תע"ש וLG ניגריה.

יצא לי לראות את האבטיפוס והוא קטלני, כל השפצורים שלm16 מתאימים לו.

פורסם
לווינים פולטי קרינה זה כל כך ניינטיז... הצעקה האחרונה בתחום זה DEW המופעל באמצעות אטיופים המצויידים בתנורי מיקרוגל.

שיטת האטיופים עם מקרוגלים ידועה כשיטת לוחמה בשטח בנוי מתקדמת מאד ומשתמשים בה בינתיים רק בארץ מחשש שהציוד יפול לידי האויב בחו"ל. חבר אטיופי מהצבא סיפר לי שיש כבר לווין אופק 10 שמצוייד במקרוגלים משולבי אפייה של LG.

אתיופים!!!!

זהו, נרגעתי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אתיופים זו עדה. אטיופים זה משהו אחר, ארגון פשע עם כלי נשק DEW מתוחכמים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המשפט הזה נאמר כעצה לרשע, שלא ישמח במפלת אויבו האישי הצדיק, כי - כך ממשיך הפסוק (הבא) - "פן יראה יהוה ורע בעיניו והשיב מעליו אפו". כלומר - הצדיק נפל בגלל בעיות פנימיות שלו, ואם אלוהים יראה שהרשע שמח על כך הוא עלול לתת לצדיק חנינה.

דני, תודה על ההבהרה - זה מעניין ומלמד כאחד.

בכל זאת התפלספות קטנה - מה נאמר כאן? ישנה עצה לרשע לא לשמוח בנפול אויבו הצדיק שכן השמחה עלולה לגרום לה' לחון את הצדיק.

הציווי המוסרי שבמשפט בסה"כ מקבל הנמקה למה כדאי לרשע לנהוג באופן מוסרי, שאלמלא כן האויב שלו עלול לקבל חנינה.

אגב, גם הצדיק שבציטטה איננו צדיק כל כך גדול, הוא עצבן את ה' וגם יש לו לפחות אויב אחד - הרשע.

לפיכך, איך שאני הופך את זה דווקא הפירוש המקובל נראה לי נכון יותר, אבל כפי שכתבת - "צדיק באמונתו יחיה..." :wink:

יום טוב.

פורסם

בכל זאת התפלספות קטנה - מה נאמר כאן? ישנה עצה לרשע לא לשמוח בנפול אויבו הצדיק שכן השמחה עלולה לגרום לה' לחון את הצדיק.

נכון.

הציווי המוסרי שבמשפט בסה"כ מקבל הנמקה למה כדאי לרשע לנהוג באופן מוסרי, שאלמלא כן האויב שלו עלול לקבל חנינה.

בהחלט לא, וזו הנקודה כאן. אותו "ציווי מוסרי" שאתה מדבר עליו, אינו קיים בתנ"ך כלל.

אגב, גם הצדיק שבציטטה איננו צדיק כל כך גדול, הוא עצבן את ה' וגם יש לו לפחות אויב אחד - הרשע.

גם כאן יש טעות בהבנה. הגישה האומרת ש"צדיק" הוא אדם מושלם ללא רבב וללא מתנגדים או אוייבים, היא גישה נוצרית. לא בכדי צריך אצלהם להיות קבור באדמה כמה דורות כדי להחשב צדיק.

בתנ"ך "צדיק" הוא - או אדם שבמקרה מסויים היה בסדר, או אדם שבאופן כללי מתנהג בסדר. בשום פנים ואופן אין הכוונה לאדם מושלם, כי "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" (קוהלת ז').

לפיכך, איך שאני הופך את זה דווקא הפירוש המקובל נראה לי נכון יותר, אבל כפי שכתבת - "צדיק באמונתו יחיה..." :wink:

אין ספק שהפירוש שלך יותר מתאים לחשיבה המקובלת היום, אלא שאין זו הגישה של התנ"ך. שים לב שאינני מנסה כלל לשכנע שגישת התנ"ך היא הטובה או הנכונה יותר - את זאת יחליט כל קורא לעצמו.

דני

נ.ב. שרשור פסוקים מהתנ"ך יפתח בקרוב...

• תוכן חדש...