Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אז מה? תשאיר את המצב הקטסטרופלי של תלמידים בורים? רוצה עוד דורות של עוני ובזבוז כשרונות? אתה צודק, יש בעיה להכשיר מורים אם מראש מונעים לימודי ליבה. כדי לסגור את הפער יהיה צורך להכשיר הרבה יותר מורים במקצועות הליבה - תהליך שייקח זמן, אבל השקעה מבורכת. או להכניס למערכת מורים לא חרדים. חמותו של אחד הבנים שלי, אוכלת שרימפס וחזיר, אבל מלמדת אנגלית בבית ספר דתי. לא קורה שום דבר רע

אני אומר בוא נתחיל להשקיע באנשים שרוצים להשקיע. ובמקביל שיפתרו את הבעיה עם מי שלא רוצה

וחמותו של הבן שלך אני משער לא מלמדת בבתי ספר חרדים שלא רוצים אלא בבתי ספר דתיים שכן רוצים ללמוד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 דקות, עדי-אל כתב:

בבתי ספר דתיים שכן רוצים ללמוד

באמת שאני לא יודע מה המצב היום בבתי ספר של הציונות הדתית מבחינת האנגלית. מאוד מקווה שהוא טוב.

אני עובד עם אנשים בוגרים מהמגזר הזה, מהנדסים מוכשרים מאוד ולא יודעים אנגלית בכלל. חלקם השלימו קצת את הפער כשהביאו מורה לאנגלית לעבודה לפני הרבה שנים.

אחד מהם גם היום נותן הוראות לcursor בעברית.

אפשר גם להתרשם מרמת האנגלית של סמוטריץ ובן גביר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

אכן מרשים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, פינדר כתב:

ותשובה עניינית יש?

זו נראית לך עבודה של נאווה רוזוליו?

או שאתה סתם מבלבל במוח עם ציטוטים סטייל ערוץ 14?

image.thumb.png.b83560669254ef08cf94c813b2420ad6.png

וואו , ניו יורק טיימס ...

https://www.themarker.com/advertising/2005-04-06/ty-article/0000017f-f626-d5bd-a17f-f63e083d0000

אתה נשמע כמו קפלניסט ממוצע וכצופה קבוע של ערוץ 14.

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

אכן מרשים...

כן גם זהבה גלאון שולטת בשפה.

עריכה אחרונה על ידי 3n
פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

ונקודת המוצא שאם התחבורה הציבורית תהיה 24/7

עזוב,

7

אז היא תהיה גרועה יותר מהיום?!

מאיפה הקשקוש הזה?

כשהחזקים יעדיפו ליסוע בתחבורה הציבורית היא תהיה חייבת להצטיין

נקודת המוצא היא שאם מי שאחראי על התחבורה הציבורית עושה עבודה לא טובה אז הוא יעשה עבודה לא טובה בכל מקרה.

דוגמא על תחנות רכבת וקווי אוטובוסים שיוצאים ומגיעים לתחנה. תראה חניות ליד תחנות רכבת בשעה 7 בבוקר ותבין מה הבעיה 

מה לדעתך יגרום לאוכלוסיה חזקה לסוע בתחבורה ציבורית? ומה זה בכלל אוכלוסייה חזקה

לפני 23 דקות, פינדר כתב:

באמת שאני לא יודע מה המצב היום בבתי ספר של הציונות הדתית מבחינת האנגלית. מאוד מקווה שהוא טוב.

אני עובד עם אנשים בוגרים מהמגזר הזה, מהנדסים מוכשרים מאוד ולא יודעים אנגלית בכלל. חלקם השלימו קצת את הפער כשהביאו מורה לאנגלית לעבודה לפני הרבה שנים.

אחד מהם גם היום נותן הוראות לcursor בעברית.

בשיעורי אנגלית בבתי ספר לא בהכרח לומדים לדבר אנגלית 

פורסם
לפני 26 דקות, עדי-אל כתב:

אני אומר בוא נתחיל להשקיע באנשים שרוצים להשקיע. ובמקביל שיפתרו את הבעיה עם מי שלא רוצה

מה זה ״אנשים שרוצים להשקיע״? בכל אוכלוסיה יש מנעד של יכולות ושאיפות. הבעיה אצל החרדים היא דיכוי של השאיפות על ידי ההנהגה. תפסיק את הדיכוי ותקבל שאיפות, מן הסתם בדומה לאוכלוסיות אחרות. לא כל אחד מסוגל להישגים אקדמיים, אבל אל תפריע למי שמסוגל ורוצה.

אני לא יודע באיזה רקע אתה גדלת. אני גדלתי על האתוס של היהודי שנודד, והרכוש שלו נמצא במוח שלו - ידע. וכמובן ידע שאפשר לסחור בו. איפה נעלמו כל המתמטיקאים והפיזיקאים היהודים שהובילו את העולם באמצע המאה ה-20? כן, נותרו כאלה, אבל אין לי ספק שאילו החברה החרדית לא היתה מסתגרת ונמנעת מהשכלה היו לנו 20% יותר מוחות מועילים. וגם בחברות פחות משכילות - אישתי שמספרת על ביקור השורשים שלה במרוקו חוזרת כ״פעם על הסיפור על המקומיים שביקשו - תחזרו לעיירה, תדאגו לבתי ספר. כי גם בעיירה בהרי האטלס היהודים דאגונלהשכיל ככל שיכלו בתנאים הקיימים.

לפני 26 דקות, עדי-אל כתב:

וחמותו של הבן שלך אני משער לא מלמדת בבתי ספר חרדים שלא רוצים אלא בבתי ספר דתיים שכן רוצים ללמוד

דווקא בבית ספר חרדי בעיר חרדית בצפון.

עריכה: לגבי תחבורה ציבורית - אחת הבעיות היא שבונים שכונות ויישובים בלי תשתיות לתחב״צ. מרכזי הערים הם בעיה היסטורית, כי נבנו לפני 100 שנה ויותר ולכן הרחובות צרים ומפותלים. אבל גם היוון. בונים שכונות תלושות במקום לתכנן אותן עם אפשרויות נוחות לחיבור לתחב״צ.

יש בעיה היסטורית נוספת שקשורה לכך - כבר בשנות ה-60-70 של המאה הקודמת היו יוזמות להקמת רכבת תחתית בגוש דן. אבל לא נמצאו המקורות הכספיים, התכנון נזנח, וכאמור ההתרחבות העירונית לא השאירה מקום לתשתיות הדרושות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, עדי-אל כתב:

בשיעורי אנגלית בבתי ספר לא בהכרח לומדים לדבר אנגלית 

כל הישראלים שאני מכיר, שלמדו אנגלית בבית ספר ממלכתי ועשו 4-5 יח״ל, דוברים וקוראים אנגלית ברמה סבירה לפחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, 3n כתב:

כן גם זהבה גלאון שולטת בשפה.

ומה הקשר?

אלא אם היא חרדית, שגדלה כחרדית, כמו שדיברו על סמוטריץ' ובנגביר.

(ספויילר, היא לא)

וגם אז מה הקשר. היא באיזה שהוא תפקיד או משהו כזה? המפלגה שלה לא עברה את אחוז החסימה בכלל. 

המפלגה של לא-דובר-אנגלית אחר, כן. מקווה שלעולם לא עוד, אבל לכנסת הזו הם נכנסו.

וואטאבאוטיזם קלאסי. 

"יש חור בדלי". 

-כן אבל מה עם הברז? והקש? והצינור? ומפעל השפכים? והנחיות השמיטה והשעטנז? והאירופאים ששם אין חורים בדלי? ואיך התקציב ישפיע על החור בברז? ולמה אתה מדבר בכלל על הדלי, זו רדיפה פוליטית, הדלי לא עשה כלום, ציד מכשפות.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, 3n כתב:

וואו , ניו יורק טיימס ...

ואתה ממשיך לא לספק תשובות ענייניות.

בקיצור, שום עובדה לא תזיז אותך מהאקסיומה שנאווה רוזוליו ושלום עכשיו, אחראיות למעמד של ישראל בעולם.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

ומה הקשר?

אלא אם היא חרדית, שגדלה כחרדית, כמו שדיברו על סמוטריץ' ובנגביר.

(ספויילר, היא לא)

וגם אז מה הקשר. היא באיזה שהוא תפקיד או משהו כזה? המפלגה שלה לא עברה את אחוז החסימה בכלל. 

המפלגה של לא-דובר-אנגלית אחר, כן. מקווה שלעולם לא עוד, אבל לכנסת הזו הם נכנסו.

וואטאבאוטיזם קלאסי. 

"יש חור בדלי". 

-כן אבל מה עם הברז? והקש? והצינור? ומפעל השפכים? והנחיות השמיטה והשעטנז? והאירופאים ששם אין חורים בדלי? ואיך התקציב ישפיע על החור בברז? ולמה אתה מדבר בכלל על הדלי, זו רדיפה פוליטית, הדלי לא עשה כלום, ציד מכשפות.

וואטאבאוטיזם .. על פי התגובה מעלה ניכר שאתה שולט בזה.

לפני 10 דקות, פינדר כתב:

ואתה ממשיך לא לספק תשובות ענייניות.

בקיצור, שום עובדה לא תזיז אותך מהאקסיומה שנאווה רוזוליו ושלום עכשיו, אחראיות למעמד של ישראל בעולם.

הבאת את הניו יורק טיימס קיבלת תשובה על מהות העיתון הזה מימי מלחמת העולם השניה ועד היום.

אני מבין שזה לא מוצא בעינך, אבל לצטט מעיתון אנטישמי זה לא בעיה מבחינתך.

תפנה ישירות למקור ותתחיל לצוטט גם מה BBC.

https://lespresso.it/c/mondo/2026/4/15/espresso-copertina-l-abuso-pietro-masturzo-fotografo-intervista/61379

עריכה אחרונה על ידי 3n
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, 3n כתב:

וואטאבאוטיזם .. על פי התגובה מעלה ניכר שאתה שולט בזה.

לא שולט בזה. 

למדתי בעל כורחי לזהות את זה. כי בזה משתמשים כל הזמן כדי להסיט דיונים עניניים, לדברים ונושאים (שגם אם הם מעניינים) שאינם קשורים לבעייה שמועלית.

ונמאס לי שמסובבים אותי. 

ולא ענית מה הקשר לאותה אחת שדיברת עליה.

עריכה. 

עברת מוואטאבאוטיזם לאד-הומינם... דיברנו על כך שנבחרי ציבור שמייצגים את הממשלה בכל העולם לא מבינים ולא מדברים שפה זרה בכלל, ואיכשהוא הגענו לזה שאני כאינדיבידואל לא בסדר.

תשובה לגבי העובדה שנבחרי ציבור לא יודעים שפה זרה למרות שהם אמורים לייצג אותנו בכל העולם, אפילו תגובה לעניין ולא תשובה, לא קיבלתי פה.

כן יש פה ספינים טריקים ושטיקים. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 48 דקות, 3n כתב:

אני מבין שזה לא מוצא בעינך, אבל לצטט מעיתון אנטישמי זה לא בעיה מבחינתך.

הלכת לאיבוד בתוך הלוגיקה של הטיעונים של עצמך.

אם הני״ט אנטישמי או לא, זו סוגיה נפרדת. ואתה יכול לנסות להוכיח את זה על סמך נתונים מלפני 80 שנה שאולי איכשהו קשורים להיום.

בסוף העיתון הזה, אנטישמי או לא, ושאר העיתונים בעולם, מצוטטים את סמוטריץ ובן גביר ולא את נאווה רוזוליו. כמו בדוגמה שהבאתי לך.

אבל אני בטוח שגם זה לא יזיז אותך מטיעוני הסמול והאנטישמים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

כל הישראלים שאני מכיר, שלמדו אנגלית בבית ספר ממלכתי ועשו 4-5 יח״ל, דוברים וקוראים אנגלית ברמה סבירה לפחות.

זה היה פעם. היום רמת האנגלית עלובה גם בממלכתי. יש תרבויות שחשוב להן יותר החשיפה לאנגלית

ומכאן לשם שיעורים פרטיים / חשיפה לתרבות אמריקנית וכיו״ב. אצלי הילדים נעזרים במורה פרטית

לא בשביל להרים את הציון הנוכחי בבית הספר מ-100 ל-110 אלא בשביל שיהיה להם עתיד תעסוקתי בכללי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
Just now, hans כתב:

היה פעם. היום רמת האנגלית עלובה גם בממלכתי.

שלושת הילדים שלי בוגרי החינוך הממלכתי. למעשה הצעיר רק בכיתה ט, אז הוא לא בוגר, אבל גם הוא יכול להתנהל באנגלית יופי, רק על סמך מה שלמד בבית הספר ומה שקלט מהטלוויזיה, אינטרנט וכו׳.

לפני 3 דקות, hans כתב:

אצלי הילדים נעזרים במורה פרטית

יכול להיות שיש הבדלים בין רמות הלימוד בישובים שונים וגם כל ילד כשרוני בדברים אחרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...