Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני חדש פה- כבר שנתיים אני קורא פה הודעות, החלטתי להירשם .

יש לי טויוטה אווניסיס מודל 2004, יש שם 4 חיישני חמצן זה אני יודע . נדלקה לי מנורת התקלה P0155, בדקתי במכשיר שלי שבודק והגעתי למסקנה שצריך להחליף חישן חמצן ראשי קדמי צד שמאל.

ניגשתי למסכניק עם המנורה הוא אמר גם הוא שצריך להחליף חישן חמצן קדמי בצד שמאל.

ניגשתי למוסכניק, הוא החליף את החיישן איפס לי את המנורת תקלה, שם לי חיישן מקורי בדיוק, בדקתי לפי מספר הקטלוגי.

איפס לי את המנורת תקלה- לאחר 10 דקות של נסיעה שוב דולקת לי מנורת התקלה, הפעם על P0135 שזה אומר חישן חמצן קדמי בצד הראשון.

הגיוני הדבר? יכול להיות שהיתה כאן טעות של דיאגנוסטיקה או משהו בסגנון?

יכול להיות שאולי היתה כאן חבלה בחישן?איך אפשר להסביר את התופעה הזאת?

תודה לכל העונים- שיהיה שבת שלום מבורכת לכולם

פורסם
שלום רב, אני חדש פה- כבר שנתיים אני קורא פה הודעות, החלטתי להירשם .

יש לי טויוטה אווניסיס מודל 2004, יש שם 4 חיישני חמצן זה אני יודע . נדלקה לי מנורת התקלה P0155, בדקתי במכשיר שלי שבודק והגעתי למסקנה שצריך להחליף חישן חמצן ראשי קדמי צד שמאל.

ניגשתי למסכניק עם המנורה הוא אמר גם הוא שצריך להחליף חישן חמצן קדמי בצד שמאל.

ניגשתי למוסכניק, הוא החליף את החיישן איפס לי את המנורת תקלה, שם לי חיישן מקורי בדיוק, בדקתי לפי מספר הקטלוגי.

איפס לי את המנורת תקלה- לאחר 10 דקות של נסיעה שוב דולקת לי מנורת התקלה, הפעם על P0135 שזה אומר חישן חמצן קדמי בצד הראשון.

הגיוני הדבר? יכול להיות שהיתה כאן טעות של דיאגנוסטיקה או משהו בסגנון?

יכול להיות שאולי היתה כאן חבלה בחישן?איך אפשר להסביר את התופעה הזאת?

תודה לכל העונים- שיהיה שבת שלום מבורכת לכולם

וואוו...אתה לא יודע איזה עולם ומלואו זה הנושא הזה שקוריאים לו מנורת מנוע וחיישן החמצן > בטויוטה

אני בעיצומה של תקלה כזו עם הטויוטה RUNIX שלי מודל 2003

קודם כל ( אל תיתבאס) = סבירות גבוהה שזה לא החיישן חמצן

1. אם יש לך מזל = מספיק להרחיק את החיישן של הממיר הקטליטי = עם שייבה = וזה מוחק את הנורת תקלה

2. אם אין לך מזל = זה לא יעזור >>> ואז

א. או שזה מחשב מנוע ( כן כן )

ב. או שזה קצר / נתק בצמת החוטים

אני לא מומחה - אבל יש לי לצערי הרב הרבה מידי ניסיון עם התקלה המרגישה הזו

אני מציע לך לנסות לקבל זיכוי על החיישן ( כניראה שלא תצליח אבל תנסה כביכול כי התקלה חזרה)

ולהתחיל את התהליך מחדש:

> או במוסך מורשה טויוטה ( כזה שלא יחייב אותך על תהליך האיתור ומסכים להוסיף שייבות)

> או אם תירצה יש לי מישהו שמכיר את הנושא - איש ישר והגון מראשון לציון - ליד מכון הבדיקה בא.ת הישן

אוכל להעביר לך בפרטי אם תירצה

בהצלחה

==========================================

"There's even more innovation ahead of us,

than there's behind us..." (Jeff Bezos - Amazon)

פורסם
וואוו...אתה לא יודע איזה עולם ומלואו זה הנושא הזה שקוריאים לו מנורת מנוע וחיישן החמצן > בטויוטה

אני בעיצומה של תקלה כזו עם הטויוטה RUNIX שלי מודל 2003

קודם כל ( אל תיתבאס) = סבירות גבוהה שזה לא החיישן חמצן

1. אם יש לך מזל = מספיק להרחיק את החיישן של הממיר הקטליטי = עם שייבה = וזה מוחק את הנורת תקלה

2. אם אין לך מזל = זה לא יעזור >>> ואז

א. או שזה מחשב מנוע ( כן כן )

ב. או שזה קצר / נתק בצמת החוטים

אני לא מומחה - אבל יש לי לצערי הרב הרבה מידי ניסיון עם התקלה המרגישה הזו

אני מציע לך לנסות לקבל זיכוי על החיישן ( כניראה שלא תצליח אבל תנסה כביכול כי התקלה חזרה)

ולהתחיל את התהליך מחדש:

> או במוסך מורשה טויוטה ( כזה שלא יחייב אותך על תהליך האיתור ומסכים להוסיף שייבות)

> או אם תירצה יש לי מישהו שמכיר את הנושא - איש ישר והגון מראשון לציון - ליד מכון הבדיקה בא.ת הישן

אוכל להעביר לך בפרטי אם תירצה

בהצלחה

אני מדבר על תקלה בחישן חמצן ואתה מדבר איתי על משהו אחר כנראה ממיר קטליטי לפי התיאור.

אני היתי מאוד ברור בהסבר התקלה- היתה תקלה מסוימת ( P0155), החליפו חישן ולאחר איפוס תקלה נדלקה מנורת תקלה עם קוד אחר ( P0135) שזה אומר חישן אחר.

פורסם
כמו שזה נראה הוא התכוון שאצלו אפילו שהתקלה הראתה שהחיישן תקול, הוא בעצם לא ויש בעיה אחרת שגורמת לזה להראות ככה.

ביאריס יש 2 חישני חמצן ולא 4 כמו אצלי... ואנחנו כנראה מדברים על שני דברים אחרים.

אצלי חשוב להדגיש שהתקלה נפתרה, אבל נפלה תקלה אחרת במקומה לאחר 10 דקות. עם קוד תקלה אחר

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

התקלות שנרשמו מדברות על מעגלי החימום של חיישני החמצן הקדמיים ( B1S1 - B2S1ׂ ) בקודים של 0BD2 הכללי.

מהבנתי את מה שקרה שני החישני חמצן הקדמיים היו תקולים במעגלי החימום שלהם אולם הסורק הראה רק תקלה באחד מהם שאותו החלפת ולאחר איפוס התקלה, הדריבר התעורר לחיים שוב, לאחר שהושבט ע"י יחידת הבקרה כדי להגן עליו מעומס יתר, ובתהליך אימות של יחידת הבקרה היא התריע שוב על תקלה וכעט זה גם החיישן השני.

מדוע הסורק לא התריע על שניהם - אין לי תשובה - ואולי זה הסורק שלך ואולי לא אבל זה חלק מהדברים שאנו כמאבחנים מתמודדים איתם בשטח יום יום.

יכול להיות שמכונאי היה צריך והוא יכול היה לראות בנתונים שישנה בעייה גם עם החיישן השני ( זמן תגובה , מפות דלק של החטיבה הזו ,מצב מעגל החימום שלו וכו) ואימות של התקלה היה מונע ממך לחזור ולשאול שאלות וחשד לזדון והוא היה יוצא גדול - (זיהה תקלה שהמחשב עדיין לא התריע עליה).

ואולי בכלל זה לא החיישן אלה המעגל החשמלי שלו כך שקוד תקלה זה לא אבחנה אלה רק נקודת התחלה.

גם ווטרינר הוא רופא אבל רופא לחיות, ובעם יש לך כאב שיניים אתה לא תפנה לווטרינר.

האבחון היום לרכב המודרני דורש ממך כמאבחן משאבים אישיים עצומים ומהמוסך תוכן טכני אדיר - ציוד ,מאגרי מידע וכו וגם אז לעטים זה לא פשוט כלל.

כך שעל תכעס על המכונאי שלך בתקלה זו.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים, מגה לייק! :mm_yeah:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

התקלות שנרשמו מדברות על מעגלי החימום של חיישני החמצן הקדמיים ( B1S1 - B2S1ׂ ) בקודים של 0BD2 הכללי.

מהבנתי את מה שקרה שני החישני חמצן הקדמיים היו תקולים במעגלי החימום שלהם אולם הסורק הראה רק תקלה באחד מהם שאותו החלפת ולאחר איפוס התקלה, הדריבר התעורר לחיים שוב, לאחר שהושבט ע"י יחידת הבקרה כדי להגן עליו מעומס יתר, ובתהליך אימות של יחידת הבקרה היא התריע שוב על תקלה וכעט זה גם החיישן השני.

מדוע הסורק לא התריע על שניהם - אין לי תשובה - ואולי זה הסורק שלך ואולי לא אבל זה חלק מהדברים שאנו כמאבחנים מתמודדים איתם בשטח יום יום.

יכול להיות שמכונאי היה צריך והוא יכול היה לראות בנתונים שישנה בעייה גם עם החיישן השני ( זמן תגובה , מפות דלק של החטיבה הזו ,מצב מעגל החימום שלו וכו) ואימות של התקלה היה מונע ממך לחזור ולשאול שאלות וחשד לזדון והוא היה יוצא גדול - (זיהה תקלה שהמחשב עדיין לא התריע עליה).

ואולי בכלל זה לא החיישן אלה המעגל החשמלי שלו כך שקוד תקלה זה לא אבחנה אלה רק נקודת התחלה.

גם ווטרינר הוא רופא אבל רופא לחיות, ובעם יש לך כאב שיניים אתה לא תפנה לווטרינר.

האבחון היום לרכב המודרני דורש ממך כמאבחן משאבים אישיים עצומים ומהמוסך תוכן טכני אדיר - ציוד ,מאגרי מידע וכו וגם אז לעטים זה לא פשוט כלל.

כך שעל תכעס על המכונאי שלך בתקלה זו.

בברכה.

חיים יוד.

חיים תודה תשובה ענינית של בחור שמבין.

שאלה נוספת אפרורו נכנסו פה לשוונג של שאלות: יכולה להיות סיבה שהסורק תקלות זיהה רק קוד תקלה אחת בזמן שישנם 2 קודי תקלות בזמן נתון ששני החישנים שרופים?

הריי קוד תקלה של חישן שרוף מגיע מידית ורואים אותו ישר בסורק.

פורסם
חיים תודה תשובה ענינית של בחור שמבין.

שאלה נוספת אפרורו נכנסו פה לשוונג של שאלות: יכולה להיות סיבה שהסורק תקלות זיהה רק קוד תקלה אחת בזמן שישנם 2 קודי תקלות בזמן נתון ששני החישנים שרופים?

הריי קוד תקלה של חישן שרוף מגיע מידית ורואים אותו ישר בסורק.

אין לי תשובות להכול אבל זה מראה לך את חלק מהמגבלות של הסורקים הגנרים ואולי בעיית תכנה.

אני לפעמים שאני לא מרוצה מהנתונים שאני רואה בסורק אני מחבר סורק אחר ולעטים אני מכבל גם תקלות נוספות או מופחתות מהסורק הראשון כך גם לגבי הנתונים וזה נכון לא רק לתכנה היעודית לרכב אלה גם ל OBD2 כללי .

צריך לדעת ולכבל שזה קיים ובעם הנתון שאתה מכבל בסורק לא נראה לך - בדוק אותו עם סקופ \אוו מטר כי לעטים הסורק מציג נתונים לא נכונים .

אני מסכים שבהגיון הסורק היה ,סליחה המחשב היה אמור לזהות שלא זורם זרם בשני מעגלי החימום ולהתריע על כך אך יחידת בקרה למרות שהיא הגיונית ופועלת על התניות לעיטים היא לא הגיונית עבורנו.

מכווה שעזרתי במעט להבין את הדברים.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אין לי תשובות להכול אבל זה מראה לך את חלק מהמגבלות של הסורקים הגנרים ואולי בעיית תכנה.

אני לפעמים שאני לא מרוצה מהנתונים שאני רואה בסורק אני מחבר סורק אחר ולעטים אני מכבל גם תקלות נוספות או מופחתות מהסורק הראשון כך גם לגבי הנתונים וזה נכון לא רק לתכנה היעודית לרכב אלה גם ל OBD2 כללי .

צריך לדעת ולכבל שזה קיים ובעם הנתון שאתה מכבל בסורק לא נראה לך - בדוק אותו עם סקופ \אוו מטר כי לעטים הסורק מציג נתונים לא נכונים .

אני מסכים שבהגיון הסורק היה ,סליחה המחשב היה אמור לזהות שלא זורם זרם בשני מעגלי החימום ולהתריע על כך אך יחידת בקרה למרות שהיא הגיונית ופועלת על התניות לעיטים היא לא הגיונית עבורנו.

מכווה שעזרתי במעט להבין את הדברים.

בברכה.

חיים יוד.

עזרת המון. ד"א המוסכניק לפני הפתיחה של החיישן שם מיים בסעפת באזור של החישן , קירר אותו. יש סיכוי מסוים שמיים נגע בחיישן וכתוצאה מכך גרם לנתק בחימום שלו? הגיוני הדבר?

פורסם

שלום ירון.

בוא נגיד כך ואני לא נכנס לפינות - החיישן לא התקלקל מזה שהוא נרטב הוא מתוכנן גם להירטב, אבל שוק טרמי לא בריא לשום מע ובטח לא לסעפת פליטה וממיר .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
שלום ירון.

בוא נגיד כך ואני לא נכנס לפינות - החיישן לא התקלקל מזה שהוא נרטב הוא מתוכנן גם להירטב, אבל שוק טרמי לא בריא לשום מע ובטח לא לסעפת פליטה וממיר .

בברכה.

חיים יוד.

תודה רבה. תשובות מקצועיים . רואים שאתה מבין.

• תוכן חדש...