Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שטות השוברים היא עוד משהו שמפומפם כבר שנים על ידי קוהלת.

אני מניח שכמו בהפיכה המשפטית, זו תהיה הצלחה כבירה.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני שעה, DareDevil כתב:

הסכם מביש מה שעשה שר האוצר עם רן ארז.

https://www.ynet.co.il/news/article/bjas4jaan#autoplay

לדעתי אין להם מספיק ביצים בשביל אשכרה לעמוד על הרגלים האחוריות ולגרום לכך שתהיה שביתה ארוכה.

יכלו לעשות את זה יפה מאוד (אז בקורונה שגם ככה כולם היו בבתים) אבל כנראה שכל פעם הסיבוב המטומטם הזה של איומי שביתות וכדומה, הגיע הזמן שיהיה מישהו עם ביצים שיעשה סדר בבלאגן בחינוך.

הגיע הזמן לשיטת השוברים בחינוך. זה יפתר הרבה בעיות במכה אחת אבל זה הבעיה שלא היתה ממשלה אחת עם ביצים לפתור את התפוח אדמה החם הזה. בעיקר מריחה של המורים וציבור הלקוחות נדפק בכל פעם מחדש בגלל כאלה דברים. העסק הזה בגסיסה מתמדת עם תוצאות בינוניות מינוס.

לא מבין איך בדיוק צומחים פה סטארטאפים עם רמת חינוך בינונית מינוס.

המטרה המוצהרת של שיטת השוברים היא להעשיר יזמים שיפתחו בתי ספר, לא לשפר את החינוך.
בדיוק כמו שהמטרה המוצהרת של הפרטת בתי הכלא בארה״ב היא ליצור עוד הזדמנויות להרויח כסף, לא לקיים מערכת ענישה מסודרת. כנ״ל אי-מערכת האי-בריאות האמריקאית (עולה פי שלוש משלנו באופן יחסי, עם תוצאות זוועתיות בכל מדד, ו-10% מהאוכלוסיה ללא שום ביטוח רפואי) .
לא צריך להתפתות לשום רעיון של פורום קוהלת. כבר אדם סמית במאה ה-18 אפיין איזה תחומים הגיוניים לקיום תחרות חופשית ואיזה לא.
אף אחת ממערכות החינוך הטובות שאני מכיר לא עובדת עם שוברים .

לפני 48 דקות, פינדר כתב:

בעיה מאד בסיסית עם שיטת שוברים היא שמדידת ההצלחה של בי״ס נעשית על פני 20-30 שנה (אתה בודק לא רק הישגים של הבוגרים בבחינות בגרות ואוניברסיטה, אלא גם כמה מהם הפכו ליזמים מצליחים, מנהיגים ומובילים בתחומים מגוונים -- כולל חברתיים). אלה לא סדרי הזמן שעסקים פרטיים עובדים לפיהם.

לפני שעה, DareDevil כתב:

לא מבין איך בדיוק צומחים פה סטארטאפים עם רמת חינוך בינונית מינוס.

צמחו, בלשון עבר. יש אינרציה במערכת. אבל אני לא מצפה לראות כאן יותר מדי סטארטאפים עוד 10 שנים. תוכניות הלימוד בבתי הספר מזעזעות, והסטטיסטיקות בינלאומיות משקפות את זה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

נראה לי, יסלח לי ה' ומכובדי הפורום, שבמשפחה הזו גם ביום השואה מתאבלים בעיקר על זה שמתו אנשים שבמציאות אלטרנטיבית היו יכולים לאכלס עוד מאחזים והתנחלויות

נראה לי, שעם כמה שאתה לא אוהב את עמית סגל, להתייחס לגופו של אדם (או אביו) זה פתטי ומביך. ציטטתי אותך אבל זה נכון לכל מי שטרח להעלות את ההיסטוריה של חגי סגל כדי לצייר את הבן שלו כלא לגיטימי, במקום לנסות להתמודד עם הטענות לגופן.

ג"נ אין לי שום קשר אליו ואני חושב שהרבה פעמים הוא נופל לדמגוגיה רדודה. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

מעבר להודעה המגעילה שלך על ביבי וחבריו, לפי ויקיפדיה ראש עיר אחד איבד רגל, והמטען השני גרם לפציעה חמורה ועיוורון של חבלן מג"ב.

היה צריך לקבל הרבה יותר מה-3 שנים שקיבל, אבל מפה ועד התנקשות בשני ראשי עיר.. 

מצחיק שאתה ממציא דברים בזמן שאתה טוען שעמית סגל הוא השקרן.

לא הבנתי מה פה המצאה.

היה נסיון התנקשות ב-3 ראשי ערים.  שניים נפגעו,  ראש העיר השלישי חשד והזעיק את הצבא, וחבלן צה"ל איבד את הראיה בחיפוש המטען.

המקרה האחרון עורר כעס גדול מפני שפציעת החייל היתה יכולה להמנע, לו גילו חברי המחתרת היכן מוטמן המטען.

הערך בויקיפדיה לא כתוב בצורה ברורה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

אתה מכיר מקום שבו זה עובד?

קופות החולים

לפני שעתיים, sperial כתב:

ונקבל את כל הרעות החולות של מיקור חוץ, כי זו המהות של השיטה. אנחנו ישראלים תחמנים, לא פינים ישרים.

כמה מיקור חוץ יש בקופות חולים?

לפני שעתיים, פינדר כתב:

אם יעשו את זה נכון ולא עקום, אולי תראה שיפור יחסי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

עד שהצלחנו להכניס עירקי לעליון לא בתור נאשם אז אומרים שהוא אשכנזי?

השופט שאני כנראה הכי גאה שהופעתי בפניו היה עיראקי מלא על מלא, אדמונד לוי ז"ל. שופט מצוין ואישיות מדהימה וראויה לציון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

נראה לי, שעם כמה שאתה לא אוהב את עמית סגל, להתייחס לגופו של אדם (או אביו) זה פתטי ומביך. ציטטתי אותך אבל זה נכון לכל מי שטרח להעלות את ההיסטוריה של חגי סגל כדי לצייר את הבן שלו כלא לגיטימי, במקום לנסות להתמודד עם הטענות לגופן.

אני זה שהעלתי את אבא שלו, אז לא ברור לי למה אתה תוקף מישהו אחר ולא מגיב אלי.
לעצם העניין:
רקע של אדם כמובן לא בהכרח מסביר את המניעים וההתנהגות שלו, אבל בהחלט לפעמים עוזר להבין אותם, במיוחד בחברה מאד שבטית כמו בישראל.

אין כאן שום "טענות" שצריך "להתמודד" איתן, ושום מקום לסימטריה ו-whataboutism שאתה מלין על היעדרן.
הכתבה שאור קישר מדגימה יפה את השקרים של עמית סגל, ויש הרבה מאד כאלה.

נכון, הוא לא טרוריסט כמו אבא שלו. אבל הוא משרת את ה״ממשלה״ הנוכחית כתועמלן בסגנון כמו גבלס, הסוג המסוכן -- כי ברור שזה בכוונה ולא מבורות או נבערות (הוא משכיל ולא טיפש, ובעל השכלה משפטית, כך שמסוגל לחשיבה לוגית).
בשורה התחתונה, הוא מתנהג כאילו יש לו אותה מטרה שהיתה לאביו:  להפוך את המדינה לתיאוקראטיה גזענית (במקרה של הקואליציה הנוכחית, גם פאשיסטית וקלפטוקראטית). ואני עומד באופן מלא אחרי כל שמות התואר האלה.

וכל מי שמשרת את המטרה הזו מסייע להשמיד את המדינה שבנו כאן ואת הציונות כולה, ומה לעשות, לא, זה לא לגיטימי בעיני.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

@DareDevil בניגוד לבתי ספר פרטיים קופות החולים הן מוסדות ללא כוונת רווח, ואני לא רוצה להסיט את הדיון לצרות שלהן. אבל, מערכות כמו ביטחון (חוץ ופנים), רווחה, חינוך ובריאות הן מערכות שאינך יכול למדוד במונחים כלכליים רגילים, כי התוצר שלהן לא נמדד בשער המפעל אלא רחוק ממנו במקום ובזמן. זה המהנדס שמקים חברה 20 שנה אחרי שסיים את בית ספר, עבר התקף לב וממשיך לעבוד במלוא הקיטור ומעסיק את הילד שנפלט לרחוב וחולץ על ידי המדריך ובית ספר המאסף.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, MiniMiz3r כתב:

אין לי שום דבר אישי נגד עמית סגל. פעם חשבתי שהוא עיתונאי סביר. אני חושב שלשפוט אנשים על מה שעשו או לא הוריהם, זה נוראי, והמקום היחידי שאני מכיר שבו זו היתה פרקטיקה קיימת, זה ברה"מ בימי סטלין. 

זה לא המקרה כאן.

סגל הוא נציג של המחנה שלו. לא אלים כמו אביו. אבל עדיין ימני דתי טיפוסי. ואני מצטער על הציניות, אבל יכול להיות שהחיים של כולנו פה היו קתצ יותר טובים, אם המחנה הזה היה אוהב את החיים עצמם וכו', כמו שהם אוהבים התנחלויות ופנטזיות דתיות חסרות אחיזה במציאות על תפקידם בעם ומה שיקרה אם נבנה עוד כמה מאחזים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

קופות החולים

התכוונתי למקום שבו זה עובד בתחום החינוך.

אבל בא נזרום עם הדוגמה שלך, למרות שמערכת בריאות שונה לגמרי ממערכת חינוך. מערכת הבריאות נחשבת למוצלחת יחסית אבל כמובן שיש לה גם חסרונות.

בישובים קטנים יש בדרך כלל מרפאה של קופה אחת בלבד, כך שלתושבים שם אין באמת בחירה ואין תחרות. שזה בדיוק מה שיקרה עם בתי ספר. בפריפריה יסתפקו בחינוך ירוד ובישובים חזקים, ההורים יוסיפו כסף ויקבלו חינוך ברמה גבוהה. אתה תקבל מערכת שמנציחה פערים ואפילו מגדילה אותם. וכל זה תוך שהכסף מעשיר "יזמים" שהם למעשה מקורבים של פוליטיקאים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם יש משהו שדחף את המדינה הזאת קדימה, זה החינוך הממלכתי וחוק חינוך חובה. 

אחרת הפערים בחברה היו קיצוניים הרבה יותר. 

החינוך הזה הציל הרבה ילדים מגורל של מסכנות ועבריינות. 

לאט אבל בטוח המערכת מתפרקת מערכים ומשאבים ואפשר להסיק מה יהיו ההשלכות. 

לדעתי יש מספר תחומים שאסור להפריט ולא צריכים להיות רווחיים - בריאות, תחב"צ, חינוך, תשתיות, ביטחון ועוד כמה. 

זה חלק מהחוזה בין המדינה לאזרחים, בשביל זה קיימות מדינות וממשלות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 14 שעות, יובל .מ. כתב:

אגב אור, שים לב שזה טרוריסט אמיתי, לא המדבקות של בן גביר. השנתיים שישב זה בדיחה.

אותי מעניין, אם איזה בדואי היה נתפס עם כרוזי תעמולה של חמס ברכב או היה מדביק שלט כזה על הרכב מבחוץ, גם היית כזה סלחני?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, PinkDolphin כתב:

הוא משרת את ה״ממשלה״ הנוכחית כתועמלן בסגנון כמו גבלס,

אני שמח שעברנו מאד הומינם לזילות השואה. אם סגל הוא גבלס, אני מניח שמירי רגב היא אייכמן? בן גביר הוא הימלר? מי לדעתך מתאימים להיות פרנץ שטנגל או רודולף הס? 

פורסם

עוד קצת אחווה דתית לשבת:

סגל מתבכיין על איזה כנס של יוצאי אמן, בו ביטלו השתתפות של פנליסט תומך רפורמה. אצל סגל זה מעיד על גישה מתנשאית של אנשי אמן, כאילו אנחנו ב-1973 רגע לפני מלחמת יום כיפור. כמובן, הציוץ משותף על ידי כל העיתונאים הדתיים שטוויטר בוחר להקפיץ לי. אולי מישהו זוכר את הציונת הדתית עושה רטרוספקטיבה כזו על מפעל המאחזים שלה? על החיילים שהוקרבו רק אתמול, כדי שצבי סוכות יוכל להתפלל על איזה קבר? משהו? בכלל, אולי מישהו יכול לחשוב על משהו אחר שמעיד על איזו פתיחות מחשבתית אצל הימין הדתי? כנסים שמזמינים אליהם אנשי "שלום עכשיו"? משהו?

חברו ליבסקינד, שמנהל קריירה עיתונאית מפוארת, מבוססת על התבכיינות של קוזק נגזל, חיופשי צביעות והשוואות שבועויות בין דתיים לערבים, מפגיז בטור מתבכיין מאי פעם. מסתבר, שוב, שהציונות הדתית זה המגזר הכי נרדף בעולם. למרות שהם טובי לב, נחמדים, משרתים מלא בצבא. וכל מה שהם מבקשים זה רק להוביל קצת את המדינה. יש דרך להסביר לליבסקינד שהמוכנות - ואני עוד עדין פה - ללכת למות בשביל התנחלויות היא לא "ערך" בשבילי? שאני לא רוצה להיות מובל על ידי מחנה פונדמנטליסטי דתי, מוכוון פנטזיות משיחיות חסרות אחיזה במציאות גם אם שייכיו אליו משרתים בצבא או משלמים מיסים? 

מנהיגם היקר, צבי סוכות, מפרסם סדרה של ציוצים, בה מספר שלפני אוסלו היה כיף, הוא היה קונה בשוק בשכם, וערבים היו אורחי כבוד בטקסי הקמת הנתחלויות. ורק השמאלנים הרסו את זה, כי יום אחד החליטו להביא לפה מחבלים.

מייאש. ברצינות. על מה ואיך אפשר לדבר איתם? 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

אותי מעניין, אם איזה בדואי היה נתפס עם כרוזי תעמולה של חמס ברכב או היה מדביק שלט כזה על הרכב מבחוץ, גם היית כזה סלחני?

זה קורה כל שני וחמישי, חלקם אפילו בכנסת, מכנים את המחבלים הערבים שאהידים (כולל חלק מחברי רע"מ).

• תוכן חדש...