Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, נתחיל בנתונים:

הסט שהותקן : rockford fosgate - power T2652-S

איטום : קיט דלתות של CACHE

חיווט: 1.5 מ"מ + RCA של רוקפורד.

הגברה: planet audio ac1800.5

המתקין: שלומי אברג'יל - Dr' Sound - אור עקיבא.

משך ההתקנה: 8-9 שעות

מחיר כולל הכל: 3400 ש"ח

אז ככה קודם כל אני רק יגיד שהמתקין היה מאוד סבלני כלפיי למרות ששאלתי המון שאלות, חפרתי הרבה, ושיגעתי אותו המון..

הוופרים הותקנו במיקום של הרמקולים המקוריים, היתה התלבטות תחילה אם להתקין אותם על הדופן הפנימית של הדלת, ואז היה צריך לעשות הרבה חיתוכים בפלסטיקה של הדלת, או לשים אותם על הפלסטיק עם חיתוכים קטנים יחסית(אתם תבינו בתמונות).

לבסוף הוחלט שלא להשחיט יותר מידי את הדלתות, ובגלל שהרמקול מורכב על הפלסטיקה נוספו טבעות MDF לחיזוק.

הטוויטרים הורכבו על הדש במיקום שהשאיר היצרן.

הקיט איטום הגיע עם 4 יריעות, 2 יריעות לכל דלת( משהו כמו חצי מטר רבוע).

הדופן החיצונית של הדלת כוסתה כ40-50% (אני יודע שמומלץ לכסות לפחות 70% אבל לא היה מספיק חומר), והדופן הפנימית כמובן 100%.

אחרי שהורכב הסט התחלנו בכיוונים, הבעיה הגדולה היתה המגבר.. הוא לא כל כך איכותי, ובגלל זה היינו צריכים לבדוק כל מיני קומבינציות כדי להגיע לתוצאה מירבית.

רק נציין שבקרוסאובר של הסט קיימת אפשרות ל Bi-amp (הגברה של כל רכיב בנפרד) , קיימת אפשרות להגברת הטוויטר ב +-2 DB וגם קיימת אפשרות לקבוע איך יתנהג הטוויטר תלוי בהתקנה שלו (על הדש או בקורות).

לבסוף הוחלט להגביר את הסט בגישור לכל צד (4 ערוצים סה"כ), שאמורים להפיק 420RMS ב 4 אום לפי נתוני היצרן (כן בטח..), אני חושב שהוא מוציא יותר לכיוון ה 180-200 בגישור לכל צד.

לדעתי בשביל להגביר את הסט הזה כמו שצריך, כי גם הנצילות שלו לא כל כך גבוהה, צריך משהו כמו 250RMS נקיים לכל צד.

הסט נשמע מצוין, אבל אפשר פשוט להרגיש שהוא לא מגיע לקצה היכולת שלו.. ויש לו עוד מקומות גבוהים יותר להגיע אליהם.

כרגע המגבר מגביר גם סאב (הוא 5 ערוצים) , שהפעלנו את הסט בלי הסאב בשביל הכיוונים הוא היה נשמע קצת יותר טוב, כנראה שהוא קיבל יותר כוח.. עם הסאב עובד הוא ירד ממש טיפה, אבל מצד שני יש ירידה משמעותית בעוצמה של הסאב( הסט הזה פשוט שואב את כל הכוח של המגבר). בעתיד הקרוב(ברגע שנסיים את התשלומים) מתוכנן להביא מונו רק לסאב ואז יהיה יותר כוח לסט.

התוצאה שהתקבלה אחרי כל הכיוונים היתה פשוט מדהימה.

סוף סוף יש לי באס שמגיע מקדימה (כמובן שגם בזכות האיטום), הבאס מאוד פאנצ'י , מאוד נקי, מאוד מדוייק - בהשוואה ל165XL שיצא לי לשמוע הבאס של ה RF חלש ממנו בקצת - וזאת גם בגלל שRF עיצבו את הסט הזה עם וופר גדול יחסית שנותן שיפור ל 25% באפקטיביות ובסאונד, אך זה בא על חשבון הגומי מסביב, שהגודל שלו קטן ומשפיע על הבאס.

המידים שהוא מוציא בעוצמה מאוד גבוהה, ועם זאת הם עדיין נקיים בלי עיוותים כלל.

הטוויטרים מגיעים מאוד גבוה, מוצאים צליל צלול ונקי, הם יודעים להיות אגרסיביים שצריך וגם נעימים ורכים.

התחלתי פשוט לשמוע צלילים בשירים שלא ידעתי אפילו שהם קיימים, פשוט תענוג.

אני גם לא יודע אם זה משהו פסיכולוגי, אבל כל יום הסט נשמע יותר ויותר טוב, הוא רק הולך ומשתפר.

לסיכום אני ממש מרוצה מהסט הזה, נותן תמורה יפה לכסף ששילמתי, לדעתי לפחות.

שאלות ותגובות לטובה/רעה/שיפור יתקבלו בברכה.

תהנו מהתמונות!

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

פורסם

על פניו נראה לא רע ונקי למרות שאני לא מבין גדול, חסרות תמונות של תהליך החיווט והתקנת המגברים אז קשה להסיק.

כתבת שלדעתך הסט צריך 250RMS לכול צד? מוגזם לחלוטין לדעתי אם הוא מקבל משהו בכיוון וזה עדיין לא מספיק אני די בטוח שהמגבר שלך אוברייטד. 250RMS אמיתיים לכול צד ו500 בסך הכול לסט קומפוננט כזה זה המון, אני לא יודע אם אתה מבין על איזו עוצמה אתה מדבר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
על פניו נראה לא רע ונקי למרות שאני לא מבין גדול, חסרות תמונות של תהליך החיווט והתקנת המגברים אז קשה להסיק.

כתבת שלדעתך הסט צריך 250RMS לכול צד? מוגזם לחלוטין לדעתי אם הוא מקבל משהו בכיוון וזה עדיין לא מספיק אני די בטוח שהמגבר שלך אוברייטד. 250RMS אמיתיים לכול צד ו500 בסך הכול לסט קומפוננט כזה זה המון, אני לא יודע אם אתה מבין על איזו עוצמה אתה מדבר.

לא היתה התקנת מגבר, רק הסט.. כל החיווט והקרוסים חבויים ולא רואים אותם.

הוופר הוא בעל הספק של 100RMS הטוויטר 75RMS. יכולת הספיגה של שניהם ביחד היא 350 וואט.

גם ביחס לסטים אחרים באותה רמה הוא לא הכי נציל , בגלל זה לדעתי לפחות זה מה שצריך כדי להפיק ממנו את המירב.

אולי אני טועה ומגזים.. יכול להיות..

פורסם

תהנה מההתקנה - סה"כ התקנה נקיה ועבודת הבידוד טובה - אני פשוט לא מתחבר לחיתוך של גרילים והתקנה ישירה עליהם.

מה מחיר קיט הדלתות של קאשה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושה שמחיר הקיט צריך להיות סביבות ה450 -500 .

קצת קשה לי לתמחר כל מוצר בנפרד..

מה שכן הוא יותר יקר מהדיינמאט

פורסם
לא היתה התקנת מגבר, רק הסט.. כל החיווט והקרוסים חבויים ולא רואים אותם.

הוופר הוא בעל הספק של 100RMS הטוויטר 75RMS. יכולת הספיגה של שניהם ביחד היא 350 וואט.

גם ביחס לסטים אחרים באותה רמה הוא לא הכי נציל , בגלל זה לדעתי לפחות זה מה שצריך כדי להפיק ממנו את המירב.

אולי אני טועה ומגזים.. יכול להיות..

הצהרות זה דבר יפה.

לפני שלושים שנה רוב המגברים הביתיים היו מוצהרים על 30-80RMS ועדיין קח מגבר כזה ותחבר לרמקול מודרני שדורש 100-250RMS ותאמין לי הוא יגביר אותו יופי.

אני עדיין חושב ש250RMS לצד אחד לסט כזה זה הרבה יותר ממה שצריך, ואם זה לא מספיק לך תנסה בשביל הניסוי לחבר מגבר שאפשר לסמוך על ההצהרות שלו ולחזור אלינו עם רשמים. יכול להיות שהמגבר שלך מהווה צוואר בקבוק למערכת.

אצלי סט הרץ אנרג'י היה מחובר למגבר קיקר מסדרת ZX שהיה מוצהר על 130RMS בסך הכול, הגיין לא עבר את הרבע והוא הגביר אותם יופי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תתחדש נראית עבודה יפה מאוד.

דבר אחד אני לא מבין, יש לך אופציה של b-wire ו4 ערוצים לסט, למה לעזאזל חיברת את הסט בגישור? ועוד בכלל שאתה אומר שהמגבר לא הכי איכותי, אפילו במגברים בכמה רמות למעלה אפשר להרגיש את הפגיעה באיכות כתוצאה מהגישור.

לדעתי תחליף קונפיגורציה מהר.

פורסם

באמת תכננתי לעשות ניסוי כזה עם מגבר של hifonics שתי ערוצים שנמצא אצל חבר והוא לא בשימוש, לא זוכר דגם מדוייק.

אני מאמין שזה יקרה בזמן הקרוב..

נעדכן..

פורסם
תתחדש נראית עבודה יפה מאוד.

דבר אחד אני לא מבין, יש לך אופציה של b-wire ו4 ערוצים לסט, למה לעזאזל חיברת את הסט בגישור? ועוד בכלל שאתה אומר שהמגבר לא הכי איכותי, אפילו במגברים בכמה רמות למעלה אפשר להרגיש את הפגיעה באיכות כתוצאה מהגישור.

לדעתי תחליף קונפיגורציה מהר.

במהלך הכיוונים המתקין שלי דיבר עם האיש הטכני של רוקפורד , לשאול אותו איך הוא ממליץ לחבר את הסט.

הוא אמר שלא כדאי להגביר כל רכיב בנפרד ועדיף לחבר בגישור עם המגבר הזה..

פורסם
הצהרות זה דבר יפה.

לפני שלושים שנה רוב המגברים הביתיים היו מוצהרים על 30-80RMS ועדיין קח מגבר כזה ותחבר לרמקול מודרני שדורש 100-250RMS ותאמין לי הוא יגביר אותו יופי.

אני עדיין חושב ש250RMS לצד אחד לסט כזה זה הרבה יותר ממה שצריך, ואם זה לא מספיק לך תנסה בשביל הניסוי לחבר מגבר שאפשר לסמוך על ההצהרות שלו ולחזור אלינו עם רשמים. יכול להיות שהמגבר שלך מהווה צוואר בקבוק למערכת.

אצלי סט הרץ אנרג'י היה מחובר למגבר קיקר מסדרת ZX שהיה מוצהר על 130RMS בסך הכול, הגיין לא עבר את הרבע והוא הגביר אותם יופי.

זה בגלל שהמגברים של קיקר למרות היותם זולים הם סה"כ מגברים טובים וההצהרות שלהם רחוקות וזהירות מידי לעומת מה שהמגברים נותנים בשטח.

היה לי ZX650.4 שמוצהר לתת 125 וואט לערוץ ב4 אוהם - לפי תעודת הלידה שלו הוא סיפק קרוב ל190 וואט :-D (לערוץ בודד) אז ככה שתיקח את ההצהרות של הקיקר שלך בערבון מוגבל כי הוא כנראה מספק יותר לאזור ה200 וואט, אני ממש לא אתפלא אם זה נכון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...