Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה מתחיל הסיפור - אני צריך רכב פרטי בשביל עצמי, אני מחפש ביד 2 ושום דבר לא נראה לי מספיק טוב, מרגיש לי שהתקציב עצמו לא גדול ואין רכב בתקציב הזה שיכול לספק את הרצונות שלי, כל הזמן הזה תמיד יש בראש את המחשבה על המצובישי כריזמה, שנת 98 או 99 אבל מה ? הרכב חדש דנדש, אבא שלי קנה אותו (אני כמעט בטוח שמהחברה) בתקופות יפות, קנה לאמא שלי אוטו וזרק אותו אי שם בבית של אבא שלו ז"ל, עד לפני 4 שנים הרכב היה נוסע פעם ב... והאמת הרכב במצב מעולה, אמא שלי נסעה עליו טיפה וכולו חדש (עד כמה שאפשר מרכב שנת 98), הבעיה מתחילה בזה שב4 שנים שהוא ישב שם הוא העלה הרבה אבק, אני מאמין שיש כמה (הרבה) בעיות במכלולים של המנוע, מצבר בטוח גמור וכו'..

אני רוצה להחזיר את הרכב לכביש ופה כדי לשאול כמה שאלות, בכוונה בכוכביות בבקשה לענות לפי הסדר, אם אתם חושבים על המחיר של 4 טסטים אז מתברר שאבא שלי הכריז שהרשיון רכב מוקפא, מה שאומר שצריך רק טסט אחד על כל ה4 שנים.

* איך אני מניע את האוטו אם אין לו מצבר ? כבלים יעזרו ? לפרט פה בבקשה.

* איזה רכיבים יש לבדוק / להחליף ברכב שעמד כל כך הרבה זמן ? (עמד בתוך מחסן, מלוכלך מאבק וקורי עכביש, לא בשמש).ממש לפרט פה בבקשה :)

*איך אני נוהג על הרכב למכון טסטים ? שמעתי שיש אפשרות להוציא אישור של נהיגה כשהרכב ללא טסט ל24 או 48 שעות במשרד הרישוי, שמעתם על זה ? אם כן איך עושים ומה צריך להביא ?

אני חושב שזהו, אם יש לכם הערות הארות או אתם רוצים לקנות את הרכב במחיר עממי, הנני כאן :)

פורסם

גורר את האוטו למוסך לטיפול מקיף .בדיקה של כל הצנרת מים .ברקסים וצינורות. מצבר חדש. אז אבא שלך ניגש למשרד הרישוי מחזיר את האוטו לכביש מקבל רשיון זמני עושה ביטוח וניגש לטסט.זה בקצרה .בהצלחה

פורסם
גורר את האוטו למוסך לטיפול מקיף .בדיקה של כל הצנרת מים .ברקסים וצינורות. מצבר חדש. אז אבא שלך ניגש למשרד הרישוי מחזיר את האוטו לכביש מקבל רשיון זמני עושה ביטוח וניגש לטסט.זה בקצרה .בהצלחה

תודה רבה, כמה שאלות - יש דרך להניע את הרכב עם מצבר לא חדש ? כמה אמור לעלות טיפול כזה ?

תודה רבה.

פורסם

אם תניע אותו , תהרוס אותו .

לאחר כל כך הרבה זמן כל דבר שהיה פעם שמן כבר לא .

למעשה תניע ללא שמן \ נוזל קירור .

חבל

רק לגרור למוסך.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
אם תניע אותו , תהרוס אותו .

לאחר כל כך הרבה זמן כל דבר שהיה פעם שמן כבר לא .

למעשה תניע ללא שמן \ נוזל קירור .

חבל

רק לגרור למוסך.

לא חשבתי על זה האמת.. תודה רבה.

כמה אמור לעלות טיפול כזה במוסך ?

פורסם
אני מאמין שישור קו כזה כולל סט צמיגים יכול להגיע בקלות ל3000 שח

תודה רבה רבה רבה , אם כבר פתחתי שרשור אז אני אשאל פה עוד משהו קטן, אם יש לך (או למישהו אחר פה ) מושג כמה יעלה לי בערך להתקין קודן ברכב, קודן שרק איתו אני יוכל להניע את הרכב, לא חייב הכי איכותי אבל שיהיה משהו ממוצע ונחמד, כולל התקנה, תודה :)

פורסם
אני מאמין שישור קו כזה כולל סט צמיגים יכול להגיע בקלות ל3000 שח

זה מחיר זול מאוד לכמות העבודה שיש על הרכב.

יש להחליף:

מצבר

רצועות

פילטרים

שמנים

מי קירור

לבדוק צינורות ולחפש אחר צינורות סוררים אשר יתפוררו ולהחליפם

לבדוק גומיות ולהחליף במידת הצורך

צמיגים

לבדוק בלמים

עבודה

מע"מ

מקווה שלא שכחתי דבר, כל הרשימה חוצה את ה3 אלף ש"ח לדעתי.

פורסם

לדעתי אין הרבה השקעה.

סביר להניח שזה יצא פחות מ3000 ש"ח כי הרכב לא ישן מאוד.

רוב הסיכויים שהצמיגים גמורים-נניח 1000 ש"ח, טיפול 10,000 את חייב לעשות - עוד כמה מאות שקלים.

מבט כולל על הצנרת כללית וברקסים .על הברקסים עצמם- רפידות ומשאבות רק לווידוי ,והרכב יסע כמו חדש.

הצעה: חלק מהטיפולים כגון: החלפת שמנים אתה יכולים לעשות ביחד כפרוייקט אב ובן -זה נחמד בשבילכם גם תלמדו ,וגם תבלו זמן איכות ביחד.

בהצלחה

נועם

פורסם

הייתי עושה את זה בהדרגה - קודם לבדוק אם המנוע לא תפוס, אח"כ מחליף נוזלים (כולל דלק) ומניע ואח"כ מחליף צמיגים בלמים ...

אם המנוע תפוס חבל להיכנס לפרויקט

פורסם

למה שהמנוע יהיה תפוס אחרי 4 שנים של עמידה?

אם הרכב נסע לפני כמו שצריך, לא מאמין שיתפס מנוע, במיוחד שמדובר ברכב לא כזה ישן ועתיק.

בפורד סיירה שהייתה לי לפני כשנה, הרכבנו לרכב מנוע שעמד כשש שנים, מרכב שנת 87, והוא לא נתפס ולא כלום.

סך הכל מדובר מדובר ברכב שנת 98 ולא שנות ה60.

JEP.

פורסם

תתקשר לכמה מוסכים, ספר להם את הסיפור, בקש הצעת מחיר ופירוט של מה שהולכים לעשות.

וכמובן תעדכן אותנו על מה שהולך.

פורסם

כתבו שהרשיונות הוקפאו, זה לא רכב מיושן אז אין בעיה. מוציאים מההקפאה במשרד הרישוי, כמו שנכתב קודם מקבלים רשיון זמני שאיתו עושים ביטוח, רצוי לגרור למוסך שיעשה טיפול ויבקר שהכל במצב תקין לטסט, עושים טסט וזהו.

לדדעתי גם כן הסכום שצויין (לא כולל אגרת הטסט כמובן) סביר. האלפא שלי שעמדה אולי 8 שנים וברחוב, לא במחסן, הניעה ונסעה אחר כך עם טיפול מינימלי למדי ונוסעת עד היום. פה מדובר ברכב יפני די חדיש, מבחינת בטיחות הייתי מחליף צמיגים. מכנית יכול להיות שטיפול תקופתי פשוט של נוזלים ופילטרים יספיק ולא יהיה צריך כלום מעבר לזה.

בטח שסכום הזה פותח השרשור לא יקבל שום דבר טוב יותר מהכריזמה הזו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תודה רבה רבה רבה , אם כבר פתחתי שרשור אז אני אשאל פה עוד משהו קטן, אם יש לך (או למישהו אחר פה ) מושג כמה יעלה לי בערך להתקין קודן ברכב, קודן שרק איתו אני יוכל להניע את הרכב, לא חייב הכי איכותי אבל שיהיה משהו ממוצע ונחמד, כולל התקנה, תודה :)

לגבי הקודן לא ברור לי למה אתה רוצה לעשות את זה לעצמך. מפני גנבים זה לא מגן (ומי בכלל גונב כריזמה?), פוטנציאל לבעיות ותקלות שימנעו ממך להניע בדיוק כתשהיה זקוק לזה יותר מכל וזה גם מכער את פנים הרכב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...