Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא אני יסכם לך:

אם אתה מחפש רק בתקציב נמוך, זאת תיהיה טעות לקנות את הבורה. יש רכבים אחרים שיספקו את הסחורה במחיר הזה (קוריאניות, יפניות).

פורסם

מהיכרות עם אנשים שמחזיקים בבורה ובגולף דור 4 האמינות של כמעט כל אחת ואחת מהן מאכזבת. כל הריפודים בתוך הרכב נשרו, ריפוד הגג צונח ומלטף את ראשי הנוסעים, ציפוי הדשבורד מתקלף לגמרי, הידיות הפנימיות של הדלתות נתלשו מהמקום, חלודה בכל מיני מקומות מוזרים בתא הנוסעים, קרקושים וצקצוקים מכל כיוון, מזגן שמחליט לעבוד רק שבא לו וחלונות חשמל שהפסיקו לעבוד. בנוסף לכל זה הגיר רגיש מאוד ונהרס בטרם עת (אני מכיר מישהו שמחזיק בגולף דור 4 שנת 99 שהגיר חובט ומשמיע רעשים בכל החלפה והוא גם מסרב לעלות הילוך לפני 5K סל"ד) והמנועים עם הזמן מתחילים להרעיש כמו בלנדר ולצרוך המון דלק (גם ה2L, גם ה1.6L וגם ה1.8L).

את האמת אני אישית די מחבב את הגולף 4 והבורה, אבל לאחר שנתקלתי בכל הבעיות שלהן התאכזבתי. למרות זאת, אם הרכב כן תוחזק כמו שצריך ועבר כל טיפול וטיפול בזמן, וגם אתה טיפוס שלא מזניח את הרכב... אני לא מאמין שתאכזב במיוחד (מתוך כל אלה שיצא לי להיתקל בהן היו גם כמה שנמצאות במצב די טוב). אבל שורה תחתונה אני מצטרף להמלצה של "עומר ב" ללכת על הפוקוס או הלאנטיס שכביכול נופלות מהבורה באיכות, אבל לפחות תא הנוסעים שלהן נשאר שלם והאמינות עדיפה.

פורסם

היה לי בדיוק את הדגם שאתה מחפש (שנת 2000, 2.0 ליטר) במשך 4 שנים. הרכב שימש משפחה בת 4 נפשות כרכב יחיד, כולל נסיעה שנתית לאילת והייתי מאוד מרוצה ממנו.

יש פער משמעותי ביכולות המנוע לעומת ה- 1.6 (בדקתי את שני המנועים לפני שקניתי), ולעומת זאת צריכת הדלק גבוהה לא בהרבה. הרכב מוצק, וגם אחרי עשר שנים על הכביש לא נרשמו התפרקויות או רשרושים בדשבורד או באחד החלקים הפנימיים.

המירווח מאחור - לא משהו, אבל הבגאז' ענק.

אני אישית טיפלתי במוסך מורשה יבואן וזה לא היה זול (לא הכרתי אז את החלופות שמומלצות כאן בפורום :cry:). הבעיה העיקרית אכן היתה הקולר גיר והגיר - נאלצתי לשפץ כבר ב- 120,000 ק"מ. אוכלת שמן? קצת, אבל היה שווה 40-50 ש"ח בחודש כדי לקבל משפחתית קצת פחות קונוונציונאלית.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
חבר מהעבודה הייה בעלים של בורה 1.6 אוטומטית שנת 2002 חדשה מהחנות למשך כ-4 שנים,

מכיר מקרוב אחת כזו כבר קרוב לשלוש עשרה שנים.

ב2002 סבא שלי קנה בורה חדשה, היא עברה אח"כ לאבא שלי ולגיסתי עד שנמכרה כשהייתה בת 10 עם פחות מ100 אלף ק"מ.

בתור מישהו שמכיר בורה מקרוב כבר 12 שנה,

היה לי בדיוק את הדגם שאתה מחפש (שנת 2000, 2.0 ליטר) במשך 4 שנים.

היום אפילו נישואים לא מחזיקים כל כך הרבה זמן...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני לא מבין איך אפשר להעדיף פורד פוקוס משנתון זהה. למעט היגוי מעט עדיף, הפוקוס נופלת כמעט בכל קטגוריה אפשרית: איכות החומרים שבה ירודה מאוד, איכות ההרכבה איומה, תא הנוסעים מרגיש ספרטני וגם מבחינת אמינות היא לא בדיוק מבריקה.

כמובן שכל הנ"ל מתבטל אם מדובר בפוקוס ידנית (נדירה מאוד בשנתונים האלה) או במנוע 2.0.

תראה, היגוי עדיף זה נחמד, אבל לרוב האנשים לא באמת משנה.

"איכות חומרים", באמת? דיי נו! זה כל מה שהיה לגולף דור 4/בורה להציע וגם זה לא שרד את מבחן הזמן.

הפוקוס לעומת זאת זריזה מעט יותר, הרבה יותר מרווחת ובעלת מתלים עדיפים בהרבה!

אם אקח לדוגמא את ה206 שאני נוסע בה היום, שביוני תחגוג עשור, היא מכונית בת דורה של הבורה (אמנם קטגוריה מתחת), נכון פנים הרכב כשהיה חדש ממש לא היה קרוב להרשים כמו הגולף. אבל היום אחרי 10 שנים הוא נראה דיי אותו דבר, של הבורה נראה זוועה.

פורסם

אני מכיר בורה אחת בלבד. זו שאני מכיר לא "מסתדרת" עם התאור שמעלי. יותר מכך אני לא מכיר מכונית בגיל הזה, ודאי במחיר המצחיק בו היא נמכרת, שמשתווה לבורה בתחושה המוצקה והסולידית שהיא מעניקה לנהג וגם לנוסעים, אפילו לא הגולף אחותה ( שגם אותה הכרתי מצוין עד שנמכרה לפני כשנתיים ), שנמכרת כידוע במחיר גבוה בהרבה. נכון שהיא אינה חפה מבעיות שמרביתן קוסמטיות וקלות יחסית לטיפול, כמו דיפונים שנפרדים מתושבתם לאחר מספר שנים, או קילופי ציפוי הפלסטיק בחלק המקומות. אבל יש לה, גם בתחום הזה, מספר תכונות טובות שאני מתקשה למצוא אפילו במכוניות חדשות, כמו כיסאות משובחים ומאוד נוחים שאינם מאבדים שמץ מצורתם ונוחותם גם לאחר שנים, או לוח שעונים שמעוצב נכון מאוד, חכם ומאוד פונקציונלי וגם נראה חדש לחלוטין ללא סדקים, פיצוצים או דהיית צבע וכל זה לאחר קרוב לשלוש עשרה שנים. לזכרוני המעט מהוה גם אף נורה לא נשרפה בתוך תא הנוסעים וכל החלקים בסביבת הנהג מתפקדים כחדשים ובאופן מאוד נוח וגם נעים לשימוש והכל כאמור במשך שנים. צריכת הדלק העירונית היא כ 8 ק"מ לליטרים, אבל זו צריכתן העירונית הממוצעת של מרבית המכוניות בסגמנט הזה שאני לפחות מכיר, ודאי כאלו עם מנוע 2 ליטר ותיבה אוטומטית פלנטרית. ההמלצה על מכוניות קוראניות ויפניות, שמרביתן גם יקרות יותר בגיל הזה, היא להבנתי ענין של סטיגמה יותר מאשר אינדיקציה אמיתית להבדל, שאם קיים נוגע אולי בכך שנסיעה באחרונות מתחילת העשור הקודם תזכיר יותר נסיעה על קרש עם גלגלים בהשוואה לפולקסוואגן הזו.

פורסם

עומר, אם תמשיך עם התגובות האלה לא תהיה לי ברירה אלא לצאת ולצלם את פנים תא הנוסעים של הבורה שחונה לי מתחת לבית כדי להוכיח את הטענה שלי ;)

את הפוקוס דור ראשון יצא לי להכיר היטב מקרוב. כבר כשהיתה חדשה איכות תא הנוסעים היתה עלובה, פלסטיקים שונים התפרקו באופן רנדומלי, חלונות נפלו ממש כמו בפולקסווגן (רק שבפולקסווגן עשו ריקול וסידרו את התקלה הזאת), הספק המנוע זהה בשתי המכוניות, תיבת ההילוכים של פולקסווגן לטעמי נעימה יותר מזאת שבפוקוס (לא מדבר כרגע על מימד האמינות, אע"פ שבבורה שלי... לא רוצה לפתוח פה לשטן) ובדגמי קומפורטליין רמת האבזור נמצאת בקטגוריה אחרת מזאת שבפוקוס, במיוחד במנוע 2.0.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתם מדברים פה על רכב שנת 2000.

לVW לא היה אז יתרון על פני רכבים אחרים בקטוריה.

הרכבים הגרמניים לא מזדקנים בכבוד, כך זה לפחות עבור הדגמים של אותם שנים, לא מכיר ואין לי ניסיון עם הדגמים היום.

אבל גם לפאסאט וגם לבורה לא היה שום איכות חומרים מיוחדת באותם שנים.

אפילו בגאלאנט שיצא ב 1999 (הצרף גם תמונה, זה בסה"כ ניקיון אחרי שקניתי אותה) נראת איכותים ועדכנים בהרבה, גם אז ובטח שגם היום.

יש לי שלושה גאלאנטים מקורבים שאחת מהם גם די מוזנחת, וגם זה לא מונעה ממנה ליזדקן בכבוד.

אני לא היתי מתקרב לאוטו הזה בשנים האלו ובמחיר הזה.

היתי מעדיף כמו שאמרו פה ללכת על לאנסר, מזדה או אפילו פוקוס שאני לא כל כך אוהב.

בהצלחה והרבה מזל

פלג

P1070886.JPG

P1070914.JPG

• תוכן חדש...