Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור (יצא לי ארוך, לא ידעתי שאני מסוגל) -

נסעתי לאיטליה עם שני סלולרים אחד עם סים של גולן ואחד עם סים של אורנג

ידעתי שהטלפון של גולן זול יותר ובדיקה מהירה באתר של גולן העלתה כי שיחה תעלה 35 אג לדקה, מודה, אתר אורנג לא נבדק.

דיברתי על הקו של גולן המון, כ180 דקות במצטבר לאורך השהות שם, שיחות יוצאות חויגו רגיל מתוך הזיכרון ועל המקום שיחה נותקה ושירות CALLBACK החזיר לי שיחה שקישרה אותנו, שיחות נכנסות – כרגיל, אפילו לא ידעו שאני בחו"ל, גם ב SMSים השתמשתי.

סה"כ יחד עם החיוב החודשי ושימושים שונים בארץ באותו חודש הגעתי לחיוב של 85 שקלים (חבילת בסיס 10 שקלים של גולן), ובמילים - שמונים וחמישה שקלים, ת-ע-נ-ו-ג.

ועכשיו לאורנג, נקודת בסיס לקו - חבילה מינימאלית ב 125 ש"ח (אין חבילת בסיס צרה כמו בגולן טלקום), כבר עברתי עת ה 85 שקלים, נכון? זו רק ההתחלה.

שיחה יוצאת אחת באיטליה של שתי דקות, שיחה נכנסת אחת של שתי דקות, סה"כ 4 דקות שיחה, רוצים לנחש עלות? 87 שקלים, אני חוזר שמונים ושבעה שקלים לארבע דקות שיחה! (מול 1.4 שקלים שזה היה עולה בגולן אם לרגע התבלבלתם מה 87 הזה)

ביחד עם 14 SMSים בעלות של 3 שקלים לאחד (שקל בגולן) יצא 130 שקל לכלום שימוש בטלפון.

סה"כ 255 שקל לחודש, לטלפון שלא עשה כמעט כלום, בטח מול הנטחן של גולן שיצא 85 שקלים ועבד הרבה באותו חודש

בשיחה מול אורנג הוסבר לי ש"כמו שלא הולכים לסופר בלי להשוות מחירים לא נוסעים לחול בלי להשוות מחירים וכי על הלקוח מוטלת כל האשמה במקרה הנ"ל", הבנתי, ובכל זאת אני מנסה להסביר שעל SMS לקחתם פי 3, בסדר, אז גם על שיחות תיקחו פי 3 שזה שקל לדקה, קחו 2 שקלים לדקה, תהיו חזירים בני חזירים תיקחו 3.5 שקלים לדקה שזה פי 10, אבל 24.9 לדקת שיחה?! פי 70 יותר?! שבעים?!?! מאיפה החוצפה הזו?

"זה מה יש, פעם הבאה תתקשר אלינו לפני שאתה נוסע", תגובה מקובלת, אבל תגובתי היא:

"פחחחחחחחחחחחחחחח" (לא להתבלבל עם חחחחחחחחחח האסור על פי חוקי הפורום)

באמת נראה לכם שתהיה פעם הבאה?

המספר יועבר לגולן טלקום בסוף החודש והחיוב ההזוי הזה בחול יהיו השקלים האחרונים שתראו מהקו הזה בחיים.

אני לא מבין, מראש אתם לוקחים מחירים גבוהים על המנוי הזה כל חודש כשבשוק כבר כולם מתחת ל 100, הקו הזה אצלכם כבר מעל ל 15 שנה, מנוי מתקשר אליכם ואומר לכם שהוא מוכן להישאר אם תחייבו את השיחות מחו"ל לפי 3.5 שקלים לדקה (פי 10 מהמתחרה!), פשוט מגיש לכם את הפתרון על מגש של זהב, רק תורידו את החיוב לפי 10 ולא פי 70, ואתם אומרים לו "זה מה יש!"?

אז פעם הבאה שעובד אורנג אומר לכם "אבל אצלנו אתה מקבל שירות!" תחשבו על איזה שירות הוא מדבר...

אני האחרון שאומר "מגיע לי" ולא פעם אני מציין שזה שוק חופשי ושכל אחד ימכור איזה מוצר בכמה שבא לו, אם זה רק מצליח לו, אבל בהתחשב שהפרשים ההזויים האלה שנתקלתי בהם לא יכולתי שלא לבוא ולשתף אתכם, חברי היקרים, עלי זה לא יצליח יותר.

ואם במקרה אורנג קוראים את ההודעה, בואו אני אלמד אתכם קצת מתמטיקה כי אתם קצת חלשים בזה, 50 שקלים לחודש בגולן לחצי שנה ועוד 100 לחצי שנה זה 900 שקלים, אתם רוצים 125 שקלים לחודש שזה 1500 שקל, 1500 שהמנוי היה מוכן לשלם לכם, אם רק הייתם מורידים את החיוב ההזוי הזה מאיטליה, תקראו לזה מתנת הבית, על זה שהוא מוכן להוציא 600 שקל יותר בשנה אצלכם ולא לעבור לגולן, במקום זה עכשיו אותו מנוי יחסוך 470 שקלים בשנה הקרובה (600 פחות 130 הקנס שנתתם לו מאיטליה) ואתם תישארו עם איזה שהיא אות מהאלף בית ביד (תנחשו איזה, אני בטוח שאתם יכולים) במקום עם 1500 שקלים בשנה הקרובה.

אסטה-לה-ויסטה אורנג :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני עזבתי את אורנג' ההזויים האלו.

היום החשבון החודשי שלי הוא 36 אגורות, לכל החודש.

באורנג היה 20 שח.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אתה באמת מתפלא?

למה הם חזירים? למה ניראה לך הם קובעים מחירים של פי 70 יותר? כי הם יכולים. כי הישראלי יבוא וישלם את זה.

רק היום קראתי שבשנת 2012 נמכרו X טלפונים חדשים,ו-80 אחוז מהם נמכרו דרך חברות הסלולר. 80 אחוז מהקונים ביודעין, הלכו וקנו פלאפונים יקרים יותר בין 40-80 אחוז ממה שיש בזאפ. למה? השד יודע. אבל זאת העובדה בשטח.

פורסם

דרור, באמת גדול.

גם אני עברתי לגולן טלקום, בגלל שחייבו אותי על חריגה של 300 דקות (800 במקום 500 של החבילה) יותר מ-200 ש"ח, וכל זה אחרי שחזרתי לסלקום, כמה חודשים אחרי שניידתי לאורנג', בגלל שסלקום שינו את החבילה שלי בלי רשות, והיום ברוך ה' הכל בסדר.

ותנחש מה קורה יום אחרי שניידתי לגולן: שלום מדברת XYZ מסלקום, רציתי לשאול אני רואה שניידתם את המספר, לאיזה חברה ניידתם, אני: גולן טלקום. נציגה: מה הסיבה שניידתם אני: :shock: תסתכלי על חשבונות האחרונים שלי, שלום, ושיהיה לך יום טוב. ניתוק.

בזמנו (עוד לפני עידן גולן טלקום), הייתי עושה לעצמי מנהג קבוע, כל פעם שהייתה בעייה בחשבון (והיו לא מעט) הייתי מגיע אליהם 5 דקות לפני הסגירה (לא הייתי צריך לטרוח, אני עובד מרחק של 2 דקות הליכה מסלקום) והעבודה שלי ממילא היתה מסתיימת 15 דקות לפני שהם סוגרים, הייתי קונה שתיה + חטיף ומחכה לתור שלי, הייתה עוברת חצי שעה, והיה מגיע התור שלי ואז היינו מתברברים עד שהיתה עוברת לה עוד איזה חצי שעה ארבעים וחמש דקות מה שהיה גורם לעיכוב של סגירת הסניף + עיכוב של מנהל הסניף והנציג, וכל זה בתקווה שאולי הגישה הזאת תוציא אותם מהאדישות, (ומתברר שהתבדתי).

ולסיכום: טוב שנכנסו חברות חדשות לשוק, וכך זמני וכספי היקרים, לא יבוזבזו לריק.

ונשאר לאחל: שיקרה ככה גם לשוק הרכב/ מוסכניקים/ חלפים/ יבואנים.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

זה מה שמשגע אותי, למה להתקשר א-ח-ר-י שעברתי?

אני הרי לא אחזור, עברתי כבר

אני אומר לכם שאני מכיר את גולן והמעבר לא מפחיד אותי, אתם לא סומכים עלי כשאני אומר לכם שיש לכם צאנס אחרון?

לא תנצלו אותו?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זה נושא לא מובן בעליל. איך לעזאזל הם גובים סכומים כאלו על שיחות, כאילו אנחנו עדיין משתמשים בטלפון חוגה שצריך לפנות למרכזנית לחיבור לעיר אחרת :o

לפני שגולן נכנסו, טסתי לחו"ל עם טוקמן של 250 שקל(!). דקה שיחה, 10 סמסים והכל נעלם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אכן, ישראלים זה עם של פראיירים, אין הסבר אחר לטיפשות של מי שנשאר בחברות הגדולות ועוד מגדיל וקונה מהן מכשירים יקרים עם חיובים הזויים. העם עם הגולן :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

העברנו את הקווים להוט מובייל לפניי הרבה זמן, הקווים התחילו באורנג', כי בזמנו היה מחיר טוב דרך העבודה של אבא שלי.

התבאסנו מאוד מהשירות שלהם (ביטוח גרוע, הN73 שהיה לי תוקן אצלהם אינספור פעמים ובסוף האשימו אותי בקורוזיה, למרות שבבדיקה במעבדות פרטיות לא נמצא זכר לקורוזיה, בסוף המכשיר תוקן בחינם אך בצורה גרועה ונאלצתי לרכוש מכשיר אחר), היו הרבה דברים לא קשורים בחשבוניות וזה היה מעצבן.

באיזשהו שלב גם הורידו את נפח הגלישה מ100MB (עם N85 זה מספיק) ל30MB (שזה קרה כשהיה לי LG OPTIMUS ONE, מבאס שיש כזה מכשיר בלי חבילת אינטרנט נורמלית).

עברנו לפלאפון, שבזמנו הציעו חבילה מאוד טובה עם זיכוי על הSGS II שרכשנו בחנות פרטית במחיר זול משמעותית מזה של פלאפון.

התחייבו על אינטרנט בלי הגבלה גם כן, ובסופו של דבר באחת השבתות שסגרתי בקורס, עברתי את ה2GB ואני רואה חיוב, למרות שדיברנו על חבילה ללא הגבלה.

אבא שלי התעצבן מכל השטויות האלו, עברנו להוט והכול פיקס, אין שום חיובים מיותרים והכול עובד.

אפילו ששברתי את הסים כשניסיתי להסב אותו למיקרו סים, לא חויבתי (ואם אחויב זה גם הגיוני, כי זה נזק שאני עשיתי בסופו של דבר).

הקליטה בהוט השתפרה פלאים בעיקר כשאני רואה שבהרבה איזורים בבאר שבע הם כבר הקימו אנטנות משלהם, ולא עובדים על התשתית של פלאפון.

יש לי גם מספר בגולן טלקום, השירות שם אחלה והמחירים טובים, זה טלפון משני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למען הסר ספק אני ומשפחתי בגולן מהשבוע הראשון...

ובעיני מי שלא, פשוט מגיע לו!

לפותח השרשור - מניסיון, מערכת הגביה של גולן לא מושלמת וסביר להניח שתקבל חיוב נוסף על השירות בחו"ל בהמשך - על הגלישה למשל. היתרון הוא מוחץ, אבל מספרים סופיים תדע רק בחיוב הבא.

ואגב...חבילות החו"ל שחוויתי באחת הותיקות בעבר היו פשוט "מכשול לעיוור".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אתה באמת מתפלא?

למה הם חזירים? למה ניראה לך הם קובעים מחירים של פי 70 יותר? כי הם יכולים. כי הישראלי יבוא וישלם את זה.

רק היום קראתי שבשנת 2012 נמכרו X טלפונים חדשים,ו-80 אחוז מהם נמכרו דרך חברות הסלולר. 80 אחוז מהקונים ביודעין, הלכו וקנו פלאפונים יקרים יותר בין 40-80 אחוז ממה שיש בזאפ. למה? השד יודע. אבל זאת העובדה בשטח.

איני יודע איפה קראת, אך יש כאן טעות, שלך או של הכתב. אין להם שום דרך לדעת כמה טלפונים נמכרו בישראל, מלבד אלו של היבואנים הרשמיים.

כמעט כל מי שקונה שלא דרך החברות הסלולריות, לא קונה מיבואן רשמי אלא מיבואן אפור ולכן המספרים האלו.

אז המשפט הנכון הוא: ש80% מהפרייארים שקונים דרך יבואן רשמי, עושים זאת דרך החברות הסלולריות.

פורסם
וסביר להניח שתקבל חיוב נוסף על השירות בחו"ל בהמשך - על הגלישה למשל.

המכשירים לא גלשו ביט אחד בחול, נחסמה להם האפשרות, מזה אני יודע להיזהר, לדעתי החיוב סופי

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אורנג' צודקים תשווה מחירים.

אורנג' צודקים כי זה החוזה שלך מולם.

אורנג' לא שמעו על המשפט "בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם" ולכן הם הפסידו עוד לקוח.

מאוד מצער שהיית צריך לעבור חווייה כזו בשביל להחליט על העברת הקו בגלל שזה מוכיח כמה אתה לקוח נוח.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

דרור, הספור מאלף אך לא הבנתי את החישוב שלך לגבי עלויות של גולן. חצי שנה סכום אחד ,חצי שנה סכום אחר וכן את החיבור בינהם. פשוט בקטע הזה לא הבנתי כלום.

שאלה נוספת, לך ולאחרים: אם אני מעוניין בגולן רק לצורך שיחות בחו"ל? מה עלי לרכוש ולשלם[ בחיוב קבוע]? חוץ מעלות השיחות עצמן? ו..האם בנסיעה לחו"ל אפשר פשוט להוציא הסים של אורנג ולהכניס את זה של גולן?

תודה.

פורסם
איני יודע איפה קראת, אך יש כאן טעות, שלך או של הכתב. אין להם שום דרך לדעת כמה טלפונים נמכרו בישראל, מלבד אלו של היבואנים הרשמיים.

כמעט כל מי שקונה שלא דרך החברות הסלולריות, לא קונה מיבואן רשמי אלא מיבואן אפור ולכן המספרים האלו.

אז המשפט הנכון הוא: ש80% מהפרייארים שקונים דרך יבואן רשמי, עושים זאת דרך החברות הסלולריות.

קראתי את זה פה:

http://www.tgspot.co.il/israel-cellphone-market-2012/

לצערי אין לי את מוסף "ממון" על מנת לאמת את הכתבה.

פורסם
המכשירים לא גלשו ביט אחד בחול, נחסמה להם האפשרות, מזה אני יודע להיזהר, לדעתי החיוב סופי

זה גם דוגמא ליתרון מוחץ של גולן על המתחרים - היכולת להכנס לאתר ולחסום/לפתוח אפשרויות שונות מבלי לעבור את מסלול הייסורים של המוקדנים של הותיקות (מה שמשום מה קרוי "שירות"...)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...