Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Lanos

אני יודע שאתה צודק כי גם אצלי תעודת הלידה אמרה אחרת, ובכול זטת המגבר שלי הגביר את הסט ללא שום מאמץ מיוחד. אני חושב שלא רק שקיקר משקרים פחות או משקרים לכיוון ההפוך אלה גם שהנתונים של המגבר של פותח השירשור משקרים יותר.

לפותח השירשור, אין לי נסיון עם הייפוניקס מה שכן אני גם בספק אם ניתן לסמוך על ההצהרות שלהם.

אם תגיע למפגש אולי חבר פורום נחמד יסכים להשאיל לך מגבר שאפשר לסמוך על אמינות ההצהרות שלו וכך תוכל לבחון את הזט שלך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אפילו במגברים בכמה רמות למעלה אפשר להרגיש את הפגיעה באיכות כתוצאה מהגישור.

.

ראשית- טוב אני מוכרח לומר שפעם ראשונה שאני שומע שגישור מפחית באיכות הסאונד.. - לפי ההגיון הפשוט הוא רק צריך להעלות את איכות הסאונד. כאשר יש לך מגבר 4 ערוצים שאינו מצליח להזיז סט כמו שצריך גישור הזה הפתרון לעבוד עם שני ערוצים . ברור שברוב המקרים זה פתרון יחסית יקר .אבל מכאן ועד שזה יפגע באיכות הסינגל עוד רחוקה הדרך.

שנית: בנוגע לאיטום : מצטרף לשאלה כמה עולה קיט איטום כזה כמו שנעשה בו שימוש? 500 ש"ח ? זה מחיר שנשמע לי בדיוק כמו בסוניקאלקטסרוניקס (לפני משלוחה) - כך שזה אפילו אטרקטיבי (אלא אם כן אני טועה)

שלישית: קיבוע האלמנט על הדיפון - לדעתי שגיאה- אם כבר נעשה חיתוך של הדיפון היה צריך פשוט למקם אותו ישירות על הפח עם טבעת ה MDF -הרי איטום כבר יש ורק לחתוך את הדיפון מקדימה, אלמנט שמקובע על הדיפון עצמו נשמע לי מתכון לרעידות בלתי רצויות של הדיפון כך שכל האיטום של הדלת לא באה לידי ביטוי.

נצל"ש - שאלת תם : האם בעת אטימה של החלק הפנימי - מורידים את הניילון שאמור להגן על הדיפון ממים ? או שפשוט מדביקים עליו (מה שלא ניראה לי הגיוני )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

כמו שאמרתי בפתיחת השרשור, היתה לי את ההתלבטות הזאת לגבי איפה להתקין את הוופר, מאותן סיבות שהזכרת.

בימים הספורים שהסט מותקן אני לא שומע רעידות של הפלסטיק (או שאולי יש רעידות אבל בגלל הווליום אני לא שומע).

וגם בין החיפוי פלסטיק- לדיפון האטום יש שכבת פלציב וגומי (מסביב לוופר) בשביל שבאמת כל הסאונד יכנס לתוך האזור האטום ולא יברח לפלסטיק.

דרך אגב לפי מה שאני יודע מורידים את הניילון נגד מים, חומר האיטום שאתה שם הרי גם מגן ממים..

פורסם

מעטות החברות שמפרסמות את הנתון הזה אבל יש שינוי באחוזי הthd בהתאם להרבה דברים, גם משינוי בהתנגדות בה אתה מחבר את האלמנט למגבר האחוזים משתנים.

ומה שאתה אומר דווקא הפוך מההיגיון, אם המגבר לא חזק מספיק לסט, ובשביל להגביר אתה מגשר ומאמץ אותו יותר מעבודה רגילה מן ההגיון שבמאמץ האיכות תיפגם.

על אחת כמה וכמה מגבר שהנתון ההתחלתי שלו הוא לא מזהיר כי לא מדובר במגבר איכותי אז הפגיעה באיכות באות תהיה גבוהה יותר בהתאם.

פה המצב בכלל מצחיק כי יש לו אופציה לחבר ערוץ נפרד לכל אלמנט וזה לא רחוק מהזנה כוללת לכל הסט בגישור בפחות מאמץ למגבר.

פורסם
ראשית- טוב אני מוכרח לומר שפעם ראשונה שאני שומע שגישור מפחית באיכות הסאונד.. - לפי ההגיון הפשוט הוא רק צריך להעלות את איכות הסאונד. כאשר יש לך מגבר 4 ערוצים שאינו מצליח להזיז סט כמו שצריך גישור הזה הפתרון לעבוד עם שני ערוצים . ברור שברוב המקרים זה פתרון יחסית יקר .אבל מכאן ועד שזה יפגע באיכות הסינגל עוד רחוקה הדרך.

יש לך טעות ואיפלו חמורה, גישור תמיד מוריד מאיכות הצליל! , אומנם מתקבלת ביציאה תוספת כוח נכבדת, אבל תמיד על חשבון איכות, הצליל המתקבל מקומפוננט מגושר נשמע יותר מלוכלך, לא אכנס איתך למבנהו הפנימי של המגבר, או למה זה קורה (ולמדתי על זה איזה סמסטר...:cry:) מה שכן אני יכול לומר לך שהרעש הנוצר בעת גישור גדל והוא שמיע מאד.

לרוב מגשרים סאבים אשר לא מנגנים תדרים גבוהים (רעש\ אות מלוכלך- לרוב מורכב מתדרים גבוהים מאד) - ככה שאת הרעש שנוסף בגישור לא תשמע מסאב וופר, לעומת הרעש שמתווסף לקומפוננט מגושר, הוא לא נוראי, אך בהחלט קיים ומורגש לעומת חיבור רגיל.

ולראיה - אני ניסיתי לגשר מורל הייבריד על מגבר של גנסיס (הסט קיבל 300 רמס לכל צד, דרך קרוס), כן, היה שיפור בכוח, אבל במחיר של איכות צליל, ביטלתי את הגישור הזה לאחר יומיים , והסט חזר לקבל 100 רמס, ומדובר באחד המגברים היותר איכותיים.

ויש פה חבר עקשן שהחליט שההרץ מילה שלו חיבב לקבל 200 רמס , אז הוא גישר , אחרי שהתחננתי אליו, הוא ניסה לשמוע ללא גישור (שלא תטעה מדובר בקרנף ,SPL שחולה על כוח ), עבר שבוע והא לא יחזיר את הסט הקדמי לגישור, הוא נהנה ממנו יותר.

עשה טובה, למען רמת הפורום, באם יש פינות שאינך סגור עליהם, אל תקפוץ עם הצהרות שגויות, זה מטעה אנשים, וחבל.

SCANSPEAK

פורסם

גם אתה זורק פה דברים ללא ביסוס. ברבה פעמים אנשים חשים בהבדל פסיכולוגי, כי אמרו להם לדוגמא שלעבוד בגישור מוריד את האיכות.

מגבר שיציב ב4 ו2 אוהם הוא יציב. הוא לא ״מתאמץ״, אני חולה על המושגים האלו שמפליצים פה כל שניה.

ההבדל בין אחוזי העיוות יהיה כלכך לא דרסטי שהוא לא שמיע. בנוסף גישור של מגברים לרכב עובד באופן שערוץ אחד עובד קבוע בפאזה של 180 מעלות. ז״א שלפי תיאוריה שלכם גם בין כל ערוץ חייב להיות הבדל שמיע (למרות שתוצאה סופית היא פאזה 0 מעלות).

ההבדל בין 0.1 ל 0.5 אחוז עיוות הוא לא שמיע. ורוב האנשים גם לא יבחינו בהבדל בין 0.1 ל1 אחוז.

תנו לפותח השרשור לעשות מה שבא לו. מה שישמע לו יותר טוב כך יהיה, אל תנסו להכתיב לו מה לעשות או מה ישמע יותר טוב, זה כבר החלטה שלו.

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שהגיב,

לכל אחד יש את הדעה שלו ואין לי בעיה לשמוע דעות שונות של אנשים לגבי קומבינציה כזאת או אחרת..

לגבי ה BI-AMP , אני נוטה להקשיב לאיש טכני של רוקפורד.. למרות שגם אני חשבתי בהתחלה שאם נגביר כל רכיב בנפרד אולי נקבל תוצאה יותר טובה וגם הכיונים יהיו יותר טובים..

בשבוע הקרוב אולי ננסה את זה עם המתקין שלי .. אף פעם לא מזיק לנסות..

נעדכן בהמשך..

פורסם
גם אתה זורק פה דברים ללא ביסוס. ברבה פעמים אנשים חשים בהבדל פסיכולוגי, כי אמרו להם לדוגמא שלעבוד בגישור מוריד את האיכות.

מגבר שיציב ב4 ו2 אוהם הוא יציב. הוא לא ״מתאמץ״, אני חולה על המושגים האלו שמפליצים פה כל שניה.

ההבדל בין אחוזי העיוות יהיה כלכך לא דרסטי שהוא לא שמיע. בנוסף גישור של מגברים לרכב עובד באופן שערוץ אחד עובד קבוע בפאזה של 180 מעלות. ז״א שלפי תיאוריה שלכם גם בין כל ערוץ חייב להיות הבדל שמיע (למרות שתוצאה סופית היא פאזה 0 מעלות).

ההבדל בין 0.1 ל 0.5 אחוז עיוות הוא לא שמיע. ורוב האנשים גם לא יבחינו בהבדל בין 0.1 ל1 אחוז.

תנו לפותח השרשור לעשות מה שבא לו. מה שישמע לו יותר טוב כך יהיה, אל תנסו להכתיב לו מה לעשות או מה ישמע יותר טוב, זה כבר החלטה שלו.

קודם כל שתה מים קרים, אף אחד לא נלחם או מכריח מישהו לעשות משהו.

אתה יכול לקרוא את ההודעה שלי ולראות ששמתי דגש על כך שזה מתבצע במגבר איכותי זה מורגש אז אחת כמה וכמה יותר במגבר לא איכותי.

0.1/0.5 אחוזי עיוות זה נתון של מגברים מאוד רציניים, ואני בספק אם המגבר המדובר קרוב לזה אפילו בהצהרות הרשמיות (שלא נדבר על המציאות).

מה עם מגבר שהנתון ההתחלתי שלו הוא 1%? מה יהיה אחרי גישור? גם לא שמיע?

אנשים פה מחליפים מגברים בשביל עוד עשירית שיפור בנתון העיוות ומשלמים הון לא קטן על מגברים כאלה אז שמיע לא שמיע אנחנו יכולים להתווכח עד מחר.

לפותח השרשור, אני עדיין מנסה להבין מי זה ה״איש הטכני״ של רוקפורד המדובר, התקשרתם לחו״ל באמצע התקנה לברר על אפשרויות חיבור? או שפשוט הפכת איזה עובד של היבואן למומחה בתחום? כי לפי התשובה שלו הוא ממש לא.

שוב, אף אחד לא מכריח אותך וממש לא באים בגישה רעה, להיפך מנסים לשפר מצב קיים אז אני לא מבין מאיפה העצבים האלה.

פורסם

יצא לך לבדוק את העניין הזה מבחינה טכנית? על מכשירים ולא על רמקלים ברכב?

אני לא תוקף פה אף אחד, אבל כמו שהחבר מעליי כתב למישהו לא להטעות אנשים ולא לכתוב מידע לא מבוסס כך זה תקף גם לגביכם.

ככל שאנחנו מתבגרים ככה יכולות השמיעה שלנו יורדת. בטווחי באס- מידבאס גם 10 אחוז זה לא שמיע לרוב האנשים, ככל שעולם בתדר מן הסתם מישהו עם שמיעה חדה יכול לשים לב לזה. אבל אחוז 1? תהיו רציניים. אל תרדפו אחרי מספרים. תזכרו שהנתונים האלו הם גם בתנאי מעבדה. בפועל זה יכול להיות שונה מאוד.

בגלל זה אני אומר שאין פה קביעה חד משמעית. ניסיתי את זה כמה פעמים על כמה מגברים ובחיים לא נתקלתי במצב שירד האיכות.

ומדובר במגברים שאני בניתי, על חלקים ממוצעים ואף משומשים.

אז שוב. אל תשללו כי זה לא נשמע לכם הגיוני, או שעל מגבר אחד שבדקתם זה לא נשמע טוב.

פורסם
יש לך טעות ואיפלו חמורה, גישור תמיד מוריד מאיכות הצליל! , אומנם מתקבלת ביציאה תוספת כוח נכבדת, אבל תמיד על חשבון איכות, הצליל המתקבל מקומפוננט מגושר נשמע יותר מלוכלך,

עשה טובה, למען רמת הפורום, באם יש פינות שאינך סגור עליהם, אל תקפוץ עם הצהרות שגויות, זה מטעה אנשים, וחבל.

לא כך במקרים הפרטיים שלי:

לפני 20 שנה עוד שהייתי חייל , לא היה לי רכב, ומוסיקה ומערכות היו תחביב לבית. היה לי רסיבר של AR מדגם X-04 , שעבר ניתוח קל להפרדת ה PRE מ הPOWER , אליו לאחר כבוד חובר ה ROTEL RB-960BX (להלן הרוטל המערבי ) , שנתן לי סאונד עשיר ומתוק , מדובר במגבר שהוא ממש דואל -מונו , עם שני ספקי כח נפרדים ובניה איכותית . , לאחר מספר שנים נתקלתי באחת החנויות במגבר הזה בתצוגה, כמובן שהמגבר הזה היה כבר DISCONTINUE ,מה שלא הפריע למוכרים להמשיך למכור אותו, והסתבר שמדובר ביחידה אחרונה בתצוגה. לאחר דין ודברים (שנמשכו מספר חודשים :wink:) החלטתי כן לגאול את המגבר הזה מיסוריו ולאמץ אותו למערכת שלי בהימור שזה כן אמור לשפר קצת את הסאונד - חיש קל עברו שני המגברים למצב מונו והרמקולים חוברו בהתאם - ואחרי חצי שעה שהמגבר קצת התחמם - התחיל מבחן הסאונד.

אז ככה - הבאסים נשמעו עגולים יותר ויפים יותר, והסאונד נפתח יותר - ההימור הצליח

המגברים (הידועים בכינוי הרוטל המזרחי והמערבי :-D) עובדים עד עצם היום הזה באושר ה AR נמכר שנה אחרי ובמקומו הגיע NAD מסדרת המוניטור.

מקרה פרטי אחר - לפני שנתיים לערך : רכשתי מגבר (שעומד למכירה) SONY GTR-7040 - עד שלא גישרתי אותו הוא לא הצליח להזיז את ה ALPINE SPG-17CS בצורה משביעת רצון. ואני לא מדבר על עוצמה אלא בכלל על איכות סאונד כללית.

וגם היום עם מגבר אחר שמגביר את אותו הסט ברכב אחר (פתחתי שרשור בנושא לפני מספר ימים) גם הוא מגבר 4 ערוצים מגושר - התוצאה מעולה.

כך שהניסיון שלי קצת שונה , והפינות שלי סגורות - לא אכתוב משהו שיטעה אנשים.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

דיוויד אני לא הולך להתווכח איתך על מה אני או אתה שומעים, העניין הוא לדבר עובדות, ואם תשאל את היצרן הוא יגיד לך בדיוק כמה עיוות מוסף בגישור (אמרת על לדבר על עובדות מבוססות לא?) אחוז שמיע או לא (שוב אמרת סובייקטיבי אז גם השמיעה שלך בעניין זה.

מהדברים שלך, לא מובן לי למה אתה משתמש במגבר של סלסטרה במקום להביא איזה מוצר אמריקאי חסר שם ועם הרבה כח? לא חסר כאלה.

ובכלל למה אנשים משקיעים על בראקס טרו וכדומה אם ההבדלים הם לא שמיעים וזניחים.

בקיצור זה וויכוח שיכול להימשך עוד ועוד, אני יודע מה אני שומע ולא אתווכח איתך מה אתה שומע (איך בכלל אתה שומע משהו עם הסאב הזה אני לא מבין :lol: ) אבל להגיד שאין הבדל.. באמת.

פורסם

מור תסכים איתי שיש הבדל גדול מאוד בין אחוזי עיוות לבין אופי סאונד של מגבר.

כשאתה שואל אותי למה אני משתמש בסלסטרה ולא במגבר אמריקאי עלום שם שמוציא טון של כח אז התשובה היא שבזמנו בקושי היו מגברי 4 ערוצים מהחברות האמריקאיות, התקציב שלי לא איפשר לי להביא מגבר מחו"ל ולא היה לי צורך לפני שנתיים בהספק יותר גדול מ100 וואט לערוץ.

להשוות מגבר טרו לסלסטר זה לא רק האלפיות אחוזי עיוות זה כבר עניין של אופי סאונד וזה כבר יוצא מגדר נושא השיחה.

כמו שאמרת אני שומע דבר אחד ואתה דבר אחר. אבל התגובה של בן לעופר באמת היה לא במקום, ולכן הגבתי כה בחריפות.

זה לא היה מכוון כלפיך, וזה לא נועד להעליב אף אחד. אבל בלי ביסוס ובלי הוכחה אי אפשר להגיד לבן אדם שהוא טועה.

ובדיוק בגלל זה אני לא שולל את האופציה שמגבר בגישור יכול להישמע טוב או רע. אבל זה לא חד משמעי. זה הפואנטה שלי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי דעתי כולכם צודקים-

גישור מוריד איכות- זה נכון, כל ערוץ "רואה" התנגדות של 2 אוהם במקום 4, ומה לעשות- 2 אוהם יותר קשים לשליטה.

אבל!! אם מלכתחילה המגבר לא הצליח לפתוח את הרמקול, תוספת הכח הזו יכולה להיות משמעותית בין רמקול שנשמע גרוע לרמקול שנשמע טוב.

קיצר- כל מקרה לגופו, אם הרמקול צמא לכח שהמגבר לא יכול לספק- הוא פשוט יישמע רע, ובמקרה כזה עדיף לגשר.

פורסם

דיוויד אנחנו אמנם לא מכירים יותר מידי אבל אני קולט אנשים די מהר, לא נעלבתי/נפגעתי ואני יודע שאין בכוונתך לעשות את זה.

בקשר לאופי צליל גם על זה אפשר לנהל וויכוח ענק שלא ייגמר, מגבר אמור להגביר אות נטו, תוצר הלוואי הוא העיוות שהוא מוסיף.

אופי סאונד ועוד שלל ספקולציות סובייקטיביות לא חסר.

העניין הוא שבדיוק כמו הבדלי ההספק היוצא והשינויים בצריכת החשמל של המגבר בשינוי התנגדויות וכהנה וכהנה ישנו את השינוי הזה של אחוז העיוות וזה כלל לא השערות או עניין סובייקטיבי של טעם.

כמה שמיע/לא שמיע כל אחד יקבע לעצמו, אני יודע ואנחנו במיוחד החברים הקרובים של הצפון מדסקסים על הנושא הזה ספציפית בשבועות האחרונים ויש לנו תגובות חיוביות מאוד אפילו על סט של הרץ מילה אצל בחור שלא ממש מכונן את עצמו לsq וחולה על rmsים.

כמו כן גם בני ניסה וחווה על עצמו את השינוי ועוד במגבר ג׳נסיס מאוד נדיר וייחודי.

בכל מקרה כוונתנו היא לטובה, על מקצועיות של רוב אנשי המקצוע בארץ אני לא צריך לפרט לך אז בכלל צרם לי המשפט האיש הטכני של רוקפורד אמר:...

במיוחד שבמקרה הזה קיימת האופציה לערוץ לכל אלמנט וזה לא הפרש כזה ענק מאשר ערוץ אחד רגיל על כל הסט.

כל אלה ביחד בהחלט נשמעו לי תמוה וחבל כי ההתקנה אכן נראית טוב מאוד.

שיהיה שבוע טוב חברים.

פורסם

כל עוד שאין עליה משמעותית באחוזי העיוות, גישור שני ערוצים מגבר יתן לכם ערוץ אחד עם הספק גבוה יותר מה שאומר - יותר טווח דינאמי ורוויה של ערוץ הגברה שמגיעה בשלב מאוחר יותר.

להפך - ב99 אחוז מהמקרים שאני מכיר, העברת הרמקול לערוץ מגושר רק תשפר את התוצאה הודות לעליה בהספק.

הגבלה היחידה עם עבודה בגישור היא שהתנגדות הרמקול המינימלית צריכה להיות 4 אוהם ומעלה, ברגע שעוברים לעבודה בגישור הדאמפינג פקטור של המגבר צונח והוא לא יהיה מסוגל לרסן רמקול שלא מתנגד לו מספיק ויהרוס אותו או לחלופין, היזון חוזר יהרוס את המגבר.

עכשיו - בלי להצטנע, אני עוד לא מכיר בן אדם אחד שנכנס לרכב, שמע את המערכת ואמר "אה! הרמקול הזה עובד על ערוץ מגושר במגבר" - מצטער, עוד לא ראיתי כזאת חיה.

עד היום לא היה זוכה אחד בודד באתגר של ריצ'רד קלארק להבחין בין מגברים במבחן עיוור - וכן, גם ריצ'ר קלארק עצמו טוען שיש הבדלים שמיעים בין מגברים אבל ניתן לשים אליהם בבירור רק לאחר האזנה ממושכת על אותה המוזיקה ובאותה סביבת התקנה, אחרת, אין לכם סיכוי להבדיל.

וזה נכון - תשבו ברכב שלכם, תשמעו שיר שאתם מכירים היטב, תחליפו מגבר ואתם תשמעו את ההבדל.

אם לא תשמעו את אותו השיר הרבה זמן ויחליפו לכם מגבר ברכב שלכם (מגבר עם נתונים דומים כמובן) הסיכוי שתבדילו שהחליפו לכם משהו הוא מאוד נמוך.

תשבו ברכב שאתם לא מכירים ותשמעו את אותו השיר, הסיכוי שתצליחו לזהות באיזו רמת הגברה מדובר - אפסי או אפילו יותר מכך.

וכאן לא מדובר בכלל על כן קרוסים לא קרוסים או מגבר אחד לעומת מגבר אחר - מדובר כאן על גישור שני ערוצים באותו המגבר, אופי הסאונד לא משתנה במאומה וההספק לערוץ גודל - כל עוד שאתם לא נכנסים לתחום עיוות שמיע או יורדים מתחת להתנגדות שעלולה להזיק לפעולת הרמקול או הערוץ המגושר - אתם רק תשיגו שיפור בתוצאה או שלפחות לא תבחינו כלל בשינוי וזה יהיה נכון עם לפני הגישור - ערוץ ההגברה היה חזק מספיק גם ככה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...