Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דורקי - היית "שם כסף" שגולן יסגרו תוך X שנים\חודשים?

למה לדעתך לא מספיק להרוויח 90 מיליון ש"ח ברוטו (בחודש)?

למה אתה לא אומר מילה על FREE שהצליחה ומבוססת על אותו רעיון?

ז"א אתה בטוח מכיר ויודע ש FREE עובדת ומרוויחה, למה אתה לא מכיר בכך שזה אפשרי? מה אתה יודע יותר טוב מגולן?

1. בהחלט שהייתי מתערב על כך, רק שהנסיון שלי עם התערבויות בפורום מראה שמתערבים ואין כמעט אפשרות לממש את הזכיה.

2. תעשה שוב חשבון - זו ההכנסה השנתית האפשרית, אתה מוזמן לבדוק אותי עם מחשבון.

3. צרפת היא צרפת ואינני מכיר את תנאי השוק שם, את תנאי השוק כאן אני דווקא מכיר ועליהם אני כותב.

דורקי, אתה שוכח שגולן תקבל 50 שקל רק בחצי שנה הראשונה,

ואח"כ המחיר חוזר ל 100 שקל, שזה כבר הכנסה כפולה.

ידידי, הייתי לארג' בחשבון שעשיתי, רוב המנויים של גולן הם במסלול של 10 ש"ח לחודש כך שההכנסה שחישבתי מתייחסת לשלב שאחרי שהמחירים יחזרו ל"נורמל" וגם שם זו הערכת יתר כי חישבתי לפי מספר דומה של לקוחות בכל מסלול (עם עיגול ללמטה).

המהלך הרגולטורי שאיפשר את כניסת גולן עם DNA חדש לענף מבורך.

שאף אחד לא יעבוד עליכם! לא עם הדרגתיות ולא עם שום בולשיט אחר.

יש לא מעט תחומים בהם למרות מספר שחקנים אין תחרות אמיתית אלא פיקציה שמהותה תאום.

אגב - גולן היא חברת צמיחה - כל מי שמבצע תחשיבים לפי 150,000 מנויים, אין לו מושג או שרוצה להטעות. השוק גדול ויש לה אפשרות להכפיל עצמה במכפלות. כן, בוודאי שזה בתלות בתודעה הצרכנית. בכל מקרה כרגע המלחמה שלה היא על הגעה לנתח שוק שיאפשר לה לזכות בחזרה בפקדון.

שי סחתיין על הלהט, אבל הסכמנו על דיון ענייני, לא כך? :-D

תראה, אם תיאורטית הרגולטור יקבע שאסור לגבות מחיר בעבור שירות סלולר זה מהלך שלכאורה יהיה טוב לצרכן כי זה יופי ואחלה, שירות טלפון בחינם. אבל בוא ונחשוב קצת קדימה, לחברות יש הוצאות קבועות כך שהעדר גבייה שם אותם במצב שבו הן חייבות להפסיד, ולכן כדי להמנע מהקזת דם הן תסגרנה והצרכן נשאר בלי סלולר.

במצב קיצון כזה הרגולטור רצה לברך ויצא מקלל.

עכשיו שים לב, המצב בישראל הוא שישנן חמש חברות שאוחזות אחת בגרונה של השנייה, דבר שמקרב אותנו בצעדי ענק למצב של "אסור לגבות כסף" - נכון שפורמלית מותר אבל תנאי השוק כבר לא כ"כ מאפשרים זאת.

לגבי מספר הלקוחות של גולן, זה סדר הגודל של המספר הנוכחי, ברור שהחברה נלחמת על החזרת הפקדון ועל הגדלת מצבת המנויים - אך תרשה לי להמר שכשזה יקרה הם ימכרו את תיק הלקוחות שלהם ויצאו מישראל.

תראה - אין ספק שהתחרות חשובה וכצרכנים הרווחנו המון, אלא שתחרות כמו שישנה היום בישראל צריכה להדאיג כל אחד שעיניו בראשו, כי היא מזכירה לי את המשפט בן האלמוות מהצבא "לכל שבת מוצאי שבת" ואם זה ימשך כך אז מוצאי השבת שלנו הצרכנים יגיע מוקדם מהצפוי.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זכויות השימוש בהם עולים מאות מיליוני ש"ח - במהלך השנה משרד התקשורת עומד לפרסם מכרז לתדרי דור 4 - אז בוא וספר לי מהיכן חברה כמו גולן תביא את הכסף ותרוויח?

אני אופתע אם גולן יגשו בכלל למכרז לתדרי דור 4.

במיוחד אם יהיה מדובר בסכומי עתק.

גולן בונה את עצמה כחברה "רזה" עם מינימום עלויות ולכן גם מחירים אטרקטיביים לאורך זמן,

אני מאמין אגב שגולן בהחלט יכולה לשרוד לטווח הארוך במחירים של 99 ש"ח לחודש למנוי (49 זה רק מבצע מוגבל לחצי שנה בדיוק כמו אצל המתחרים. זו הנחה של 50*6=300 ש"ח למנוי בסך הכל).

אם יגיעו למסה קריטית של חצי מליון מנויים אז יוכלו להגיע לאיזון תקציבי+החזרת כל עלויות ההקמה+רווח הגיוני (לא, מליארד שקל לשנה זה לא רווח הגיוני. ברוך שפטרנו מעידן של חברות סלולר עם רווחיות כזו)

דור4 נשמע לי כמו שירות מיותר לחלוטין ל95% מהלקוחות של גולן,

ועלויות התדרים+הציוד הן גבוהות מאוד.

לדעתי יסתפקו ברשת דור 3.5 הנוכחית שהם מקימים (HSPA+) שהיא מספיק מהירה לכל שימוש הגיוני כיום.

ה-5% מהלקוחות שח-י-י-ב-י-ם מהירויות של עשרות מגהביט לשניה דרך הסלולרי מוזמנים לגשת לאורנג'/סלקום ולשלם 300 ש"ח בחודש "דמי שימוש בדור הרביעי" שבטח עוד ימציאו לנו.

ויש לקוחות כאלו - למשל צוותי חדשות שמדווחים מהשטח ומזרימים וידאו חי לאולפן. כיום משתמשים בציוד שידור לוויני יקר ביותר או לחלופין בציוד שמשדר על גבי מספר מודמים סלולריים דור3 במקביל. דור4 יועיל להם. לי לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דורקי אכן, טעות בחשבון שלי וזה 90 מיליון בשנה, במידה ויש רק 150 אלף לקוחות בממוצע של 50 ש"ח.

בכל מקרה אני מסכים עם וויל, כרגע אין צורך לדור 4 ולא חושב שהם יגשו למכרז הזה.

אם מסתכלים על זה לאורך זמן, אני בהחלט חושב שהם יכולים להתקיים, אל תשכח שהעלויות תפעול שלהם נמוכות (אין צורך בהרבה עובדים ובמרכזי שירות מיותרים). לאט לאט יותר אנשים יעברו לגולן לדעתי, לא קונים את אמון הציבור בקלות ובמיוחד שלא בשוק הסלולר שבו האכילו אותנו הרבה חרא בעבר.

פורסם
1.

שי סחתיין על הלהט, אבל הסכמנו על דיון ענייני, לא כך? :-D

תראה, אם תיאורטית הרגולטור יקבע שאסור לגבות מחיר בעבור שירות סלולר זה מהלך שלכאורה יהיה טוב לצרכן כי זה יופי ואחלה, שירות טלפון בחינם. אבל בוא ונחשוב קצת קדימה, לחברות יש הוצאות קבועות כך שהעדר גבייה שם אותם במצב שבו הן חייבות להפסיד, ולכן כדי להמנע מהקזת דם הן תסגרנה והצרכן נשאר בלי סלולר.

במצב קיצון כזה הרגולטור רצה לברך ויצא מקלל.

עכשיו שים לב, המצב בישראל הוא שישנן חמש חברות שאוחזות אחת בגרונה של השנייה, דבר שמקרב אותנו בצעדי ענק למצב של "אסור לגבות כסף" - נכון שפורמלית מותר אבל תנאי השוק כבר לא כ"כ מאפשרים זאת.

לגבי מספר הלקוחות של גולן, זה סדר הגודל של המספר הנוכחי, ברור שהחברה נלחמת על החזרת הפקדון ועל הגדלת מצבת המנויים - אך תרשה לי להמר שכשזה יקרה הם ימכרו את תיק הלקוחות שלהם ויצאו מישראל.

תראה - אין ספק שהתחרות חשובה וכצרכנים הרווחנו המון, אלא שתחרות כמו שישנה היום בישראל צריכה להדאיג כל אחד שעיניו בראשו, כי היא מזכירה לי את המשפט בן האלמוות מהצבא "לכל שבת מוצאי שבת" ואם זה ימשך כך אז מוצאי השבת שלנו הצרכנים יגיע מוקדם מהצפוי.

dorki- לא עינייני? נו טוב...

מציע לך להתרומם קצת לגובה יותר גבוה. לשפר את זוית הראייה.

העניין פשוט וכבר נכתב לך ע"י אחרים.

מבנה ההוצאות של החברות הותיקות אינו משרת את הלקוחות ומיותר.

צבא של עובדים ומנהלים שמייצרים הוצאות עתק. וכל זה בשביל מה? לשירות טוב יותר? מה פתאום - כדי להתחכם עם הלקוחות ולקמבן להם תוכנית גרועה יותר.

הלקוח משלם פעמיים על המבנה הזה - פעם אחת צריך לכסות על ההוצאות ופעם שניה בקבלת תוכנית לא שקופה ויקרה.

גולן מציעים משהו אחר - רזה ושקוף. שלא לדבר על עניין המוסר.

קיימת מסה קריטית הגיונית וברת השגה. בה גולן תוכל לשרוד עם תעריף נמוך יחסית. תעריף שבו החברות הותיקות ישחטו (במבנה הנוכחי).

האם תוכל לספר מה האינטרס שלך? לא חייב. האם זה כפי שכתבו בגלל חשיפה כפעיל בשוק ההון או סתם אזרח מן הישוב שחושב אחרת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני אופתע אם גולן יגשו בכלל למכרז לתדרי דור 4.

במיוחד אם יהיה מדובר בסכומי עתק.

וויל, כתבת דברי טעם ואני חותם על כל מילה.

ובכל זאת, לפרטנר ולסלקום יש כבר היום תדרי דור 4 והן מנועות מלבנות רשת חדשה משום שהאחרות רצו אל הרגולטור וטענו שזה יעניק יתרון לא הוגן לפרטנר ולסלקום.

ההתנהלות הזו מעידה על כך שלפחות פלאפון מתכוונת לגשת למכרז התדרים.

העניין פשוט וכבר נכתב לך ע"י אחרים.

מבנה ההוצאות של החברות הותיקות אינו משרת את הלקוחות ומיותר.

צבא של עובדים ומנהלים שמייצרים הוצאות עתק. וכל זה בשביל מה? לשירות טוב יותר? מה פתאום - כדי להתחכם עם הלקוחות ולקמבן להם תוכנית גרועה יותר.

הלקוח משלם פעמיים על המבנה הזה - פעם אחת צריך לכסות על ההוצאות ופעם שניה בקבלת תוכנית לא שקופה ויקרה.

שי, אין ספק שהמבנה הקודם של הותיקות היה בזבזני להחריד דבר - שכמובן - בא על חשבון הלקוחות, גם הפיטורים ההמונים שבחברות הללו מוכיחים את הטיעון שהלקוחות שילמו הרבה ככסף על אחזקת חברות עתירות שומנים שעשו ככול יכולתן כדי לטשטש את החשבונות ובדרך הזו לגבות יותר מהלקוח.

על זה אין ולא הייתה מחלוקת ותמיד טענתי ששנוי נדרש בשוק הסלולר.

השאלה היא עד כמה מבנה החברה יכול להיות רזה לפני שהיא תגווע ברעב, את הדיון בחרתי לנהל על גולן מסיבה אחת פשוטה, שלהבדיל מהוט אין לה פעילויות אחרות שמזרימות כסף ומאפשרות להנשים את הסלולר, לא ניתן לעשות אצלו חבילות באנדל שכורכות ערוצי טלוויזיה עם אינטרנט ביתי עם קו ביתי ביחד עם סלולר.

גולן היא חברת סלולר טהורה.

אם תסכים איתי שההכנסה השנתית שלה היא 90 מ' ש"ח (כמובן שאם מס' הלקוחות יעלה זה ישתנה) בוא וננסה להעריך מה נשאר מזה.

תוריד מע"מ נשארנו עם 77 מיליון.

להערכתי החברה לא יכולה לתפקד עם פחות מ- 100-200 עובדים לפי הפירוט הבא: שירות לקוחות, הנדסת רשת, IT, מנהלה וכ"א, רו"ח חיצוניים.

כמה זה עולה? אין לי מושג אבל בוא נלך על 20 מליון ש"ח לשנה ונשארנו עם 57 מיליון ש"ח.

הלאה, לסלקום צריך לשלם? כמה זה עולה? בוא ונעריך שלקוח ממוצע עושה 300 דקות לחודש לפי 8 אג' לדקה לסלקום.

קיבלנו : 150,000*300*0.08*12= שהם כ- 43 מליון ש"ח לשנה.

נשארנו עם פחות מ- 14 מליון שבהם צריך לרכוש ציוד, לשלם לקבלנים חיצוניים, לשלם שכר דירה וכלי רכב - וזה לפי הנחות אופטימיות, לפי חישוב פסימי אנחנו נכנסים לגרעון בהון החוזר.

פרטנר השקיעה בשנה האחרונה יותר מ- 500 מליון ש"ח על שדרוג רשת קיימת - מבנה ההכנסות של גולן לא מאפשר זאת גם אם החברה מצאה דרך פלאית להקטין את הוצאות ההתקנה ב- 50%.

זו עיקר הטענה שלי, שהתעריפים בשוק לא הגיוניים וחברה חפצת חיים לא תוכל החזיק בהם לאורך זמן.

אחרון חביב, לשאלתך אין לי עניין אישי מובהק באף אחת מהחברות הללו למעט העובדה שאני פעיל בשוק ההון ומבין את משמעות השמדת הערך שנעשתה, כמובן שהחיסכון לטווח ארוך שלי ושל כולנו נפגע מהמהלך, אלא שאת זה מעטים טורחים לראות ולבדוק.

פורסם
לקוח ממוצע עושה 300 דקות לחודש לפי 8 אג' לדקה לסלקום.

אתה באמת חושב שגולן מקבלת מחיר כזה מסלקום? אני מאמין שזה הרבה פחות מ-8 אג', אבל מה אני מבין..

:idea:
פורסם

אם תסכים איתי שההכנסה השנתית שלה היא 90 מ' ש"ח (כמובן שאם מס' הלקוחות יעלה זה ישתנה) בוא וננסה להעריך מה נשאר מזה.

תוריד מע"מ נשארנו עם 77 מיליון.

להערכתי החברה לא יכולה לתפקד עם פחות מ- 100-200 עובדים לפי הפירוט הבא: שירות לקוחות, הנדסת רשת, IT, מנהלה וכ"א, רו"ח חיצוניים.

כמה זה עולה? אין לי מושג אבל בוא נלך על 20 מליון ש"ח לשנה ונשארנו עם 57 מיליון ש"ח.

הלאה, לסלקום צריך לשלם? כמה זה עולה? בוא ונעריך שלקוח ממוצע עושה 300 דקות לחודש לפי 8 אג' לדקה לסלקום.

נשארנו עם פחות מ- 14 מליון שבהם צריך לרכוש ציוד, לשלם לקבלנים חיצוניים, לשלם שכר דירה וכלי רכב - וזה לפי הנחות אופטימיות, לפי חישוב פסימי אנחנו נכנסים לגרעון בהון החוזר.

פרטנר השקיעה בשנה האחרונה יותר מ- 500 מליון ש"ח על שדרוג רשת קיימת - מבנה ההכנסות של גולן לא מאפשר זאת גם אם החברה מצאה דרך פלאית להקטין את הוצאות ההתקנה ב- 50%.

זו עיקר הטענה שלי, שהתעריפים בשוק לא הגיוניים וחברה חפצת חיים לא תוכל החזיק בהם לאורך זמן.

אחרון חביב, לשאלתך אין לי עניין אישי מובהק באף אחת מהחברות הללו למעט העובדה שאני פעיל בשוק ההון ומבין את משמעות השמדת הערך שנעשתה, כמובן שהחיסכון לטווח ארוך שלי ושל כולנו נפגע מהמהלך, אלא שאת זה מעטים טורחים לראות ולבדוק.

הערות לתחשיבים-

- אתה שוב מתעקש לעשות חישוב לפי 150,000 לקוחות. למה? פה הם נעצרו? זה הגיוני לדעתך? ומה יקרה לדעתך כשיהיה סים כפול (גם לרכב)?

- לגבי הון חוזר - כמו כל חברה בתהליך צמיחה...לא משהו חריג. אני לא יודע מה התוכנית של הבעלים של גולן ומה היקף ההזרמה שתכננו, אבל קשה להאמין שהתוכנית דברה על תזרים חיובי כבר בשלב הזה. אתה זוכר מה היה התזרים של פרטנר בשנות ההקמה? האם היא יצרה עודף כבר בשלב כזה?

- לגבי תעריפים לא הגיוניים - ברור שכרגע השוק בסערה. מה שגוזר מבצעים. קריסת מחירים. תחושה שהקרקע נשמטת. אין לי יכולת חיזוי מה יהיה ה ARPU בעוד שנתיים. אנחנו בעין הסערה. אני מאמין שגם גולן יתייצבו על משהו שגבוה ממחירי המבצע של היום, אך עדיין מתחת למחירים שהותיקות מציעות.

- הערתך לגבי השמדת הערך - אין לי שום תענוג אישי מזה, אך בראיית מאקרו, משק בית ממוצע הרוויח מההוזלה יותר מאשר הנזק לחסכונותיו. דווקא כאן - העשירים נדפקו יותר והעניים הרוויחו. ברור שזה לא סביר לדרוש תובנה אינטואיטיבית כזו מפעילים בשוק ההון (שברבור שחור בה ופגע בהם). בבאר הפיננסית לא מעט מעדיפים גן עדן של שוטים.

הערה - אין לי שום תחזית לגבי יכולת השרדותה של גולן. הדיון התפתח בעקבות ביקורת על התנהלותה. אני מצדיק את התנהלותה וטענתי שהתועלת למשק גדולה ללא שיעור מהנזק.

פורסם
הערות לתחשיבים-

- אתה שוב מתעקש לעשות חישוב לפי 150,000 לקוחות. למה? פה הם נעצרו? זה הגיוני לדעתך? ומה יקרה לדעתך כשיהיה סים כפול (גם לרכב)?

- לגבי תעריפים לא הגיוניים - ברור שכרגע השוק בסערה. מה שגוזר מבצעים. קריסת מחירים. תחושה שהקרקע נשמטת. אין לי יכולת חיזוי מה יהיה ה ARPU בעוד שנתיים. אנחנו בעין הסערה. אני מאמין שגם גולן יתייצבו על משהו שגבוה ממחירי המבצע של היום, אך עדיין מתחת למחירים שהותיקות מציעות.

אני שמח שסוף סוף אנחנו מתחילים להסכים.

לגבי ה- 150 א' לקוחות, בוודאי שאינני מתעקש על המספר הזה, ברור שכשהוא יעלה ההכנסות תעלנה בהתאם - אלא שלצד עלייה בסעיף ההכנסות תהייה עלייה חדה גם בסעיף ההוצאות (יותר נציגי שירות, תשלום גבוה יותר לסלקום וכיו"ב), מכיוון שלא אני ולא אתה יודעים מה העלות השולית של לקוח, לא נותר לנו אלא להעריך זאת כתרגיל בסיסי במנע"ס.

לגבי התעריפים, גם כאן אנחנו לא יודעים - כחלון העריך בטרם התחרות שמנוי ללא הגבלה יעלה 130-140 ש"ח, גולן השיקה לפי 100, והיום אנחנו נמצאים ברמת מחיר של 40-50 ש"ח למנוי.

נכון שמדובר בחבילה לשישה חודשים, שלהערכתי מקורה בחשש של גולן שלא יצליח לגייס לקוחות ואז הוא יצא במבצע שגרר אחריו את רוב השוק לרמת המחיר הזו.

אם אחד מהמפעילים החדשים יכנס להסטריה בשל חשש לגורל הערבות, אז השוק יכנס לסחרור נוסף.

ברור שזה השלב שהלקוח חוגג בגדול, אבל החשבון על החגיגה הזו יוגש לנו לתשלום כשהאבק ישקע וחלק מהמתמודדים יעלמו (אתה בוודאי יודע שרמי לוי הקטין את מצבת כ"א בתחום הסלולר בכ- 50%).

פורסם
אני שמח שסוף סוף אנחנו מתחילים להסכים.

אתה אולי מסכים איתי...

:?

ועל כך אני באמת שמח !

פורסם
שי עזוב, הדיון איתך שוב מתחיל לגלוש למקומות שאינני רוצה להיות בהם.

אני מותיר אותך לבדך עם צדקת טענותיך.

חוץ מהמילה המודגשת שהיא השערה שלך, אני מסכים.

לך קל להתפס לביטויים ברורים של מחאה כחוסר תרבות דיון.

לי מפריע זריעת חול והתייחסות לשאלות בצורה מזלזלת. מה שיוצר תחושה שעמדה מוצגת היא תוצאה של אינטרס ולא של אמת פנימית אמיתית.

אבל זה רק אני.

פורסם
וויל, כתבת דברי טעם ואני חותם על כל מילה.

ובכל זאת, לפרטנר ולסלקום יש כבר היום תדרי דור 4 והן מנועות מלבנות רשת חדשה משום שהאחרות רצו אל הרגולטור וטענו שזה יעניק יתרון לא הוגן לפרטנר ולסלקום.

ההתנהלות הזו מעידה על כך שלפחות פלאפון מתכוונת לגשת למכרז התדרים.

[....]

1. תודה על המחמאה

2. יכול מאוד להיות שפלאפון יגשו למכרז תדרי דור4.

אם פלאפון חפצת חיים היא צריכה לנסות לבדל את עצמה מהרשתות האחרות, כי בתחרות על מחיר היא לא תגיע לשום מקום טוב.

ויכול להיות שהם רוצים ללכת על "הרשת הכי מהירה" או whatever.

זה לגבי פלאפון.

גולן לא צריך את ההוצאה המיותרת של תדרים+ציודים עבור דור4. הוא הולך על הטיקט של "הוגנות" ושל "מחיר שקוף וידוע" ולא על יתרונות טכניים. ורשת ה HSPA+ (דור 3.75 או איך שלא קוראים לזה היום) מספיק מהירה.

3. גולן משלמים לסלקום רק על דקות שיצאו דרך רשת סלקום. להערכתי די מהר גולן יגיעו לכיסוי בו 80% מהדקות יוצאות דרך רשת גולן. (שים לב - לא 80% משטח המדינה אלא 80% מהדקות. יש הבדל גדול. בשביל 80% מהדקות מספיק לכסות את הערים הגדולות)

ואז סעיף התשלום לסלקום נחתך בהרבה מאוד אחוזים.

4. חלק מהדקות האלו הן מקווי 9.99 ועליהן גולן גם מרוויח כסף.

קשה לי להעריך איזה חלק מהדקות כי אין לי מידע על כמות דקות ממוצעת של מנוי "קל" מול מנוי "כבד". ההערכה של ממוצע דקות כללי למנוי בישראל 300-350 לחודש היא הערכה נכונה אגב. הנתון מופיע בדו"חות הכספיים של סלקום.

5. ככל שיהיה כיסוי עצמאי של רשת גולן גם ייכנס כסף עבור דקות נכנסות ממפעילות אחרות (דמי קישוריות, כ-7.5 אגורות לדקה).

6. מספרי ההזמנות באתר גולן כבר חצו את ה 200000. זו כנראה אינדיקציה די טובה לכמות הלקוחות

7. כשישיקו שירות סים לרכב זה יגרום לגל נוסף של עוברים לגולן, יש לפחות 2 אנשים שאני מכיר אישית ששוקלים מעבר אבל לא יעברו בלי סים לרכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

will הודעה רצינית. כל הכבוד.

פורסם

להערכתי אגב האופרציה של גולן יותר רזה מ 200 עובדים, אני מהמר יותר לכיוון ה 100 כולל הכל.

לפעמים זה נראה כאילו יש שם בנאדם וחצי שעושה הכל לבד :-D

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גולן לא צריך את ההוצאה המיותרת של תדרים+ציודים עבור דור4. הוא הולך על הטיקט של "הוגנות" ושל "מחיר שקוף וידוע" ולא על יתרונות טכניים. ורשת ה HSPA+ (דור 3.75 או איך שלא קוראים לזה היום) מספיק מהירה.

מסכים, אם כי יש כאן סיכון עסקי לא מבוטל (כוונתי לסיכון בין אם ההחלטה להכנס לפרויקט ובין אם לא), נכנסת - שילמת, לא נכנסת - אתה עלול להתפס כבעל רשת מיושנת שדמי המנוי הזולים אינם מפצים על כך, לך תדע.

3. גולן משלמים לסלקום רק על דקות שיצאו דרך רשת סלקום. להערכתי די מהר גולן יגיעו לכיסוי בו 80% מהדקות יוצאות דרך רשת גולן. (שים לב - לא 80% משטח המדינה אלא 80% מהדקות. יש הבדל גדול. בשביל 80% מהדקות מספיק לכסות את הערים הגדולות)

ואז סעיף התשלום לסלקום נחתך בהרבה מאוד אחוזים.

נכון לגמרי, אם כי כיסוי מחייב בניית אתרים, שבתורם מחייבים השקעות, שדורשים מבעל השליטה לראות אופק חיובי ממנו הוא מחזיר את ההשקעה ומתחיל להרוויח.

על זה בדיוק כתבתי כל הזמן.

מספרי ההזמנות באתר גולן כבר חצו את ה 200000. זו כנראה אינדיקציה די טובה לכמות הלקוחות

לא לשכוח שלגולן יש גם לקוחות שנטשו והם מקזזים מהמספר הזה.

בנוסף, לקוחות נוספים מהווים גם הוצאות נוספות, כך שאינני בטוח שהם משנים באופן מהותי את תמונת השורה התחתונה שהערכתי, אבל בלי לראות דוחות כספיים קשה לדעת.

באדום

להערכתי אגב האופרציה של גולן יותר רזה מ 200 עובדים, אני מהמר יותר לכיוון ה 100 כולל הכל.

לפעמים זה נראה כאילו יש שם בנאדם וחצי שעושה הכל לבד :-D

אלי, אולי אתה צודק ואולי המספר האמיתי גדול ממאתים - באמת שאינני יודע.

ניסיתי להעריך את הפעילויות הנחוצות להפעלת החברה ואת כמויות כ"א לכל סעיף, אבל זו הערכה גסה מאוד שמבוססת על הכרות עם חברות אחרות דומות וניסיון להשליך מהן על גולן עם שיטת העבודה שלה.

• תוכן חדש...