Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ואבא שלי בתקופה צפופה מחפשים מכוניות בתקציב של עד 15 אלף...

היו כמה על הפרק אני רציתי ורוצה תלאנטיס אבל הבורה גם מושכת אותי מאוד ומצאתי רכב שנת 2000 מנוע 2000 בנזין( אני חושב)

דעות עליו . ?

דרך אגב שאפו על הרצון והעזרה בשירשור השני .. תודה לכולם אתם עוזרים לי מאוד !

פורסם

ברשותי הייתה בורה 1.6 אוטומטית בין השנים 2000-2012 ( 12 שנים :-D ).

הבורה בהחלט שירתה אותי נאמנה בכל שנות חייה, אבל ראוי לציין כי היא טופלה כראוי ונשמרה במסירות.

הבורה עם נפח מנוע 2.0 ליטר היא אכן עדיפה על 1.6 העצלנית, רק קח בחשבון שמנוע 2.0 אוטומט אוהב דלק בערך 1 ל -10

אני בהחלט ממליץ על הבורה בתקציב שציינת, אבל טרום רכישה יש לבדוק מספר פרמטרים חשובים.

א. תבדוק יומן טיפולים בקפדנות. אם הרכב לא טופל כראוי תתרחק ממנו כמו מאש.

ב. במקרה ומדובר בגיר אוטומטי תברר אם זה עבר שיפוץ. לגיר האוטומטי של VW מאותם שנתונים יש נטייה להתחיל להיות חולה

ו "לחבוט" בערך כאשר הוא מגיע ל 220,000 קילומטר.

ג. תברר אם מערכת הקירור המנוע עברה שיפוץ, מיכל העיבוי לעיתים נסדק ונדרשת החלפה.

ד. מנגנון הפעלת המגבים גם נוטה לעשות בעיות, תבדוק את פעולתו.

ה. כאשר תבדוק את הרכב פיזית תניע את המנוע ותפתח את מיכל מילוי שמן מנוע, אם תראה סימנים של עשן מפתח המילוי זה סימן לבעיה.

ו. כמובן תעשה נסיעת מבחן ותראה אך מתנהג הגה הכוח ההידראולי, תיבת ההילוכים, בולמים (תמצא איזה פס האטה שיעזור לך), דוושת ההאצה (תן פול גז ותבדוק אוברדרייב), איזון גלגלים וכיוון פרונט.

ז. שים לב לעייפות חומרי הדיפון. החום הישראלי גורם לדיפון הגג לצנוח והרכב הופך לאוהל בדואי תוך שבועיים. שאל את הבעלים אם הדיפון עבר הדבקה חוזרת ותמשש אותו בעצמך. אם תראה שהדיפון מתחיל לצנוח קח בחשבון את ההוצעה של התיקון (בערך 600 שקל לעבודה טובה) .

ח. עכשיו חורף אבל חלילה אל תשכח לבדוק את מערכת מיזוג האוויר. תפעיל אותה בתחילתה של נסיעת המבחן ותראה שהיא עובדת טוב לכל אורך הנסיעה (גם אם יש גשם בחוץ).

ט. תראה שכל כלי העבודה להחלפת הגלגל הרזרבי במקומם.

י. חשוב ! תבדוק מנגנון כיוון כיסא נהג לגובה, עם הזמן זה אוהב לעשות בעיות.

יא. חשוב ! תברר אם החליפו את הנפצים של כריות האוויר, ברכב משנת 2000 צריך להחליף את המערכת הפירוטכנית אחרת יש סיכוי שכריות האוויר לא יעבדו בזמן תאונה חלילה. אם המוכר יביט עלייך כמו עב"מ תסביר לו את הסוגיה ותדרוש הורדה במחיר.

יב. הבורה באותם שנתונים מגיעה עם אזעקה קולית ונעילה מרכזית. תבדוק שהנעילה המרכזית עובדת וגם האזעקה תקינה אחרת השכנים שלך יפסיקו לאהוב אותך מהר מהרצוי.

יג. אתה צריך לקבל עם הרכב שני מפתחות + מפתח חירום מפלסטיק.

בהצלחה ! :-D

זמין 8)

פורסם

אין זה משקף את כל רכבי הבורה, אבל, חבר מהעבודה הייה בעלים של בורה 1.6 אוטומטית שנת 2002 חדשה מהחנות למשך כ-4 שנים, ואכל הרבה קש עם הרכב, כל הזמן היה מתקלקל משהו אחר באוטו, וצריך לציין שלא נסע הרבה כ-10,000 ק"מ בשנה, וטיפל רק בצ'מפיון, והייה חולה ניקיון ותקינות של הרכב, והיד ה-2 וה-3 של הרכב הייתה גם של מישהו שאני מכיר, וגם אצלם הרכב לא הראה שום אמינות.

כל רכב לגופו כמובן, אבל חשוב לבדוק כל דבר קטן ברכב, כמו שכתב הבחור שמעליי.

בהצלחה.

פורסם

papikian טוב שלא עפת על עצמך.

רכב בן 13 עם (כנראה) כ200 אלף קילומטר ב15אש"ח - אתה רוצה שהוא יוריד במחיר על הדבקת גג? שיפוץ מערכת כריות אוויר? שני מפתחות ומפתח חירום מפלסטיק? :shock:

איפה אתה חי תגיד לי? להזכירך מדובר בארץ ישראל, לא פרנקפורט.

לנו הייתה כזו מ2003 עד 2012, הגיר התחיל לעשות בעיות כבר ב120K.

באמינות היא הייתה דווקא די בסדר; בערך כל הפלסטיקים בתוך הרכב התקלפו (אופייני לVW של אותם השנים), חלק מהפלסטיקים בתא המנוע נסדקו, היו כמה חיישנים שהחזירו נשמתם לבורא פה ושם. בתיקונים הרכב הזה לא יותר מדי יקר - אבל בדלק בהחלט כן.

כשמכרתי אותה לבסוף היא עדיין הייתה עם הגג המקורי שהיה דבוק במקום כמו שצריך, אבל הגיר בהחלט עשה את שלו.. צריכת הדלק הייתה כ1:8 בעיר.

בגדול צריכה להיות לך סיבה די טובה לקנות בורה ולא רכב אחר.

אני ממליץ לפזול לכיוון סיוויק או קורולה. (אם כבר ננעלת על הסגמנט הזה)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

^ מי שקנה ממני את הבורה קיבל אחלה רכב במחיר סביר לחלוטין, לכן כנראה לא צריך לחיות בגרמניה כדי למצוא רכבים במצב טוב, רק לחפש. :-o

מי שמרים ידיים (כמוך) על ההתחלה ואומר שאין סיכוי...בהצלחה...:?

הנה הבורה שלי בגיל 12 טרום מכירה (המספר מוסתר בגלל שעכשיו היא שייכת למישיהו אחר) :-D:

IMG_0228.jpg

זמין 8)

פורסם

איפה הסמל המקורי של הטאסות? למה הפגוש מחוזק למטה עם אזיקונים? למה בצד ימין יש דבק\סיליקון שמחזיק אותו בחתיכה אחת?

הורדת לו במחיר על הריג'קטים האלה?

נכון שלא?

זה שווה ערך לשטות כמו מפתח שני לרכב בן 13 עם אי-אילו כמות בעלים קודמים, גג שנפל.. וכו'.

(לא אומר שזה לא נעים לקבל שני מפתחות מקוריים, אבל זה בטח ובטח שלא deal breaker)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
^ מי שקנה ממני את הבורה קיבל אחלה רכב במחיר סביר לחלוטין, לכן כנראה לא צריך לחיות בגרמניה כדי למצוא רכבים במצב טוב, רק לחפש. :-o

מי שמרים ידיים (כמוך) על ההתחלה ואומר שאין סיכוי...בהצלחה...:?

הנה הבורה שלי בגיל 12 טרום מכירה (המספר מוסתר בגלל שעכשיו היא שייכת למישיהו אחר) :-D:

מצחיק השירשור הזה.... שמע אתה בן אדם נדיר, שמחזיק רכבים במצב נדיר ונדיר לקנות רכב בשנתון כזה במצב מושלם.

ת'כלס, הייתי שמח לקנות ממך רכבים :wink:

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם

ב2002 סבא שלי קנה בורה חדשה, היא עברה אח"כ לאבא שלי ולגיסתי עד שנמכרה כשהייתה בת 10 עם פחות מ100 אלף ק"מ.

היא הייתה חלשה, צפופה במושב האחורי, בזבזנית בדלק, נמוכה (פגוש קידמי שנתלש היה עניין שבשגרה) והמתלים שלה היו רכים מידי (לא רוצה תאר איך הם היום) כל אלו היו בעיות של הרכב כרכב חדש.

במשך 5 השנים הרשונות הרכב היה אצל סבי, נסע כ30 אלף ק"מ וטופל בצ'מפיון, סבל מתקלה או שתיים (משהו עם חיישן מפלס מים במיכל).

בחמשת השנים שלאחריו המצב החמיר, חיישנים התחילו לסיים את חייהם לעיתים קרובות בהרבה, יוניט אור בלם שתקע את הרכב בפארקינג שוב ושוב למרות שהוחלף לפחות פעמיים, קולר גיר שנפרץ בסביבות 70 אלף ק"מ (4000 ש"ח תיקון וזה עוד נחשב זול) מה שהביא לסיום חייו של הגיר מעט אח"כ (7000 ש"ח, גם בזול) וכמובן שסלון הרכב שהיה כ"כ יפה וזכה להמון שבחים התקלף ונראה זוועה, הריפודים בדלתות התרופפו, ריפודי המושבים דהו.

ב29 שנותיי הי לנו במשפחה הקרובה כלי רכב איטלקים, גרמנים (היו עוד פולקסווגנים), יפנים, שבדיים והמון צרפתים והבורה ללא ספק הייתה הגרועה מביניהם כמעט מכל בחינה אפשרית.

תקנה פוקוס, מגאן,לנטיס וכו' הן מוצלחות מהבורה כמעט בכל אספקט.

פורסם

בתור מישהו שמכיר בורה מקרוב כבר 12 שנה, אלו רשמיי בקצרה:

1. רועי5 צודק.
  2. papikian מגזים.
  3. אזעקה קולית היא התקנה מקומית שניתן להסירה.
  4. אף אחד לא יוריד במחיר על נפצים של כריות אויר, דיפון מדולדל או מפתח חירום חסר.
  5. ברכב הזה אין הילוך יותר (אוברדרייב).
  6. מיכל העיבוי הוא אכן רכיב בעייתי. באמת יש לו נטייה להיסדק ולחיישן מפלס נוזל הקירור שמותקן בו אכן יש נטייה לסיים את חייו תוך פרק זמן קצר יחסית. זה לא מפריע להתנהלות היומיומית אבל צריך לזכור מידי פעם בפעם לבדוק שאכן יש מספיק נוזל קירור.
  7. לפחות ב-1.6 צריכת הדלק נמוכה למדי. מה שכן, זאת עגלה עם סוסה מתה.
  8. מנוע 2.0 צורך שמן כעניין שבשגרה. יש להקפיד על בדיקת כמות השמן ומילוי בהתאם.

לדברים נוספים, נא לבצע חיפוש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
איפה הסמל המקורי של הטאסות? למה הפגוש מחוזק למטה עם אזיקונים? למה בצד ימין יש דבק\סיליקון שמחזיק אותו בחתיכה אחת?

הורדת לו במחיר על הריג'קטים האלה?

נכון שלא?

זה שווה ערך לשטות כמו מפתח שני לרכב בן 13 עם אי-אילו כמות בעלים קודמים, גג שנפל.. וכו'.

(לא אומר שזה לא נעים לקבל שני מפתחות מקוריים, אבל זה בטח ובטח שלא deal breaker)

בהחלט לא הורדתי מחיר על האזיקון של הפגוש ( פגוש ערור של MK4 :?) וגם לא על חוסר הסמלים בטאסות, אבל בהחלט נתתי פיצוי הוגן לתיקון דיפון הגג שהתחיל לעשות בעיות ולצנוח, החלפתי את כל הצמיגים לפני המכירה, עשיתי טיפול גדול כולל טיימינג, חידוש פנסים וכמובן טסט לרכב.

יכול להיות שאני מגזים ואכן תרבות מכירת רכבים משומשים בארץ עובדת על עקרון מצליח, יכול להיות, אבל אני לעולם לא אהיה חלק מהתרבות הזאת.

אדם שקונה ממני רכב תמיד יקבל רכב מדונדש עד המקסימום האפשרי במחיר הוגן.

זמין 8)

פורסם

אני לא מבין איך אפשר להעדיף פורד פוקוס משנתון זהה. למעט היגוי מעט עדיף, הפוקוס נופלת כמעט בכל קטגוריה אפשרית: איכות החומרים שבה ירודה מאוד, איכות ההרכבה איומה, תא הנוסעים מרגיש ספרטני וגם מבחינת אמינות היא לא בדיוק מבריקה.

כמובן שכל הנ"ל מתבטל אם מדובר בפוקוס ידנית (נדירה מאוד בשנתונים האלה) או במנוע 2.0.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הרכב שלמדתי עליו נהיגה, היה בורה tdi.

מאוד נהניתי מאיכות החומרים והדשבורד - הרכב היה אז חדש!

מצער לדעת שהדגם לא שרד את תלאות הזמן.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...