Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

YEHUDA-K שמעתי אתמול בערוץ 1 עורך דין (יורם משהו) שממונה על השיח בין הסיעות להרכבת ממשלה.

הוא אמר שאחת האפשרויות/דעות של לפיד היא הגבלת מספר חברי הכנסת והשרים בממשלה (התנאי שלו הוא שלא יהיו שרים בלי תיק). מה שאומר אם אני זוכר נכון, שבמידה ויש 18 שרים בסה"כ, אז לדוגמא במפלגת הליכוד יהיו 4 חברי כנסת פר שר, ולליבני למשל רק אחד.

מה שיצמצם את הבזבזנות הממשלתית ואולי יעזור לגבש חקיקות בצורה מהירה יותר.

זה כבר איזשהו צעד ראשוני לקראת שינוי, ואולי אם הממשלה טיפול עוד שנה , כי לביבי יהיה קשה לשלוט על יאיר והוא ירגיש מסורס

אז נלך לבחירות תוך שנה, כשכבר אז יהיה ניתן לגבש תנאים לשינוי הסטטוס קוו בנושא שיטת הבחירה, כדי כמובן לגרום לממשלה יציבה יותר (ולאזרחים מייצגת יותר)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שימו לב למס. 2 - הרב פירון (דיבר הבוקר בערוץ 2, בין היתר). לדעתי הוא מנהל בפועל את העניינים במפלגה (גם את קמפיין הבחירות הוא ניהל) ובסה"כ - לגבי רב אורתודוכסי - השפיע דיעות פלורליסטיות למדי כולל עמדה פאסיבית (לא תמיכה חלילה) בנישואים אזרחיים, זוגות חד מיניים, גודל ממשלה (18-20 שרים ועוד).

אם אלה לא דיבורים מן היד אל הפה - יש על מה לדבר.

ביבי? כמו ביבי, מיהר להתכופף לפי כיוון הרוח החדש : שוויון בנטל, הקלה ביוקר המחיה ושאר סיסמאות שהוא מאמין שהציבור רוצה לשמוע.

איפה היית חמש עשרה שנה?

פורסם
ירושלים היא לא רעיון דתי, בטח לא לדעת הציונים שעלו לפה (תראו את הסרט הבא, תהיו בשוק מה לא מלמדים אותנו בבית ספר).

http://www.youtube.com/watch?v=4kF8CEwXM4U

הרצל הוא דמות מרתקת, מתומך בהתנצרות יהודית (פרק קצרצר בחייו) הוא הפך לאבי מדינת ישראל והחזון הציוני.

"האנטישמיות גָדְלָה וּגְדֵלָה והולכת - ועמה גם אני. ... בראשונה פגעה בי שאלת היהודים עד מאד. אולי היה זמן, שהייתי מתחמק ממנה ברצון, אולי אל הנצרות, לכל מקום שהוא. מכל מקום, היו אלה נטיות עמומות שבחולשת-נעורים. כי אני אומר לעצמי במלוא כנות דבריי אלה - והרי הם יהיו חסרי-ערך לחלוטין, אם אוסיף להם כחל ושרק - אני אומר לעצמי, כי מעודי לא אמרתי ממש להתנצר או לשנות את שמי. העניין האחרון נתאמת אפילו על ידי מעשה שהיה. כאשר פניתי, בניסיונותי הראשונים המצערים, בהצעת כתב-יד ל"שבועון הגרמני" שבווינה, יעצני ד"ר פרידיונג לבחור לי כינוי ספרותי, שצביונו היהודי יהא בולט פחות משם משפחתי. התנגדתי לכך מיניה וביה ואמרתי, כי בדעתי להיקרא גם להבא בשם אבי, וכי אני נכון לקחת בחזרה את כתב-היד. פרידיונג קיבלו בכל זאת..."

אני חושב שאת דברי ההסתה והבלע של "הרב" אמנון יצחק עדיף לא לשמוע, כי למרות שיש שם עובדות - זה בעיקר דיעות. יתכבדו נא הוא וצאן מרעיתו לא להנות מפרי עמלו של הרצל ולחזור לתימן שם הרי הרבה יותר טוב.

חצוף שכמוהו, שקרן ביודעין ומסית.

בעבר הייתי צופה הרבה בסרטונים שלו, מאזין לקלטות שלו ואפילו נכחתי בכנס מטופש שלו. הכל נעשה בעין ביקורתית, ובתור שכזה לא קשה למצוא את החורים בשטויות שהוא מקשקש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

http://www.themarker.com/news/1.1616504

לא יכולתי להפסיק לקרוא. בעיה כשדברים כאלו נופלים עליך באמצע יום עבודה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
שימו לב למס. 2 - הרב פירון (דיבר הבוקר בערוץ 2, בין היתר). לדעתי הוא מנהל בפועל את העניינים במפלגה (גם את קמפיין הבחירות הוא ניהל) ובסה"כ - לגבי רב אורתודוכסי - השפיע דיעות פלורליסטיות למדי כולל עמדה פאסיבית (לא תמיכה חלילה) בנישואים אזרחיים, זוגות חד מיניים, גודל ממשלה (18-20 שרים ועוד).

אם אלה לא דיבורים מן היד אל הפה - יש על מה לדבר.

ביבי? כמו ביבי, מיהר להתכופף לפי כיוון הרוח החדש : שוויון בנטל, הקלה ביוקר המחיה ושאר סיסמאות שהוא מאמין שהציבור רוצה לשמוע.

איפה היית חמש עשרה שנה?

אכן, גם אני צפיתי בו בתכנית הבוקר ומאוד אהבתי את מה ששמעתי...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

וזה לול רציני למדי:

QZqDuJqyRzs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

איפה היית חמש עשרה שנה?

ואני שואל : איפה #ארץחדשה ?

רמז: #פחאשפה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ארץ חדשה עברה סיכול ממוקד על ידי התקשורת. בפעם הבאה, שאלדד יניב יבחר את המטרות שלו קצת יותר בקפידה.

פורסם
http://www.themarker.com/news/1.1616504

לא יכולתי להפסיק לקרוא. בעיה כשדברים כאלו נופלים עליך באמצע יום עבודה.

בגלל נוסח הפנייתך, קראתי.

איך לומר? בתור פיצוי אתה חייב לי מתישהו הפנייה למשהו מעניין יותר.

כתבה לא מאוד אוהדת אך לא חושב שלא הגונה. ממליץ לך לחפש ראיון עם ב. מיכאל על לפיד בתיק תקשורת.

לא קראתי הכל לעומק, שכן קשה לקרוא לעומק או לכתוב לעומק על מה ששטוח.

איך הולך השיר" לא צעירה מדי, לא יפה מדי, ככה היא באמצע..."[אולי טעיתי בציטוט]

יתרונו בכך שהוא חדש, נישא על עיתון וערוץ פופולרי, מתנסח היטב לקהל הרחב.

עם כל זה, עדיין יתכן שהוא טוב מפוליטיקאים ותיקים רבים, נקווה שהוא ומפלגתו יוכלו להועיל.

כמובן ישנם אנשים רציניים יותר אך הם לא יכולים או לא מעוניינים להיבחר.

שיהיה לו בהצלחה. מקווה שנופתע לטובה.

פורסם
גם אם זה נכון בשטח, הרעיון של חלוקת ירושלים זה לא משהו שיהודי צריך לחשוב עליו. ואם יהודי מוכן לחלק את ירושלים הרי את שאר השטחים הוא ימכור תמורת נזיד עדשים.

שוב, מדובר ברעיון ירושלים ולא מי גר בעיר תכלס. בשביל מה עם ישראל חזר לפה? בשביל החומוס ביפו?

לא משנה מי גר בעיר וגם אם היא תהיה 100 אחוז ערבים. הכנסת הוקמה בירושלים מסיבה פשוטה, זו הבירה שלנו היהודים.

אין לנו עיר בירה אחרת ולא משנה מה או כמה יעלה להחזיק אותה היא צריכה להישאר שלנו.

לפני שמתוכחים על חלוקת ירושליים צריך לברר מה זה ירושליים.

לאחר שכבשנו ב1967, היה מי שסיפח לעיר הרבה כפרים ערביים. בשביל מה זה טוב? לערביי ירושליים זה טוב כי אנו נותנים להם חינוך חינם,ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ועוד. זה עולה המון כסף שיכול ללכת ליעדים חשובים יותר. לדעתי חשוב לנו לשמור על מינימום ערבים במדינה שלנו. במדינות שיש להם מיעוטים גדולים, נוצר חיכוך גדול עם המיעוטים. בפולין שבין 2 מלחמות העולם, שליש מהאוכלוסיה היה מיעוטים (אוקראינים,יהודים, גרמנים ועוד) מה שיצר בעיות רבות. בשלב מסוים, חבר הפרלמנט הפולני גרינבוים (מאוחר יותר שר הפנים שלנו) דרש אוטונומיה ליהודים ולאוקראינים. הפולנים כמובן נפגעו מאוד.

"השאלה מדוע לא חזו יצחק גרינבוים וחבריו בהנהגה הציונית כי דרישה לאוטונומיה תגרור אחריה פרץ של פרעות, הסתה ואנטישמיות בלתי מרוסנת"

האם אנו מעונינים שחבר כנסת ערבי ידרוש אוטונומיה לערביי ישראל?

לדעתי עלינו ל"החזיר" את השכונות הערביות שמחוץ לחומה בירושליים, (וגם את אום אל פחם ועוד) והם לא באמת ירושליים מבחינת הסמליות לעם היהודי.

ירושלים היא *ה*סמל של העם היהודי, ואם אתה מרגיש שאתה יכול לוותר עליה אז הגענו למצב שכבר אפשר לארוז וללכת מכאן.

נכון, אבל מתיחס לירושליים הסמלית (העיר העתיקה) ולא שכונות ערביות במזרח.

לגבי ירושלים - אני אוהב את העיר הזאת, את הסמלים שבה (גם הלא יהודיים), ואת מה שהיא מייצגת.

אני חושב שאת הכפרים שסופחו לירושלים במהלך השנים והפכו למעשה למזרח ירושלים אין בעיה למסור.

נכון מאוד.

העם היהודי, להזכירך, חשב בצורה די רצינית על כל מקום שהוצע לו בתחילה

הנסיון הרציני ביותר היה בתחילת המאה העשרים:הגירת יהודים מאירופה לארגנטינה במימונו המלא של הטייקון היהודי הברון הירש, הברון חזה שעד 3 מיליון יהודים יעברו מרוסיה הצארית עם הפוגרומים להיות חקלאים בארגנטינה, ומימן את כל צרכיהם כולל הכשרה חקלאית. בפועל היגרו קרוב למאה אלף יהודים , וכך ניצלו צאצאיהם מהיטלר.

"בסוף המאה ה-19 נעשה ניסיון חלוצי להקמת אוטונומיה יהודית בארגנטינה. יורם מלצר, שמשפחתו באה משם, משרטט קווים לדמותה של קהילת ניצולי פוגרומים במזרח אירופה, שניסו להפוך לבעלי חוות בערבות ארגנטינה"

הברון לא ראה אפשרות ליזום זאת בארצנו שהיתה אז תחת השלטון הטורקי המושחתוהמדכא.

תן לי מקום חילופי, מחר בבוקר אני אורז את האשה, הילדים והכלב ועובר למקום אחר. את החפצים אני יכול להשאיר בחפץ לב, תמורת שווה ערך. מקסימום אקח את ההרד דיסק עם התמונות שצילמתי במהלך השנים, גם על זה אפשר להתפשר, גם אם לא בחפץ לב.

אם היית חי בארץ אחרת, היית מדבר אחרת. מהגרים לרוב סובלים בארץ החדשה ורק ילדיהם באמת משתרשים במקום החדש.

הוא אמר שאחת האפשרויות/דעות של לפיד היא הגבלת מספר חברי הכנסת והשרים בממשלה (התנאי שלו הוא שלא יהיו שרים בלי תיק). מה שאומר אם אני זוכר נכון, שבמידה ויש 18 שרים בסה"כ, אז לדוגמא במפלגת הליכוד יהיו 4 חברי כנסת פר שר, ולליבני למשל רק אחד.

מה שיצמצם את הבזבזנות הממשלתית ואולי יעזור לגבש חקיקות בצורה מהירה יותר.

בשיטת הבחירות הנוכחית עדיף שיהיו מליון שרים, כמה שיעלה לנו זה זניח לעומת אי היציבות של ממשלה עם מספר נורמלי של שרים. מבחינת ראש הממשלה, כשהוא עושה קואליציה עם בנט למשל, זה ממש לא אומר שהח"כים במפלגתו יצביעו עם הקואליציה. להיפך, כשהכסא שלהם בכנסת מובטח (בזכותו), הם ימררו לו את החיים. לכן עדיף שאפילו יותר מחצי מהם יהיו שרים וסגני שרים, כדי שיהיה להם מה לאבד אם יצביעו נגד הממשלה.

המפלגה של בנט היא רק דוגמא. רוב המפלגות הם כאלה. פואד וחבר מרעיו עוד יראו ליחימוביץ מי נגד מי.

לכן, לדעתי עדיף שהממשלה תהיה ענקית אבל מסכים איתך שבתוך נניח שנה, צריך שיהיו בחירות חדשות בשיטה טובה שיבטיחו תפקוד המשטר, ועם ממשלה של מעט שרים.

יהודה

פורסם
מה שאתה אומר אינו נכון, אך אין לי כרגע הזמן להעמיד אותך על טעותך.

ירושלים היא *ה*סמל של העם היהודי, ואם אתה מרגיש שאתה יכול לוותר עליה אז הגענו למצב שכבר אפשר לארוז וללכת מכאן.

אתה יכול לנחש לפי השם שלי שאני מברה"מ לשעבר. עליתי לארץ לפני 20 שנה, אני 100% יהודי משני הצדדים. מעולם לא שמעתי על אף אחד מבני משפחתי בדורות הקודמים שדיבר על געגועים כלשהם לירושלים, לפחות לא מאז מלחמת העולם השניה, אז נעלמו הדתיים האחרונים שביניהם. תפריד גם בין סמל דתי לבן סמל לאומי. כן, יהודים מסוגים שונים רצו, לכאורה, להגיע לירושלים מאז חורבן שני. בפועל, התנועה הלאומית היהודית (כמו רוב התנועות הלאומיות, למעשה) היא תוצר של המאה ה-19. להזכירך חלק מהם אף היו מוכנים להתפשר על אוגנדה.

"סמל" זה מושג מאוד יחסי, הוא תוצר של שיח, שכנועים ודברים אחרים שאין להם אחיזה ממשית במציאות בהרבה מקרים. כך גם במקרה של ירושלים, שכידוע לך הרבה מאוד יהודים עוזבים אותה בכל שנה.

אגב, את הטענה על זה שהתנועה הציונית לא כ"כ עניינה את רוב היהודים לפני המלחמה שמעתי מפרופ' להיסטוריה, ומדובר במישהי ציונית למדי ולא אחת מהמשתייכות ל-"היסטוריונים החדשים" למיניהם.

פנדוב, ראיתי את הראיון של ב. מיכאל על יאיר לפיד. אותי אישית זה מעציב שבן אדם כזה הצליח למשוך אחריו המוני ישראלים. חוסר ניסיון זה משהו שיכול להתקבל. חובבנות כזו היא כבר יותר בעייתית, לפחות בעיניי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בגלל נוסח הפנייתך, קראתי.

איך לומר? בתור פיצוי אתה חייב לי מתישהו הפנייה למשהו מעניין יותר.

כתבה לא מאוד אוהדת אך לא חושב שלא הגונה. ממליץ לך לחפש ראיון עם ב. מיכאל על לפיד בתיק תקשורת.

לא קראתי הכל לעומק, שכן קשה לקרוא לעומק או לכתוב לעומק על מה ששטוח.

איך הולך השיר" לא צעירה מדי, לא יפה מדי, ככה היא באמצע..."[אולי טעיתי בציטוט]

יתרונו בכך שהוא חדש, נישא על עיתון וערוץ פופולרי, מתנסח היטב לקהל הרחב.

עם כל זה, עדיין יתכן שהוא טוב מפוליטיקאים ותיקים רבים, נקווה שהוא ומפלגתו יוכלו להועיל.

כמובן ישנם אנשים רציניים יותר אך הם לא יכולים או לא מעוניינים להיבחר.

שיהיה לו בהצלחה. מקווה שנופתע לטובה.

אני לא חושב שהאיש עצמו מעניין בצורה יוצאת דופן. אני חושב שליקוט המאמרים וההסבר על התהליך האיטי שדחף אותו לפוליטיקה הם מרתקים. אבל אולי זה רק אני...

פורסם
אתה יכול לנחש לפי השם שלי שאני מברה"מ לשעבר. עליתי לארץ לפני 20 שנה, אני 100% יהודי משני הצדדים. מעולם לא שמעתי על אף אחד מבני משפחתי בדורות הקודמים שדיבר על געגועים כלשהם לירושלים, לפחות לא מאז מלחמת העולם השניה, אז נעלמו הדתיים האחרונים שביניהם. תפריד גם בין סמל דתי לבן סמל לאומי. כן, יהודים מסוגים שונים רצו, לכאורה, להגיע לירושלים מאז חורבן שני. בפועל, התנועה הלאומית היהודית (כמו רוב התנועות הלאומיות, למעשה) היא תוצר של המאה ה-19. להזכירך חלק מהם אף היו מוכנים להתפשר על אוגנדה.

"סמל" זה מושג מאוד יחסי, הוא תוצר של שיח, שכנועים ודברים אחרים שאין להם אחיזה ממשית במציאות בהרבה מקרים. כך גם במקרה של ירושלים, שכידוע לך הרבה מאוד יהודים עוזבים אותה בכל שנה.

אגב, את הטענה על זה שהתנועה הציונית לא כ"כ עניינה את רוב היהודים לפני המלחמה שמעתי מפרופ' להיסטוריה, ומדובר במישהי ציונית למדי ולא אחת מהמשתייכות ל-"היסטוריונים החדשים" למיניהם.

פנדוב, ראיתי את הראיון של ב. מיכאל על יאיר לפיד. אותי אישית זה מעציב שבן אדם כזה הצליח למשוך אחריו המוני ישראלים. חוסר ניסיון זה משהו שיכול להתקבל. חובבנות כזו היא כבר יותר בעייתית, לפחות בעיניי.

לא יודע איך. לבשר לך את זה, אבל לנסות ולפרד את היהודי מהלאום הישראלי זה... לא עובד. זה לא משנה אם אתה דתי או לא, גם לא מעט מהישוב הישן לא היו דתיים בכלל, ועדיין אף אחד מהם לא חשב שלכשיקבלו את ירושלים, יוותרו עליה. אין איך לסובב את זה: ירושלים זה הסמל שלנו. דתי, לאומי, או סמל על מנוע. תקרא לזה איך שאתה רוצה, זה לא משנה כלום. תשאל את הפרופסורית שלך מי אלה ״רוב היהודים״ שהיא מתכוונת אליהם. אם היא מדברת על הרפורמים, אז כן, אבל הם לא היו רוב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייסר, אתה מערבב בין כל מיני דברים. "ישראלי" ו-"יהודי" זה גם דברים שונים, דת ולאום באופן כללי אלו הם דברים שונים לחלוטין, גם אם לפעמים הלאום מבוסס על דת וכו'.

זה לא מדע מדוייק. הדברים שאתה מנסה לבשר לי אלו הן הדעות שלך, שהן לגיטימיות כמו כל דעה אחרת, אבל מה שאתה מציג זה את הדעה שלך בלבד על מה זה "לאום ישראלי" (שד"א, רעיונית לפחות גם הערבים האזרחים חלק ממנו).

עובדה היא שאפילו פה, באשכול הזה, כבר כמה אנשים כתבו שלא יותר מדי איכפת להם מירושלים או לפחות חלקים ממנה.

"רוב היהודים" אלו הם המיליונים שחיו באירופה, ארה"ב, ארצות ערב ולא מיהרו להגר לפלסטינה רק כי הרצל או כל אחד אחר קרא להם לעשות את זה. אין קשר לרפורמים או חרדים, ואתה מערבב, שוב, בין שאלת דת לשאלה של לאומיות.

אז שוב, ירושלים אולי היתה ונשארה לסמל דתי של העם היהודי. בפועל יהודים הסתדרו בלעדיה, לא ממש ניסו להגר אליה בהמוניהם וגם היום, המונים מהם עוזבים אותה כל שנה. שירתו ועבדו איתי במהלך השנים לא מעט חבר'ה שגדלו בירושלים, ועזבו אותך לטובת המרכז ברגע שיכלו.

בכל מקרה, זכותך כמובן להאמין במשהו אחר, אני רק יכול להציע לך להקשיב קצת לאנשים מסביב בהקשר הזה, אולי ככה כן תשתכנע שמה שאתה מגדיר כ-"לא עובד", לא עובד אולי בשבילך, אבל יכול לעבוד לגמרי לא רע עבור המוני יהודים וישראלים אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...