Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

האמת שירתתי בצפון וגם במלחמה ב2006, אבל מה זה קשור בכלל? 

ממי ששירת בצפון, היה במוצבים, ראה איך מתנהלת השגרה, כמה כוחות יש הייתי מצפה לדבר אחרת זה הכל.

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אין ספק בזה שהיו להם היכולות והתכניות לבצע כזה דבר, אבל לדעתי אם פלישה כזאת היה מתארגנת להתרחש, רוב הסיכויים שישראל היתה יודעת על זה לפני ונותנת מכת פתע. 

מחמאס והאזהרות אליו פשוט התעלמו. את חיזבלה לקחו יותר ברצינות.

באמת? ההסטוריה והמציאות מוכיחים אחרת.
גם את המצרים לקחנו ברצינות, נו אז?
אם כל תפיסת הבטחון שלך בנויה על התראה אל תתפלא שתופתע ותקבל אסון.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7477

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5078

פורסם

תמיד יש סיכוי סביר שתופתע. המשחק הוא על גודל ההפתעה ועומק הפגיעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

קל לראות שניהול הסיכונים פה היה לוקה בחסר, כי גם עם סיכוי נמוך מאוד להפתעה עומק הפגיעה אדיר.

בעזה עוד היה אפשר עם סד"כ אחר ותרחיש איום אחר להגן על הגבול גם במקרה של הפתעה.
במקרה של חיזבאללה המצב מורכב בהרבה. הטופוגרפיה שונה ומקשה מאוד ויכולות האש, הציוד ואיכות הלוחמים היו בסדרי גודל גדולים וטובים יותר.
לא בטוח שעם יותר סד"כ התמונה הייתה שונה ויכלו להגן על התושבים.
כהוכחה אפשר לראות מה הייתה ההחלטה של ממשלת ישראל - לפנות את כולם וליצור רצועת בטחון בשטח ישראל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אף אחד לא טוען שבצפון הביטחון היה ללא דופי ורק בעזה היתה פאשלה, פשוט שאף פעם לא לקחו את חמאס ברצינות כמו שהתייחסו לחיזבלה ורואים את זה. זה הכל. ישראל היתה מוכנה לעימות מול חיזבלה הרבה יותר מאשר לעימות מול חמאס. 

אתה נתפס לזה שפינו את הישובים בגבול מאזרחים, אבל זה חלק מההגנה עליהם. 

לא היית מעדיף שהיו מפנים את העוטף אם היתה התרעה על פעולה חסרת תקדים של חמאס, במקביל למתקפת מנע?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

ביבי נבחר כי יש כאן יותר מדי מטומטמים שמשוכנעים שהילד שלהם נהג ולא טייס בגלל אפליה וקיפוח, וביבי הוא אמן בללבות ולחמם את הרגשות האלו לצרכיו.

תמשיך ככה , הדרך הנכונה להכתיר שוב את ביבי.

אני לא יודע מהיכן אתה שואף את העליונות הזו שאתה מרגיש על מי שאינו חושב בדיוק כמוך, ניכר שלא למדת דבר ב 18 האחרונות אולי מעבר להרגשה שאתה נעלה מעל ציבור מסוים.

לפני 27 דקות, ברווז כתב:

הנה עוד רעידת אדמה (בימינו אנו זו רק רעידת משנה "בקטנה"). 

שר המשפטים מנסה לסחוט באיומים את נשיא בית המשפט העליון.

משעשע , ניתן לנשיא העליון להחליט לבדו מי יתמנה לעליון על פי השקפת עולמו בלבד.

אז לא תודה , את הניסיון הזה היה לנו עם ברק שמינה רק את המקורבים לו כי זה הרי משפחה סגורה , והפרופסור גביזון לא הייתה מהקליקה הנכונה לטעמו של העריץ ברק.

פשרה נדרשת משני צדדים ולא צד אחד אשר מתעקש בכוח להוכיח עליונות ולהטיל וטו שרק על פיו ישק דבר.

• רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 5 דקות, 3n כתב:

פשרה 

הנה הבאג. 

לא מדובר על פשרה. לא מדובר אפילו על המינויים.

מדובר על סחיטה באיומים.

לוין. שר המשפטים. סוחט באיומים (אם לא תעשה כך, יקרה כך). את נשיא בית המשפט העליון. 

לא מדובר על פשרה. לא על הידברות. לא על כלום. 

תעשה מה שאני אמרתי לך או שיקרה משהו מסויים רע עבורך. 

סחיטה באיומים. 

תוכן הסחיטה לא משנה לצורך העניין. 

גם אם זה היה "אם לא תלעס מסטיק בטעם תות אני אפליץ לידך", זו סחיטה באיומים. 

רק עם השלכות קלות יותר. 

• אהבתי 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

מדוע בחרת להשתמש באד הומינם? מה קשור הקוצב לב לכל זה?

זה קטע של "נאורים" - כשזה נתניהו אפשר לצחוק על הכל. על האיפור או על המראה של אשתו, או על מצבו הרפואי.

כנ"ל לגבי התייחסות לחברי וחברות כנסת מהימין.

יש לו קוצב לב?   איזה אפס הביבי הזה.

נראה לי הבחור המצוטט שייך למחנה של אותם פנסיונרים כועסים בבימה, שחלקם מרשים לעצמם להשתמש בשפה דוחה, שלא לומר מטרידה, כלפי נשים או שוטרות צעירות, ואף להטריד אותן.

או מחנה יאיר גולן, שמתקשה לשמור על הפה שלו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

אף אחד לא טוען שבצפון הביטחון היה ללא דופי ורק בעזה היתה פאשלה, פשוט שאף פעם לא לקחו את חמאס ברצינות כמו שהתייחסו לחיזבלה ורואים את זה. זה הכל. ישראל היתה מוכנה לעימות מול חיזבלה הרבה יותר מאשר לעימות מול חמאס. 

אתה נתפס לזה שפינו את הישובים בגבול מאזרחים, אבל זה חלק מההגנה עליהם. 

לא היית מעדיף שהיו מפנים את העוטף אם היתה התרעה על פעולה חסרת תקדים של חמאס, במקביל למתקפת מנע?

גם את המצרים לקחו ברצינות. גם מול המצרים הצבא היה מוכן לעימות.
מה קרה? כולם יודעים.
ואני לחלוטין לא מסכים עם הקביעות האלה שלך, המצב בגבול הצפון מבחינת סדרי כוחות ופרישת האוייב היה מחורבן הרבה יותר מאשר המצב בדרום מול חמאס, אז להגיד שהצבא היה מוכן הרבה יותר טוב לעימות עם חיזבאללה זה סיפורי סבתא.
אם הוא היה מוכן לעימות עם חיזבאללה הוא היה מוכן לעימות עם מחאס, חמאס ארגון עם יכולות קטנות בהרבה.
המוכנות הייתה פח בשני המקרים, ההבדל היחיד שבדרום חמאס הפתיע ובצפון חיזבאללה לא.
אולי היה מוכן לעימות שאנחנו יזמנו, אבל ממש לא כזה שהאוייב מפתיע בו.

ולא, לפנות אזרחים שלך וליצור רצועת ביטחון בשטח המדינה זו לא אסטרטגיה, לא יאומן שזה מנורמל.
אסטרטגיה זה לא לתת לאיום להתהוות כדי שלא יגיע מצב שאתה צריך לפנות את האוכלוסיה שלך או לכבוש שטחים שנכבשו ע"י האוייב שביצע באוכלוסיה זוועות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 13 דקות, 3n כתב:

משעשע , ניתן לנשיא העליון להחליט לבדו מי יתמנה לעליון על פי השקפת עולמו בלבד.

אז לא תודה , את הניסיון הזה היה לנו עם ברק שמינה רק את המקורבים לו כי זה הרי משפחה סגורה , והפרופסור גביזון לא הייתה מהקליקה הנכונה לטעמו של העריץ ברק.

פשרה נדרשת משני צדדים ולא צד אחד אשר מתעקש בכוח להוכיח עליונות ולהטיל וטו שרק על פיו ישק דבר.

אתה רציני?

או שאין לך מושג איך הועדה למינוי שופטים עובדת או שאתה מטריל.

בועדה צריך רוב של 7 מ 9 או 2 פחות מהנוכחים כשהחברים הם 3 שופטים, 2 שרים, 2 חברי כנסת ו 2 חברי לשכת עורכי הדין. כבר יש לקואליציה גוש חוסם אז איך הוא ממנה?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

הנה הבאג. 

לא מדובר על פשרה. לא מדובר אפילו על המינויים.

מדובר על סחיטה באיומים.

לוין. שר המשפטים. סוחט באיומים (אם לא תעשה כך, יקרה כך). את נשיא בית המשפט העליון. 

לא מדובר על פשרה. לא על הידברות. לא על כלום. 

תעשה מה שאני אמרתי לך או שיקרה משהו מסויים רע עבורך. 

סחיטה באיומים. 

תוכן הסחיטה לא משנה לצורך העניין. 

גם אם זה היה "אם לא תלעס מסטיק בטעם תות אני אפליץ לידך", זו סחיטה באיומים. 

רק עם השלכות קלות יותר. 

סחיטה באיומים זה שופט עליון שלא מוכן לשום פשרה וכופה על המערכת את המקורים לו לשופטי עליון.

בדיוק כמו ברק שמינה את אשתו נטולת הכישורים , נפוטיזים לשמו אבל לא היה איש שיצא מול הגביר ויצעק המל הוא עירום.

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 2
פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

אז להגיד שהצבא היה מוכן הרבה יותר טוב לעימות עם חיזבאללה זה סיפורי סבתא.

הוא מתכוון (אני מניח) שהמודיעין היה ערוך יותר טוב כי במקרה של חיזבאללה באמת האמינו לנסראללה ולכן הניחו שתהיה התראה טובה לפני התקפה של חיזבאללה.

צודקים או לא צודקים, אני לא יודע, אבל העובדה היא שנסראללה בעצמו היה מופתע מהמתקפה של חמאס.

מאחר וחיזבאללה באמת יותר מפחיד מחמאס בסדרי גודל כנראה שגם היו מתייחסים יותר ברצינות לסימנים קלושים - המקבילה של הסימים וכאלה.

שוב, כנראה זו מילת המפתח.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אתה רציני?

או שאין לך מושג איך הועדה למינוי שופטים עובדת או שאתה מטריל.

בועדה צריך רוב של 7 מ 9 או 2 פחות מהנוכחים כשהחברים הם 3 שופטים, 2 שרים, 2 חברי כנסת ו 2 חברי לשכת עורכי הדין. כבר יש לקואליציה גוש חוסם אז איך הוא ממנה?

יש וטו של הקואלציה על שופטי עליון.

פורסם

אז לא יהיו מינויים עד שהממשלה הזו תעוף.

בינתיים הוא מסרב לכנס את הועדה ובסוף כשיכפו עליו את זה הוא יתחיל ליילל. 

ובכל מקרה מה שכתבת שהם בוחרים את השופטים עצמאית זו הסתה פרועה ושטות גמורה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

זה קטע של "נאורים" - כשזה נתניהו אפשר לצחוק על הכל.

ברור, אף פעם מעולם לא צחק על פרס, על דוד לוי, על מרידור, על אמסלם-ביטן-קרעי-מיקי-זוהר. על החליפות של דרעי. על העילגות של מאי גולן. על הפוסטריות של יאיר לפיד. על הזחיחות של חלוץ. על בנט. על גנץ. על אשכנזי. על כץ. על שלי יחימוביץ'. איך קראו לליכודניק ההוא מרעננה, עוזי כהן?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לפי מה שמצטייר אי אפשר להשוות את ה״קונספציה״ ב-1973 לזו שב-2003.  כלומר, שתיהן היו חמורות, אבל ב-1973 החלטות לא התקבלו כלאחר יד. 

ב-1973 היתה התיחסות משמעותית לאפשרות פלישה, היו תוכניות למלחמה, ובאביב אותה שנה היתה כוננות ״כחול לבן״ עם גיוס נרחב (נדמה לי פעמיים) עם משמעות כלכלית נרחבת, אבל הפלישה לא הגיעה. 

באוקטובר 1973 היתה התראה אולם קצרה, והיו גם שיקולים מדיניים, ועל כן גיוס מילואים מוגבל החל באיחור ניכר. באוקטובר 2023 לא רק שלא גויסו מילואים, אלא שכוחות דוללו.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...