Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

@DareDevil בניגוד לבתי ספר פרטיים קופות החולים הן מוסדות ללא כוונת רווח, ואני לא רוצה להסיט את הדיון לצרות שלהן. אבל, מערכות כמו ביטחון (חוץ ופנים), רווחה, חינוך ובריאות הן מערכות שאינך יכול למדוד במונחים כלכליים רגילים, כי התוצר שלהן לא נמדד בשער המפעל אלא רחוק ממנו במקום ובזמן. זה המהנדס שמקים חברה 20 שנה אחרי שסיים את בית ספר, עבר התקף לב וממשיך לעבוד במלוא הקיטור ומעסיק את הילד שנפלט לרחוב וחולץ על ידי המדריך ובית ספר המאסף.

מעניין שכולם מניחים שאני מדבר על הפיכת כל מערכת החינוך לרשתות בתי ספר פרטיים ולאו דווקא מוסדות ללא כוונת רווח. העיקר לצעוק "קוהלת קוהלת קוהלת".

יש מנעד רחב של אפשרויות בתוך כל שיטה. לא רואה או מעוניין שכל בתי הספר יהיו פרטיים אבל כן חשוב לאפשר לקהל הלקוחות לבחור את המוסד המתאים עבורו.

מה שבטוח השיטה הנוכחית לא עובדת.

לפני 14 שעות, פינדר כתב:

שטות השוברים היא עוד משהו שמפומפם כבר שנים על ידי קוהלת.

אני מניח שכמו בהפיכה המשפטית, זו תהיה הצלחה כבירה.

כי הרמה מאוד גבוהה בשיטה הנוכחית?

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

התכוונתי למקום שבו זה עובד בתחום החינוך.

אבל בא נזרום עם הדוגמה שלך, למרות שמערכת בריאות שונה לגמרי ממערכת חינוך. מערכת הבריאות נחשבת למוצלחת יחסית אבל כמובן שיש לה גם חסרונות.

בישובים קטנים יש בדרך כלל מרפאה של קופה אחת בלבד, כך שלתושבים שם אין באמת בחירה ואין תחרות. שזה בדיוק מה שיקרה עם בתי ספר. בפריפריה יסתפקו בחינוך ירוד ובישובים חזקים, ההורים יוסיפו כסף ויקבלו חינוך ברמה גבוהה. אתה תקבל מערכת שמנציחה פערים ואפילו מגדילה אותם. וכל זה תוך שהכסף מעשיר "יזמים" שהם למעשה מקורבים של פוליטיקאים.

מי הם היזמים בקופות החולים? כי עשית השוואה לא נכונה..

לפני 3 שעות, SurfHigh כתב:

אם יש משהו שדחף את המדינה הזאת קדימה, זה החינוך הממלכתי וחוק חינוך חובה. 

אחרת הפערים בחברה היו קיצוניים הרבה יותר. 

החינוך הזה הציל הרבה ילדים מגורל של מסכנות ועבריינות. 

לאט אבל בטוח המערכת מתפרקת מערכים ומשאבים ואפשר להסיק מה יהיו ההשלכות. 

לדעתי יש מספר תחומים שאסור להפריט ולא צריכים להיות רווחיים - בריאות, תחב"צ, חינוך, תשתיות, ביטחון ועוד כמה. 

זה חלק מהחוזה בין המדינה לאזרחים, בשביל זה קיימות מדינות וממשלות. 

אמרתי להפריט? לא אמרתי או כתבתי.

מה שבסה"כ אני מבקש שתהיה לכל תלמיד לבחור איפה הוא רוצה ללמוד.

אתם משלמים על החינוך של הילדים שלכם, לא תרצו את האפשרות לבחור באיזה בי"ס הוא ילמד?

גם ככה על כל 2 שקלים שאתם משלמים, אתם מקבלים שקל אחד (חלק מהכותבים פה בטח משלמים יותר פר שקל שהם מקבלים בחזרה), אז למה לא לקבל את האפשרות לבחור? כמו בקופות חולים?

תרגיל נחמד שממליץ לכם לנסות, תנסו להעביר את הילד שלכם לבית ספר לא קרוב/לא "בשכונה" שלכם.

שיהיה בהצלחה (:

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

זה קורה כל שני וחמישי, חלקם אפילו בכנסת, מכנים את המחבלים הערבים שאהידים (כולל חלק מחברי רע"מ).

שאלתי על דעתך האישית ולא על מה שקורה. שאהידים? מכיר שר אחד בממשלת ישראל הנוכחית ששם תמונתו של טרוריסט רוצח אצלו בסלון ושני שטוען שאין טרוריסטים יהודים וגם קורא לשרוף כפרים ערביים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

אני שמח שעברנו מאד הומינם לזילות השואה. אם סגל הוא גבלס, אני מניח שמירי רגב היא אייכמן? בן גביר הוא הימלר? מי לדעתך מתאימים להיות פרנץ שטנגל או רודולף הס? 

מירי רגב טיפשה מדי בשביל להשוות אותה לאיימכן, כנ"ל בן גביר.

אם אתה באמת מעוניין בהשוואה ראויה, אני יכול לספק לך אחת. מובן שזה בתנאי שאח"כ לא תגיד שאני פוגע לך ברגשות ואני חייב להתחשב בך.

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
פורסם
לפני 53 דקות, DareDevil כתב:

אתם משלמים על החינוך של הילדים שלכם, לא תרצו את האפשרות לבחור באיזה בי"ס הוא ילמד?

ברחובות בה אני גר אפשר לבחור לאיזה חטיבה או תיכון הולכים.

ביסודי זה לא קיים.

לפני 55 דקות, DareDevil כתב:

כי הרמה מאוד גבוהה בשיטה הנוכחית?

השיטה הנוכחית הצמיחה פה מדענים והייטק.

היום הרמה יורדת וזה בדיוק מה שעושה מדיניות קוהלת (הם מעורבים במדיניות משרד החינוך כבר שנים). השיטה, שרואים אותה גם בשירותי הרווחה, היא להרעיב תקציבית את המגזר הציבורי. ואז כשרמת השירותים יורדת לטעון שהפתרון הוא הפרטה.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

הוא היה קונה בשוק בשכם

בהתחשב בזה שהוא היה בן 3 כשנחתמו הסכמי אוסלו, נראה לי שההורים שלו סמכו עליו מאוד או לחלופין הזניחו אותו מאוד.

לפני כשעה, DareDevil כתב:

כמה אפשרויות בחירה יהיו להורים בישובים קטנים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

השיטה, שרואים אותה גם בשירותי הרווחה, היא להרעיב תקציבית את המגזר הציבורי. ואז כשרמת השירותים יורדת לטעון שהפתרון הוא הפרטה

מה הכוונה בלהרעיב את המגזר הציבורי?

אם מסתכלים אחורה, תקציב החינוך רק עולה כל הזמן אבל מערכת החינוך משום מה לא משתפרת או שומרת על רמה.

להיות מורה זה מקצוע למשוגעים בלבד או לנשים עם בן זוג שמביא משכורת יפה.

מי גרם לזה?

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=rkaoxaiwf

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

השיטה הנוכחית הצמיחה פה מדענים והייטק.

היום הרמה יורדת וזה בדיוק מה שעושה מדיניות קוהלת (הם מעורבים במדיניות משרד החינוך כבר שנים).

השיטה הנוכחית לא הצמיחה פה כלום. צמחו פה מדענים והייטק למרות מערכת החינוך, ולא בזכותה.

וגם, לא מעט, בזכות העלייה ה"רוסית" של שנות ה-90, שתרמה המון להייטק, לרפואה ולעוד המון תחומים (אין בעד מה, לא צריך להודות).

הרמה יורדת בגלל שמשרד החינוך זה גוף בינוני שמקדם בינוניות. כל ההסתדרות, הועדים, הוותק (שיטת "סניוריטי" בחלק מהתחומים. מצלצל מוכר?), כל אלה זה בדיוק הפוך מהייטק ומדענים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

הרמה יורדת בגלל שמשרד החינוך זה גוף בינוני שמקדם בינוניות.

מה ניתן לעשות כאשר משנת 2009 יש לך רה"מ עלוב[חוץ מתקופה שהיה את בנט ולפיד]-  אשר 99% מהמינויים שלו בכל התחומים הינם של יס מנים ושל אנשים מנותקים מהמציאות.

ברגע שיפסיקו למנות שרים בינוניים[אני עדין פה] ותהיה לנו הפרדה בין דת למדינה מערכת החינוך תשגשג.

אבל היי, הכי קל להאשים את כולם בעובדה שאתה מצביע פעם אחר פעם למפלגה[אדם בתאכלס]עלובה שרק הורסת את המדינה.הרי קבלת אחראיות על ההחלטות הכושלות אשר אתה מבצע[במקרה הזה להצביע ואח"כ להמציא תירוצים] זה לא משהו שאתה מכיר או יכול להבין.

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני שמח שעברנו מאד הומינם לזילות השואה. אם סגל הוא גבלס, אני מניח שמירי רגב היא אייכמן? בן גביר הוא הימלר? מי לדעתך מתאימים להיות פרנץ שטנגל או רודולף הס? 

אתה לא מקפיד לקרוא ניסוחים, מטעה בכוונה וחלש בלוגיקה.
1) לא היה כאן שום ad hominem מצדי, כי כפי שהסברתי באותו פוסט שאתה מגיב עליו, הביקורת שלי היא על מה ואיך שעמית סגל עושה. הרקע המשפחתי שלו עוזר להסביר את הלמה, שפחות חשוב, אבל עדיין עשוי להיות שימושי לעתיד.
2) איפה כאן זילות השואה? איפה בכלל הזכרתי את השואה? שים לב, קראתי לסגל ״תועמלן בסגנון כמו גבלס״, וזה ניסוח מחושב ולא מקרי. לא אמרתי (ואני ודאי לא חושב) שסגל נאצי, או שסגל הוא גבלס. אל תשים מילים שלך בפה שלי.
גבלס ידוע כאחד התועמלנים המוצלחים בהיסטוריה האנושית, שגם כתב על העקרונות של תעמולה מוצלחת (אחד הראשונים שהתייחס לנושא באופן שיטתי). אפילו בלימודי פירסום למוצרים מסחריים לומדים ומשתמשים בחלק מהעקרונות שלו:
https://www.physics.smu.edu/pseudo/Propaganda/goebbels.html
3) את שאר הרטוריקה הזולה ואנשי הקש במשפט השני העלוב שלך תשאיר לעצמך.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, PinkDolphin כתב:

א היה כאן שום ad hominem מצדי, כי כפי שהסברתי באותו פוסט שאתה מגיב עליו, הביקורת שלי היא על מה ואיך שעמית סגל עושה.

לא הסברת כלום. כנראה שגם אין לך שום ידע מה גבלס עשה. עמית סגל הוא פרשן עיתונות ישר כמו סרגל, שלא מסתיר דעותיו ומנמק אותן יפה מאוד.

אתה יכול להסכים, אתה יכול לא, אתה יכול להתווכח, אבל הניסיון לעשות לו דלגיטימציה תוך שימוש ב-״נאצים! נאצים!״ לא מחזיק מים, אינטלקטואלית.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

השיטה הנוכחית לא הצמיחה פה כלום. צמחו פה מדענים והייטק למרות מערכת החינוך, ולא בזכותה.

טוב אתה מוזמן להסביר איך גדלו פה דורות של מהנדסים ומדענים. כבודה של העלייה במקומה מונח, אבל היא לא הגורם היחיד.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

מה הכוונה בלהרעיב את המגזר הציבורי?

אם מסתכלים אחורה, תקציב החינוך רק עולה כל הזמן אבל מערכת החינוך משום מה לא משתפרת או שומרת על רמה.

להרעיב ולהפריט זו שיטה ידועה. ראה פנימיות הנוער של משרד הרווחה.

כמו שכתב יבגני, עלית תקציב החינוך לא משיגה את קצב גידול האוכלוסייה. גם יש את עניין חלוקת התקציב. כמה הולך לחינוך החרדי, הממלכתי דתי וכמה נשאר לממלכתי.

לפני שעה, gadik6 כתב:

הרמה יורדת בגלל שמשרד החינוך זה גוף בינוני שמקדם בינוניות. כל ההסתדרות, הועדים, הוותק (שיטת "סניוריטי" בחלק מהתחומים. מצלצל מוכר?), כל אלה זה בדיוק הפוך מהייטק ומדענים.

זו השיטה הקיימת ברוב מדינות העולם. מוזמן להסביר למה דווקא פה זה לא עובד (לשיטתך).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

יש דרך להסביר לליבסקינד שהמוכנות - ואני עוד עדין פה - ללכת למות בשביל התנחלויות היא לא "ערך" בשבילי? שאני לא רוצה להיות מובל על ידי מחנה פונדמנטליסטי דתי, מוכוון פנטזיות משיחיות חסרות אחיזה במציאות 

אתה מודע לזה,

שבלי פנטזיה (שתוחזקה מאות ואלפי שנים) חסרת אחיזה במציאות כמו להקים מדינה יהודית בארץ ישראל, ובלי הערך של המוכנות למות על זה, אתה לא היית כאן היום בכלל?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

בהתחשב בזה שהוא היה בן 3 כשנחתמו הסכמי אוסלו, נראה לי שההורים שלו סמכו עליו מאוד או לחלופין הזניחו אותו מאוד.

או שכבר אז הבינו מה יגדל ממנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 דקות, - XM - כתב:

אתה מודע לזה,

שבלי פנטזיה (שתוחזקה מאות ואלפי שנים) חסרת אחיזה במציאות כמו להקים מדינה יהודית בארץ ישראל, ובלי הערך של המוכנות למות על זה, אתה לא היית כאן היום בכלל?

ריגשת.

אתה מודע לזה שיש מיליוני בני אדם בעולם, מאושרים לפחות כמוך וכמוני, שאבות אבותיהם היו יהודים שהתנצרו או התאסלמו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

לא הסברת כלום. כנראה שגם אין לך שום ידע מה גבלס עשה. עמית סגל הוא פרשן עיתונות ישר כמו סרגל, שלא מסתיר דעותיו ומנמק אותן יפה מאוד.

אתה יכול להסכים, אתה יכול לא, אתה יכול להתווכח, אבל הניסיון לעשות לו דלגיטימציה תוך שימוש ב-״נאצים! נאצים!״ לא מחזיק מים, אינטלקטואלית.

1) "ישר כמו סרגל״? ROFL.
כנראה צריך להזכיר, שהשיח על סגל התחיל בעקבות מאמר ש-@oryo קישר, שהראה כיצד הוא מסלף ומשקר ניתוח משפטי. ואותו מאמר מקשר לניתוח של מאמר קודם שלו, שגם מסלף.
2) אתה לוקה באותו כשל לוגי וחוסר קריאה ש-MiniMiz3r לקה בו. כנראה שהגבת גם אתה בלי בכלל לקרוא.
לא קראתי לסגל נאצי, אמרתי שהוא משתמש בשיטות התעמולה (המוצלחות) של גבלס. רבים עשו את זה בהיסטוריה בהמשך, כולל בנות הברית חלקית במלחמת העולם השניה, וגם בריה״מ במלחמה הקרה נגד ארה״ב.
3) קראתי את כל יומני גבלס, במקור הגרמני (לא הכל בכלל תורגם לאנגלית עדיין), לפני כמה שנים. כן, אני יודע היטב מי הוא היה ומה עשה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...