Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני חדש פה בפורום אבל יתצא לי לקרוא כמה פוסטים על המומנטים של המנועים ואפילו קראתי בלינקים שהפנתם בקשר.

עם זאת אני ממש מבולבל בהחלטתי איזה מנוע טוב יותר על בסיס הנתונים הבאים:

מכונית 1 :

נפח 1 ליטר

75 כ"ס

סלד הספק מרבי 6200

מומנט מרבי 9.6 קגמ

סלד מומנט מרבי 3000

מכונית 2:

נפח 1.2 ליטר

82כ"ס

סלד הספק מרבי 6400

מומנט מרבי 11.3

סלד מומנט מרבי 4800

תודה!

פורסם

בטוח שיענו לך.

אבל אתה קונה מכונית,לא מנוע...

...אז שהבדיקה שלך תהיה קצת יותר רצינית.

לא רשמת סל"ד למומנט מקסימלי במנוע הראשון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

צודק תיקנתי... אני יודע שאני קונה מכונית ולא רק מנוע אבל ספציפית נכון לעכשיו מעניין אותי הקטע הזה של המנוע

פורסם

*נדמה לי* שעל הנייר המנוע השני עדיף, אבל כדי לדעת באמת צריך לראות את הגרף :-D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני משער בין איזה רכבים הוא מתלבט:

סקודה סיטיגו

ושברולט ספארק

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה מתלבט לגבי רכב - אל תשכח שבין המנוע לגלגלים יש תיבת הילוכים, כל אחת עובדת ביחס שונה, ולכל זה מתווסף משקל עצמי!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ואם כבר מדברים על לשכוח...

לא לשכוח בטיחות, לא לשכוח נוחות נסיעה, לא לשכוח אחיזה...

ואני מאמין שאני שכחתי עוד כמה דברים שלא צריך לשכוח כשקונים רכב.

פורסם

איזה מנוע טוב יותר על בסיס הנתונים הבאים:

טוב יותר במה?

בעקיפות? בפתיחות? בסגירות? בעליות? באמינות? בצריכת דלק?

בדרך כלל, אם אתה משווה שתי מכוניות דומות, כלומר עם משקל דומה ומבנה דומה מבחינה מכאנית, ותכנון דומה של המנוע וההילוכים, אז סביר שהמנוע עם ההספק הגבוה יותר יהיה חזק יותר. האם זו התשובה שחיפשת?

דני

פורסם
בדרך כלל, אם אתה משווה שתי מכוניות דומות, כלומר עם משקל דומה ומבנה דומה מבחינה מכאנית, ותכנון דומה של המנוע וההילוכים, אז סביר שהמנוע עם ההספק הגבוה יותר יהיה חזק יותר. האם זו התשובה שחיפשת?

אבל עם ההספק צריך להתחשב גם במומנט, לא? כלומר אם יש לי 2 מכוניות עם 100 כ"ס אבל אחת עם יותר סל"ד בשביל להגיע להספק המירבי אז המנוע פחות טוב וכנ"ל גם המומנט. זה מה שמבלבל פה בין 2 המכוניות, לאחת יש הספק לסל"ד יותר טוב[כלומר צריך פחות סל"ד כדי להפיק כ"ס 1] ולשניה יש מומנט לסל"ד יותר טוב[כלומר צריך פחות סל"ד פר 1 קג"מ]... תקן אותי אם אני טועה...

פורסם

המנוע הראשון מעט חלש יותר אבל יחד עם זאת עלול להרגיש נמרץ יותר בשימוש יומיומי עקב כך שמירה המומנט של המנוע מושג בסל״ד נמוך יחסית.

במנוע השני יש מומנט גבוה יותר אבל כיוון שהוא מושג בסל״ד גבוה יותר תצטרך לאמץ יותר את המנוע כדי להרגיש את זה.

אם הייתי מחפש רכב עירוני זריז, על פי נתוני המנועים בלבד הייתי בוחר את המנוע הראשון, הוא יהיה כנראה זריז וחסכוני יותר בעיר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
המנוע הראשון מעט חלש יותר אבל יחד עם זאת עלול להרגיש נמרץ יותר בשימוש יומיומי עקב כך שמירה המומנט של המנוע מושג בסל״ד נמוך יחסית.

במנוע השני יש מומנט גבוה יותר אבל כיוון שהוא מושג בסל״ד גבוה יותר תצטרך לאמץ יותר את המנוע כדי להרגיש את זה.

אם הייתי מחפש רכב עירוני זריז, על פי נתוני המנועים בלבד הייתי בוחר את המנוע הראשון, הוא יהיה כנראה זריז וחסכוני יותר בעיר.

זו התשובה שחיפשתי! :-D

ומה עם כביש מהיר ועליות של י-ם?

פורסם

קשה לענות לך מבלי לראות גרפים של עקומת הכח של המנועים, יכול להיות שבמנוע הראשון שיא המומנט מתקבל ב-3000 סל״ד לעומת המנוע השני שבו השיא מגיע מאוחר יותר ב-4800 סל״ד אבל במנוע השני ב-3000 סל״ד יש כבר מומנט גבוה יותר מאשר במנוע הראשון.

בגדול, ככל שיש יותר מומנט בסל״ד נמוך יחסית כך הרכב ירגיש זריז יחסית בהתנהלות ״מנהלתית״.

מכיוון שאני לא מאמין שתרצה לעשות את העליה לירושלים על 4800 סל״ד כדי לגרום לרכב לזוז (גם בלאי מואץ וגם לא מעט רעש) עדיין הייתי נוטה לכיוון המכונית עם המנוע הראשון, הוא עושה רושם של מנוע קצת יותר גמיש ורגוע לעומת המנוע השני שלפי המספרים היבשים שנתת עושה רושם שצריך להוציא לו את המיץ כדי לזוז.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...