Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום מנוע לא יציב - פג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פג'ו 206, מנוע 1,600, אוטומט, 2003.

במשך שנה אני די בטוח שהטמפרטורה היתה מאוד יציבה על ה90.

בתקופה האחרונה אני שם לב שהמד חום יותר משחק...

עולה מעל 90, ואז מתקרר חזרה ל 90... (אני משער שזה תקין)

מצד שני הוא לפעמים הוא יורד קצת מעל 80 ולא עולה חזרה, בנסיעה ארוכה.

בגלל שאין עקביות, אז זה קצת גורם לי לפקפק בעצמי.

1. האם זה תקין?

2. האם יש איזה כלל אצבע שיתריע לי האם המצב לא תקין?

3. האם יש לבדוק דברים נוספים?

יש לציין שבדקתי את מפלס המי קירור במיכל והוא די בחצי. לא ברור לי אם למלא אותו עד ל 2/3 או להשאיר ככה?

תודה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

אם בפקקים\נסיעה עירונית מד חום עולה מעל 90 ואחר כך יורד ל 90,

ובכביש בין עירוני במהירות מד חום יורד לכיוון 80,

וכל זה ללא מזגן מופעל,

המצב תקין.

בקשר למפלס נוזל קירור - אם בבדיקה בבוקר, כאשר המנוע קר, הוא נמצא בחצי,

גם כן תקין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חום מנוע לא אמור להיות יציב, הוא אמור לשחק בסביבות ה-90 מעלות כתלות בתנאי הדרך, מזג האוויר והעומס על המנוע.

ברכבים בהם המחוג לא זז מ-90 זה נעשה בכוונה ע"י היצרן ולא באמת משקף את חום נוזל הקירור.

פורסם

תודה, יותר מרגיע.

מה שמוזר הוא שזה לא היה ככה עד לאחרונה.

אלא היה די ברזל על 90.

אני אמשיך לעקוב.

פורסם

נשמע תקין.

מתי החלפת נוזל קירור פעם אחרונה?

ברכבים האלה הוראות יצרן זה להחליף נוזל קירור פעם בשנתיים,אם לא ביצעת אני מציע לך לבצע עם נוזל קירור מקורי של פיגו.

פורסם
תחליף טרמוסטט

זה נכון כנראה, אם הטמפ. יורדת ל80 מעלות בנסיעה בדרך פתוחה סימן שהטרמוסטט נשאר פתוח ולא נסגר כדי לשמור על טמפרטורת עבודה של 90 מעלות לפחות, ולכן נראה שהחלפת טרמוסטט תגרום לעבודה בטמפרטורה קבועה של 90 בכל תנאי הדרך.

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב הזה טמפ' פתיחת הטרמוסטט היא 82 מעלות,כך שאם המחוג לא יורד מתחת ל80 מעלות הכל תקין,אם הטרמוסטט נתפס פתוח המחוג ישאר כל הזמן על 70 מעלות(המינימום שהמחוג מציג).

אורן

פורסם

יש לבדוק אם המאוורר פועל ב 2 מהירויות, יש מהירות איטית וגבוהה, אם המהירות האיטית לא פועלת (בגלל תקלה במאוור נניח) אז המנוע יתחמם מעט ורק כאשר המהירות הגבוהה תיכנס לפעולה אז הטמפ' תרד.

ברכב הזה השעון חום מנוע מתעדכן מהר ומציג את הטמפ' האמיתית(להבדיל מרכבים יפנים ששם לרוב המחוג יציב מאוד על האמצע בדיוק במצב תקין) כך שלפעמים תיראה שהמחוג עובר בכמה מ"מ את קו ה90 ואז המאוורר נכנס לפעולה והמחוג חוזר ל מעט לפני 90.

אפ יש בעיה חמורה ממה שתיארתי אז נסה תחילה לבצע ניקוז אוויר מהמערכת ישנם פקקים לניקוז אוויר ולבדוק את עניין המאוורר.

פורסם
ברכב הזה טמפ' פתיחת הטרמוסטט היא 82 מעלות,כך שאם המחוג לא יורד מתחת ל80 מעלות הכל תקין,אם הטרמוסטט נתפס פתוח המחוג ישאר כל הזמן על 70 מעלות(המינימום שהמחוג מציג).

אורן

אורן, בדיוק באתי לכתוב את התשובה הזו, אבל ראיתי שבספר היינס מופיע שבכל הדגמים מעל שנת 2002 טמפ' פתיחת טרמוסטט היא 89 מעלות (כלומר סביב 90 בשעון).

האם אתה בטוח שטרמוסטט מקורי של 206 הוא 82 מעלות?

אגב המחוג מציג החל ממשהו כמו 50 מעלות.

• ספונסר פורום
פורסם
אורן, בדיוק באתי לכתוב את התשובה הזו, אבל ראיתי שבספר היינס מופיע שבכל הדגמים מעל שנת 2002 טמפ' פתיחת טרמוסטט היא 89 מעלות (כלומר סביב 90 בשעון).

האם אתה בטוח שטרמוסטט מקורי של 206 הוא 82 מעלות?

אגב המחוג מציג החל ממשהו כמו 50 מעלות.

שלום בוקי,אני לא זוכר במדוייק מאילו שנים החלו בשימוש בטרמוסטט 89 מעלות,אך אכן יש כאלו שמגיעים עם טמפ' פתיחה של 89 מעלות.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מתלבט אם ללכת לגבע לבדיקה ואולי להחליף טרמוסטט, אם הטמפרטורה בין כה בטווח התקין.

הדגשתי בהתחלה שזה לא תמיד היה ככה. פעם זה היה ממש יציב על 90. לפני כחודש זה השתנה.

אני לא מרגיש בנתיים שום הבדל בנהיגה - גם אין הבדל בצריכת דלק.

אם אכן יש בעיה ומאוורר נותן פה עבודת יתר, מה פה בעצם הבעיה כל עוד הטמפרטורה בטווח התקין?

פורסם

רק בשביל לוודא:

יכול להיות שקודם נסעת עם מזגן כל הזמן, ובחודשים האחרונים אתה לא מפעיל מזגן?

פורסם

לא, אין קשר למזגן. לא מפעיל אותו בדר"כ.

גם אם אני מפעיל אותו, זה לא משפיע.

בכל אופן בסוף שבוע הוספתי קצת מי קרור להרגשה הטובה. היה חצי מיכל, העלאתי אותו ל 2/3.

• תוכן חדש...