Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן, יש כאן משבר זהות, כמו שפנדוב כותב ובצדק.

יש גם שינוי ביחס אל הדת: הניסיון של הדורות הקודמים לבנות לאומיות יהודית - ישראלית וחילונית כשל, ולכן הדת והמסורת תופסות מקום יותר מרכזי, כבסיס לשיח הלאומי שלנו פה.

העניין הוא שהפתרון למשבר הזהות הזה לא אמור להיות דווקא בחזרה לערכים לאומיים, כפי שהיו קיימים בעולם הגדול לפני 100 שנה. אבל בארצנו הקטנטונת לאומיות היא התשובה להכל, פחות או יותר, והדת מצליחה לחזק אותה היום איפה שהחילוניות נכשלה.

נכון מאוד. בעצם בתקופת השואה, היטלר הזכיר ליהודים שהם יהודים. כך גם חילוניים מובהקים היו מונעים מזהות יהודית קולקטיביסטית. עכשיו נוח לנו ואנחנו כבר לא ממש נרדפים והאינסטינקט הזה נעלם, ולהוציא שואה שניה או גל אנטישמיות חסר תקדים אני לא רואה אותו מתעורר שוב. זה היה הדבק שהחזיק כאן מהגרים מקצוות תבל, למרות הקשיים והמלחמות. עכשיו הדבק הזה חסר; בעוד שהדור השני לשואה גדל על הנרטיב של הנרדפות, תחושת הקורבן וההשרדות של ההורים, הדור השלישי מחזיק רק בצל של הנרטיב הזה (מבליח מפעם לפעם אצל איזה בוגר בה"ד 1 או ביד ושם) אך כלל לא ברור איך הוא עובר לדור הרביעי והלאה. והם יצטרכו איזשהו דבק חזק, לאור האתגרים שצפויים להם מבחינת המאבק על ציביון המדינה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ללא ספק, חווינו מערכת בחירות מעניינת להפליא.

מערכת שהחלה רדומה ומנומנמת, והיסתיימה בתוצאות מפתיעות, שהביאו אותי לכמה מסקנות ותובנות;

1. הליכוד בשלבי העלמות. התהליך יהיה איטי אמנם, אבל ניתן היה לראות איך התנועה מאבדת את בסיסי הכוח שלה, ולו היתה רצה לבדה גם 20 מנדטים לא היתה מביאה.

אף מצביע שזו לו הצבעתו הראשונה לא הצביע מחל.

2. למרות שזה לא נראה כך, המפסיד הגדול הוא אביגדור ליברמן.

ליברמן, האדם החכם ביותר במערכת הפוליטית זיהה נכון ובזמן שנותר ללא מצביעים, מאחר וציבור העולים לשעבר נקלטו היטב בחברה הישראלית, ומפלגות ימין יש בשפע, חבר לליכוד, הכניס את אנשיו, למעט אלא שהכריח אותם להתאבד, והשאיר את חברי הליכוד עם ה **** ביד.

3. הציבור תולה תקוות עצומות ביאיר לפיד.

אם יצליח, יהפוך לראש הממשלה הבא.

אם יכשל, יעוף כמו עוף החול שקיבל בעיטה בתחת ועף גבוה ורחוק רחוק.

4. בכל קונסטלציה שהיא, בינימין נתניהו סיים את הקריירה שלו.

תוצאות הבחירות הותירו אותו מדמם והקרב האכזרי על הירושה כבר החל, והנפגע העיקרי ממנו יהיה נתניהו עצמו, מאחר ולאט אבל בטוח פשוט יפסיקו לספור אותו.

5. הציבור הישראלי לא רוצה לראות את החרדים בשום קונסטלציה בממשלה.

אהוד ברק לא הבין זאת ב 99' ולכן נבעט מלשכת ראש הממשלה, ואם לפיד לא יבין זאת יבעט גם הוא.

6. בנט יתגלה כאדם מתון ושקול שמבין שמי שלא מוותר על כלום נשאר בלי כלום.

7. הסוציאל דמוקרטים נחלו מפלה לא פשוטה, ולפחות בהיבט הזה המחאה נכשלה.

מעניין מה יוכח כנכון בעוד מספר שנים לא רב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

2. למרות שזה לא נראה כך, המפסיד הגדול הוא אביגדור ליברמן.

ליברמן, האדם החכם ביותר במערכת הפוליטית זיהה נכון ובזמן שנותר ללא מצביעים, מאחר וציבור העולים לשעבר נקלטו היטב בחברה הישראלית, ומפלגות ימין יש בשפע, חבר לליכוד, הכניס את אנשיו, למעט אלא שהכריח אותם להתאבד, והשאיר את חברי הליכוד עם ה **** ביד.

לא מסכים שהמצביעים שלו רוסים.

הוא יותר ימני מביבי, וזה הקהל שאליו הוא מכוון. לדעתי העולים הם סוג של בונוס בשבילו. אם הייתי מחלק את 31 המנדטים הייתי נותן לפחות 15-17 לליברמן והשאר לליכוד.

אם כבר, ביבי זיהה שהוא הולך ומאבד מנדטים בקצב מסחרר, אז הוא יזם את האיחוד וקיווה שזה יציל אותו. אם הוא לא ירצה את העם בצורה פנטאסטית (לא יקרה, כי תמיד מחפשים מה הוא לא עשה טוב) - עוד 4 שנים לכל היותר הוא יפרוש מהפוליטיקה.

.Your average Notepad

פורסם
מדי פעם יש בעירי יום איכות הסביבה ומחיזור. כמות הזבל שמפנים אחריי היום הזה -פנומנלית. לןמדים על מיחזור, זורקים עטיפות חפצים וחטיפים על הדשא וכולם מרוצים.

בכל אופן, אכן מטרה חשובה. חשבת מדוע מדגישים זאת, יבגני? למרות שיש מטרות בוערות יותר?

זה פשוט. על כל השאר אין הסכמה.

לכן נותר להסכים על...כלום[על המובן מאילו]

לבחור בכלום[ רוצים שינוי]

ולהתווכח על כלום: אנו מוציאים קיטור. השפעתנו אינה אפסית אלא אפס.

הדברים נקבעים אצל: הפריץ האמריקאי אובאמה, הפריץ האמריקאי אדלסון, רבנים שונים, בעלי הון.

תחי איכות הסביבה.

בגלל זה, בין היתר, לא רציתי להצביע בבחירות. יצאו בקמפיין מטורף כזה שחייבים להצביע והאחריות היא עלינו. שטויות במיץ. אני לא אחראי לזה שמרבית האנשים סביבי חיים מפרק לפרק של "האח הגדול", אני לא אחראי על "מנטליות" כזו או אחרת שנוצרה כאן, בהשפעת הגורמים השונים שכבר הזכרנו כאן.

מילא, נחייה ונראה. אולי בסוף נגלה שבמקרה הזה התפוח נפל רחוק מהעץ, והבן יעשה דברים שהאב לא עשה, ועוד נופתע לטובה מהכנסת הזו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא מסכים שהמצביעים שלו רוסים.

הוא יותר ימני מביבי, וזה הקהל שאליו הוא מכוון. לדעתי העולים הם סוג של בונוס בשבילו. אם הייתי מחלק את 31 המנדטים הייתי נותן לפחות 15-17 לליברמן והשאר לליכוד.

אם כבר, ביבי זיהה שהוא הולך ומאבד מנדטים בקצב מסחרר, אז הוא יזם את האיחוד וקיווה שזה יציל אותו. אם הוא לא ירצה את העם בצורה פנטאסטית (לא יקרה, כי תמיד מחפשים מה הוא לא עשה טוב) - עוד 4 שנים לכל היותר הוא יפרוש מהפוליטיקה.

גרעין המצביעים של ישראל ביתנו היו העולים מחבר העמים.

העולים לשעבר החזיקו בדעות מדיניות ניציות ובדעות ליברליות בנושאי דת, ולכן ישראל ביתנו ידעה לפנות אליהם.

בבחירות הקודמות פנה ליברמן לקו הלאומני, וקיבל לא מעט קולות ממצביעים צעירים.

לשמחתנו, העלייה מרוסיה השתלבה היטב בארץ, ואין עוד מקום למפלגות עולים.

גם ישראל בעלייה נעלמה, וטוב שכך.

בשום סקר ישראל ביתנו לא עברה את קו ה 12 מנדטים, והערכתי שלו רצה לבד היתה יורדת מתחת לקו ה 10, בעיקר בשל התחזקות הבית היהודי של בנט, שידע להציע מתינות ונועם הליכות, מה שלא בדיוק איפיין את ליברמן.

סביר להניח שזוהי הקדנציה האחרונה של נתניהו; אם יצליח, יזכר תמיד לטובה, אם לא ישכח כמו שמיר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נראה כמו טעות בהצגת הנתונים או בקליטתם. בדוק את 5 הקלפיות האחרות באותו בית ספר שהבן ליאיר לפיד אחוז דומה.

כמו הבלבול בין הפיראטים לבין יאיר לפיד באחד הקיבוצים.

בכל מקרה - בשיטה הקיימת קל מאוד לבצע ספירה חוזרת, בהצבעה אלקטרונית הדבר עלול להיות בלתי אפשרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ולעומת זאת, בקלפי שבו אני הצבעתי התוצאות קצת שונות...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בקלפי שבה הצבעתי אני יודע בוודאות על 3 אנשים שהצביעו לפיד, עם זאת בתוצאות הקלפי מופיעים רק 2 קולות ללפיד. בדקתי, אין קול לפיראטים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הצבעה לאמנון יצחק נעשתה באותיות פז.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אוקיי, טעות שלי.

בכל מקרה, יש גם את האותיות הפ שאמרו שהטעו אנשים.

עכשיו בדקתי, זאת מפלגת חיים בכבוד.

ד"א, בדקתי עכשיו את הקלפי שלי(עד כמה שזכור לי) ונראה שהקול שלי לא נספר.

מקווה שאני פשוט לא זוכר נכון את מספר הקלפי ושזאת לא סופה של הדמוקרטיה.

פורסם

הנה מאמר שסוף סוף מנתח נכונה את תופעת יאיר לפיד:

http://www.themarker.com/news/politics/1.1915494

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...