Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

כיצד "הטייקונים" ירוויחו מלפיד בדיוק? העניין שיעקוב פרי (טייקון בפני עצמו) וגרמן ראש עיריית הרצליה נמצאים שם לא הכרח תעזור.

הם ירוויחו בכל מצב, כל עוד האזרח ממשיך לצרוך ולקנות מהם, עם או בלי לפיד (שלא יועיל ולא יזיק להם)

אם תגידו שמחירי הדיור ירדו בצורה חדה בתקופה קצרה וזה ימנף את רווחי הטייקונים, מיילא. (קשה לקבוע אם ניפוץ בועה ירסק כאן את הכלכלה)

אני יכול להסכים עם זה שהאזרח הממוצע יממן את כיסוי הגרעון והעלאת המיסים, בין אם ירצה או לא.

מניח שהוא גם יממן את שילובם של החרדים בצבא,במידה וההצעה של לפיד לגיוס גורף תוך 5 שנים תתקבל (צריך להאכיל אותם, לשלם להם שכר, בריאות וכו , צריך להכין גם תכנית שירות לאומי שתבדוק כיצד הם יוכלו לתרום, חמ"ל גיוס מיוחד...).

יבגניפ, חוץ מהרגשת הסיפוק המיותרת שאתה מדבר עליה בקשר לשיוויון בנטל יש סברה נוספת.

הדבר החיובי שייצא מגיוס חרדים ומוסלמים, זה אולי שילובם בשוק העבודה אחרי שישתחררו, ואולי חלקם יוכלו לחתום קבע בצבא.

השאיפה היא ליצור מעגל (צמיחה לעומת התעסקות בחלוקת עוגה) שיגרום להם להבין שילדיהם חייבים לרכוש מקצוע בנוסף ללימודי התורה.

לגבי המוסלמים, גם שם המדינה תצטרך למצוא פתרון לאחוזי האבטלה הגבוהים שלהם , ולדעתי כאן הבעיה גדולה יותר מאשר חרדים.

אחוזי העלמת המס והכסף השחור במגזר הערבי (גם בדואים,נוצרים ובני מיעוטים נוספים) הם מכה נוספת לכנף הממשלתי.

חלק מנושאים נוספים שבתקווה ויעמדו על הפרק של הממשלה החדשה זה רפורמה בריכוזיות הבנקים, קרטל ההיסתדרות, רפורמה בחברת חשמל (כולל מחשבה לטווח הרחוק של שימוש באנרגיה אלטרנטיבית, למרות שהקמת התשתית עלולה להיות יקרה בשלב ההתחלתי-אני זוכר שהתכניות הללו נדחו בכל פעם שניסו להעלות אותם לדיון)

שאלה נוספת שצריכה להישאל זה בנושא ההתנחלויות, האם להמשיך להשקיע שם כספים, או להפנות אותם לחינוך ובעיות פנים אחרות. לפיד עלול להעלות את הנושא הזה כדרישה שניה אחרי החרדים, כתנאי לצירופו לממשלה.

אני בספק אם הוא יגע בתפקיד שר האוצר, או בכלל מישהו ממפלגתו , כדי שהציבור לא יאשים בכשלון צפוי את "יש עתיד"

הוא ייקח את תפקיד שר החוץ או אולי שר הפנים שהם פחות ביקורתיים , שר החינוך לדעתי לא יתאים לו שוב בגלל האבסורדיות של השכלתו ביחס לתפקיד.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפיד יהיה בקואליציה.

הסיבה מאוד פשוטה - אין קואליציה בלעדיו. (אני לא סופר בכלל את האפשרות של ביברמן+בנט+שס+אגודה, זו קואליציה סחיטה במיוחד שלא תחזיק יותר מכמה חודשים וגם ביבי יודע את זה)

לגבי מה לפיד יעשה ומה לא יעשה - אני נותן לו את הקרדיט ומאמין שכוונותיו טהורות. (ולא, לא הצבעתי עבורו)

מה מהמצע שלו הוא יצליח לממש? וואלה לא יודע.

ברור לגמרי שלא הכל.

אני מקווה (בשביל לפיד וגם בשביל כל אזרחי ישראל) שלפחות חלק.

אם לפיד יתגמש ויישב עם ש"ס בקואליציה ולא יעביר שום רפורמה משמעותית בעניין הנטל הכספי שהחרדים מהווים על משלם המיסים - הוא יקבל אפס מנדטים בבחירות הבאות.

הגיוס זה לא הנקודה העיקרית פה. הקצבאות כן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אכן, אני מאוד אנטי לפיד. אתה יכול גם להבין למה מכל מה שכתבתי עד עכשיו (ונדמה לי שגם פנדוב כתה ברוח דומה).

אני רק עדיין לא מצליח להבין למה זה "לא מחובר להגיון", מעבר לזה שאתה פשוט חושב אחרת. "הגיון" = להסכים עם מה שאתה חושב?

ברור שאני לא רוצה לתת לו הזדמנות, לאור כמות הפשלות בקמפיין שלו ו-"פספוסים" כמו טענות על זה שהממשלה לא ניסתה אף פעם להסב אקדמאים להוראה, מה שפשוט לא נכון. אם אפילו ברמה כזו הוא לא טרח לבדוק את מה שהוא אומר, אז מה כבר אפשר לבקש?

בכל מקרה, הוא לא צריך שאני אתן לו הזדמנות. בערך 1/6 מאזרחי ישראל שיש להם זכות הצבעה עשו את זה. עכשיו אכן רק נותר לנו לשבת ולראות מהצד מה בדיוק הוא יעשה ואיך. אז באמת נוכל לדעת מי מאיתנו צדק... לטובת כולנו, אני באמת מקווה שאני טועה ביחס שלי כלפיו ושהוא יפתיע לטובה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אפשר להתחיל לחשב את הקץ:

מדינת ישראל הגיעה למסקנה שתוספת של חצי מיליארד שקל תחולל פלאים למשק, והחליטה למסות בעלי משכורות גבוהות בעוד 2%

:|

משתמע מכך שיותר אנשים יפנו לתכנוני מס חכמים ע"מ לשלם פחות, יקטינו את הכנסות המדינה, וזה עוד מבלי לדבר על הגדלת המוטיבציה להעלמת הון.

http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=26274&hp=1&newsletter=27.01.2013

אני רק קורא את התגובות לכתבה ואני מתפלץ מכמות הבכיינים, הכלומניקים והבטלנים שיש כאן, שמעוניינים לקחת ממישהו אחר בגלל שלא בא להם לעבוד קשה.

איכס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני חושב שהחרדים מיותרים לחלוטין עבור הצבא וסתם מהווים מעמסה כלכלית ואדמיניסטרטיבית מיותרת. הם גם גוררים פנימה את הדת לתוך הצבא, שהרי הם צריכים את הכשרות ואת הרבנים וכו' וכו'.

אבל אני עדיין בעד לגייס אותם, כי אם הם יזרקו לכור ההיתוך הישראלי יש סיכוי שרבים מהם יורידו את הכיפה והזקן תוך כדי השירות. אין הרבה הזדמנויות לבוא איתם במגע במסגרת האזרחית, אני מקווה שהמסגרת הצבאית תכוון לזה, מבלי שיפרידו אותם לחלוטין מיתר הצבא (כי זה מפספס את המטרה).

הרבנים יודעים טוב מאוד למה הם לא רוצים לתת לאברכים להתגייס. מדובר בנשמות טהורות מכל השפעה חיצונית וחשיבה ביקורתית, ואוי ואבוי למי שיאבד עליהם שליטה לשלוש שנים תמימות. לך תדע מה יחזור משם אח"כ.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קייזר - אני לא מדבר על הפרזיטים. יש בארץ הזאת מאות אלפים שעובדים קשה ואותם "עשירים" שודדים אותם, למשל על ידי דמי ניהול מוגזמים לקרנות פנסיה ודומותיהן, או "תספורות" למיניהן שבהן העשיר יוצא נקי ואתה משלם את הפסדיו. ובינתיים המנהלים הכושלים של החברות זוכים למשכורות בנות מאות אלפי ש"ח לחודש בזמן שאתה נותר קרח.

אףאחד לא מדבר על ניצול של העשירים, אבל החוק\תקנה שהועברו ("מס היסף") הם למעשה מדרגה נוספת של מס הכנסה, במסגרת מיסוי פרוגרסיבי.

הגישה שלך היא לא סתם איכס, אלה מטופשת - אתה רוצה להעביר את כל הרכוש לידי אותה קבוצה זעירה של האלפיון העליון. עדיף שאותו אלפיון ילם קצת יותר תמורת הטיפול הרפואי שאתה מקבל ותמורת החינוך של הילדים שעדיין אין לך, כיון שהשיטה שאתה מציע לא רק שתנציח את הבדלי המעמדות אלא אף תחמיר אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קייזר - אני לא מדבר על הפרזיטים. יש בארץ הזאת מאות אלפים שעובדים קשה ואותם "עשירים" שודדים אותם, למשל על ידי דמי ניהול מוגזמים לקרנות פנסיה ודומותיהן, או "תספורות" למיניהן שבהן העשיר יוצא נקי ואתה משלם את הפסדיו. ובינתיים המנהלים הכושלים של החברות זוכים למשכורות בנות מאות אלפי ש"ח לחודש בזמן שאתה נותר קרח.

אףאחד לא מדבר על ניצול של העשירים, אבל החוק\תקנה שהועברו ("מס היסף") הם למעשה מדרגה נוספת של מס הכנסה, במסגרת מיסוי פרוגרסיבי.

הגישה שלך היא לא סתם איכס, אלה מטופשת - אתה רוצה להעביר את כל הרכוש לידי אותה קבוצה זעירה של האלפיון העליון. עדיף שאותו אלפיון ילם קצת יותר תמורת הטיפול הרפואי שאתה מקבל ותמורת החינוך של הילדים שעדיין אין לך, כיון שהשיטה שאתה מציע לא רק שתנציח את הבדלי המעמדות אלא אף תחמיר אותם.

אתה עדיין חושב שאפשר לחלק מחדש את ההון באמצעות מיסוי, אה?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

לא, אני לא. אני לא מסכים לכך שיקחו ממי שיש לו "כי יש לו" כדי לתת למישהו אחר.

האם צריך מס? כן.

האם צריך לגבות מס כדי לעזור לחלשים? כן (וכבר כתבתי על זה באחד מהאשכולות הקודמים, אם תרצה אני אחזור על כך).

אבל יש מרחק רב מכאן ועד לחלוקה מחדש של העושר.

בנוסף, מה שכתבת על תספורות זה אחלה, אבל לא רלוונטי. two wrongs וגו'. מצידי, שלא יאפשרו למשוך רווחים מהחברה, עד להחזר הלוואות שנלקחו כדי לממן את אותם רווחים.

נ.ב: אתה עדיין חייב לי התנצלות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא צריך לחלק מחדש את ההון. לא צריך סוציאליזם או קומוניזם. צריך גבולות. מצב בו נוחי דנקנר יכול להיות חייב 600,000,000 ולעשות "תספורת" ולהמשיך להתנהל כרגיל הוא מצב לא הגיוני. חברה יכולה להגיע לפשיטת רגל, אבל ראוי שאותו נוחי דנקנר יעלם מחיינו ולא יורשה לו לגייס הון אחר כך.

קייסר, לא מבין על מה אתה כל כך מתעצבן. העוד אחוז הזה ימנע מניקול ריידמן ודומות לה לקנות עוד איזה אחוזה שהם לא צריכים בסביון, או את דירת הפטנהאוז במגדל הכי חדש בשד' רוטשליד?

פורסם

איפה האחריות של מנהלי קרנות הפנסיה? איפה הרגולטור הממשלתי? למה דנקנר קיבל את הכסף הזה מלכתחילה? אלו השאלות שצריכות להשאל.

פורסם

גם את השאלות האלה צריך לשאול. מצד שני - מדובר בקבוצה קטנה שבה יד רוחצת יד, ומי שלא ילוה לדנקנר היום לא יקבל ממנו, ואולי גם משותפיו, השקעה מחר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשביל זה מוודאים - כבר בקרנות שמלוות - שהכסף לא הולך עבור הרפתקאות מיותרות. מעבר לכך, כמו שאמרתי, ברגע שמישהו מגייס הלוואה לצורך - נגיד - בניית קזינו בלאס וגאס - שלא יוכל למשוך רווחים מתפעול הקזינו עד ששילם את ההלוואה, או השיג הסדר בו על כל רווח מסויים הוא מחזיר חלק מסויים מההלוואה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר, איזה תמימות.

אפילו ממשלת ארה"ב לא מליחה להשתלט על החמדנים. הומיא עשרות מיליארדים מכספי הציבור כדי להציל את הבנקים - והבנקים הכושלים ממשיכים לשלם משכורות עתק למנהלים המהמרים שמקומם בכלא. אז אתה מצפה שקרן פנסיה תצליח לעשות משהו?

פורסם

רועי, אבל זו בדיוק המהות של רגולציה, לא? העניין הוא, שוב, שכשהמפלגה השניה בגודלה בכנסת "מיודדת" עם איזה פורום של כל מיני סלבס, שגם דנקנר חבר בו, קשה לראות איך זה ישתנה. חוץ מזה, מי אלו אותם מנהלי הפנסיה? בוא נסתכל על זה רגע מנקודת המבט שלי, כאזרח, שהמדינה מכריחה אותו לתת סכומים לא מבוטלים כל חודש, שמפרנסים את הדנקנרים למיניהם - גם בגלל האחוזים שהם לוקחים על ניהול וגם בגלל שהם פשוט משחקים עם הכסף הזה. איזו השפעה יש לי בדיוק על כל מה שקורה שם?

במעמד יצירת קרן הפנסיה מציגים לי כל מיני נתונים, שאני לא מבין 90% מהם לגבי אפשרויות רווח או שמירה על ערך הכסף. בפועל אבל זה לא אומר כלום ולא מבטיח כלום. מבחינתי אין הבדל של ממש בין דנקנר לבין הבעלים של קרן הפנסיה שלי. יש גם סיכוי לא רע שהם בעלי מגרשים שכנים בארסוף או סבניון או כל מקום דומה אחר. אני גם לא יכול עכשיו להכריח את מי שמנהל את קרן הפנסיה שלי לא לחתום על הסכם התספורת עם דנקנר או עם כל טייקון אחר.

הבעיה של ישראל בקטע הזה היא לא קפיטליזם יתר או סוציאליזם יתר, הבעיה היא הפיקוח על שניהם: בפן הסוציאליסטי יש לנו ועדי עובדים ונציגיהם בכנסת. בפן הקפיטליסטי יש בערך את אותה התופעה. רגולציה נורמלית זה בדיוק מה שחסר כאן, ומה שנדמה שאיש לא מציע, משום צד של המפה הפוליטית, חוץ מאולי אלו שנמצאים ממש בקצוות.

• תוכן חדש...