Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק קורא את התגובות לכתבה ואני מתפלץ מכמות הבכיינים, הכלומניקים והבטלנים שיש כאן, שמעוניינים לקחת ממישהו אחר בגלל שלא בא להם לעבוד קשה.

איכס.

ומה לגבי אלו שלוקחים מהם בלי קשר למה יש להם ולהרבה אין?

אתה בוכה על כך שלוקחים עוד קצת מס ממי שיש לו הון, והגבייה "תדגדג" לו פחות, מאשר על לקיחת מיסים בלתי הגיונית, כזו שמשאירה קשישים עם הבחירה של לקנות אוכל או לקנות תרופות בסופו של דבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מנגנונים (קרנות הפנסיה ואפילו ההון הבנקאי מהעמלות) מאוד משומנים שגם קופת האוצר מתמלאת מהם, לא נלך רחוק גם המיסוי על הרכבים ע"ע הסכם בין היבואנים לממשלה.

אם הממשלה מתישהו תצא לרפורמה מקיפה כזו של הגבלות, היא צריכה לעשות ניהול סיכונים מאוד מחושב.

האם יש חשיפה של נתונים כאלה, כמה כסף נכנס למדינה ממיסוי על התחומים הללו? אני מניח שמדובר בסכומים מאוד מכובדים שהאוצר לא ימהר לחשוף אותם.

כמו כן כל הגבלה כזו יכולה להרתיע יזמים, שגם מהם המדינה מאוד נהנת היום.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
ומה לגבי אלו שלוקחים מהם בלי קשר למה יש להם ולהרבה אין?

אתה בוכה על כך שלוקחים עוד קצת מס ממי שיש לו הון, והגבייה "תדגדג" לו פחות, מאשר על לקיחת מיסים בלתי הגיונית, כזו שמשאירה קשישים עם הבחירה של לקנות אוכל או לקנות תרופות בסופו של דבר.

איזה מס לוקחים לקשישים שאין להם אוכל ותרופות? הם לא משלמים מס הכנסה, הם משלמים פרוטות לביטוח לאומי. הם מקבלים קצבאות זיקנה. ממש מעשיות המס נהיה כאן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבעיה עם הקשישים אינה המס בעת שהם חיים מפנסיה קטנה, אלא מה שלוקחים מהם בעת שהם עובדים, ואחריםעובדים עליהם. יש כאן במקביל שרשור של מישהו שקרן הפנסיה שלו לוקחת דמי ניהול בשעור 13%. איני יודע אם מספר זה חוקי אבל גם אם דמי הניהול הם 2/3 מזה מדובר בסכומים עצומים העוברים מכיסו של החוסך הקטן לכיסו של הטייקון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יודע מה- אוקיי, אפילו שטעיתי, מהקצבאות הללו- ניתן לחיות :?:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה רק אני או שאנשים ממשיכים להצביע ליש עתיד בשרשור הזה, הרבה אחרי שפורסמו תוצאות הבחירות? ''לא היה חשק לבחור לפני''? :wink:

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
הבעיה עם הקשישים אינה המס בעת שהם חיים מפנסיה קטנה, אלא מה שלוקחים מהם בעת שהם עובדים, ואחריםעובדים עליהם. יש כאן במקביל שרשור של מישהו שקרן הפנסיה שלו לוקחת דמי ניהול בשעור 13%. איני יודע אם מספר זה חוקי אבל גם אם דמי הניהול הם 2/3 מזה מדובר בסכומים עצומים העוברים מכיסו של החוסך הקטן לכיסו של הטייקון.

עד כמה שאני בעד שוק חופשי, ברגע שהממשלה חייבה כל אזרח בהפרשה לקרן פנסיה, וברגע שנלקחה מאיתנו היכולת לנהל את החסכונות הפנסיוניים בעצמנו, הממשלה חייבת להטיל פיקוח על מעשי הקרנות.

ובלי שום קשר, הגיע הזמן שאנשים יסתכלו ויראו מה הולך בכספים שלהם. תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה לא שדמי הניהול מוסתרים. רק צריך לקרוא פעם בשנה את הדו"ח לעמית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

העקרון של חיוב העובדים (והמעסיקים) להפריש לפנסיה הוא חיובי ביותר, ונועד לפתו בעתיד את הבעיה של האנשים שיצאו לגמלאות ונותרו עם קצבאות ביטוח לאומי שאינן מספקות.

הבעיה היא הביצוע - כמו כל דבר המדינה מתנערת מאחריותה ומעבירה את השירות לשוק הפרטי, שכמובן מנהל את הכספים למטרת רווח, לא למטרה חברתית - ולכן גובהדמי ניהול מרובים ככל יכולתו.

נכון שהמספרים מפורסמים בדוחות הרבעוניים והשנתיים הנשלחים לעמיתים, אבל:

1. לא כל אדם יודע לקרוא דו"ח כזה, אפילו אם הוא מעוצב לפי תבנית מוכתבת וכולל את כל המידע.

2. לא כל אחד מבין את משמעות המידע.

3. לגבי הצעתך לא כל אחד מסוגל לנהל את הכספים. אני אדם משכיל ומתמצא, אודה ואתוודה - ההבנה שלי בשוק ההון היא פחות מבסיסית, אני נאלץ להעזר בשרותיו של יועץ שאף פעם איני יודע מה האינטרסים שלו. ואין לי עניין להתחיל להתעמק בביצועיו של נייר ערך זה או אחר ובודאי להבין מה ההשפעות הצפויות על הניירות שארכוש, הרי מדובר במידע שחלקו נסתר וחלקו בלתי מובן לשאינ יודעי ח"ן.

4. יש אנשים שפשוט אין להם כל אפשרות לבחור בקרן הפנסיה. למשל - יש רק חברה אחת המשווקת תוכנית פנסיה לעובדי משק בית, וכמובן שהם נאלצים להשתמש בשירותיה היקרים במיוחד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יודע מה- אוקיי, אפילו שטעיתי, מהקצבאות הללו- ניתן לחיות :?:

לא, ולכן אדם צריך לדאוג בצעירותו לזקנתו, זו לא תפקידה של הממשלה.

מגיל 21 אני מפקיד מדי חודש כסף בקופת גמל על מנת שבהגיעי לגיל פרישה אני לא יאלץ להסתמך על כספי הביטוח הלאומי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן - אתה מודע לכך ואני מודע לכך אבל יש במדינה הזו מאות אלפי אנשים שלא חסכו ועכשיו סובלים מהעדר הכנסה. לכן החק שמחייב חסכון פנסיוני הוא דבר חיובי מאוד. הבעיה, כאמור, היא הביצוע.

פורסם

כמו שאמר פעם ראש ממשלת רוסיה - רצינו יותר טוב, קיבלנו כמו תמיד

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עד כמה שאני בעד שוק חופשי, ברגע שהממשלה חייבה כל אזרח בהפרשה לקרן פנסיה, וברגע שנלקחה מאיתנו היכולת לנהל את החסכונות הפנסיוניים בעצמנו, הממשלה חייבת להטיל פיקוח על מעשי הקרנות.

ובלי שום קשר, הגיע הזמן שאנשים יסתכלו ויראו מה הולך בכספים שלהם. תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה לא שדמי הניהול מוסתרים. רק צריך לקרוא פעם בשנה את הדו"ח לעמית.

רועי, הסתכלתי יותר מפעם אחת. מה הלאה? לי אין את ההכשרה הכלכלית כדי להבין איפה דופקים אותי. אתה יודע בדיוק כמוני שקרנות ההשתלמות והפנסיה עושות הכל אבל הכל, כדי שאזרח מן המניין לא יבין מה כתוב בדוחות שמביאים לו בסוף כל שנה.

לי פעם לקח חודש בערך של מאמץ (אני לא מגזים) כדי לוודא שהסכום שהופרש לי אכן הסכום שהיה אמור להיות מופרש. עשיתי בשביל זה שמיניות באוויר, חישובים מתמטים, טלפונים לקופה ורכזת כוח אדם אצלנו ומה לא. ו

למה אתם מחלקים את העולם לשחור ולבן כל הזמן? האלטרנטיבה זה לא חד"ש או עלה ירוק בגירסה החדשה שלה (אגב, הקומוניסטים האמיתיים של ישראל, הלא הם מק"י, הם חלק מחדש ולא מהעבודה או ממרצ). גם קפיטליזם לא חייב להיות חזירי.

הבעיה של ישראל זו הציניות, השיחות הבלתי פוסקות על "ערכים", על ה-"ישראליות" (שיקירי יאיר לפיד הוא אחד ממגדיריה הבולטים), על לקחים מהשואה ועל זה ש-"לא נתן שתהייה עוד שואה". ומה בפועל? כל יום העיתונים מספרים לך על איזה קשיש ניצול שואה אחר, שלא מסוגל לממן לעצמו תרופות. אני לא צריך ללכת רחוק. סבתא שלי היא ניצולת שואה בת למעלה מ80. נכון, היא לא גוססת מרעב, חלילה, אבל היא חיה בעוני, כשמעת לעת אנחנו גם נדרשים לעזור לה בכל מיני הוצאות די סטנדרטיות, כמו תנור חימום חדש, או תרופות (כשפה גם יש את הקרן לרווחת ניצולי שואה, שהתקציב שלה נגמר, פחות או יותר).

אז שוב, המדינה לא חייבת לה כלום ברמה העקרונית, בטח במקרה שלה - היא סתם עוד זקנה שהגיעה לכאן בגיל 60 ולא ממש תרמה למדינה. אבל היא הרי חלק מאותה הקבוצה או אותו הנרטיב שאדון ראש הממשלה והאחרים מזכירים לנו בערך בכל יום. אם כבר מנצלים את הטרגדיה הזו בכל נאום, כשצריך וכשלא צריך - לא ראוי לפחות להבטיח לאותם הזקנים ניצולי השואה רמת חיים נורמלית, גם אם הם לא מוצלחים כמו גיל שוויד ולא הקימו את SAP כמו מש' אגסי?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תבין, הבעיה היום היא שכולם זועקים על נטל המחיה, הנוצר ממיסוי יתר. ואיזה פתרון מציעים? עוד מיסוי :shock: אתה מבין כמה זה מגוחך? וזה עוד בלי לציין שגם מס הכנסה עולה, אך המיסים העקיפים אינם יורדים! איך בדיוק יהיה קל יותר לחיות בצורה הזו? זה אבסורדי לחלוטין.

אז בא הגאון התורן ואומר: ״הי, בואו נטיל יותר מס על מי שמרוויח יותר מ67 אלף בחודש״. אבל - ה67 האלו הם בסה״כ 32~ אלף, אחרי הורדה של מס הכנסה... ואז כמובן יש לשלם ביטוח לאומי וקרנות ואנא עראף, ובסוף היום כמובן צריך לשלם מיסים עקיפים בדמות מע״מ, בלו וכד׳. אז מי עובד פה על מי? הרעיון של ״בואו נטיל מס כדי שיהיה יותר קל״ או ״בואו נמסה את x כדי שלנו יהיה יותר קל״ הוא מטופש. נראה לך מקרי, שנטל המס עולה, אך הכנסות המדינה אינן עולות ואפילו יורדות? כי כשאתה מעלה מיסים, לאנשים יש יותר מוטיבציה להוציא כסף לחו״ל, או לעבוד בשחור. והעשירים? להם כבר יש יועצי מס שמסדרים שהם ישלמו פחות ממה שהפופוליסטים וסורקי הסיסמאות רוצים. מקסימום, הם מקימים חברת קש באיי טיזנ-אמו ומוציאים את הכסף שלהם דרכה.

ומה בדבר כל אותם טמבלים, ששורפים את הכסף שלהם במחיה ״מעל הפופיק״, ובסוף החודש מגלים את המינוס שלהם כל פעם מחדש, אך במקום להאשים את עצמם רוצים שאתה תשלם עבורם? ומה עם כל אלה שחשבו שהם עלו על דרך גאונית להתעשר בה הם נותנים לאיזה אחד את כל כספם, והוא בתמורה מבטיח הרים וגבעות (כלבוטק, מישהו?)? גם עבורם צריך לשלם? ומה עם אלה שלא עובדים מרצון (לא רק חרדים) כי הם יודעים שבסוף החודש יבגני כבר ידאג לשלם להם על האייפונים והטלוויזיות.

זה נראה לך הגיוני איכשהו?

אז כן, צריך מס שמתחשב ברמת הכנסה של בנאדם, ודאי כל עוד המדינה לא מבצעת השקעות נדרשות כדי להעניק שוויון הזדמנויות לכולם (למשל, תחבורה ציבורית מחורבנת, ועלות אחזקה גבוהה של רכב, מונעים מאנשים עם נקודת פתיחה נמוכה לעלות מעלה).

וכן, צריך לסייע לקשישים. ולניצולי שואה. ולנכים. ולנכי צה״ל, יתומים ואלמנות. כן! חד משמעית צריך לסייע להם, כי באמת מגיע להם. אבל מה עם האלו שתיארתי לפני? למה לעזור להם בכלל? שילכו לחפש.

כאשר נטל המס ירד - ואנשים לא מבינים את זה - יהיה יותר כסף לחלק עבור אלו שמגיע להם: זאת מכיוון שהמוטיבציה להעלים מס, ולהתעסק בתכנונים תרד. מעבר לכך, לכווווווווולם יהיה יותר כסף בכיס - כסף שהם יוציאו על רכישת מה-שבא-להם וכך למעשה יגדילו את הכנסות המדינה, שבתורן יסייעו לאלו שמגיע להם. עם יותר כסף, ההוא מהפריפריה יוכל באמת לשקול לקנות רכב, למרות תחבורה ציבורית עלובה, ולהתפתח. שים לב, שהחסם הגדול במעבר בין המעמדות השונים הוא דווקא המס. הגובה שלו גורם לכך שהאדם מן הישוב לעולם לא יוכל להגיע ל״דרגה הבאה״ משום שרוב הכסף שלו הולך למס, ומה שיוצא זה שרק מי שהיה לו הון מלכתחילה נשאר בדרגה טובה או יכול לטפס מעלה.

תבין, כשיש פחות מס, פחות התעסקות ממשלתית בחיים שלך (למעט ההכרחי) אז לכולם יותר טוב. לך, לי, לשכנה בקומה מעל - לכולם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם לפיד ייכנס לקואליציה ואם לפיד יצליח לכפות את המדיניות שלו על ראש הממשלה ואם הממשלה אכן תשרוד 4 שנים. אז ורק אז נוכל לשפוט את מעשיו ואת מפלגתו.

בינתיים תנו לבן אדם לעבוד.

נכון מאוד

יבגניפ, אני לא הצבעתי ללפיד. סיבותיי שמורות עימי. גם דעתי עליו שמורה לעצמי.

אבל, זה מה יש, אז לפחות בואו וניתן לו להנות מהספק, ונראה מה הוא יודע או מסרב לעשות. רק אז נוכל לשפוט אם "הוא טוב ליהודים".

יכל להיות הרבה יותר גרוע מלפיד, אני מבטיח לך.

בדיוק כך..

נכון, ובהתחשב בקמפיין של לפיד ובכמות השטויות והשמלץ שהוא פלט לאוויר העולם במהלך השנים,

נניח שלפיד פלט גם שטויות. אז מה?

צ'רצ'יל, האנגלי הגדול ביותר במאה השנה האחרונות, היה בעל יוזמות רבות מאוד בכל תחום, ובזמן מלחמת העולם נאמר עליו שכ 80% מהצעותיו היו שטויות או לא מציאותיות וכו'. אם כך מדוע הוא אדם גדול? כי ה 20% האחרים היו חשובים מאוד, וגם כי הוא הקשיב לאחרים וידע מתי לא להתעקש.

מה שחשוב שלפיד יגשים חלק ממה שהציע, ואפילו מיעוט מהרעיונות האלה.

אני חושב שהחרדים מיותרים לחלוטין עבור הצבא וסתם מהווים מעמסה כלכלית ואדמיניסטרטיבית מיותרת. הם גם גוררים פנימה את הדת לתוך הצבא, שהרי הם צריכים את הכשרות ואת הרבנים וכו' וכו'.

מדוע לראות את החרדים כקבוצת לא יוצלחים? החרדים כוללים גם חכמים ומוצלחים וגם לא כל כך. הם יכולים לעשות בצבא ובאזרחות בדיוק מה שחילונים עושים. מה הסיבה שחרדי לא יוכל להיות לוחם או טיס או אפסנאי וכו'?

מציע לקרוא את הספר קורע הלב של הרב חים סבתו, על היותו טנקיסט במלחמת יום הכיפורים ברמת הגולן.

קייזר - אני לא מדבר על הפרזיטים. יש בארץ הזאת מאות אלפים שעובדים קשה ואותם "עשירים" שודדים אותם, למשל על ידי דמי ניהול מוגזמים לקרנות פנסיה ודומותיהן, או "תספורות" למיניהן שבהן העשיר יוצא נקי ואתה משלם את הפסדיו. ובינתיים המנהלים הכושלים של החברות זוכים למשכורות בנות מאות אלפי ש"ח לחודש בזמן שאתה נותר קרח.

מסכים מאוד.

ממש לא נכון. הדוח"ות מסודרים בצורה מבלבלת ומיאשת, וזאת בכוונה. הממשלה צריכה להגן על העובד מפני מניפולציות כאלה. אישית אני כן קורא, אבל זה די מתיש, ורוב האנשים לא מעונינים לעסוק בקריאה משעממת ולא ברורה ואפילו מאיימת.

רועי קישר למאמר ב"דה מארקר" שבו נאמר:

המשמעות היא שיש עתיד היא מפלגה של אשכנזים, חילונים, בורגנים מהמעמד הבינוני־גבוה. יש עתיד היא גם מפלגה של צעירים, שלהוריהם יש נכסי נדל"ן, אך הם מודאגים שלא יוכלו לקנות לעצמם דירה. והיא גם המפלגה של העשירים באמת.

כותב המאמר מסיק זאת מתוך אחוזי ההצבעה הגבוהים בערים ה"עשירות". האם ה 25% אחוזים שהצביעו ללפיד ברעננה או בגבעתיים הם עשירים? אפילו אם כל ה 25% בעלי ההכנסות הגבוהות הצביעו ללפיד, האם יתכן שכולם עשירים? ודאי שלא, ואני בטוח שגם בעשירונים בינונים הצביעו הרבה ללפיד.

באילת הצביעו כמעט 18% עבור לפיד , (כלומר מעל האחוז הכללי) האם הם כולם עשירים?

המסקנה הזו ממש לא נכונה.

גם המטרות של לפיד אינם לטובת כביכול העשירים אלא עבור כל האנשים הרגילים.

ניקח לדוגמא את יוקר הדיור. האם זו בעיה של כביכול העשירים בלבד או בעיה של כמעט כל אחד?

גם הטיפול בשוד הפנסיה הגדול, שירות חרדים בצבא ועוד, הם עבור כל האנשים ולא רק עבור העשירים.

יהודה

פורסם

אנשים מסרבים להבין שהכל קשור להכל. זה שחרדים לדוגמא לא משרתים, לא מאפשר למשל לקצר את השירות

לחיילי חובה. תחשבו שכל החיילים היו מתחילים לעבוד/ללמוד שנה קודם. תחשבו כמה זה מכניס למשק, הן מבחינת

ביקושים, והן מבחינת מיסים. או אם תפעיל אותם(החרדים) במסגרת שירות לאומי, אתה יכול להפנות את כוח האדם הציבורי

לשירות טוב יותר ויעיל יותר. זה רק שאלה של רצון כמובן.

קחו את הועדים החזקים למשל. בגללם כל העם משלם יותר על חשמל, מים, יבוא מוצרים(ועדי הנמלים), מבזבז זמן

וכסף ברקבת, משלם מיסי נמל גבוהים בשדות התעופה, ובעצם בכל מקום בו יש ועד מיליטנטי, ששולט על משהו חיוני למשק.

כל הכסף העודף הזה הולך לקומץ אנשים, במקום ללכת לכלל האנשים, ולייצר עוד צריכה, עוד מיסים, ועוד תנופה למשק.

ככה זה כלכלה,צהכל קשור אחד לשני, ורק אם מסתכלים מלמעלה מבינים איך זה מתנהל.

• תוכן חדש...