Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי פולקסוואגן בורה טורבו דיזל שנת 2000.

לוח המכוונים שלי אינו עובד בצורה תקינה.

לאחר נסיעה, כאשר מכבים את המנוע, המחטים של הסל"ד, חום מנוע ודלק, אינם יורדים לנקודת ה0.

אם אני פותח סוויץ', הם מתחילים לרדת, וכאשר הם מגיעים ל0, אני סוגר את הסוויץ'. אם לא אסגור את הסוויץ' מהר הם כמובן יעלו לנקודה בה הם אמורים להיות בהתאם לחום המנוע והדלק במיכל.

בנוסף, השעון ומד הקילומטרים (לא הראשי, אלא זה שניתן לאפס בלחיצת כפתור, מה שנקרא באנגלית trip רק שאין לי מושג איך לקרוא לו בעברית), מתאפסים בכל פעם שסוגרים את הסוויץ' ליותר ממספר שניות.

לאחר ביקור במוסך הוסבר לי שעליי להחליף את לוח המכוונים.

במוסך שהייתי בו הוסבר לי כי פשוט מוצאים אחד אחר, אפילו מפירוק ומרכיבים אותו, רק הבעיה היא הקילומטרז'. מספר הקילומטרים שמופיע בלוח החדש, זה מה שיהיה ברכב. לא ניתן לערוך את זה. וזה מפריע לי מאוד.

מצד אחד זה לא חוקי, מצד שני אני גם עלול להיתקע עם לוח שמד הקילומטרים בו מראה מספר גבוה יותר ממה שהיה לי, וכן, גם אם זה יהיה נמוך יותר זה מפריע לי.

אמרתי למוסכניק כי אם הוא מוצא לוח עם מספר קילומטרים דומה לשלי, אין לי בעיה להחליף, אבל לא בהפרש גדול מידי.

בכל מקרה, האם זהו הפיתרון היחיד שלי? למצוא לוח חדש עם מספר קילומטרים דומה או שיש פיתרון אחר?

כמה דבר כזה אמור לעלות?

אשמח כל תשובה.

תודה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

עוד לא ניסיתי מכון ספידומטרים, התחלתי לטפל בעניין הזה ביום שישי האחרון.

אני מנשר (ליד חיפה למאותגרים גיאוגרפית :wink: )

Always go sideways

פורסם

לצערי אינני מכיר מכון ספידומטרים באיזורך, אבל אוכל לנסות לשאול.

בכל מקרה, מכון ספידומטרים יוכל בסבירות גבוהה לתקן את לוח המחוונים שלך ואז לא תיתקל בבעיות אותן תיארת.

נסה לפנות לחברת הפורום סיגל כינוי "אוו ספידומטרים" - אני בטוח שהיא תוכל לייעץ לך יותר טוב ממני.

פורסם

בעבר החלפתי פעמיים לוח שעונים לרנו קנגו שהייתה לי.

בכל החלפה מכון ספידומטרים (הלוחות נרכשו במכון ספידומטרים) דאגו להעביר את הקילומטרז' ללוח ה"חדש". (כלומר לוח משומש לאחר תיקון, שירד מרכב אחר).

פורסם

עדכון חביב, פתרתי את התקלה.

סתם ככה למקרה שמישהו ייתקל בזה, אני אתאר את התיקון.

בלוח הפיוזים יש פיוז שהוא מספר 15. זה אחד מהפיוזים של לוח המכוונים. פשוט החלפתי אותו והכל עובד!

מדובר במיני-פיוז, 5 אמפר. תיקון לוח מכוונים במוסך (שכנראה לא היה עוזר) היה עולה 500 ש"ח, חבילת פיוזים עלתה לי 10 ש"ח.

נראה לי שווה.

מקווה שזה יעזור לעוד אנשים בעתיד :D

צירפתי תמונה של לוח הפיוזים על מנת שיהיה יותר ברור.

fuses.jpg

Always go sideways

• תוכן חדש...