Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל, תחשוב על זה רגע בצורה כזו: איזה מיסוי יותר הוגן- לקחת מיסים על אקזיט של כמה מליונים, או להטיל מס על ירושה של ג' משדרות (אם כבר הזכרת את השכבות הנמוכות ביותר)? כי הממשלה עושה גם וגם. לא משנה על איזה סכום כסף מדובר, יהיה עליו מס כלשהוא.

אני טוען, שלפחות הגובה שלו יהיה בהתאם ליכולת ההשתכרות שלך והיכולת לחיות מהכסף שנשאר אצלך אחרי המס.

אלו שמרוויחים יותר, יכולים לשלם יותר- רמת החיים שלהם לא תרד בצורה דראסטית אם ישלמו כמה אחוזים נוספים. מקסימום ימכרו פורש אחת או דירה אחת "אם יהיה להם קשה". וזה לעומת משקי בית שנאבקים על כל שקל.

לא זה ולא זה. כי אתה רוצה שהחברה תעשה אקזיט, וכי אין מה למסות רכוש שכבר מוסה ע"י הנפטר.

בכ"א, מה שאתה מציע זה קומוניזם, רק הפוך: אם שם השכר הוא לפי צורך והעבודה היא לפי יכולת, אז אצלך זה אותו דבר, רק עם מס.

ואל תשכח, ש"הרבה מס" משלם דווקא זה שמרוויח 65K. זה שמרוויח 5K משלם פחות מס. הרבה פחות. אתה יכול לראות את זה בעצמך - אותם עשירים משלמים עבור (כמעט) כל העוגה. החלק של מרוויחי 5K בתשלום הוא זניח ביותר.

מי שמצליח ומרוויח לא עושה את זה כי הוא רוצה לשלם יותר מס. הוא לא עושה את זה כי הוא רוצה שברווז יגיד לו "אני אקח לך כך וכך כי עם X אתה יכול להסתדר בחודש". הוא מתאמץ כי הוא רוצה יותר כסף. כי הוא רוצה עוד. הוא רוצה עוד בית. ועוד רכב. ועוד טלוויזיה. ועוד יאכטה. ועוד ועוד. וזה לחלוטין לא עניינך כמה יש לו, כי הוא לא גונב את הכסף הזה מאף אחד. הוא לא מרמה. הוא עובד בשבילו כמו כל אחד אחר. אז תנטרל את המניע העיקרי להצלחה. תראה איזה כיף יהיה לך תוך 10~ שנים כאן. למה נראה לך שאנשים הולכים ללמוד מקצועות כמו מדמ"ח? כי זה כיף? אגלה לך סוד: זה לא. הם עושים זאת כי הם רוצים להצליח. אז אם הם ידעו שכלום לא יצא להם מזה, מלבד 3 שנים של לימודים וחובות, כדי אחר כך להרוויח תוספת מזערית לשכר הממוצע, בגלל המס - למה להם להתאמץ מלכתחילה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התער שלך שגוי. כבר הצבעתי על הטעות שלך ואני אצביע עליה שוב:

בעשור האחרון לא השתנו המיסים בישראל ליחידים באופן מהותי. השינוי היחידי היה הורדת מס חברות. ועדיין עלויות המחיה בישראל רק עלו.

אני מניח שאתה עדיין גר אצל ההורים, אז אתה לא מודע לעלות החשמל, המים, הארנונה והאוכל שאתה צורך - אבל אלו סעיפי ההוצאה העיקריים של משק הבית. לא סמארטפונים או טלוויזיה. ככה שהטיעון שלך לא מחזיק מים.

בנוסף מע"מ הוא מס רגרסיבי (אבל כזה שקל לגבות אותו) בניגוד למס הכנסה או ביטוח לאומי וביטוח בריאות. לכן עדיף קודם כל להוריד את המע"מ ולא את מס הכנסה.

לא, אני לא גר עם ההורים, ואני יודע בדיוק מה אני צורך ועל מה אני מוציא, אז עם כל הכבוד...

רועי, כמו שאמרת כבר גבו מהם 25% מס וזה מה שקבוע בחוק. אבל למה שרווח כזה לא ייחשב בתור חלק מההכנסה הכללית של הנישום? כלומר שהמיסוי מהכנסה משכר דירה, מרווחי הון ומעבודה תהיה אותו הדבר?

קייזר, אני אפתיע אותך - במשכורת של 65K בחודש אתה אמנם נמצא במדרגה הגבוהה ביותר (46%) אבל משלמים את זה רק על השכר שהוא מעל ל-41,830. וביטוח לאומי מוגבל לתקרה מסויימת (מסיבה לא ברורה לחלוטין)אה, לא. עכשיו כבר משלמים 50%, אבל אני לא אתן לזה לבלבל אותך. והמדרגה העליונה ביותר הייתה 48%. עליות מס יש כל הזמן, ועל זה אנשים מתלוננים. זה היינו הך אם מדובר בעליה במע"מ, או במקרה שלנו - עליה במסך הכנסה. אם כי, מה שיותר נכון למדינת ישראל הוא עליה בשניהם גם יחד. וכן, המיסים על היחיד השתנו, גם אם אתה לא מסתכל על מס הכנסה. בלו עלה? עלה. מע"מ עלה? עלה. חינוך חינם מגיל 3? יש. מי ישלם עליו? אתה. איך תשלם עליו? זה באמת משנה?

ובשביל חמשה-שה תווים, אני אומר שעדיף להוריד קודם מס הכנסה, לפני שמורידים מע"מ (שגם אותו צריך להוריד, אבל ניחא בינתיים). כשאתה רואה במשכורת שלך (ממש כך!) שהסכום בנטו גדל, אתה כלכלית ומנטלית יכול לאפשר לעצמך לבזבז יותר. כשאתה רואה שכבר בתלוש הנטו שלך יותר מדולדל מכרבולת של תרנגולת, אז אתה כל הזמן בחשש ש"אין לך כסף לזה ואין לזה לזה ולזה", גם אם יחליטו שהמע"מ ירד ל10%.

מס חברות ירד? ממש אויויוי. כמה אסון זה שחברות זרות התפתו להגיע לישראל ולבנות מפעלים דווקא פה. כמה חבל זה שלאנשים יש עבודה. כמה חבל זה שהממשלה מוכנה (מהכיס שלי ושלך, ערבות חברתית much? שהיא אגב יותר הוגנת ונכונה) לתת להן מענקים כדי שיבואו לכאן. אני לא יודע מה איתך, אבל אני מעדיף לתת לחברה שבאה לכאן מענק של מליון שקל (סתם זורק) בתמורה ל500 משרות לישראלים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא, לא, ולא! האם עדיין לא הבהרתי את עצמי?

כל דבר עדיף מהעלאת מיסים. כל דבר.

אבל אם מעלים, ומעלים, כי זה מה שהממשלה יודעת לעשות, ולא שום דבר אחר (תזכיר לי, בשביל מה בדיוק אנחנו צריכים אותה?!), אז שיעלו לשכבות שיכולות להתמודד אם זה.

אבל אתה לא מבין (או מסרב להבין). ההתמודדות של השכבות הללו היא ע"י הוצאה של ההון שלהן מהארץ! הם לא אומרים לעצמם "בואו נתמודד ע"י הצרת החגורה, כי הכי טוב זה לשלם הרבה מס". הם אומרים לעצמם "המממ, כדאי לי לשלם הרבה מס, או לשכור בצורה חד פעמית איזה רואה-חשבון תותח שימצא לי כמה loop holes שיכולות לשמש אותי?" בהחלט החלטה קשה.

או אולי "המממ, לשלם המון מס, או לשלם חד פעמית עבור עורך דין תותח, שיתן קפיצה לקיימן, ויקים בשבילי חברה?". המממ, החלטה אפילו יותר קשה!!! ואולי "חה, זין על כל ההיפים וקומוניסטים פה. יש לי X כסף, אני פשוט אשקיע במדינה Y סכום ואקבל אישור לעבור לשם. או בעצם, אני אקנה אזרחות במונקו (5 מליון ארו בבנק, סה"כ, וזה עדיין נשאר אצלי בכיס)? כן, אני אלך למונקו. הרי יש שם מרוצים ובכלל פנאן שם". החלטה אפילו יותר קשה מהקודמות!

ואז הוא ילך, ויקח איתו כך וכך כסף. ואז חבר שלו, שאמנם הוא לא מליונר, אבל למד מקצוע נדרש כלשהו, יעבור לקנדה. ואחותו לגרמניה. והוא לשם והיא לפה. ואז - הפתעה - למדינה יש פחות הכנסה ממיסים, מה המדינה תעשה? אה, הפתרון הפופוליסטי! נעלה מס לעשירים! אבל רגע, כבר אין עשירים :( טוב, אז נטיל מס רק על אלה שמרוויחים 50K לחודש! אה, גם אלו עזבו כבר מזמן? "חרמונה, תבדקי בשבילי כמה ברווז מקבל בנטו? אה, XK ש"ח? טוב, הוא יכול להסתדר עם פחות...".

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר, אתה מקצין דברים תגובה אחר תגובה. אני למדתי מדמח כי אני אוהב לתכנת, ואת שורת הקוד הראשונה שלי כתבתי ב-qbasic, בגיל 9 בערך. לא כולם מחפשים להתעשר, ודווקא אלו שמחפשים את הכסף המהיר כי זה נראה להם תחום רווחי וקל, לא באמת ממש שורדים או מרוויחים משכורות גבוהות. בעיקר כי לרוב פשוט אין להם את הכישורים המינימאלים בתחום.

תפריד גם בין איזה נוחי דנקנר, שעושה את מה שאתה מתאר גם ככה, לבין איזה מנהל אגף בחברת הייטק כלשהי, שמווריח עשרות אלפי שקלים בחודש וקונה דירות ורכבים, אבל ממש לא נצמא בשלב הזה של לחפש איך לתחמן ולהבריח את הכסף שלו מחוץ לישראל. בטח שגם אין לו 5 מיליון לברוח מחוץ לישראל ולקנות אזרחות במונאקו.

אין גם קשר לקומוניזם בעליל, אבל ממש. לפי הגישה שלך, בכלל, כל מס הוא קומוניזם. אתה מבין שלא כל חברה שיש בה מיסים היא חברה קומוניסטית, כן? חוץ מזה, הגישה שלך גם סותרת את עצמה. אמא שלי, שמרוויחה בערך שכר מינימום משלמת מעט מאוד מס הכנסה, אם בכלל. נניח וזה יבוטל. איך זה בדיוק יחזק את כח הקניה שלה? היא תקנה עוד יוגורט בסוף החודש? לעומת זאת אם המס על העשירים יבוטל, אז במקום ה-3-4 דירות, יהיו להם 5-6. כמובן שגם לא יעניין אותם כמה המורה של הבן שלהם בבית ספר הוא טוב, או כמה תלמידים יש שם בכיתה, כי הם פשוט יממנו לו מורה פרטי (כמו שבעצם הרבה עושים כבר היום) ויבטיחו את ההצלחה שלו, וקריסת הרפואה הציבורית גם לא תעניין איש, כי הם פשוט יוכלו ללכת למדיקל סנטר הקרוב לביתם.אנשים עניים לא יהפכו לפחות עניים מהעוד יוגורט הזה. לעומת זאת העשירים בהחלט יוכלו להגדיל את הפער בינם לבין העניים, עם עוד רכוש, עוד השקעה וכו'.

זה גם לא עניין של "העשיר לא גנב". לא ברווז ולא אני ולא אף אחד אחר לא כתב פה שעשירים הם גנבים, אבל אם אתה מבין שהרצון של אנשים הוא פשוט להתעשר, אז איך זה שאתה לא מבין שללא רגולציה וללא התערבות המדינה וללא מיסוי, לא יהיה שום דבר שימנע מאותם מעט העשירים לשלם לי ולך שכר של רופי ביום, לבטל את חוק חינוך החובה ולהפוך את כולנו לעבדים שלהם? גם אז הם לא יהיו גנבים. אז מה? למה בכלל המדינה קיימת, לדעתך, המדינה הזו או כל מדינה אחרת? אתה בעד חוק של שכר מינימום, ואם כן אז למה? הרי לפי הגישה שלך, אם בעל מפעל רוצה להרוויח עוד, הוא ירצה לגייס אנשים יותר איכותיים וזה מעצמו יעלה את המשכורת של כולם, לא? אלא שזה עובד יופי רק בתחומים מאוד מצומצמים, כמו ההייטק. אבל כשאתה חי בעולם בו אתה עובד כשומר באיזה קניון ואישתך עובדת כמנקה בקניון ליד, כל החישובים האלו של כח הקנייה והקטנת המס הם פשוט לא רלוונטים.

אי אפשר להתייחס לעולם כשחור או לבן, קומוניזם רע או קפיטליזם טוב. זה לא עובד ככה. ברוב המדינות בעולם המצב הוא אי שם באמצע והצלחתה של מדינה נמדדת, בין היתר, ביכולת שלה לשמור על פערים הגיונים בין עשירים לעניים וביכולת שלה להבטיח שהבן למשפחה הכי ענייה בה יקבל את הסיכוי (גם אם הוא די מינימאלי) לשבור את מעגל העוני ולהתעשר.

הסיבה לזה שאנשים עוברים לקנדה היא לא המס, אלא ההרגשה שהמס לא חוזר אליך בצורה של שירותים כלשהם מהמדינה, כמו שכבר כתבתי ואחרים כתבו פה כמה פעמים. את זה צריך לשנות ע"י שינוי התעדוף של המדינה, לא על ידי ביטול מסים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה שאתה אומר פשוט לא נכון ברמות שיש לי כאב ראש. גם עם כל הרצון הטוב שבעולם, עם מיסוי גבוה לא תוכל לעלות מדרגה, פשוט כי לא נשאר לך מספיק כדי לעלות.

הסיבה מספר 1 שאנשים מהגרים מישראל זה יוקר המחיה. תנבור פה באשכולות רלוונטיים ותראה בעצמך.

בכל מקרה,

20rjs4h.gif

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אבל אתה לא מבין (או מסרב להבין). ההתמודדות של השכבות הללו היא ע"י הוצאה של ההון שלהן מהארץ!

אני מבין את זה היטב, וכתבתי כבר (אם קראת) שאני לא מצליח להבין למה אנשים בעלי השכלה או מקצוע נדרש נשארים פה בארץ, בכל מקרה ומצב.

הממשלה לא מבינה את זה, ומעלה את המיסים. אז עוד הון יוצא מהארץ. אז הממשלה מעלה מיסים. אז עוד הון יוצא מהארץ.

אגב, כתבה נהדרת בנושא צריכה חכמה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הגרף שמסמל יותר מהכל באיזה נקודה משאיר פישר את מדינת ישראל

אני חושב שאין יותר סימלי מהגרף הבא לסמן את מצבה של ישראל במהלך ובסוף כהונתו של הנגיד פישר. לא רבים יודעים אבל הנגיד פישר פתח במהלך כהונתו את הקזינו הגדול בישראל. קודם כל הנגיד יצר בעיה כשהוא לווה שקלים ,קנה בהם דולרים (כדי להחליש את השקל) אבל בכך יצר הפסדים עצומים. ואז על מנת לכסות את הפסדי העתק הפך גם לספקולנט הגדול במשק כאשר החל לרכוש את מניות אפל. התוצאות לפניכם. הוא בכל אופן כבר לא יצטרך לטפל בזה. הוא בכל אופן כבר לא יצטרך לטפל בזה :
fischer_0.jpg

http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/2013/01/blog-post_5056.html

פורסם
מה שאתה אומר פשוט לא נכון ברמות שיש לי כאב ראש. גם עם כל הרצון הטוב שבעולם, עם מיסוי גבוה לא תוכל לעלות מדרגה, פשוט כי לא נשאר לך מספיק כדי לעלות.

הסיבה מספר 1 שאנשים מהגרים מישראל זה יוקר המחיה. תנבור פה באשכולות רלוונטיים ותראה בעצמך.

בכל מקרה,

20rjs4h.gif

קייזר, אנחנו מדברים על דברים שונים. המס הוא לא זה שאמור "להעלות אותך מדרגה" או להשאיר אותך איפה שאתה, בטח לא כשאתה עני וזה לא משנה. המס אמור להבטיח את זה שלפחות מישהו מהמשפחה שלך יוכל להעלות מדרגה.

יוקר המחייה בישראל יקר וזה בדיוק גם מה שאני אמרתי, רק שאני גם הדגשתי את זה שבניגוד למקומות אחרים בעולם, התחושה כאן היא שאתה נדרש לתת, מבלי שתקבל שום דבר בתמורה.

בכל מקרה, כנראה שאתה לא יודע או איך נראים חייהם של אנשים עניים מאוד או חייהם של אנשים עשירים (ברמת משכורת של 60-60 ברוטו בחודש), אחרת היית מבין שהכתיבה וההצעות שלך מובילות רק למקום אחד - מי שעני כרגע, הוא ומשפחתו ישארו כאלו לעד. מי שעשיר - יתעשר עוד ועוד.

אחלה תמונה, באמת אין מה להמשיך לתהווכח על כלום.

יום טוב

עריכה:

ועוד משהו קטן: אתמול פורסם שביבי ושות' פועלים כדי להגביל או לבטל את בית הדין לענייני עבודה. בסביבה שלו לא אוהבים את זה שקמות התארגנויות עובדים, המגובות על ידי בית הדין הזה, כמו שקרה לאחרונה. ממש מפתיע נכון? הנה לך, עוד דוגמא מובהקת למה שכתבתי ועשה לך כזה כאב ראש: לא אני ולא אתה לא מעניינים את החברים העשירים מאוד במדינת ישראל. מבחינתם אנחנו יכולים לחיות גם לחם ומים, כל עוד נמשיך לעשות את העבודה שלנו. אם המדינה לא תכריח אותם לחללוק איתנו לפחות קצת, או להתייחס אלינו בכבוד מינימאלי שאנחנו ראויים לו, זה לא יקרה.

פורסם
לא אני ולא אתה לא מעניינים את החברים העשירים מאוד במדינת ישראל. מבחינתם אנחנו יכולים לחיות גם לחם ומים, כל עוד נמשיך לעשות את העבודה שלנו. אם המדינה לא תכריח אותם לחללוק איתנו לפחות קצת, או להתייחס אלינו בכבוד מינימאלי שאנחנו ראויים לו, זה לא יקרה.

זה לחלוטין נכון. לא חסרים אנשים כאלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ביטול בית הדין לענייני עבודה אומר "לכו תעבדו ותפסיקו לבלבל לנו במוח עם הזכויות שלכם, יש לכם רק חובות".

שאף אחד לא יתפלא אם עוד 10-15 שנה יהיה כתוב בעיתונות העולמית על "האביב היהודי".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לחלוטין לא מסכים. באופן ממוצע, ישראל אינה יקרה באופן משמעותי מארצות מפותחות אחרות, למעט (אולי, באזורים ספציפיים וגם זה רק בשנים האחרונות ממש) מחירי הדירות.

מה שדוחף אנשים החוצה הוא היעדר התקווה לעתיד אחר.

החל בגזענות שהולכת וגדלה, דרך יחסי ה"הון-שלטון" שמאפשרים לקבוצה ספציפית להשתלט על עוד ועוד נכסים ציבוריים לטובתה ע"ח האזרח הפשוט, המשך בהתנערות המדינה ממתן עוד ועוד שירותים שניתנו בעבר וכלה במסע הצלב של הכת השלטת נגד האזרח המתבטא בחקיקה דרקונית (אני צופה שבעתיד הלא רחוק יבוטלו גם חוקי יסוד כגון "כבוד האדם וחירותו".

כל שאר הקשיים הם לא משמעותיים יחסית: המיסים הגבוהים לתקופה מסויימת, נטל שירות החובה/מילואים, מחסור בדבר X או Y - כל זה זניח. בסה"כ רמת המחיה בישראל (הייתי במספיק מדינות מחוץ לישראל, האמן לי) לא רעה בכלל וניתן ללא קושי להוריד ממנה (אם סיפרו לך, פעם היה כאן צנע אמיתי ואנשים לא מתו בהמוניהם) אם זה לרווחת כולם.

אבל כאשר אתה נדרש לשלם יותר ויותר ולקבל פחות ופחות, כאשר אתה רואה באופק רק עננים שחורים (הזכרתי אותם למעלה) - המחשבות על הליכה למקום אחר (לא בהכרח טוב יותר באופן מיידי, אלא לטווח ארוך) עוברות בראש יותר ויותר פעמים.

פורסם

שמר, אתה צודק לחלוטין!

תוסיפו לזה את הברבריות של האנשים מסביב, שהופכת לנורמת התנהגות מקובלת, את "הקומבינה" שהופכת לתורה החדשה של העם היהודי ואת הציניות שעוטפת את כל זה, ושכתבתי עליה כבר 4 פעמים ותקבלו מתכון בטוח לרצון לירידה מהארץ.

פורסם

חפש- פלוטרכוס, חיי אישים אנשי יוון. עמודים 50-55.

הכלב של מיקי מאוס הלך לאיבוד ביוון ויש על זה ספר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הנה, כבר יש כאלה שמרגישים אומללים על כך שאמנון יצחק לא נבחר.

רונן מאור יהודה אמר בכעס: "זה סתם חארטה שצריך להעלות מחירים, גוזרים עלינו קופון בממשלה. הדלק קורע לנו את הכיס. הרב אמנון יצחק הראה לפני הבחירות איך אפשר להוריד את המחירים של הדלק ואף אחד לא לקח את זה לתשומת לבו. יש פה שודדים". זיו מסביון הבהיר כי "ההורים שלי אולי יותר מבוססים, אבל את הדלק כסטודנט אני משלם בעצמי ומרגישים את זה".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...