Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצה למטען למצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מטען מצברים לרכבים שלי,

יש המון סוגים, אשמח להמלצה על מטען זול עם חיווי לסיום טעינה,

אין לי מושג מה ההבדלים ומה חשוב שיהיה, בדקתי בזאפ והמחירים מתחילים בסביבות 300 ש"ח ומעלה, באיביי אפשר להשיג בחצי מחיר, האם זה כדאי ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

ניתקלתי במטענים סולאריים, הרעיון מאוד נחמד אבל הרכבים לא בשמש.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

ctek 3.6 מהטובים ביותר שיש .

CTEK 7.0 כולל עוד פונקציה של חידוש מצבר. אבל יקר יותר משמעותית.

טרם תזמין מאיביי, תוודא מתח הזנה של 220V ולא 110V שנפוץ בארה"ב.

רענן

פורסם

הזמנתי באיביי מספר פנלים סולריים לטעינה והם נמצאים בדרכם לארץ.

הפנלים האלו אינם מיועדים לטעינת מצבר פרוק אלא לשמירתו במצב שהרכב עומד מספר שבועות.

הטעינה היא איטית כ - 100 מילי אמפר 1.8 וואט במצב קרינת שמש מלאה על הפנל.

לפנל יש חוט באורך של מספר מטרים כך שניתן להוציא אותו החוצה מהמבנה או מתחת לכיסוי.

ניסוי שערכתי עם פנל דומה שרכשתי לפני מספר חודשים העלה כי העסק עובד טוב.

אחד היתרונות של הפנל הסולרי הוא שאין צורך החשמל והוא עובד עצמאי בשטח כמובן ללא סיכוני חשמל.

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

מרענן בטרייה טוב שומר על חיי הבטרייה וטוען את הבטרייה ב אלגוריתם מיוחד. מרענן מצברים איכותי יכול להגדיל את אורך החיים של מצבר עד לפי שלוש . בזמן פריקה של מצבר ( כל זמן שאין טעינה ) הראקציה הכימית במצבר ממירה את העופרת והחומצה לזרם של אלקטרונים מים ולסולפטים של עופרת. ( מקצר את החיים של המצבר ) טעינה מבצעת בדיוק את התהליך ההפוך. המטרה בטעינה טובה זה להיפטר מהסולפטים של העופרת ולשמור על רמת חומציות טובה בלי לאבד חמצן ומימן . בזמן טעינה רגילה הנוזל מאבד חמצן ומימן זה קורה ממתח טעינה של 13.8 וולט ל 14.2 וולט. ( הנוזל נדפק )

מרענן מצברים איכותי כולל קונטרולר שטוען את המצבר בשלבים. בשלב הראשון המטען בודק את מצב הבטרייה , בטרייה מלאה ללא עומס היא בערך של 13 וולט. אם הבטרייה צריכה טעינה אז המטען יתחיל לטעון אותה במתח גדול מ 14.2 וולט , במצב זה הזרם קבוע והבטרייה נטענת. המתח יתחיל לעלות. ( זרם קבוע מתח משתנה )

בשלב השני מתחיל כאשר הבטרייה טעונה ב 80% בשלב הזה הטעינה בזרם נמוך הולך ויורד ככל שהטעינה מתקדמת ( מתח קבוע זרם משתנה ) השלה הזה מסתיים כאשר המצבר ב 95% טעינה.

שלב שלישי הזרמת זרם נמוך ביותר לכמה שעות עד שהבטרייה מלאה.

שלב רביעי, כאשר הבטרייה מלאה הטעינה במתח ממש קרוב למתח הבטרייה כ 13.2 וולט, ואז הפסקה, הבטרייה עכשיו נמדדת ללא עומס עד אשר ישנה נפילה במתח ואז שוב ישנה טעינה במתח נמוך של 13.2 וולט.

אם במקרה מתח הבטרייה נופל מתחת ל 12.5 אז כל התהליך יתחיל מהשלב הראשון.

אני משתמש ב Dletran Battery Tender , שמשמש לשתי מכוניות , יש לאחד ויש גם לארבע. אפשר לרכוש ב E-Bay וגם באמזון.

כמו כן למי שאין אפשרות לחיבור קבוע למתח אז לחברה יש מטען סולרי עם קונתרולר.

021-1163.jpg

פורסם

מצטרף להמלצה על ctek 5.0, קניתי בעקבות מבחן השוואתי באוטובילד ואכן הוא מעולה.

מומלץ לחבר אותו אחת לשנה לכל מצבר ולעשות recondition. גם הספקתי כבר להחיות איתו מספר מצברים שהגיעו לפריקה מלאה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...