Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד במשכורת אחת ראשית ב8000 ש"ח ברוטו ומשכורת שנייה ממקום עבודה אחר ב2300 ש"ח.

עשיתי תיאום מס באמצעות האינטרנט והנתונים אומרים כי סך ההכנסה שלי הוא 121,000 ש"ח שנתי.

96,000 ממעביד ראשי

25,200 ממעביד משני

למטה בניכויי המס רשום למעביד הראשי עד 105,600 ש"ח לפי לוח ניכויים מעבר לזה שעור מס 48%

למעביד שני רשום עד סכום של 27,700 ש"ח 18% ומעבר לזה 31%.

רואים שאני יכול להגיע ל כמעט 50% מס! על משכורת ראשית אם אבקש העלאה או שעות נוספות וגם במשנית מצבי די דומה.

אני גרוש ומשלם 5400 ש"ח מזונות לאישה ו3 ילדים.

האם זה שאני משלם מזונות לילדים לא משחק תפקיד כאן? האם אני בחרדה סתם?

תודה

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

ממליץ לך ללכת לרו"ח ולהתייעץ איתו, אתה ממש אבל ממש לא אמור להגיע ל50% מס.

הרעיון הוא שבמשכורת השניה אתה אמור להתחיל ממדרגת המס הגבוהה לפי המשכורת הראשונה.

זה שאתה מרוויח X לא צריך לשנות מבחינת מס אם זה מעבודה אחת או שתיים, ובכלל ממשכורת של של 10300 ברוטו אתה אמור להגיע למס שולי של גג 20-25 אחוז

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

נראה לי שאתה מבלבל בין הכנסה חודשית לשנתית. אני לא מכיר את דרך החישוב של תיאומי מס, אבל ממש לא סביר שעם ההכנסות שלך ידרשו ממך מס בדרגה של מנכ"ל חברת סלולר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך חישוב המס היא על הברוטו השנתי.

כשאתה עובד אצל מעסיק אחד אז הוא יודע לאזן את תשלומי המס שנגבו ממך אל מול ההכנסה השנתית.

כשישנם שני מעסיקים אין שום שינוי במס המגיע, אלא שישנה בעיה של תאום - כיוון שהאחד לא יודע כמה השני שילם לך וניכה מס, דבר שמשנה את מדרגות המס השולי אצל המעסיק המשני.

בכל מקרה, אם תגיש דו"ח שנתי (זה קל - בסה"כ שני טפסי 106) ואם נגבה ממך מס עודף - אתה תקבל אותו בחזרה.

מדרגת המס השולי הרלוונטית עבורך (שכר של 10 א' ש"ח לחודש) היא של כ- 25% (תריץ חיפוש בגוגל על מדרגות המס, אני מתעצל).

הנטו לסכום כזה הוא כ- 8600 ש"ח, אלא אם מגיע לך זיכוי מס נוסף בשל מצבך המשפחתי ואז הנטו אף יגדל.

• תוכן חדש...