Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב מאוד מרווח , אמין , " מפנק " ,רכב סולידי , אני לא אדם צעיר ( 56 ) לא מחפש את כל השיגעונות של סל"ד - מומנטים..סליחה על חוסר ההבנה הטכנית שלי.

היות ונתקלתי בהודעת מבצע של חב' צמפיון מוטורס לגבי רכבי "סקודה" אם אנני טועה המבצע עד יום חמישי הקרוב ( 10.1 ) נכנסתי לסוכנות סקודה אתמול וקיבלתי הצעת מחיר לרכב סופרב 2013 .

על מנת לא להלעיט אתכם בכל ההצעה כי היא בשבילי באמת כמו .....סינית : esp , abs ועוד ים מושגים שאני לא כל כך מבין בלשון

המעטה , ההצעה :

סופרב אלגנט 1.8tsi , תיבת הילוכים טיפטר 6 , 9 כריות אויר , הגה מצופה עור , מע' מולטימדיה טאצ' כולל ג'יפיאס , מושבי עור , חיישני רוורס וחיישנים קידמיים , מצלמת רוורס , מערכת עזר לחנייה אוט' ימין ושמאל , ועוד תוספות כגון איתורן סופר-פאל+עלוקה ..(לא הבנתי כל כך את הסבר הסוכן ).מע' "סמארט" לסופ 1.8 (....?) צמיגים 18 מגנזיום.ולאחר ההנחות כולל אגרות ומע"מ הציעו לי את המחיר של 183 אלף שקל.( לטענתם סדר גודל ההנחה של עשרת אלפים שקלים ) אומר לכם את האמת , מאוד התרשמתי מהרכב מבחינה ויזואלית , התוספות " המפנקות " ( מה לעשות חברים , הגיל עושה את שלו . ..)ולאחר שפרשתי לגמלאות לפני מס' חודשים, גמרתי אומר לפנק אותי ואת אישתי.בכל מקרה המחיר ( אודה ולא אכחיש ) מעט מעיק.זה לא אומר שלא אוכל לעמוד בתקציב זה , אבל היות ואני רוכש את הרכב לא ליום יומיים..ברצוני לדעת את דעתכם על נושא האמינות,האחזקה,( דלק למרבה ההפתעה לא משמעותי בעייני היות ואני נוסע לבקר את הילדים ..והנכדה ועיתים רחוקות "טיולים".אולי עכשיו אני יטייל יותר..)אהבתי את תא המטען הענק .אני מאוד מתלבט חברים לגבי המחיר שהיצעו לי.האם בתום מועד האחריות שהציעו לי ( שנתיים על כל המכלולים+5 שנים על הגיר)ואני לא מעוניין להיות "כבול " לחב' צמפיון מוטורס , האם אוכל לקבל מחיר סביר ( נראה לי שאני לא אמכור אותו ...נראה יותר מרשים מהסלון שלי בבית....חחחח ).בבדיקה שערכתי לגבי מזדה 6 החדשה המחיר של הדגם המפואר מנוע 2 ליטר כולל הוספת ג'פיאס , מע' עזר לחנייה ועוד ( במקביל להצעה שהיצעו על הסופרב ) מגיע כמעט למאתיים אלף ( אגרות , מערכות מיגון וכו ) . כאן אישתי עצרה אותי (מהתלהבות יתרה ) ואמרה לי עד כאן !

מאז ומתמיד רציתי ( כפי שציינתי מקודם ) בגילי המתקדם לפנק את עצמי ברכב מנהלים.האם הצעה זאת כדאית בעינכם, האם אני סתם "שורף" את כספי לשווא. ( תבינו אותי - מעולם לא קניתי רכב חדש שלא נדבר על רכב מנהלים ! ) הרכבים שהיו לי ( 3 במספר ) רכבי ליסינג .." עמך " .לסיום אני מבקש לציין דבר נוסף - היות ואני רוצה רכב מנהלים ניגשתי למס' סוכניות רכבים לליסינג כגון אלבר, אוויס, וכו' .הם הציעו לי דגמים שונים של רכבים מהסוג שציינתי עם קמ"ש יחסית גבוה,ושלא נדבר על איבזור דל .בבקשה ממכם עיזרו לקבל החלטה או עזרה במציאת רכב "מפנק" ואמין (הסופרב - שמאוד התלהבתי מימנו - אני אמור לערוך נסיעת מבחן איתו עוד ארבעה ימים ) או אחר. רצוי רכב מנהלים עד מחיר של 180-185 אלף ש"ח.

תודה מראש למגיבים.

פורסם

הסופרב רכב מעולה מאוד.

אבל טויוטה אוונסיס רכב מנהלים זול ואחזקתו זולה וגם מחיר שלו זול.

הביטוח שלו זול יותר מסקודה סופרב והוא יותר חסכוני בדלק וכשאתה בא למכור אותו אתה מוכר אותו תוך מספר ימים בגלל הסחירות ובגלל שהוא מבוקש ולא לשכוח שהוא שומר על ערכו.

אני חושב שהוא עולה 160000ש"ח וגם 3 שנים אחריות לא 2 כמו סופרב.

פורסם

הסופרב נותנת את תמורה לעלות. זאת בחירתי.

כמו שכתבת הרכב אכן מפנק ויש לו את הנוחות של רכב פרמיום.

אני מבין שעיקר ההתלבטות הינה בגלל המחיר.

אם רצונך ברכב מקטגוריית מנהלים/משפחתיות גדולות, טווח המחירים די דומה, הווה אומר רכבים שמחירם נע בין 165-190K ש"ח.

אני מציע לבדוק גם את:

- הפג'ו 508 (3 רמות גימור )

- וולוו S60 (קצת יקרה- החל מ-190K לדגם הבסיסי)

- יונדאי 40I (שלדעתי גם יקרה וגם פחות מפנקת מהסופרב)

אם יש לך סבלנות להמתין אני מציע לחשוב על פורד מונדיאו החדשה ועל השברולט מאליבו, המתוכננים להגיע לקראת סוף 2013.

לדעתי, לפי מה שכתבת, גם אחרי שתבדוק רכבים נוספים תגלה שהסופרב תתאים לך. צריך לזכור שהרכב יעבור "מתיחת פנים" לקראת סוף השנה.

אם אחרי שסקרת רכבים נוספים ונטיית לבך לכיוון הסופרב, ואתה מעונין להחליף את הרכב כבר כעת, לדעתי כדאי לנסות ו"ללחוץ" את נציג המכירות לכיוון ה-180K (בטענה שדגם הרכב יעובור שינוי בהמשך השנה).

בהצלחה

פורסם

ברכב כזה, מבחינת עלויות אחזקה - הן תהיינה גבוהות מרכב משפחתי "ממוצע", וגם הבלאי/פחת בערך הרכב.

אם כבר לפנק את האישה (יותר) - אני הייתי ניגש לראות ג'יפים "עירוניים" (מאזדה CX5 למשל ?) שיהיו מספיק מרווחים, וגם יאפשרו לך לרדת לשבילים מדי פעם. גם הכניסה והיציאה לרכב היו יותר נוחים.

בגרמניות לא הייתי נוגע (עד יעבור זעם) בגלל כל הבעיות בגירי DSG (אני רואה שגם זה שנחשב כפחות בעייתי, בעל ה-6 הילוכים שהוצע לך עם הרכב - קיבל 5 שנות אחריות), ואני גם בעל גרמניה מ"המשפחה"...

אל תתלהב מכל מה שמנסים לדחוף לך -GPS וכל השאר. ראה את הרכב עצמו כפריט החשוב ביותר ולא את ה"נספחים" שמצורפים אליו.

alfa 156 2.5.

פורסם

הייתי בדיוק בדילמה שלך (ובגילך בערך) ב 2008 . החלטנו שאנחנו יכולים ומגיע לנו אוטו נוח ושקט. הקצבנו בערך מה שאתה מקציב. קנינו ,אחרי בדיקת כל מכוניות ה"מנהלים" בשוק, מליבו 3.5 חדשה.

אין לנו שום טענות למליבו, אבל אחרי שחבר מהמושב, הראה לנו את ה-CTS בת השנתיים שקנה בערך באותו מחיר הצטערנו שלא עשינו כך.

קדילק יד 1 פרטית בת שנתיים שלש היא עסק מצויין. רוב נפילת הערך חסכת ואתה נוסע בקדילק. מי שמחליף קדילק אחרי שנתיים מחזיק אותה ונוהג בה כמו אדם מסודר ומיושב. האוטו חדש.שנתיים עם 40000 ק"מ (ועדיין באחריות) זה עוד לא התחלת החיים לקדילק וייתרת החיים שלה לפני התחלת כאבי ראש ותקלות אצלה ארוכה עדיין יותר מכל אלה שהוזכרו לעיל כשהן חדשות.

פורסם

קודם כל 56 זה לא מבוגר, רק התחלת לחיות! ותהנה מכל רגע. בריאות ונחת מהילדים/נכדים.

באשר לרכב, אכן הסקודה נותן הרבה תמורת המחיר, אבל אני הייתי הולך על האוונסס בגלל שמירת ערך שלו והאמינות של טיוטה.

בד"כ, במכוניות יוקרה/מנהלים יש בעיה לשמור על הירידת ערך שלהם, בין היתר בשל הביקוש והעלות אחזקה, אז קח את זה בחשבון בעת הרכישה, אלא אם אתה מתכוון בסופו של יום למסור את הרכב במתנה לילדים....

באשר ל - CTS, אז גם החבר שלי קנה אחד כזה, ופחות או יותר אחרי שנגמר תוקפו של האחריות היה צריך להחליף בולם, בעלות של 2400 ש"ח! (לבולם בודד) אז קח את זה בחשבון שעלות אחזקה של קאדילאק יוכל לגמור לך את הפנסיה די מהר, ובאופן אישי הנסיעה ברכב מדגם זה כבר לא כמו שהיה בעבר...

בהצלחה!

פורסם

מי שקונה רכב בשביל לשמור על הערך שיקנה אופניים.

הסופרב רכב מעולה מאוד.

אבל טויוטה אוונסיס רכב מנהלים זול ואחזקתו זולה וגם מחיר שלו זול.

הביטוח שלו זול יותר מסקודה סופרב והוא יותר חסכוני בדלק וכשאתה בא למכור אותו אתה מוכר אותו תוך מספר ימים בגלל הסחירות ובגלל שהוא מבוקש ולא לשכוח שהוא שומר על ערכו.

אני חושב שהוא עולה 160000ש"ח וגם 3 שנים אחריות לא 2 כמו סופרב.

רק שכחת לציין שהוא לא נוסע כמו הסופרב, שמרגיש חזק בהרבה.

אני מסכים עם אחד המגיבים למעלה, הייתי בודק את אפשרות הג'יפונים באיזור ה -150,000 - 185,000 קיה ספורטאז', מזדה CX5 יונדאי IX35 וכדומה, האמנם אילו לא רכבים חזקים בנסיעה אבל בהחלט כיפים.

פורסם

טויוטה אוונסיס לא מתקרבת בתחושה לסקודה סופרב אלגנס.

מה שכן הייתי בודק - בטרייד אין של UMI יש לא ביואיק לה-קרוס חדשות 0 ק"מ במחירים נמוכים יותר מהסופרב דגמים די מאובזרים במיוחד הדגם עם המנוע 3.6 (שעולה מעט יותר מהסופרב)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
קודם כל 56 זה לא מבוגר, רק התחלת לחיות! ותהנה מכל רגע. בריאות ונחת מהילדים/נכדים.

באשר לרכב, אכן הסקודה נותן הרבה תמורת המחיר, אבל אני הייתי הולך על האוונסס בגלל שמירת ערך שלו והאמינות של טיוטה.

בד"כ, במכוניות יוקרה/מנהלים יש בעיה לשמור על הירידת ערך שלהם, בין היתר בשל הביקוש והעלות אחזקה, אז קח את זה בחשבון בעת הרכישה, אלא אם אתה מתכוון בסופו של יום למסור את הרכב במתנה לילדים....

באשר ל - CTS, אז גם החבר שלי קנה אחד כזה, ופחות או יותר אחרי שנגמר תוקפו של האחריות היה צריך להחליף בולם, בעלות של 2400 ש"ח! (לבולם בודד) אז קח את זה בחשבון שעלות אחזקה של קאדילאק יוכל לגמור לך את הפנסיה די מהר, ובאופן אישי הנסיעה ברכב מדגם זה כבר לא כמו שהיה בעבר...

בהצלחה!

מבךי להכנס לסיבות לתקלה בבולם - 2400 ש"ח מול ירידות ערך של מכוניות יוקרה בשנתיים הראשונות ? עשינו את החשבון, כולל אגרת רישוי יקרה , ביטוח ודלק, לא מתקרב לנפילת הערך של הטובה במחזיקות הערך מקטגורית המנהלים/יוקרה בשנתיים/3 הראשונות. אלפים מול עשרות אלפים ויותר.

פורסם

ראשית אני מודה לכל המגיבים,ותודה על המחמאה avir306 .

שנית, אני מבקש לעדכן אתכם ( וסליחה על הסרט הטורקי..) כשחזרתי מהסוכנות עם אישתי ולאחר שהתרשמנו בצורה בלתי רגילה מהסופרב של סקודה, בישרתי לשני ילדיי על ההצעה והם פשוט ( ואני מאוד רציני ) הזדעזעו רק מעצם המחשבה שאבא שלהם הולך להוציא סכום כזה נכבד.הבן הגדול הטיח בי " אתה פנסיונר שחי מגימלה סטנדרטית - כל שנותייך נסעת ברכבים ממוצעים ,רוב הנסיעות שלך בתוך העיר , אתה בקושי עשית עם הרכב האחרון שלך שרכשת מליסינג ( 2007 קניתי אותה ) 60000 ק"מ ! בשביל מה אתה רוצה רכב כזה...? מה אתה מנהל...פנסיונר מחב' הייטק..ועוד מיניי עקיצות.

שלא תבינו אותי נכון, הוא מכבד אותי מאוד. ובכלל וזאת האמת לאמיתה ( ולאחר דיון עם ילדיי ביחד עם אישתי ) שהחלטנו ללכת על רכב חדש אבל עד 140 אלף ש"ח. עד שנתקלתי בסוכנות צמפיון ברכב "הארור" הזה ...ששינה לי את כל החשיבה על נוחות ומה לא !

אפילו העליתי בפניו את הרעיון שאולי אני ירכוש את הסופרב לפחות עד שתגיע האוקטבייה החדשה לקראת דצמבר 2013 ( כך נאמר לי בסוכנות - ובשבילה הגעתי..)ואז אני יחליף אותה באוקטבייה החדשה - הוא אמר לי והוא צדק לאחר שהפנמתי זאת, ציטוט " אבא, אל תעשה מעצמך אידיוט כי אתה לא כזה ומעולם לא היית כזה - אתה לא תחליף את הרכב סופרב לאחר שאתה ואימא נדלקתם עליה, ואני מבטיח לך אבא שאתה מכניס את עצמך לבור ( תקציבי ) שלא תוכל לצאת ממנו !!!

נמאס לי מהליסניג ! אני רוצה פעם אחת ולתמיד לפנק את עצמי ואשתי ברכב חדש . אבל מאידך הבן היקר שלי באמת ( לאחר שהפנמתי זאת ..) אני סבור שהוא צודק.

אני מנסה "להיגמל" מתחושת הנוכחות של הסופרב שראיתי ועדיין קשה לי.אני מבקש בכל לשון של בקשה אנא עיזרו לי ( לאחר שהגעתי להסכמה עם ילדיי והחזירו אותי לקרקע כמו שאומרים..)למצוא רכב חדש עד מחיר של 140000 ש"ח .שיהיה : אמין , אחזקה סבירה

, נוח ומפנק במידה האפשר..

תודה.

פורסם

הסופרב רכב מעולה שנותן תמורה גבוהה בהרבה מהמחיר שלו. הוא רכב פרימיום לכל דבר ואם תשווה אותו למקבילים לו של אודי, ב.מ.וו מרצדס, אינפיניטי וכו' תבין שהמחיר שלו משתלם וגם תוכל להראות לאישתך איך אתה חוסך כסף...

להזכירך מדובר ברכב השרים עד לאחרונה, הרב עובדיה נוסע בו ואחד היתרונות שלו לפחות בעיני זה שככל שמדובר ברכב מפנק, הוא לא מנקר עיניים.

עוד מומלצים בקטגוריה שלו זה ה508 והמונדיאו. היונדאי I40 והאוונסיס לא מתקרבים אליהם, למי שהציע את זה. ואם יש לך את הכסף אין סיבה שלא תהנה ממנו.

פורסם

אינני יודע כמה מהמגיבים כאן עברו את הגיל והדילמה שלך.

מיפנומטית 1.6 לסקודה זה לא major change שהיתה נקודת המוצא שלך לקראת הגיל השלישי.

ראה שוב את הפרק בסיינפלד בו בית הזקנים מגיב על הקדילק שקנה מתנה לאבא. כך נהנים מפיצוי אמיתי לצרות הגיל.קרכצן יותר קל עם חלונות כפולים וכורסת טלביזיה עבה. בנך לא יכול לראות את זה כמוך עכשיו ובודאי לא כמו שתראה את הענין בעוד 5 שנים של נסיעה בסתם עוד אוטו.מסיבה זאת אני די מעט שומע לעצות הילדים. אני הייתי בגילם- הם עוד לא היו בגילנו.

השנים לא חוזרות.

פורסם

אני בדעה של haimy. ראשית ומבלי להיכנס לשיקולייך הכלכליים אספר לך סיפור קצר על אבא שלי, שפחות או יותר בגילך.

לפני שנתיים, אבי הודיע לי שהוא מעוניין להחליף את האוטו המשפחתי. לבקשתו, ישבתי והכנתי לו רשימת מכוניות פוטנציאליות "מעניינות" ושונות ממשפחתומטיות 1600.

בסופו של דבר ולאחר שיונדאי IX35 דרשה זמן המתנה של יותר מחצי שנה. הוא הודיע לי יום אחד שהוא הזמין טויוטה קורולה.

אחרי מס' חודשים הוא התחרט ולאחרונה הוא מחפש להחליף את הרכב למשהו אחר ושונה: אולי ג'יפון, אולי אלפא מעוצבת.

seat leon 1.8 tsi DSG

פורסם

אני מסכים עם אחד המגיבים למעלה, הייתי בודק את אפשרות הג'יפונים באיזור ה -150,000 - 185,000 קיה ספורטאז', מזדה CX5 יונדאי IX35 וכדומה, האמנם אילו לא רכבים חזקים בנסיעה אבל בהחלט כיפים.

אבל יש אנשים שרוצים רכב ששומר ערך.בשביל מה לקנות רכב שיירד בשנתיים 100K?

וגם מי מקבל על עצמו גם שימכור רכב בחצי מחיר (סחירות)

בעבר הייתה לי קוואליר ואחרי 9 שנים כשרציתי למכור אותה זה לקח חודשיים 3חודשים עד שמכרתי הכל היה רוצה לקחת אותה בחצי מחיר.

פורסם

אבל יש אנשים שרוצים רכב ששומר ערך.בשביל מה לקנות רכב שיירד בשנתיים 100K?

וגם מי מקבל על עצמו גם שימכור רכב בחצי מחיר (סחירות)

בעבר הייתה לי קוואליר ואחרי 9 שנים כשרציתי למכור אותה זה לקח חודשיים 3חודשים עד שמכרתי הכל היה רוצה לקחת אותה בחצי מחיר.

לגבי אוונסיס הוא אמר שהוא לא מחפש את כל השיגעונות של סל"ד - מומנטים.

• תוכן חדש...