Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אחרי כמה שנים בכבישי ארצנו, נראה שיש כבר התרשמויות יותר רציניות מכל פלח המיני.

מעבר למבחני הרכב והפרסומות, איזו רכישה הכי כדאית?

אלטו

פיקנטו

c1

107

ספארק

פנדה

אייגו

וכנראה שכחתי כמה.

אשמח לשמוע חוות דעתכם [ניתן להתייחס גם לעלויות טיפול במוסכי היבואן, ביטוח, הזדקנות בכבוד [בעיקר באלטו ובפנדה]

בברכה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בתור אחד שנסע על כולם, מיקסר על גלגלים!

כבר בתקופת האחריות רואים שרידות נמוכה, לא הייתי מחזיק רכבים כאלה יותר מ3 שנים מעבר לתקופת האחריות.

אם כבר מיני- יונדאי i10 עדיפה על כולם...

ולפי דעתי בלי שום קשר עדיף להשקיע עוד קצת כסף, או לרדת בשנתון ולהמנע "מהקטגוריית פח" הזאת שרובה מיוצרת בהודו, ולהביא מאזדה או ניסן מיקרה.

פורסם

מנגד אני, בתור אחד שנוסע על I10 (אוטומט - לא מכיר את הידנית) וחורש את כול הארץ איתה, יכול להגיד עליה דברים טובים ורעים, אבל לרכוש אותה על פני כול רכב אחר - לעולם לא, רכב מזעזע! נוחות זו מילה שלא קיימת בו, מתפרק כבר ממזמן, חופת לוח שעונים יצאה מהמקום אחרי שנה וקצת, אומנם הרכב לא עובר חיים קלים בכלל (90 אלף קילומטר בשנתיים לא בא ברגל) אבל מפה ועד להתפרק זו כבר הגזמה, ונשבע שאני עוד יחסית שומר עליו ביחס לרכב חברה.

המאזדה לאנטיס שלי ישנה מהI10 בכמה שנים טובות והכול עוד במקום ולא נשבר.

הייתי לוקח דווקא את הקיה, לדעתי עדיפה על כול הקטנות, וגם באה עם אחריות מאוד ארוכה, כמו כן היא היחידה שבאמת מרגישה "אוטו" ולא פחית עם גלגלים.

*נכתב מניסיון נהיגה קצר על כמעט כול הרשימה מלבד האייגו, ומ70 אלף קילומטרים על I10 אוטומט.

פורסם

אחרי שבדקתי את הנושא פיקנטו לדעתי ראשונה - קיבלתח את שלי אתמול - ואחרי זה המיי.

אני רכשתי את הדגם הידני

פורסם

מנסיון עם הפיקנטו - מתאים אך ורק לנסיעות קצרות בתוך העיר. הרכב אמנם נראה טוב, מאובזר ומרגיש יותר קרוב לרכב ממרבית המתחרים בקטגוריה, אבל למרות כל זה לא הייתי ממליץ: בכביש המהיר הוא מרגיש כמו עלה נידף - לא יציב והולך לעוף ברוח כל רגע (ואני מדבר על מהירויות של חוקיות). בנוסף, מעבר לחצי שעה כבר ממש כואב הגב, כך שהרושם הראשוני העשוי להתקבל באולם התצוגה ומנסיעת מבחן קצרה קצרה עלול להטעות.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

הבנתי את הכוון תודה על התגובות.

אני נוסע מעל 20,000 ק"מ בשנה, כך שמצד אחד הרכב כן אמור לשרוד [אני מתכנן להחזיק לכמה שנים טובות], ומצד שני צריכת הדלק אמורה להיות נמוכה.

יש רכב מהקטגוריה הבאה [סופר מיני] שנותן כאלה נתונים של צריכת דלק?

עם הספייס 01 משלי אני מגיע לממוצעים של 1/15, שזה יפה מאוד [ירושלים עליות וכו'], אבל ברכבים שהזכרתי בשאלה ניתן להגיע גם ל1/18 [היה לי את אלטו שבוע והגעתי לזה בסגנון הנהיגה המאוד רגוע שלי]. אבל מאידך גיסא הביטוח יקר יותר [כי אאלץ לבטח במקיף, מה שאני חוסך כיום], כך שחשבתי שהחסכון בדלק יקזז את הביטוח.

כרגע, שהכוון הכללי הוא לעלות ליגה [אם כי לרדת בשנתון ולרכוש יד 2], כי הרכבים בנ"ל לא מתאים לצרכים שלי [לאור תגובותיכם], השאלה היא לגבי הדלק.

מה אתם אומרים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לדעתי, בנושא הזה אתה צריך לחוות את הרכבים בעצמך, ואז להחליט אם החיסכון שווה את זה או שעדיף להתקדם על רכב באיכות טובה יותר.

אנחנו יכולים לספר לך סיפורים , כול אחד על פי העדפות שלנו, אבל לא בטוח שזה העדיפות שלך.

אני זוכר בזמנו ברכבים קודמים שהיו לי, אנשים אמרו לי שברכב X יש מושבים שהם קרש ויכאב לי הגב אחרי 20 דקות. למרבה ההפתעה לא כאב לי הגב גם אחרי שעתיים.

אח"כ אמרו ברכב אחר שהפלסטיקים על הפנים ואיכות הבניה עלובה. יש כאלה שאותם זה הטריד, אותי זה לא.

אח"כ אמרו לי שהרכב הוא עגלה חבל על הזמן. הם רק שכחו שרכב משפחתי הוא גם לא בדיוק פרארי.

בקיצור, הבנת את הנקודה. תנסה לקחת לנסיעת מבחן ממושכת יחסית , בין אם בהשכרה ובין אם חברים, ואז להחליט על פי ההעדפות שלך

פורסם

בזמנו רציתי לדעת איך זה לנהוג בפונטו ספייס ואם זה באמת מרגיש עגלתי וקלסטרופובי והרכב מתפרק.

לקחתי אחת שנת 2005 (בשנת 2010) מהשכרה. 160 אלף ק"מ היו עליה, של השכרה. רכב טחון לכל הדעות.

הורגשו עליו סימני הבלאי כמו מפתח שחוק, גלגל הגה שחוק וכו'.

עם זאת, מצאתי את הרכב כמספק, בעל מזגן מקפיא וחסכוני להפליא למרות נהיגה סופר אגרסיבית.

כמה חודשים אח"כ קניתי לעצמי ספייס 2006.

המסקנה: רכב שאתה מעוניין בו, קח אותו להשכרה של יום וסע עליו בכל מיני מקומות שונים במשך זמן מסוים.

אם אתה מתלבט בין שני רכבים, תעשה את זה עם שניהם.

בסופו של דבר, 200 ש"ח של השכרה ועוד 100 ש"ח על דלק מבוזבז הם כלום לעומת רכישה בעשרות אלפי שקלים של רכב שלא מתאים לך ב-100%.

פורסם

תודה על התגובות.

לא רלוונטי לשכור כל אחד מהרכבים הנ"ל.

בפרט שאחד הדברים שמעניינים אותי זה איך הן מזדקנות [נכון שחלקן חדשות אבל האלטו ועוד כמה רצות כבר כמה שנים]

אשאל שוב:

האם יש רכבים מהקטגוריה מעל [סופר מיני] שנותן את אותה צריכת דלק?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מנסיון עם הפיקנטו - מתאים אך ורק לנסיעות קצרות בתוך העיר. הרכב אמנם נראה טוב, מאובזר ומרגיש יותר קרוב לרכב ממרבית המתחרים בקטגוריה, אבל למרות כל זה לא הייתי ממליץ: בכביש המהיר הוא מרגיש כמו עלה נידף - לא יציב והולך לעוף ברוח כל רגע (ואני מדבר על מהירויות של חוקיות). בנוסף, מעבר לחצי שעה כבר ממש כואב הגב, כך שהרושם הראשוני העשוי להתקבל באולם התצוגה ומנסיעת מבחן קצרה קצרה עלול להטעות.

ואני נסעתי 18K ק"מ על הפיקנטו ידנית נסיעות ארוכות ויחסית לקטגוריה נוחה וסבירה מושב נהג סביר+

פורסם
תודה על התגובות.

לא רלוונטי לשכור כל אחד מהרכבים הנ"ל.

בפרט שאחד הדברים שמעניינים אותי זה איך הן מזדקנות [נכון שחלקן חדשות אבל האלטו ועוד כמה רצות כבר כמה שנים]

אשאל שוב:

האם יש רכבים מהקטגוריה מעל [סופר מיני] שנותן את אותה צריכת דלק?

סיטרואן c3 ehdi תתן לך תצרוכת טובה יותר, תהיה מהירה, חזקה, בטוחה ועמידה יותר מכל הנל.

פורסם

תודה.

האמת ששמעתי על הc3.

אני מבין שזה דיזל?

אפשר למצוא בכלל כאלה במצב טוב ובמחיר סביר?

ומה החסרונות שלדיזל מול בנזין?

אני יודע שפעם היתה אגרה גבוהה. זה עדיין קיים?

גם המחיר לליטר גבוה יותר, זה לא מקזז את החסכון פר קלומטר?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אבל מה ההגיון לקפוץ מרכב מיני שעולה כ 60K ל C3 דיזל חדשה שעולה יותר מפי 2? החסכון בדלק?

אם אתה פוזל לכיוון הסופר מיני, הניסן מיקרה תתאים לך מבחינת צריכת דלק אבל קח בחשבון שיש לה גם לא מעט חסרונות.

פורסם

לא דיברתי על הc3 כחדשה.

וזו בדיוק ההתלבטות.

האם כל הקופסאות הנ"ל, אבל חדשות, או קטגוריה מעל [גרנדה פונטו, c3, ותגידו אתם מה עוד] אבל ישנות יותר.

ואת המיקרה אני לא סובל.

"לנהוג מחוץ לקופסא".

אם זה בחוץ אצלם, מה הולך בפנים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...