Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע בעל 2 שסתומים לצילינדר יתן מומנט גבוה בסל"ד נמוך.

מנוע בעל 4 שסתומים לצילינדר יתן הספק גבוה בסל"ד גבוה.

מישהו יכול להסביר לי למה???

פורסם

מישהו יכול להסביר לי למה???

זה לקוח מתוך "חוקי היסוד של המוטוריקה" או משהו ?

אם לא אז אני לא מבין מאיפה הבאת את זה...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

זה נכון.

ולכן במנועי VTEC של הונדה , ניסו להנות משני העולמות (מומנט גבוה בטורים נמוכים ומומנט גבוה בטורים גבוהים) ע"י הוספת הפעולה של כל ארבעת השסתומים רק בטורים גבוהים ואילו בטורים נמוכים , רק שני שסתומים פועלים. לפי מיטב ידיעתי , מערכת דומה פועלת גם בחלק ממנועי טויוטה (מערכת VVTL , אם אני לא טועה...)

וואלאק אתה!!

פורסם

אני מניח שטעיתי...:roll:

פשוט ההסבר על מנוע VTEC התבלבל לי עם עוד מאמר אחר שקראתי... בקיצור , טעות שלי.

זהו , יותר אני לא עונה...:|

וואלאק אתה!!

פורסם

מנועי 2 שסתומים לצילינדר עובדים בסל"דים נמוכים יותר (וזה די ברור למה - חוסר נשימה בסל"ד גבוה). לכן, שיא המומנט של מנוע כזה בדרך כלל מתקבל נמוך יותר משיא המומנט של מנוע בעל 4 שס' לצילינדר. אבל, אם תשים לב, שיא המומנט של מנועי 4 שס לציל' יהיה גבוה בדרך כלל משיא המומנט של מנועי 4 שס' לציל', כך שאני לא ממש בטוח שהטענה שלך נכונה לגבי המומנט.

יכולת נשימה בסל"ד גבוה טובה יותר. חישוב הספק נעשה ע"י משוואה שאחד מהמשתנים שלה הוא הסל"ד, ככל שהוא גבוה יותר, ההספק גבוה יותר (עד שהמנוע נהיה קצר נשימה). הטענה הזו כבר נכונה (שוב - בדרך כלל)

אולי התבלבלת, הטענה הנכונה בדרך כלל היא - מנועים בעלי קדח גדול ומהלך קטן מספקים הספק גבוה בסל"ד גבוה, ומנועים בעלי קדח קטן ומהלך גדול מספקים מומנט גבוה בסל"ד נמוך.

יובל.

פורסם
תודה על הלינקים אבל לא מסבירים באף מקום ממה הדבר נגרם...

למה ב2 שסתומים המומנט יותר גבוה? ועוד בסלד נמוך???

הסבר : במהיריות מנוע נמוכות/בנוניות כאשר יש שסתום יניקה בודד, נוצרת תאוצה וזרימה חזקה של האויר הנינק, האויר נכנס דרך פתח קטן, שגורם לתאוצה בזרימה, שמוביל לערבול יעיל יותר של האויר עם הדלק ----- התוצאה שיפור במומנט.

אך בסל"ד גבוה.....החוקים שונים, המנוע זקוק להרבה אויר (נשימה) 2 שסתומי יניקה יתנו זרימת אויר רבה ומספיקה, יותר מאשר שסתום בודד, המנוע יקבל את האויר שהוא דרוש בקלות------------ התוצאה הספק מנוע גבוה יותר.

פורסם

אהה וביגלל זה למנוע 1.8 20V של VAG יש מומנט גבוהה יחסית בסלד נמוך ..וזה יחסית ל שאר המנועים האטמוספרים בלי תיזמון מישנה ?!?!?!

אהההה וביגלל זה ה 1.8T 20V נותן את שיא המומנט ברצועה כזו גדולה (1900-5000) ??? וזה לעומת מנועים מוגדשים אחרים

אותו הסיפור בוולוו T5...

ביגלל שחסרים להם אולי עוד 3 שסטומי יניקה ???!?!?

פחות שטח פנים שהשסטומים מכסים משטח הראש = פחות מומנט וגם השיא שלו יבוא בסלד יותר גבוהה

ביגלל זה 2.8 12V (ויאר 6) נותן 24 קג'מ ב 4200 ואם שמים ראש 24V (כמו ב V6 ויש בעוד מנועי VAG)

הוא נותן 28 קג'מ ב 3800

אז קל וחומר : יותר שטח פנים נתון של ראש המנוע הן בפליטה והן ביניקה ככה המנוע יוציא יחסית יותר מומנט ויחסית בסלד יותר נמוך עם רצועת כח יותר גדולה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...