Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מציע לך להפסיק לצרוך את המסרים של וויינט.

כל ערוצי החדשות בארץ לא מסוגלים לדווח חדשות נטו. חייבים לדחוף את המסרים של הפטרונים שלהם.

למשל הסיפור הזה עם הבדיקה של התרופות. כל דבר שנכנס לשם אוטומטית נבדק על ידנו, אז למה שפה משהו יהיה שונה?

אני הפסקתי לקרוא אתרי חדשות, יש ערוץ טלגרם בשם 8200 שמדווח עובדות נטו בלי תעמולה ופרשנויות של מומחויים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 21 שעות, יבגניפ כתב:

הימין על מלא מלא מלא הישראלי במפגן פיגור סטראוטיפי טיפוסי. בעיקר בני נוער. בעיקר דתיים. אולי מרעננה עצמה - בה יש לא מעט דתיים. אולי מהגבעות הלא רחוקות. הם, וגם הדביל התורן מממה שפעם היה מפלגת ימין ליברלי, נראים מאושרים מהסיטואציה. מסיבה. רוקדים. חוגגים. והצעקות של המנחה ברקע על זה שמדובר בזירת פיגוע, מקום שבו נרצחה מישהי רק יום לפני לא מעניינות. למעשה, די ההפך. נראה שאין סיבה יותר טובה למסיבה מפיגוע. ואני שוב נשאר עם תחושה שיש חלקים בימין הפונדמנטליסטי כאן, שמסתובבים עם זקפה כבר 100 וקצת ימים. כי מבחינתם סוף סוף קורה הולכים כנראה לקיים את הדבר היחידי שמעניין אותם והם מפנטזים עליו.

אם יש כאן מישהו שעדיין לא מבין למה מאות אלפי אנשי ימין, שמאל, מרכז, יצאו להפגין נגד המהפכה המשפטית של מנהיגי הכת הזו - אז זו גם תשובה ודוגמא. וכל הכת המופרעת הזו חייבת לעוף מהחיים שלנו.

לא אתייחס לאינפנטיל הפופוליסט מהמפלגה הליברלית כי הוא לא ממש שווה את זה.

אלו לא חגיגות של שמחה. זה כאילו להגיד "לא ישברו אותנו ועם ישראל חי"

לא סתם אלו בעיקר בני נוער 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

יש ערוץ טלגרם בשם 8200 שמדווח עובדות נטו בלי תעמולה ופרשנויות של מומחויים.

איך אתה יודע שהעובדות הן באמת עובדות?

ואין דבר כזה בלי תעמולה. גם אם כל העובדות נכונות ב100%, הבחירה אלו עובדות לדווח ואלו לא, היא בעצמה תעמולה.

אתה כמו יובל שהמליץ על ״רק עובדות״ כשהמקור הוא איזו בחורה גזענית וטיפשה, שבוחרת את העובדות שלה בפינצטה בררנית ביותר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לכל ידיעה שם מצורף המקור. פשוט במקום לכתוב כותרות חתרניות, כתוב רק מה הידיעה.

עקבתי אחרי הערוץ הזה במקביל לערוץ 12 וטמקא במהלך החודש וחצי הראשונים של המלחמה, הם באמת מדווחים על הכל רק בלי רעל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

איך אתה יודע שהעובדות הן באמת עובדות?

ואין דבר כזה בלי תעמולה. גם אם כל העובדות נכונות ב100%, הבחירה אלו עובדות לדווח ואלו לא, היא בעצמה תעמולה.

אתה כמו יובל שהמליץ על ״רק עובדות״ כשהמקור הוא איזו בחורה גזענית וטיפשה, שבוחרת את העובדות שלה בפינצטה בררנית ביותר.

אתה מערבב. הוא אמר ״רק עובדות״, לא ״כל העובדות״. מהודעה אחת לשניה שלך לאורך השרשור אני מבין איך אנשים עם ראש על הכתפיים מגיעים כל כך עמוק במחילת הארנב.

ואז מגיעים לדגנרטים כמו הייצור הזה:

https://www.now14.co.il/amp/?id=902877

דברים חריפים וקשים נוספים אמר לאחרונה המחזאי והתסריטאי, מוטי לרנר. בדיון תחת הכותרת "על מוסר ומלחמה בתיאטרון" אמר המחזאי כי "הולך ומאבד את הרצון להשתייך למדינה שהולכת והורגת 11 אלף ילדים".

"אני לא רוצה להיות אזרח במדינה שהורגת 11 אלף ילדים. זה דבר נורא בעיני, תחשבו על זה", טען לרנר. בנקודה הזו עבר לרנר לדבר על משפט אייכמן ועל רציחתם של אלפי ילדים יהודים על ידו. "בלי להשוות אבל כמובן כן להשוות", אמר לרנר.

"במשפט אייכמן נזכרים אותם משלוחים של ילדים מפריז שנשלחו לאושוויץ שאייכמן התעקש להוציא אותם להורג, למרות שהיטלר לא היה באותו זמן בברלין והוא יכול היה להתחמק מההוראה הזאת ואף על פי כן התעקש לשלוח 4000 ילדים יהודים לאושוויץ. זה נורא. וכשאתה קורא את העדויות במשפט אייכמן על ההחלטה שלו לשלוח את הילדים האלה אתה משתגע. אתה משתגע, ולמחרת אתה רואה מול העיניים שלך שהצבא שלך הורג 11 אלף ילדים. אני לא מצליח להבין את השאננות שלנו. את האדישות. אני רוצה להיות אזרח במדינה שהורגת 11 אלף ילדים בשמי? בשביל להגן עלי? בשביל הבטחון שלי? אנחנו השתגענו?".

לרנר טען כי לנהל את המלחמה בעזה כמו "בני תרבות". "ברגע שיש כבר מלחמה אז בואו ננהל אותה כמו בני תרבות, שזה נשמע אדיוטי, אבל בואו ננהל אותה כמו בני תרבות. כלומר בואו ננהל אותה כמו בני תרבות שלפחות 11 אלף ילדים לא ימותו. זה דבר נורא בעיני, פשוט נורא. המספר הזה גורם לי להלם", אמר לרנר.

(אבל זה ערוץ 14, אז זה תעמולה לכן אפשר לא להתייחס לדיווח)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 דקות, garicho כתב:

ואז מגיעים לדגנרטים כמו הייצור הזה

קראתי את מה שהוספת. מלבד ההשוואה לאייכמן והשואה שבהחלט לא במקומה, מה לא בסדר בדעתו?

אל תראו בהודעה הזאת הסכמה שלי איתו, בבקשה, בוא לא נתדרדר לזה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 דקות, garicho כתב:

אתה מערבב. הוא אמר ״רק עובדות״, לא ״כל העובדות״. מהודעה אחת לשניה שלך לאורך השרשור אני מבין איך אנשים עם ראש על הכתפיים מגיעים כל כך עמוק במחילת הארנב.

אשמח לשמוע מה ממה שאני כותב פה, נחשב בעינייך למחילת הארנב.

עדיין לא הסברת לי מה היה כל כך הזוי במשפט וחצי שכתבתי על מלחמת וייטנאם.

אני צורך מידע מערוצי התקשורת הגדולים, מרשתות חברתיות, בעיקר טוויטר, עוקב אחרי עיתונאים בעלי רקורד (משתדל לסנן את אלו שמגלים כלא אמינים).

מי שמכיר אותי במציאות יגיד שאני בן אדם מעשי ומציאותי. בפורום פוליטיקה, אני מרשה לעצמי לאתגר את הסטטוס קוו שהרבה זורמים איתו פה ולהציג זוויות שונות. עם זאת, אני מקפיד להציג רק זוויות שהולמות את תפיסת העולם שלי, גם אם לא תמיד אני מזדהה איתן באופן מלא.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 27 דקות, David32 כתב:

קראתי את מה שהוספת. מלבד ההשוואה לאייכמן והשואה שבהחלט לא במקומה, מה לא בסדר בדעתו?

אל תראו בהודעה הזאת הסכמה שלי איתו, בבקשה, בוא לא נתדרדר לזה. 

לא מספיק? 

(ואני לא מתייחס להערה המפגרת שלו של לנהל מלחמה כמו בני תרבות)

פורסם
לפני 1 דקה, garicho כתב:

(ואני לא מתייחס להערה המפגרת שלו של לנהל מלחמה כמו בני תרבות

אה, אבל זה מה שאנשים מצפים, ראינו/רואים את זה במלחמת רוסיה-אוקראינה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

גישת הפוסט-אמת והשיח הנרטיבי שמהווה מוטיב חוזר בהודעות שלך. זה הוויב הכללי שיש להודעות.

לגבי מלחמת וויטנאם, כבר לא זוכר מה היה הדיון לעומק, אבל אם אני לא טועה נקודת ההשקפה שלך נבנתה על אימג׳ מסוים כפי שהשתקף בסרטי הוליווד סוג ז (שנעשו על ידי ישראלים אגב) ואז האילוזיה נשברה כשלמדת יותר לעומק והלכת לקיצון השני - אמריקאים רעים, ויטנאמים לא רצו אותם ובלה בלה בלה. אבל אפילו בהוליווד הסרטים הבאמת טובים (וחשובים, ומשמעותיים, ושיצאו אפילו לפני הג׳אנק שאתה מדבר עליו) על וויטנאם היו הרבה יותר ניואנסד.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 30 דקות, פינדר כתב:

אני צורך מידע מערוצי התקשורת הגדולים, מרשתות חברתיות, בעיקר טוויטר, עוקב אחרי עיתונאים בעלי רקורד (משתדל לסנן את אלו שמגלים כלא אמינים).

מי שמכיר אותי במציאות יגיד שאני בן אדם מעשי ומציאותי. בפורום פוליטיקה, אני מרשה לעצמי לאתגר את הסטטוס קוו שהרבה זורמים איתו פה ולהציג זוויות שונות. עם זאת, אני מקפיד להציג רק זוויות שהולמות את תפיסת העולם שלי, גם אם לא תמיד אני מזדהה איתן באופן מלא.

אתה צורך מבעלי אג'נדה אבל טוען שאתה מסנן.. אוקי.

לפני 8 דקות, David32 כתב:

ואנחנו לא מנהלים אותה כבני תרבות?

איזורים הומניטריים? צירי פינוי בהגנה של כוחות צה"ל? הכנסת אספקה כולל דלק שמסייעת לאויב, בזמן שתינוק בן שנה נרקב במנהרות? כמה שונא ישראל הוא יכול להיות? הלוואי שיוותר על האזרחות שלו.

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

מה? על מה אתה מדבר? אנשים בגדול בעד אוקראינה ונגד רוסיה כי די פשוט להבין מי שם ״הטובים״ ומי שם ״הרעים״. אבל תראה לי מלחמה אחת בה נלחמים שני צבאות, או צבא מול כוחות גרילה, בה מתנהלים כ-״בני תרבות״? זה איזה Relic ויקטוריאני לדרך בה הם תפסו את תקופת ה-Chivalry במלחמות האבירים בימי הביניים (שהיה לא נכון מלכתחילה, אבל לא משנה). 

*סורי על כל האנגלית, כנראה אחרי כמה שנים בניכר יכולות הביטוי בעברית כבר לא מה שהיו פעם

פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

גישת הפוסט-אמת והשיח הנרטיבי שמהווה מוטיב חוזר בהודעות שלך

חחח, פוסט אמת זה הכי ההפך ממני שיש.

נרטיב לכולם יש, רק שלא תמיד הוא חופף את שלי.

טוב יאללה, זה פורום פוליטיקה, אז אני עוזב את העיסוק בי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

חחח, פוסט אמת זה הכי ההפך ממני שיש.

נרטיב לכולם יש, רק שלא תמיד הוא חופף את שלי.

טוב יאללה, זה פורום פוליטיקה, אז אני עוזב את העיסוק בי.

אתה יודע, אם אתה חושב שפוסט אמת זה הכי ההפך ממך שיש, אבל זה בידיוק הוויב שאני מקבל, אולי כדאי לחשוב למה זה?

פורסם
לפני 52 דקות, David32 כתב:

הכל, החל מהמספרים.

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

.ואנחנו לא מנהלים אותה כבני תרבות?

המשפט עצמו "לנהל מלחמה כמו בני תרבות" הוא טיפשי.

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

איזורים הומניטריים? צירי פינוי בהגנה של כוחות צה"ל? הכנסת אספקה כולל דלק שמסייעת לאויב, בזמן שתינוק בן שנה נרקב במנהרות? כמה שונא ישראל הוא יכול להיות? הלוואי שיוותר על האזרחות שלו.

הכל תחת לחץ ולפי דרישה אמריקאית. אם לא, לא הייתה אספקה, מים ודלק. ולא שיש לי בעיה עם זה.

• תוכן חדש...