Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו חיים בשוק קפיטליסטי דינמי ומי שלא מצליח להתמודד קורס. אם הותיקות יקרסו זה יהיה אך ורק באשמתם שהן לא ידעו להתייעל בזמן.

למה שלא יהיה שירות? היום ניתן לבצע הכול דרך האתר ואם לא תמיד יש את הטלפון.

יותר נכון לשאול מדוע בכלל צריך שירות אנושי שמעכב ומתנגד כשניתן לבצע הכול ע"י מחשב.

הגישה שלך מזכירה את הגישה של הוועדים הגדולים במשק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית ממש לא מאחל לאף חברה שתקרוס(חוץ מסלקום ;-) סתאאאאםםם!), אבל אני כן מאחל

לגולן להגיע לכמות מנויים שתוכל להחזיק אותה בחיים, כך שגם היא תרוויח, וגם השאר ירוויחו.

עיני אף פעם לא היתה צרה ברווח שעושה מישהו, כל עוד זה לא נעשה תוך עושק או ניצול של הלקוח.

פורסם

מדבריי נשמע כאילו אני מאחל להם שיקרסו? אם כן זו לא כוונתי.

עיני מעולם לא הייתה צרה ברווח של אחר. הדבר היחיד שמעניין אותי זה כמה זה עולה לי.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אנחנו חיים בשוק קפיטליסטי דינמי ומי שלא מצליח להתמודד קורס. אם הותיקות יקרסו זה יהיה אך ורק באשמתם שהן לא ידעו להתייעל בזמן.

למה שלא יהיה שירות? היום ניתן לבצע הכול דרך האתר ואם לא תמיד יש את הטלפון.

יותר נכון לשאול מדוע בכלל צריך שירות אנושי שמעכב ומתנגד כשניתן לבצע הכול ע"י מחשב.

הגישה שלך מזכירה את הגישה של הוועדים הגדולים במשק.

אני מסכים מאוד לגישה שמי שלא עונה לצרכי השוק ו/או לא יכול להחזיק מעמד מול המתחרים נעלם אבל זה עובד לשני הצדדים. למה לקרוא לעזוב לחברה מסויימת כדי שלא תקרוס/תרויח יותר (ואף אחד מאיתנו לא יודע איזו אופציה היא נכונה) תוך פגיעה באחרים? אם יש סיבה מוצדקת אז ברור שזה בסדר לקרוא לזה אבל אם לקוח מקבל תנאים שעונים לדרישותיו למה לקרוא לו לעזוב כדי לעזור לזה שפחות מתאים לו?

הטיעון שלך נכון אבל אתה קורא לאנשים לעשות הפוך ממנו.

לגבי סוגית השירות הוא פשוט לא יהיה כי לא תהיה סיבה לתת אותו (שירות עולה כסף ואם לאף אחד אין למה שאני אתנדב לתת אותו בחינם?) ועם כל הכבוד לאתרי האינטרנט לפעמים צריכים אותו (סים שנדפק למשל). עם כל הכבוד למענה טלפוני, מה שיש בגולן זה בדיחה. לענות לטלפון ולהגיד יחזרו אליך מתישהו זה לא שירות טלפוני.

במה הגישה שלי מזכירה את הועדים הגדולים במשק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני השתמשתי בשירות במייל מול גולן.

חייב לציין שהמענה היה מיידי, לעניין ועם גישה עדיפה בעשרות מונים מזו שנתקלתי במענים הקוליים של הותיקות.

שירות טכני אני מעדיף לקבל במעבדה פרטית. גם שם השירות הוא שירות ואין תחושה של קופת חולים מלפני עשרים שנה...

לטעמי החברות הגדולות נכשלות בענק בכל מה שקשור לשירות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נקודת חולשה - גולן משחק במגרש המחיר והוא לא לבד שם

גולן מלכתחילה שיחק במגרש המחיר, מתוך הנחה שהוותיקות לא יכולות להוריד מחיר כי ההפסד יחול על כל הלקוחות הקיימים שלהן.

הוא התחיל ב- 99 ש"ח באה הוט ועקפה אותו מלמטה עם 89, פרטנר שלחה מטעמה למשחק שחקן חדש בשם 012 שהוא משהו שבין חברה אמיתית לוירטואלית - 012 פתח ב- 88.

להבנתי גולן נלחץ והוריד מחיר כדי לגייס את הלקוחות שנחוצים לו, רק שמולו שני שחקנים קשוחים שתופסים אותו משני צידיו, הוא הוריד מחיר ושתיהן הורידו אחריו, למחיר נמוך יותר.

תרשה לי להמר שהורדת מחיר נוספת תגרום לשחקניות הללו למהלך דומה, כך יוצא שזה שטען שהוא הזול ביותר בשוק כבר איננו כזה יותר וכל הורדת מחיר נוספת תבוא לו כבומרנג בשל קיטון נוסף בהכנסות.

ועוד משהו קטן, קבל את נתוני הניוד העדכניים, גולן איננו המגייס הגדול אלא הוט למרות הרעש שהוא עושה.

עוד מסקנה שעולה מכך: גולן גייס כ- 100 א' לקוחות שנוידו אליו, להערכתי עוד 50 א' לקוחות הם חדשים - המספר של 150 א' לקוחות שנקבתי בו הוא לגמרי ריאלי.

שבוע טוב!

1. רמי לוי התחיל בשיווק של חבילה ללקוחות "קלים" ב15.90 ש"ח לחודש ו20 אגורות לדקה.

הבעיה עם זה היא:

א. הלקוחות ה"קלים" הם כנראה אנשים שיותר מפחדים משינויים מה"כבדים"

ב. רמי לוי דורש מכשיר מתאים, דור3 עם תדר 850 UMTS. רוב המכשירים בארץ - לא מתאימים לו. ובטח שרוב המכשירים שבידם של לקוחות "קלים" שהם בכלל דור שני.

כשרמי לוי השיק את החהילה הלא מוגבלת ב88 ש"ח הוא כבר היה השלישי לעשות זאת אחרי גולן והוט, וכבר נדחק לשוליים (והוא מציע כמות גלישה פחותה בהרבה)

2. גולן לא משחקת במגרש המחיר בלבד.

גולן גם משחקת במגרש ה"חברת סלולר שלא מכניסה לך כל מיני עיזים לחשבון" - וזה קלף מאוד חשוב נגד החברות הוותיקות.

כמעט כל מנוי שלהן קיבל מהן חיובים על דברים שלא הזמין (חבילות גלישה, מנגינה בהמתנה, דמי מנוי נוספים לשירותי הדור השלישי...) ושונא אותן על כך.

3. לא נראה לי שתהיה הורדת מחיר נוספת, מחירי ה39/44/49 הם כבר בלתי-אפשריים לטווח ארוך ובשלושת החברות שמציעות אותם מדובר במבצעים לזמן מוגבל.

4. השפן הבא מהכובע שגולן ו/או הוט יציעו הוא סים משני למכשיר רכב. זה ישחרר חסם מעבר משמעותי מאוד למאות אלפי מנויים.

5. לגבי נתוני הניוד - לא ברור איך מחושבים לקוחות מירס בכל הסיפור הזה.

האם לקוח מירס שהלך להוט מובייל, לקח מכשיר UMTS במקום גרוטאת ה-iDEN שהיתה לו - נחשב בתור ניוד חיובי להוט?

אם כן אז הנתונים של הוט כבר פחות מרשימים

6. אלו נתוני נטו.

בעבר ראיתי נתונים יותר מפורטים של ניודים פנימה והחוצה,

ונראה שאצל הוט יש כמות נכבדה ביותר (באחוזים) של נוטשים.

אף אחד לא נוטש את הוט בגלל המחיר לדעתי.

אם מנוי שנמצא אצלך בסך הכל כמה חודשים כבר מחליט לנטוש זה אומר שאתה נותן שירות גרוע (או מבחינה שירותית או מבחינה טכנית)

נתוני הנטישה של גולן הרבה יותר נמוכים, מנוי שעבר לגולן כנראה יישאר שם להרבה זמן.

7. אני לא מעוניין לראות קריסה של החברות הגדולות. אף אחת מהן.

שוק בו יהיו נניח רק גולן והוט יהיה שוק רע.

תחרות של 5 חברות = שוק טוב.

אני מאחל לחברות הוותיקות להמשיך להיות רווחיות, אבל לא במספרים שהיו עד כה (מליארד שקל לשנה) שהיו עושק על הגב של כולנו.

ייתכן וחלק מהחברות הוותיקות ייקלעו לקושי פיננסי בעקבות כך ויופקעו מידי הבעלים ע"י הנושים, אבל כמו שאתה יודע אם החברה היא רווחית (בניכוי גיבנת החוב) אז היא תמשיך לפעול תחת הבעלים החדשים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני מסכים מאוד לגישה שמי שלא עונה לצרכי השוק ו/או לא יכול להחזיק מעמד מול המתחרים נעלם אבל זה עובד לשני הצדדים. למה לקרוא לעזוב לחברה מסויימת כדי שלא תקרוס/תרויח יותר (ואף אחד מאיתנו לא יודע איזו אופציה היא נכונה) תוך פגיעה באחרים? אם יש סיבה מוצדקת אז ברור שזה בסדר לקרוא לזה אבל אם לקוח מקבל תנאים שעונים לדרישותיו למה לקרוא לו לעזוב כדי לעזור לזה שפחות מתאים לו?

הטיעון שלך נכון אבל אתה קורא לאנשים לעשות הפוך ממנו.

לגבי סוגית השירות הוא פשוט לא יהיה כי לא תהיה סיבה לתת אותו (שירות עולה כסף ואם לאף אחד אין למה שאני אתנדב לתת אותו בחינם?) ועם כל הכבוד לאתרי האינטרנט לפעמים צריכים אותו (סים שנדפק למשל). עם כל הכבוד למענה טלפוני, מה שיש בגולן זה בדיחה. לענות לטלפון ולהגיד יחזרו אליך מתישהו זה לא שירות טלפוני.

במה הגישה שלי מזכירה את הועדים הגדולים במשק?

אם לקוח יקבל בחברה החדשה תנאים שאינם עונים לדרישותיו כמובן שלא הייתי מצפה ממנו לעזוב. אבל, אם בשבילו זה לא משנה מי נותן לו את החשבונית ואולי הוא גם יחסוך 5 שקלים על הדרך אני לא רואה בזה דבר רע.

רק מעבר מסיבי לחברות הזולות יבהיר לחברות הישנות שהלקוח הישראלי לא ישן בעמידה. (הערת אגב פוליטית- אם היה מעבר מסיבי ללפיד לדוגמא 40 מנדטים, מהלך כזה היה גורם לפוליטקאים הישנים לחשוב פעמיים על כל צעד שפוגע בעם).

אני מסכים שאם עונים ואומרים שיחזרו אז השירות הוא לא טוב. השאלות שאתה צריך לענות עליהם הם: א. כמה זה קורה ? ב. האם ברוב המכריע של הדברים אתה בכלל צריך שירות או שניתן לבצע הכול דרך האתר.

רשמתי שהגישה שלך הזכירה לי את הוועדים הגדולים (ואולי טעיתי) כי נראה לי שאתה מעודד אי התייעלות.

fiat x1/9

פורסם
תראה, אולי הנסיון של גולן שווה זהב, אבל בהתבוננות קרה אני מזהה אצלו נקודת חוזקה ונקודת תורפה מהותיות:

נקודת חוזקה - גולן נתפס כמוביל המהפכה

אולי מזל ואולי שכל ואולי שניהם גם יחד, גולן הצליח למצב את עצמו בדעת הקהל כסמל המהפכה הסלולרית, תוך שהוא מנצל היטב את מחאת הקיץ שעבר.

רמי לוי שיחק במגרש ה- low cost לפניו, אבל גולן היה זה שהפך ליקיר ההמונים, אחד כזה שדיון עליו או על החברה שלו גובל בחילול קודש.

את המעריצים השרופים שלו אפשר למצוא גם אצלנו בפורום.

שבוע טוב!

אתה שוכח עוד נקודה חזקה מאוד - שיחות לחו"ל \ בחו"ל

מספיק להסתכל בפוסט הראשון בשרשור כדי להבין כמה כסף אנשים חוסכים כשהם נוסעים לחו"ל עם הפלאפון

לדעתי זו נקודה מאוד חזקה והרי אנחנו עם שנוסע יחסית הרבה לחו"ל

פורסם

יש חסרונות לגולן, אין ספק.

סתם לדוגמא, לבן של הבוס שלי יש קו של גולן. הם נסעו היום לחו"ל, אבל הבן הגאון שלו, לא מצא את הנייד מיום שישי.

הבוס שלי, שסמך על ה 0.35 שקל דקת שיחה, התבאס, ורצה סים דחוף. אבל מה? אין להשיג. גם לא עם שליחות מיוחדת

או תוספת תשלום.

אז בסוף הוא נדפק עם "פלאפון" והוציא 250 ש"ח על חבילת של 250 יחידות, שלא בטוח יספיקו לו. בחברות הרגילות,

אולי תתיבש שעה שעתיים במוקד, אבל בסופן תקבל סים חדש ותקין.

אני גם בטוח שעם הזמן גולן יתנו מענה לדברים כאלה, אבל לשם כך הם צריכים לבסס את עצמם בשוק הסלולר,

כדי לא להגרר להוצאות יותר מידי גבוהות.

פורסם

אם הבוס היה מתעמק קצת יותר באתר "גולן" הוא היה פונה לחנות "באג" הקרובה ויוצא עם סים.

או לעמדת השירות של הוט - אמנם הנדידה יותר יקרה מזו של גולן, אבל הרבה יותר זולה מאשר בחברות הותיקות.

כמו בכל ענין - צריל ללמוד את החומר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רשמתי שהגישה שלך הזכירה לי את הוועדים הגדולים (ואולי טעיתי) כי נראה לי שאתה מעודד אי התייעלות.

א5ני האחרון שיצא נגד התייעלות אבל גם בהתייעלות ותחרות צריך לשמור על הגינות.

פורסם

אם חברות האפ"ס לא היו כה גרגרניות ולא היו עושות את כל התרגילים שהן עשו בשנים האחרונות, ואולי עם הפעלת מותג זול מקביל בדומה ל-012 של אורנג', סביר שלא היו קמות מתחרות. אבל כיון שהן לא הבינו בזמן שלעם ישראל נמאס - הן ספגו מכה. הן היו אמורות להבין זאת לכל המאוחר ביום שבו הופיע האייפון (ובהמשך מתחריו) עם גישה ישירה לאינטרנט, שייתרה את מרבית שירותי התוכן שהן מכרו. אבל החברות לא השכילו להבין זאת בזמן והמשיכו בתרגילים שלהן, עד שהמרמור בציבור התקדם לידי מעשים בידי משרד התקשורת.

אני מניח שבסופו של דבר השוק יתייצב על רוב של תוכניות "רזות" ומיעוט של לקוחות המנויים לשירותי פרימיום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני דווקא חושב שבסוף הותיקות יהיו דומות מאוד לחדשות אבל עם אפשרות לביקור במרכזי השירות תמורת תשלום (דמי מנוי חודשיים או פר ביקור).

פורסם

אני מניח שהותיקות לא ישנו את מדיניות השירות במרכזי שירות, אבל יקרו שני דברים אחרים:

1. תהיה אפשרות לשליטה יותר רחבה בחשבון באמצעות אתר האינטרנט - באורנג' זה קיים כבר זמן רב אם כי כיון שלוחות בקרה מפוזרים באגפים השונים של האתר ולא מרוכזים בדף אחד הם פחות ידידותיים מאלה של גולן.

2. יותר תקשורת במייל או צ'אט - קיים, למשל, בפלפון. אני חייב לומר שבשימוש האחד שעשיתי בשירות זה בפלאפון הוא היה בסדר, אבל שיחת טלפון היתה פחות מסורבלת. מצד שני - יתכן שהנציג מנהל מספר צ'אטים במקביל ואז זה חוסך לחברה "זמן נציגים".

3. עם זליגת שיווק המכשירים מחברות הלולר לחנויות ייעודיות יצטמצם אוד הצורך במרכזי שירות טכני בחברות הסלולר, מה שיאפשר צמצום ניכר שלהם. כמוכן הגיוני ששיווק התוכניות יעבור לחנויות המכשירים ונתחיל לראות כאן, כמו באירופה, חנויות שישווקו מכשירים וגם יבצעו את החיבור לחברות ("מכירת כרטיס סים"). חנויות כאלה ישווקו כרטיסי סים של כל החברות ואולי גם כרטיסים בין לאומיים ושאר שירותים סלולריים.

• תוכן חדש...