Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן שזכותו להחזיק בדעה שלו.

אני מסכים איתך וגם לדעתי הוא מאוד אמוציונלי בעניין הזה, אולי באמת בגלל מה שרמזת, אין לי מושג.

בכל מקרה, הקונספט של גולן עובד שנים בצרפת, למה שלא יעבוד בישראל?

לי אין ספק שאפשר לחתוך הרבה במחירים המטורפים של חברות האפ"ס.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מודה - שוק התקשורת קרוב מאוד לליבי ולכן מעשיו חסרי ההבנה והאחריות של כחלון בהחלט הרגיזו אותי (שינוי בשוק בהחלט נדרש אבל לא כפי שהוא עשה).

אין בליבי מאומה על חב' גולן שנכנסה לשוק בלי להבין למה היא נכנסת (מבצעי ה- 40 ש"ח הנוכחיים מוכיחים זאת) - למעט שיטת הפרסום האגרסיבית שהם בחרו בה וכינוי המתחרים בשמות גנאי.

אבל בואו נניח לשוק התקשורת וניקח דוגמא עדכנית מתחום אחר:

רמי לוי פתח סניף במרכז ישפרו במודיעין, הדבר הצית מלחמת מחירים בינו לבין שופרסל ובעקבות שמועות על מחירים הזויים קפצתי גם אני לשם כדי לראות על מה המהומה.

אז ככה - מוכרים שם ק"ג עגבניות ב- 60 אג', מלפפונים במחיר דומה, ק"ג חזה עוף ב- 9 ש"ח וכרעיים ב- 7, עוף שלם ב- 5 ועוד מחירי הפסד מהסוג הזה.

כמובן שהמחירים הם לחברי מועדון בלבד (החברות בחינם) ולקונים ב- 100 ש"ח ממוצרי החנות (בקטנה, אין בעיה לעמוד בתנאי הזה).

מהתבוננות בעגלות הקונים ראיתי שלא מעט מאמצים את השיטה הבאה: קונים במאה ש"ח וכל שאר העגלה מלאה במוצרים שבמחירי הפסד ובכמות המקסימלית המותרת.

בעבורי כצרכן התופעה הזו בהחלט חיובית ונכון ואף רצוי לנצל את מחירי "בעל הבית השתגע" כל עוד הם קיימים, כמתבונן לטווח ארוך יותר שמבין שמחירים כאלה לא יכולים להמשך לאורך זמן התופעה מדאיגה, כי במקרה הרע היא תביא לסגירת אחת החנויות ולעליית מחירים דרסטית ובמקרה הפחות גרוע המתחרים יגיעו להבנות שקטות והמחירים יטפסו למעלה עד להשבת ההפסדים, בנתיים כשקרב הענקים מתחולל אף גורם עסקי שפוי לא יכנס למקום.

בקיצור - תחרות זה יופי, אבל תחרות בריאה ולא הרסנית.

פורסם

דורקי, אמרת שהתחום נזקק לשנוי אך לא לשנוי הזה דווקא. אשמח לשמוע ממך ומאחרים באילו עוד תחומים בולט מאוד הצורך בשנוי? מה הסכוי שיתרחש?[כתלות ברגולטורים או פקידים בכירים]

אגב, למה לטרוח ולשנות, הרי כך רוכשים אויבים רבי עוצמה עם זכרון ארוך וציבור שמח, אך בעל זכרון קצר? לרוב אלו הנמצאים בשלטון אין תמריץ לעשות זאת. קל יותר להסית נגד אוכלוסיות חלשות או לשסות אוכלוסיות שונות זו בזו או לחבק קונצנזוס של סתם- בעד קסדות אופניים, נגד זיהום אויר, נגד מדוזות, בעד פרחים ופרפרים. מעטים אלו שעושים.

יתכן שכחלון עשה לא נכון. עדיין, הוא עשה.

אבל נעזוב, מה לגבי מה ששאלתי בהתחלה?

פורסם

דורקי - גולן בחור צעיר, אבל רחוק מלהיות טירון בשוק התקשורת. הוא ושותפו קסבייה ניאל עשו מהפיכה דומה בשוק התקשורת המקוונת בצרפת והתחילו לבצע מהפיכה דומה גם בשוק הסלולר (ושוק הסלולר הישראלי, גם במצבו לפני כניסת רמי-לוי, היה כנראה זול ונוח לעומת השוק הצרפתי). הם מחזיקים מעמד יפה מאוד. כנראה שלאיש יש תפיסה מסחרית לא שגרתית, אבל בעלת חיוניות. לא הייתי מספיד אותו כל כך מהר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עברתי לחברות החדשות מיד אך נתקעתי בתקלות וחזרתי לסלקום.

אני מחכה בקוצר רוח לסים הכפול בגולן ומיד אחזור לשם. היום הבנתי שכל הבעיות נפתרו.

פורסם

כמענה לכל המגיבים ובתקווה לדיון ענייני ונטול אמוציות:

- כחלון היה צריך להכניס מפעיל אחד ועוד וירטואלי אחד-שניים ולהמתין, יתכן שהיה מקום לקבוע מחירי מינימום והלהוריד אותם לאט לאט, תוך בחינת רווחיות החברות הוותיקות, החדשות וה- EBITDA שלהם.

תראו, על המדף מכרז לתדרי דור רביעי שיעלו מאות מיליוני ש"ח (על כלום, על הזכות להשתמש בתדר), על זה צריך להוסיף השקעות בפתוח - אני מכיר את תחום התקשורת היטב, עם תעריפים כאלה שום חברה לא תצליח לשרוד לאורך זמן וגולן שהיא החלשה מבין החמש תהיה (לדעתי!) הראשונה להרים דגל לבן ולהסגר.

קחו את בזק כדוגמא, החברה עקרונית נשארה צמודה לתעריפים הישנים - והפכה ממוצר עממי למוצר פרימיום... :shock:

- כששחברות הסלולר מרוויחות פחות והמניות נשחקות, כשמניית בזק מתרסקת, כשבנק לאומי מוחק מאות מליונים משווי האחזקות שלו בפרטנר, אז תהיו בטוחים שמישהו משלם על כך והמישהו זה אני, אתה וכולנו: בדרך של העלאת מיסים, תשלום קצבאות אבטלה למפוטרי הסלולר, הרחקת משקיעים זרים מבית המשוגעים עתיר הרגולציה שלנו, בקיצור כולנו סובלים אם כי לא תמיד ניתן לקשור ישירות בין הדברים.

- רגולציות נוספות? אולי בתחום הבנקאות ששם יש עמלות הזויות למדי, מאידך אם זה יעשה בשיטת כחלון אז עדיף שישאר המצב הנוכחי, כי בנק מפסיד צריך לגרום לכולנו לנדודי שינה בלילה.

פורסם

אני דווקא חושב שטוב שהמהלך נעשה ב"בום". לו היו מטפטפים חברות, הן היו פשוט נכנסות לקרטל הנוכחי, ולא היינו מרוויחים כלום.

עצם העובדה שהחברות הללו נכנסו לפאניקה הטיבו עם הציבור, והשינויים שחלו בהן רק מראים כמה הם עשקו אותנו.

בסופו של דבר, החבילות שגולן מציעה טובות למרבית האוכלוסיה וזה כנראה משהו שלא ישתנה בעתיד, למרבה הצער. מי שיש לו צרכים מעט שונים ממה שמוצע בגולן, אין לו ברירה אלא להישאר באפ"ס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

דורקי, אני מבין שאתה קרוב לתחום, ולכן לפעמים זה כואב לראות איך חברה מקבלת "בומבה",

וזה הרגשה לא נעימה.

אבל מצד שני, תחשוב כמה כסף חוסך משק בית ממוצע או עסק, בגלל הרפורמה הזו.

נכון, המחיקות וההפסדים בחברות השונות, כולל השרשורים שלהם עולים גם לנו כסף, בדמות

כספי פנסיה שנמחקו, הפסדים למי שהחזיק ני"ע כאלה ואחרים, וגם כאלה שהפסידו פרנסה

בטווח הקצר.

אבל דווקא בטווח הארוך, כל אותו כסף שהשתחרר, חוזר חזרה למשק, בדמות צריכה, ואם

פעם הייתי מוציא 1500 שקל על סלולרים במשק בית, היום אני אוציא 200-400 שקל.

ושאתה רואה תמונה כוללת של המשק, זה סכומים אדירים!

סתם דוגמא, אנחנו במשרד היינו משלמים 1500-2000 שקל על שלושה מנויים(כולל מכשירים).

היום אנחנו משלמים 300 על הקווים, ועוד 300 על המכשירים. תחשוב מה זה אומר לעסקים

שצריכים 20 או 30 מנויים.

ולגבי התחרות, ומחירי בעל הבית השתגע. מה שקורה לרוב, זה שאחרי מלחמת המחירים

הראשונה, החברות החדשות מתבססות, ואז נגמרים המחירים המטורפים, ועוברים למחירי

שיווי משקל. לדעתי המחיר יתייצב בסוף סביב 100 שקל למנוי, פלוס מינוס כמה שקלים,

מה שיאפשר רווח לכל החברות, כולל גולן, אבל יחייב את הגדולות להתיעל, לקצץ בשכר

המטה. עשרות מליונים שהרוויחו מנכלים בחברות האלה, לא יוכלו להיות משולמים לאורך

זמן, וכך לגבי כל הבכירים שם.

פורסם

דורקי - אני מצטער, ההבנה שלי בשוק התקשורת קלושה, אבל כך גם שלך. אסתפק בשתי נקודות:

1. התדרים אינם "כלום". מדובר במשאב מוגבל, בדיוק כמו מאגרי הגאז בים התיכון. לכן על המדינה להחכיר אותם במחיר הגבוה ביותר שתוכל.

2. בזק לא נשארה מצודה למחירים הישנים מרצון - הרגולטור אונס אותה. חלקה בשוק התקשורת הקוית כבר ירד מזמן מתחת לאותם 85% שהיו, במקור, הגבול שהיה אמור לשחרר אותה מכבלי הרגולציה, אבל בינתיים הרגולטור לא מרפה ומחליש אותה בכוח.

לגבי התמחיר - אנחנו לא יודעים מה העלויות האמיתיות של החברות. לחברה "רזה" כגולן עלויות פחותות בהרבה מאלה של החברות המסורתיות עתירות כוח האדם. עד כמה - איני יודע, אבל, כפי שכתבתי קודם, גולן וניאל לא נולדו אתמול ויש להם שיטות שכנראה הוכחו (בהסתייגות שאיני מכיר את מאזני Free הצרפתית - אבל בידיעה שהחברה בועטת, וחזק).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, תרשה לי לחלוק על דעתך המלומדת.

התדרים הם אכן משאב מוגבל א-ב-ל מדובר במשאב שמתחדש מעצמו, לא מדובר כאן במאגר גז שאחרי שנוצל התרוקן, התדרים נמצאים כאן משחר ההסטוריה ויישארו גם אחרי שהמין האנושי יכחד - לכך כיוונתי.

אם זכויות השימוש בהם עולים מאות מיליוני ש"ח - במהלך השנה משרד התקשורת עומד לפרסם מכרז לתדרי דור 4 - אז בוא וספר לי מהיכן חברה כמו גולן תביא את הכסף ותרוויח?

תראה, בכוונה עוקפתי את שדה המוקשים של עלויות הקמת אתרי שידור, המספרים שאני מכיר והמספרים שרצים כאן בדיונים שונים בתכלית.

בוא נשאר בענייני ההכנסות של גולן, נגיד שהחברה גייסה 150 א' מנויים לפי 50 ש"ח למנוי, המספרים האלה מעמידים אותנו עם הכנסה שנתית של 90 מליון ש"ח ברוטו שצריכה לממן את האופרציה כולה, אתה חושב שזה מספיק ודעתי שונה משלך ב- 180 מעלות.

בזק אכן קשורה עדיין בכבלי רגולציה (איפה כתבתי אחרת?) ושים לב מה קרה לה, המוצר שפעם היה זול ביחס לסלולר הפך למוצר של עשירים (כי בסלולר אפשר לדבר כמה שרוצים ב- 50 ש"ח).

פורסם

דורקי - היית "שם כסף" שגולן יסגרו תוך X שנים\חודשים?

למה לדעתך לא מספיק להרוויח 90 מיליון ש"ח ברוטו (בחודש)?

למה אתה לא אומר מילה על FREE שהצליחה ומבוססת על אותו רעיון?

ז"א אתה בטוח מכיר ויודע ש FREE עובדת ומרוויחה, למה אתה לא מכיר בכך שזה אפשרי? מה אתה יודע יותר טוב מגולן?

פורסם

אינני בטוח שגולן יגיעו מהר מספיק למסה קרטית מינימלית. מקוו שכן, עבורם ועבורינו.

יתכן שדורקי צודק לגבי צורך בשנוי הדרגתי יותר, תוך פחות זעזועים. בעולם אידאלי. בפועל יש תחומים ללא כל שנוי מהותי- לא הדגתי ולא רדקאלי.

הנה כמה תחומים בהם התמחיר אינו סביר[לדעתי. אולי אני טועה וודאי יש עוד]אולי לא הכל ניתן או אף צריך לתקן:

דיור לרכישה ולשכירות, רכב, חלפי רכב, טלויזיה רב ערוצית, טיפולי שיניים וטיפולים בריאותיים מסויימים, חלק ממוצרי המזון, אינני מתייחס לדלק, חלק משרותי החינוך והתרבות. ודאי יש עוד.

כמובן יש סיבות שונות, אך עיקרן המשותף- יותר מדי כוח אצל פחות מדי אנשים ושלוחיהם בכנסת. הן הלוביסטים, הן החכים.

אחד הבלונים הברורים ביותר הוא הליסינג, תחום שהפך את המאכריות למקצוע ממוסד ויש בו שלל עיוותים כלכליים.

יותר מדי אנשים משלמים יותר מדי על יותר מדי מוצר בו הם נוסעים יותר מדי קילומטרם, רק כי הם משלמים, בעוד אחרים משלמים יותר מדי עבור מכוניות, עבור חלפים ומנגנון שלם עובד בתחום שתפוקתו היא כלום.

לופט גשפט קלאסי.

עריכה: אין ליט מושג אם דורקי צודק, אבל: לחברה יש גם הוצאות. בנוסף גודל השוק הצרפתי שונה.

פורסם

דורקי - לא ירדתי לסוף דעתך על כך שהתדרים הם משאב מתחדש.

התדר "נמכר" או, בעצם, מוחכר, לתקופת זמן ידועה. בתקופה זו רק החוכר יכול להשתמש בפס התדרים הנתון, וכל שימוש אחר באותו פס יגרום הפרעות הדדיות. לכן, בתקופה המוגדרת, מדובר במשאב מוגבל, והוא "מתחדש" רק עם סיום החכירה.

אם אתה כל כך מתמצא בניהול תקשורת - אני אחזיר אותך רק 10 שנים לאחור, לתקופה בה התקיים מכרז על תדרי הדור השלישי. היה הייפ עצום, חברות התחייבו לסכומי עתק של מאות מיליוני דולרים (בכל העולם) ויצאו בשן ועין כיון שהתקשו להחזיר את ההשקעה. מן הסתם הלקח נלמד לקראת המכרזים החדשים והחברות יהיו הרב יותר מרוסנות.

מעבר לכך - חלק מהחברות מתכוונות לעשות שימוש חוזר בתדרים שבהם זכו בהם, כפי שפלאפון ממחזרת בשנית את פס ה-800 (או 850 במינוח אחר) מה"צ ששימש אותה לרשת האנלוגית, לרשת ה-CDMA וכעת לרשת ה-HSPA. מיחזור כזה חוסך לחברות, לפחות הותיקות, חלק מהצורך להתמודד במכרזים על תדרים ומותירים את התדרים פנויים (וזולים) לחברות הזקוקות להם.

פורסם

המהלך הרגולטורי שאיפשר את כניסת גולן עם DNA חדש לענף מבורך.

שאף אחד לא יעבוד עליכם! לא עם הדרגתיות ולא עם שום בולשיט אחר.

יש לא מעט תחומים בהם למרות מספר שחקנים אין תחרות אמיתית אלא פיקציה שמהותה תאום.

היחס אל לקוחות הסלולר ע"י החברות הותיקות הנו שרלטני. התחכמות אין סופית עם הלקוחות ומחירים מופקעים.

כל מהלך מדורג היה מנוצל על ידן להתחכמות שתנוצל לחסימת כל שחקן שעלול להכניס תחרות. שום מתחרה לא היה נכנס ואנחנו היינו ממשיכים להיות הקורבן.

זאת מצווה גדולה מצד כל מי שמבין מה הלך כאן עד עכשיו להסביר לאלו שלא מבינים ולחזק את נושא הדגל החדש.

גם אני מאמין שסופו יגיע אם הציבור לא יבין שזאת מלחמה על מציאות צרכנית חדשה.

נפילת גולן תעלה לנו ביוקר! הוא נועד לנצח!

אגב - גולן היא חברת צמיחה - כל מי שמבצע תחשיבים לפי 150,000 מנויים, אין לו מושג או שרוצה להטעות. השוק גדול ויש לה אפשרות להכפיל עצמה במכפלות. כן, בוודאי שזה בתלות בתודעה הצרכנית. בכל מקרה כרגע המלחמה שלה היא על הגעה לנתח שוק שיאפשר לה לזכות בחזרה בפקדון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...