Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול יצא לי להשכיר ליום שלם פורד פיאסטה אוטומטית, נסיעה ארוכה לצפון, האמת? די אהבתי את הרכב, נוח ויציב כמו רכב משפחתי, המנוע בסדר גמור (לא מטוס אבל מספיק בהחלט), כסאות תומכים, מרווח מספק, עיצוב מוצלח (יש כמה חסרונות שוליים למי שממש מתקטנן כמו מיקום דפוק לכפתור מחשב דרך ועוד כמה דברים שוליים, אבל בסך הכל באמת בסדר).

אז כבר התחלתי לחשוב שמצאנו את הרכב הבא שחיפשנו, עד שעצרנו לתדלק לפני שהיא הוחזרה היום... 32 ליטר תודלקו ל320 ק"מ נסיעה, כלומר צריכה של 1:10 (בוא נאמר שהמיכל לא היה מלא וניקח איזה 30 ק"מ ספייר לרעה- עדיין 1:11!) , זה נתון יותר גרוע מלא מעט משפחתיות 1600! וחשוב גם לציין ש90% היה בבין עירוני שאמור להיות יותר חסכוני... האם זה אופייני לפיאסטה כזאת צריכת דלק גבוהה?

פורסם
אתמול יצא לי להשכיר ליום שלם פורד פיאסטה אוטומטית, נסיעה ארוכה לצפון, האמת? די אהבתי את הרכב, נוח ויציב כמו רכב משפחתי, המנוע בסדר גמור (לא מטוס אבל מספיק בהחלט), כסאות תומכים, מרווח מספק, עיצוב מוצלח (יש כמה חסרונות שוליים למי שממש מתקטנן כמו מיקום דפוק לכפתור מחשב דרך ועוד כמה דברים שוליים, אבל בסך הכל באמת בסדר).

אז כבר התחלתי לחשוב שמצאנו את הרכב הבא שחיפשנו, עד שעצרנו לתדלק לפני שהיא הוחזרה היום... 32 ליטר תודלקו ל320 ק"מ נסיעה, כלומר צריכה של 1:10 (בוא נאמר שהמיכל לא היה מלא וניקח איזה 30 ק"מ ספייר לרעה- עדיין 1:11!) , זה נתון יותר גרוע מלא מעט משפחתיות 1600! וחשוב גם לציין ש90% היה בבין עירוני שאמור להיות יותר חסכוני... האם זה אופייני לפיאסטה כזאת צריכת דלק גבוהה? ידעתי שזה לא אלטו, אבל בכל זאת רכב קטן...

פורסם

זה נכון שהפיאסטה היא לא הסופר-מיני האוטומטית הכי חסכונית בארץ, אבל לדעתי ומניסיוני לרכב יש צריכת דלק קצת יותר טובה ממה שאתה מציין. אם אתה מחפש רכב חסכוני יותר אז ניסאן מיקרה, ובמיוחד דגמי האקו-מיקרה החדשים, מציגים צריכת דלק טובה הרבה יותר, הן לפי נתוני היצרן והן במדידה בפועל.

אני מניח שצריכת הדלק הזו יכולה להעיד על תקלה כלשהיא ברכב ששכרת או על אופי הנהיגה שלך. לאופי הנהיגה ברכב יש השפעה גדולה מאוד על צריכת הדלק של הרכב.

פורסם

אמנם הפיאסטה האוטומטית אינה חסכונית בדלק בצורה בולטת , אבל בטח שהנתון שחישבת לא סביר.

לדעתי שיטת החישוב שלך אינה מדוייקת כלל. קבלת רכב שלכאורה היה מתודלק מלא - ראית FULL במחוג , נסעת 320 ק"מ ,

מלאת מלא וחישבת.

יש להביא בחשבון שבהרבה כלי רכב מחוג מתחיל לרדת מקו המלא לאחר צריכת 7-10 ליטר.

מאוד סביר שקבלת רכב שכבר ביציאה היו לו ליטרים רבים "חסרים". בפרט ברכבי השכרה שיש ללקוח המחזיר מחוייבות להחזיר

דלק מלא יש שוכרים "חסכנים" שממלאים בזהירות עד מהמד נושק ל FULL , וכך חסכו 5-8 ליטר...

אם נחשב שהיו חסרים לך רק 7 ליטר - כבר נגיע ל - 25 ליטר צריכה ל 320 ק"מ, שזה כמעט 13 ק"מ לליטר.

פורסם

בהחלט יש סיכוי שחסרו יותר ליטרים, אבל השאלה לכמה הצריכה באמת מגיע בפועל? אני מחפש משהו בכיוון של 1:15 משולב לפחות, 1:12 זה כבר כמו המשפחטומטיות

בקשר למיקרה, מבחינת צריכת דלק אני מבין שהיא תעשה את העבודה, הבעיה שהיא קצת חורגת מהתקציב ויותר משמעותי שמבחינת נוחות, במיוחד בנסיעות ארוכות היא כמה ליגות מתחת (אם למישהו מנוסה איתה יש דעה שונה אשמח לטעות), לא שללתי אבל היא בעדיפות נמוכה

נמשך החיפוש אחרי הרכב (המושלם שלא קיים?! ), שהוא באיזור הסופר מיני-האצבק אוטומטי (לא פוסל רובוטי), חסכוני בדלק ואמין, שיהיה נוח ולא צעצוע ל25-30,000 ק"מ בשנה מעדיף לכיוון ה40K, בשביל משהו מעניין אפשר לעלות את הרף

• תוכן חדש...