Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

אי אפשר לומר את זה כי אין לנו מושג באיזה מצב היתה המדינה פוגשת את האסון הזה (אם בכלל) תחת שלטון אחר. אנחנו עדיין לא יודעים כלום ממה שקרה פה בימים לפני האסון. הצבא מנהל את המלחמה אבל הפוליטיקאים מחליטים. היו המון דרכים אחרות לנהל את המלחמה, להימנע מלחץ בינלאומי, לנצל יותר טוב את הלגיטימציה שהיתה לנו מיד אחרי הטבח. לא חסר דברים שיכלו לעשות יותר טוב.

כן, להגיד סתם ביבי רע כל הזמן לא תורם יותר מדי לדיון, מסכים. 

יכול להיות שאתה צודק, וכאן טמון 10% ההבדל (זוכר שאמרתי שתחת כל ממשלה אחרת הניהול היה 90% אותו הדבר?)

פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

אי אפשר לומר את זה כי אין לנו מושג באיזה מצב היתה המדינה פוגשת את האסון הזה (אם בכלל) תחת שלטון אחר. אנחנו עדיין לא יודעים כלום ממה שקרה פה בימים לפני האסון. הצבא מנהל את המלחמה אבל הפוליטיקאים מחליטים. היו המון דרכים אחרות לנהל את המלחמה, להימנע מלחץ בינלאומי, לנצל יותר טוב את הלגיטימציה שהיתה לנו מיד אחרי הטבח. לא חסר דברים שיכלו לעשות יותר טוב.

כן, להגיד סתם ביבי רע כל הזמן לא תורם יותר מדי לדיון, מסכים. 

באסון עצמו אין ספק שהיה כשל גם צבאי וגם מדיני ומסכים שאי אפשר לדעת אם לא היה קורה גם עם שלטון אחר (וההימור שלי שלבסוף כן היה קורה).

לגבי כל ההתנהלות בחצי השנה שאחרי כשמשרדי הממשלה לא מתפקדים, אנשים משלמים ארנונה על בתים שאינם או שהם לא יכולים לחזור אליהם ושאף אחד לא יודע מתי, אם ואיך ישקמו את האיזור או אם יקבל פיצוי כלשהו בנושא הזה אני לא חושה שיכולה להיות ממשלה שמתפקדת פחות טוב.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 דקות, MostlyWicked כתב:

זוכר שאמרתי שתחת כל ממשלה אחרת הניהול היה 90% אותו הדבר?

ממשלה אחרת זו ממשלה שיש בה שר אוצר עם 2 אונות מתפקדות וקשר כלשהו לחשיבה כלכלית, שר לבטחון פנים (סליחה, לאומי) שמנסה להשתלט על הפשע ולא מנסה להדליק את כל האיזור, שר חינוך שמציע פתרונות לילדים שמאז תחילת שנת הלימודים אין להם מסגרת חינוכית קבועה. אבל העיקר שיש שר נפרד למורשת ואחד אחר למסורת.

זו ממשלה כושלת וממשלה אחרת היתה כנראה מנהלת את הדברים בצורה שונה לגמרי, ולא 90% אותו דבר.

• אהבתי 6
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, MostlyWicked כתב:

יכול להיות שאתה צודק, וכאן טמון 10% ההבדל (זוכר שאמרתי שתחת כל ממשלה אחרת הניהול היה 90% אותו הדבר?)

אבל אין לך דרך לדעת את זה. למה דווקא 90% אותו דבר? למה לא 50%? 

סתם לדוגמא, ממשלה בלי חרדים שמאיימים בפירוק בלי הגדלת תקציבים לישיבות היתה יכולה להתנהל בצורה יותר יעילה עם הכסף למפונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

ממשלה אחרת זו ממשלה שיש בה שר אוצר עם 2 אונות מתפקדות וקשר כלשהו לחשיבה כלכלית, שר לבטחון פנים (סליחה, לאומי) שמנסה להשתלט על הפשע ולא מנסה להדליק את כל האיזור, שר חינוך שמציע פתרונות לילדים שמאז תחילת שנת הלימודים אין להם מסגרת חינוכית קבועה. אבל העיקר שיש שר נפרד למורשת ואחד אחר למסורת.

זו ממשלה כושלת וממשלה אחרת היתה כנראה מנהלת את הדברים בצורה שונה לגמרי, ולא 90% אותו דבר.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אבל אין לך דרך לדעת את זה. למה דווקא 90% אותו דבר? למה לא 50%? 

סתם לדוגמא, ממשלה בלי חרדים שמאיימים בפירוק בלי הגדלת תקציבים לישיבות היתה יכולה להתנהל בצורה יותר יעילה עם הכסף למפונים.

בכל הקשור להתנהלות הפנים (מפונים כמו שציינתם, או סתם לסתום את הפה לגבי ה״רפורמה״ המטומטמת והמזיקה בטירוף שכבר יש רחשים שהיא עומדת לחזור) אני מסכים, אבל דיברנו על ניהול המלחמה עצמה, לא על העורף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה הולך ביחד. מי שנלחם בחזית יש לו משפחה בעורף, ומי שהבית שלו הפך לחזית הוא חלק מהמלחמה. חוסר היכולת להחליט החלטות מהר פוגע מאד במאמץ המלחמתי ושוחק הישגים צבאיים, זה ברור לך שלא כל ממשלה היתה מורחת את זה ככה. ממשלה אחרת אולי בכלל היתה מודיעה על התפטרות שבוע אחרי האסון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 4

פורסם

ממשלה אחרת היתה מתנהגת 90% אחרת. נתחיל בהרכב הממשלה עם שרים משיחיים שדוגלים בעליונות יהודית, כלכלת בעזרת השם ווסתם פרזיטיות, ניסיון להפיכה משטרית שכנראה לא הסתיים, שבר ביחסי החוץ (בכנראה שאפילו בנט הדי קיצוני ימני היה מקבל מהעולם חבל הרבה יותר ארוך), וכמובן כל ניהול הפנים הכושל בניצוחו של מנכל משרד ראש הממשלה.

הכישרון של נתניהו להרחיק כל אדם בעל יכולת מניהול המדינה פנומנלי, גורם כאן להרס לכל רוחב היריעה. והדחיינות. נו, בואו נחזור כמה אלפי דפים אחורה, לדיונים לפני הבחירות.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

ממשלה אחרת היתה מתנהגת 90% אחרת. נתחיל בהרכב הממשלה עם שרים משיחיים שדוגלים בעליונות יהודית, כלכלת בעזרת השם ווסתם פרזיטיות, ניסיון להפיכה משטרית שכנראה לא הסתיים, שבר ביחסי החוץ (בכנראה שאפילו בנט הדי קיצוני ימני היה מקבל מהעולם חבל הרבה יותר ארוך), וכמובן כל ניהול הפנים הכושל בניצוחו של מנכל משרד ראש הממשלה.

הכישרון של נתניהו להרחיק כל אדם בעל יכולת מניהול המדינה פנומנלי, גורם כאן להרס לכל רוחב היריעה. והדחיינות. נו, בואו נחזור כמה אלפי דפים אחורה, לדיונים לפני הבחירות.

את זה יש הרבה אנשים בציבור שכן רוצים. מדיניות שלדעתך (ולדעתי) שגויה על סף ההזויה מהצד הלא נכון של הסף זה דבר אחד וחוסר תפקוד גם במדיניות שלהם זה דבר אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אם יש רוב אמיתי בציבור שרוצה רפורמה במערכת המשפט כמו שהם מציעים (ואני לא מאמין בזה) יש דרכים יותר ממלכתיות לקדם את זה בלי לחלק את העם למחנות ולקרוא למי שלא מסכים אנרכיסטים.

• אהבתי 3

פורסם

בזה מתבטא חלק מחוסר התפקוד גם במה שהם חושבים שנכון.

פשוט לא יודעים לעבוד.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 23 דקות, Supertigre כתב:

והבבונים המזרחיים

זה לא טיעון. זו גזענות.

--

זה הצחיק אותי:

מסתבר שהגזענים המשיח-פאשיסטים שהקימו את המפלגה הגזענית שלהם, נושלו ממנה ע״י גזען פאשיסט אחר, ״בניגוד לתקנון״.

image.thumb.png.3fba9e5b87450348a6c4fccf83377d9e.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 30 דקות, Supertigre כתב:

מלחמת אזרחים עוד תהיה כאן בגלל הזבל הזה והבבונים המזרחיים שמצביעים לזבל הזה.

מכיר גם לא מעט סובייטים שהיו מצביעים לזבל הזה בבחירות קודמות. בשבילם הוא היה מיני-פוטין, אז הסתפקו בו. לא יודע מה איתם אחרי ה-7 באוקטובר. לפחות כל המשפחה המורחבת שלי בארץ התפכחה (והם היו יהודים-סובייטיים גאים).

לא רואה סיבה לרדת למוצא. זה סתם מעכיר את הבעיה ולא תורם לפתרון..

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, MostlyWicked כתב:

אני מבין שאני מדבר לקירות כאן... התייאשתי. תמשיכו את מעגל האוננות ותהנו.

שמע, אי אפשר להפריד סיבה ותוצאה. 

זה כמו שתגיד, תסבירו לי את הסכסוך הישראלי פלסטיני אבל בגלל שאני אתאיסט, לא מעניין אותי כל ההיבט הדתי וההיסטורי.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...