Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דורקי - בשרשור זה אתה יוצא נגד מחירים נמוכים מחשש להתמוטטות חברות הסלולר.

שלילי חזק.

כתבתי נגד תחרות טורפנית שמביאה למחירי הפסד, תחרות שמונעת מהענף להגיע לשיווי משקל בריא.

מחיר הוגן ונכון הוא תמיד טוב ורצוי.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יהודה, הפער ביננו מקורו בזוויות ראיה שונות כמו גם בפרשנות מעט שונה שאנו נותנים לארועים.

בכל זאת - שתי תוספות לפוסט שכתבת:

1. לחב' גולן יש - ותהיה בשנים הקרובות - בעיה, שום לקוח עסקי רציני לא יתחבר אליה ולהערכתי יקח לא מעט זמן עד שזה ישתנה, לדעתי בזמן הנראה לעין במכרזים יהיה תנאי סף שיכול להגיש הצעה רק ספק עם נסיון של X שנים בשוק התקשורת הישראלי.

זה מותיר אותה עם השוק פרטי בלבד, שרובו לקוחות של 10 ש"ח ומיעוטו לקוחות של חבילה מלאה.

אגב, הסטיסטיקה הפרטית שלי מלמדת שכל לקוחות גולן המוכרים לי (כולל שניים מהבנים שלי) הם לקוחות של 10 ש"ח, אני לא מכיר אפילו אחד שמנוי על החבילה המלאה.

2. סבן לא פראייר, הוא יודע בדיוק מה הוא רכש, כמה זה שווה ומה אפשר לעשות עם העסק הזה.

אם ניתן לפטנר שווי של 4 מיליארד ש"ח, נפחית מיליארד וחצי בעבור 012, ומיליארד מוניטין - עדיין נישאר עם חישוב שהברזלים שווים מיליארד וחצי.

סלקום אפילו שווה יותר מזה.

לכן, קשה לי לראות משקיע שמביא הון מהבית, לוקח הלוואות וכל זה ברמת ההכנסות הנוכחית, אני מזמין אותך שוב לקחת אתגר ולנסות להעריך את ה- ARPU שישאיר חברה כזו עם הראש מעל המים. :wink:

לגבי לקוח עסקי, סביר שאתה צודק. אבל ממילא בשנים הראשונות גולן צריך דווקא לקוחות פרטים, כדי לעמוד בדרישות לקבלת החזר הערבות הבנקאית.

סבן באמת לא פראייר ועד עתה הוא הצליח בעסקות הגדולות שלו. יתכן שיש לו רעיון למקור הכנסות שונה ונוסף להכנסות הידועות היום.

ציטוט בקשר להשקעה הנדרשת להקמת רשת:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bharti_Airtel

Ericsson agreed for the first time to be paid by the minute for installation and maintenance of their equipment rather than being paid up front, which allowed Airtel to provide low call rates of 7px-Indian_Rupee_symbol.svg.png1/minute (US$0.02/minute).

כמובן שעלות דקת השיחה הנמוכה הזו רלבנטי רק לחברת הענק ההודית הזו, אבל זו אינדיקציה נוספת שניתן להקים תשתית לרשת סלולרית בעלות נמוכה.

לגבי הARPU , כמובן שאיני יכול לחשב ולא נראה לי שנוכל להכריע בשאלה האם לגולן יש CASE כלכלי. מבחינתי, צריך לקוות שגולן חישב נכון כשניגש למכרז, ובנוסף יש אינדיקציה שעלויות הקמת רשת ירדו, ואלו הרי ההוצאה הגדולה ביותר.

מבחינתך הגיוני לחשב עלות הקמת רשת לפי מה העלויות של רשתות שכבר הוקמו בארץ.

בשורה התחתונה, לא ניתן להחליט בגלל היעדר נתונים.

יהודה

פורסם

גולן גם לא אמור לכסות את כל המדינה, וכפי שכתב WIL , סביר שהוא יקים רשת שלו באיזורים צפופי אוכלוסיה, ובשאר האיזורים ישאר עם נדידה לסלקום, שגם זה מוזיל את הוצאותיו.

לא אמרתי שלא יכסה את כל המדינה.

הרשיון של גולן (ושל הוט) דורש כיסוי כלל ארצי עצמאי תוך כמה שנים (7? לא זוכר).

אמרתי שתוך זמן קצר (עוד ב2013 - ניחוש פרוע) גם גולן וגם הוט יגיעו לכיסוי של 80%+ מהשימושים בפועל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אכן הבנתי אותך לא נכון.

לאחר בדיקת הרשיון של גולן

www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/2/2702.pdf

נספח ב' עמ' 1

אבני הדרך למתן השירות

שלב א'

בתום 24 חודשים מהמועד הקובע

שלב ב'

בתום 48 חודשים מהמועד הקובע

שלב ג'

בתום 60 חודשים מהמועד הקובע

שלב ד'

בתום 72 חודשים מהמועד הקובע

שלב ה'

בתום 84 חודשים מהמועד הקובע

"המועד הקובע" – יום מתן הרשיון כקבוע בסעיף 9.1 ברשיון

...

בהתאם לאבני הדרך למתן השירות המפורטים בנספח זה, בעל הרשיון יספק את השירות באזור

F2: השירות, על פי המפורט להלן

הערה:

1) בתום שלב א' - כיסוי של 20% מאזור מיושב, בהתאם לרמת הכיסוי ובלבד שיכוסה )

תחום שבו מתגוררת לפחות 20% מהאוכלוסייה.

2) בתום שלב ב' - כיסוי של 40% מאזור מיושב, בהתאם לרמת הכיסוי ובלבד שיכוסה )

תחום שבו מתגוררת לפחות 40% מהאוכלוסייה.

3) בתום שלב ג' - כיסוי של 55% מאזור מיושב, בהתאם לרמת הכיסוי ובלבד שיכוסה )

תחום שבו מתגוררת לפחות 55% מהאוכלוסייה.

4) בתום שלב ד' - כיסוי של 75% מאזור מיושב, בהתאם לרמת הכיסוי ובלבד שיכוסה )

תחום שבו מתגוררת לפחות 75% מהאוכלוסייה.

5) בתום שלב ה' - כיסוי של 90% מאזור מיושב ו- 90% מהכבישים, בהתאם לרמת הכיסוי )

ובלבד שיכוסה תחום שבו מתגוררת לפחות 90% מהאוכלוסייה.

כלומר לאחר 7 שנים גולן יצטרך לכסות 90% מהאוכלוסיה.

יהודה

פורסם

אין מתנדבים, אני אנסה להרים את הכפפה שזרקתי - עם בקשה אחת: כל מי שיש לו הערות/הארות על התחשיב, מוזמן לשנות, להוסיף ולהחסיר נתונים כמיטב הבנתו - ובלבד שבסוף החישוב יתן מספר שלהערכתו הוא ה- ARPU הנדרש.

נתחיל:

להערכתי שווי הברזלים הנדרשים לחברה הוא 1.5 מיליארד ש"ח, את המספר גזרתי מערכה של פרטנר וגם מהערבות שגולן הפקידה במשהת"ק (360 מ' ש"ח, סכום שצריך לעמוד בפרופורציה להשקעה הנדרשת - להערכתי 25% מההשקעה).

מ- 1.5 מיליארד ש"ח בציוד גוזרים את ההוצאות הבאות:

250 מ' ש"ח לשנה פחת (לפי פחת תוך שש שנים)

100 מ' ש"ח לשנה עלויות מימון (6.5% לשנה לא צמוד).

אני מניח שאת הוצאות הפחת יפנו במלואם לרכש ציוד חדש).

סעיף הציוד ומימונו מעמיד אותנו על 350 מליון ש"ח לשנה.

בפרטנר מועסקים 4000 עובדים, לצורך הדיון אני מעריך שגולן יאלץ - בהמשך הדרך - להעסיק שמינית מכ"א שבפרטנר - סה"כ 500 עובדים.

סעיף כ"א ומנהלה 50 מליון ש"ח לשנה.

קווי תמסורת בין האתרים, דמי שכירות בעבורם, דמי שכירות עבור אתרי השידור וכו'

לסעיף זה 100 מליון ש"ח לשנה.

אגרות תדרים, רשיונות ושאר ירקות בירוקרטיים

100 מליון ש"ח לשנה

רווח יזמי מינימאלי - 100 מליון ש"ח לשנה

סה"כ - 700 מליון ש"ח לשנה לפני מע"מ.

מכאן נובע ש:

אם האופרציה הזו תחזיק מליון מנויים אז ה- ARPU לחודש צריך להיות בסביבות 70 ש"ח (10 לחבילה הרזה וכ- 130 לחבילה ללא הגבלה).

חצי מליון לקוחות מעמידים אותנו עם דמי מנוי כפולים שנחוצים להחזיק את האופרציה הזו.

חישובים אחרים - בכיף, יאללה לכו על זה... :wink:

פורסם

דורקי, אתה מנחש דברים אבל הניחושים שלך כנראה לא נכונים.

בוא תנסה להסביר לנו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4043011,00.html

לפני גולן ושות' כל אחת מחברות האפ"ס הרוויחה (שים לב, רווחים ולא הכנסות) מעל מיליארד שקלים "תמימים" בשנה.

האם אתה חושב שאפשר להיות פחות חזירים ולהרוויח נניח, רק 100 מיליון שקל בשנה? או שזה לא שווה\לא כלכלי\לא ריאלי וכו'

פורסם

מוכן להסביר לך בכיף כל דבר.

רק שלא הצלחתי להבין מה הקשר בין החישוב שעשיתי (אמדן ההכנסה הממוצעת למנוי שתשאיר את גולן ברווח) לבין רווחי העבר של הסלולריות הוותיקות.

פורסם

אתה תוהה איך גולן ירוויחו ממחירים כ"כ נמוכים ואם הם בכלל יכולים להתקיים ולהקים תשתית סלולרית משלהם.

אז אם מסתכלים על רווחי חברות האפ"ס מלפני גולן, אפשר לראות רווחים עצומים ומטורפים - הרבה בשר להשקיע בתשתית וזה עוד לפני שמורידים מהחשבון את כל האופרציה המטורפת של חברות האפ"ס.

אז כן, גולן מתחיל מ 0, אבל לאט לאט אנשים מתחילים לשמוע יותר ויותר סיפורים שהכל תקין והכל עובד ואין שום סיבה להישאר בחברות אחרות בתשלום חודשי גבוה יותר.

אתה מזלזל יותר מדי בגולן, את החשבון הוא יודע לעשות בעצמו, עם כל הכבוד לכל הניסיון שלך לפענח את המספרים שצריך - לך אין ניסיון בזה לא?

פורסם

אתה טועה, אם תקרא שוב את ההודעה שכתבתי תגלה שידע שמאפשר לי לעשות הערכה ולהגיע לתוצאה הגיונית דווקא יש לי.

נסה לעבור שוב על המספרים שכתבתי ובוא ספר לי איזה פרט לא הגיוני בעינך, זה יכול להיות מעניין ומלמד.

ברור שגולן מכיר את החברה שלו טוב יותר מכולנו גם יחד, עם זאת דיון שמנסה להעריך את נקודת שיווי המשקל של החברה יכול להיות מעניין ופורה - בעבורי לפחות.

פורסם

אין לי עניין לעבור על המספרים, זה משהו שאני לא מבין בו ולכן לא ארשום סתם.

לגולן יש ניסיון שלדעתי האישית שווה זהב, לפי הניסיון הזה אני מניח שהוא פתח את גולן טלקום, לדעתי התנאים הם דומים (קונספט זול וחסכני וציבור מנוצל) ואין סיבה שזה לא יצליח גם פה, ברור שהשווקים שונים אבל עדיין אף אחד לא אוהב לשלם סתם.

פורסם

תראה, אולי הנסיון של גולן שווה זהב, אבל בהתבוננות קרה אני מזהה אצלו נקודת חוזקה ונקודת תורפה מהותיות:

נקודת חוזקה - גולן נתפס כמוביל המהפכה

אולי מזל ואולי שכל ואולי שניהם גם יחד, גולן הצליח למצב את עצמו בדעת הקהל כסמל המהפכה הסלולרית, תוך שהוא מנצל היטב את מחאת הקיץ שעבר.

רמי לוי שיחק במגרש ה- low cost לפניו, אבל גולן היה זה שהפך ליקיר ההמונים, אחד כזה שדיון עליו או על החברה שלו גובל בחילול קודש.

את המעריצים השרופים שלו אפשר למצוא גם אצלנו בפורום.

נקודת חולשה - גולן משחק במגרש המחיר והוא לא לבד שם

גולן מלכתחילה שיחק במגרש המחיר, מתוך הנחה שהוותיקות לא יכולות להוריד מחיר כי ההפסד יחול על כל הלקוחות הקיימים שלהן.

הוא התחיל ב- 99 ש"ח באה הוט ועקפה אותו מלמטה עם 89, פרטנר שלחה מטעמה למשחק שחקן חדש בשם 012 שהוא משהו שבין חברה אמיתית לוירטואלית - 012 פתח ב- 88.

להבנתי גולן נלחץ והוריד מחיר כדי לגייס את הלקוחות שנחוצים לו, רק שמולו שני שחקנים קשוחים שתופסים אותו משני צידיו, הוא הוריד מחיר ושתיהן הורידו אחריו, למחיר נמוך יותר.

תרשה לי להמר שהורדת מחיר נוספת תגרום לשחקניות הללו למהלך דומה, כך יוצא שזה שטען שהוא הזול ביותר בשוק כבר איננו כזה יותר וכל הורדת מחיר נוספת תבוא לו כבומרנג בשל קיטון נוסף בהכנסות.

ועוד משהו קטן, קבל את נתוני הניוד העדכניים, גולן איננו המגייס הגדול אלא הוט למרות הרעש שהוא עושה.

עוד מסקנה שעולה מכך: גולן גייס כ- 100 א' לקוחות שנוידו אליו, להערכתי עוד 50 א' לקוחות הם חדשים - המספר של 150 א' לקוחות שנקבתי בו הוא לגמרי ריאלי.

שבוע טוב!

פורסם

גולן טוען שאין לא שיווק אבל בפועל הוא איש שיווק מעולה. הוא מצליח ליצור באאז ותדמית על כלום ובלי להשקיע בזה כסף גדול.

השאלה העיקרית היא מה עומק הכיסים שלו וכמה יוכל להפסיד עד לנקודת האיזון (שבכלל לא בטוח שתגיע ואם כן אז באיזה מחיר למשתמש הסופי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דורקי, עד שגולן הגיע, רמי לוי לא נתן לואוקוסט אמיתי כמוהו.

נכון, הוא נתן מחיר נמוך יותר למנויים, אבל לא כמו גולן.

ברגע שגולן הגיעו, הקלפים נטרפו מחדש, וכולם יישרו קו לפיו.

הקו שהוא הציג, לא נזנח, וכל מה שהוא עושה היום זה לצאת כל פעם במבצע,

כדי לגייס לקוחות נוספים, בעיקר כדי לשחרר את הערבות תוך זמן קצר.

לדעתי חבל שאנשים לא זוכרים את זה שהם באים לנייד את הקו, ועוברים דווקא

להוט או כל חברה אחרת. אם גולן ייעלמו, כולנו נפסיד מזה, כי הם היחדים שבאמת

משכו את השוק למהפיכה, ולא השאר שנגררו אחריו.

אני מניח שהם לא טפשים, ויש להם גם נסיון גדול בתחום, וככל הנראה גם כסף

להשקיע בשנים הראשונות. אני לא חושב שהם ציפו להרוויח מהיום הראשון.

פורסם
אני יודע שהשרשור כבר התקדם אבל רק רוצה להדגיש: אף אחד לא עובד עלי. אני משלם כרגע 67 שקלים בחודש לאורנג'. בכל מקום אחר אשלם אותו דבר, או יותר. כך שאין לי ממש סיבה לעבור...

לך אישית אין סיבה לעבור כי לא תחסוך כסף בטווח הקצר. בטווח הארוך אי מעבר שלך ושל הרבה אנשים כמוך יגרום לגולן לסגור את הבסטה ולחזור לצרפת ואנחנו נקבל שוב חשבוניות מנופחות.

אם הדבר היה כרוך במאמץ הייתי יכול איך שהוא להבין זאת אך מדובר בסך הכול ב-5 דקות מול האתר באינטרנט, כל הניוד נעשה על ידם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זו מחשבה מאוד עקומה.

בוא נגיד שכל התסריטים שאם לא יעברו לגולן הוא יברח מפה נכונים (דבר בכלל לא ברור בדיוק כמו שלא ברור אם המחיר שלו יישאר גם בהמשך ואם הוא לא יברח בעתיד). אם כולם יעברו כמו שאתה מטיף לעשות אז הותיקות יקרסו ונישאר עם שוק שלא צריך לתת שירות בכלל ושאין לו סיבה להשאיר מחירים כל כך נמוכים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...