Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכי קטע שאתה עוד איתם...

מה שנקרא - עובדים עליך בעיניים פתוחות.

אני יודע שהשרשור כבר התקדם אבל רק רוצה להדגיש: אף אחד לא עובד עלי. אני משלם כרגע 67 שקלים בחודש לאורנג'. בכל מקום אחר אשלם אותו דבר, או יותר. כך שאין לי ממש סיבה לעבור...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יודע שהשרשור כבר התקדם אבל רק רוצה להדגיש: אף אחד לא עובד עלי. אני משלם כרגע 67 שקלים בחודש לאורנג'. בכל מקום אחר אשלם אותו דבר, או יותר. כך שאין לי ממש סיבה לעבור...

אין ספק, אתה איש מיוחד שזוכה לתנאים מיוחדים!:mm_yeah:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מעריך שזה בציניות אבל מה לעשות, זה נכון שלא משתלם לי לעבור. הכמה גרושים שאולי אחסוך מדי חודש לא ישנו דבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הלאה, לסלקום צריך לשלם? כמה זה עולה? בוא ונעריך שלקוח ממוצע עושה 300 דקות לחודש לפי 8 אג' לדקה לסלקום.

קיבלנו : 150,000*300*0.08*12= שהם כ- 43 מליון ש"ח לשנה.

לפי הניתוח שלך זו ההוצאה הגדולה ביותר של גולן , כמעט חצי מההכנסות שלו.

אבל התשלום הזה ברובו הוא זמני. ברגע שיפעלו אתרי אנטנות של גולן, העלות של המרכיב הזה תפחת דרמטית, ובמקומה תהיה העלות של אתרי האנטנות (תפעול +פחת). אין לי מושג כמה זה, אבל גולן יודע , וכשהוא ניגש למכרז הוא התבסס על העלות הזו, שכפי הנראה נמוכה משמעותית מהתשלום לסלקום, אחרת לא היה ניגש למכרז.

לכן, עדיין לא ראינו טיעון סביר שגולן לא יחזיק מעמד , אם וכאשר יהיו לו חצי מיליון לקוחות שרובם הגדול משתמשים ברשת שלו. (ולא בסלקום).

בנוגע לקישוריות, באיחוד האירופאי הוחלט להורידה לבערך 1 סנט לדקה, וסביר שגם בארץ העלות תהיה דומה, מה שיפחית עוד את ההוצאות של גולן.

- כחלון היה צריך להכניס מפעיל אחד ועוד וירטואלי אחד-שניים ולהמתין, יתכן שהיה מקום לקבוע מחירי מינימום והלהוריד אותם לאט לאט, תוך בחינת רווחיות החברות הוותיקות, החדשות וה- EBITDA שלהם.

גם אם כחלון היה מאשר מפעילים בהדרגה, התוצאה היתה זהה, כי מהפכת המחירים היא 100% של גולן אישית, ואין לכחלון חלק בכך. ביום שגולן זכה במכרז, הוא היה יכול להכריז על מחיר גבוה יותר (נניח 150 ש"ח עבור לא מוגבל) ועדיין היה מתקבל בברכה.

כחלון הוא אשף שיווק ופרסומת כאשר בפועל עשה מעט (אם כי עדיין יותר מקודמיו) וגם עשה נזקים משמעותים, כולל עבירה על החוק .

3. גולן משלמים לסלקום רק על דקות שיצאו דרך רשת סלקום. להערכתי די מהר גולן יגיעו לכיסוי בו 80% מהדקות יוצאות דרך רשת גולן. (שים לב - לא 80% משטח המדינה אלא 80% מהדקות. יש הבדל גדול. בשביל 80% מהדקות מספיק לכסות את הערים הגדולות)

ואז סעיף התשלום לסלקום נחתך בהרבה מאוד אחוזים.

נכון מאוד.

אם אני מעוניין בגולן רק לצורך שיחות בחו"ל? מה עלי לרכוש ולשלם[ בחיוב קבוע]? חוץ מעלות השיחות עצמן? ו..האם בנסיעה לחו"ל אפשר פשוט להוציא הסים של אורנג ולהכניס את זה של גולן?

התשובה היא כן. בכל זאת עדיין כדאי יותר לקנות סים מקומי עם הקצבת DATA ולהשתמש בVOIP (למשל סיפמי) להתקשר לארץ או לחו"ל.

הניסיון שלי עם גולן בחול לא היה טוב במיוחד.

שירות ה-CALLBACK לא עבד כמו שצריך (ב-4 מדינות באירופה, כולל איטליה) והיו ימים שלמים שבהם לא יכלתי להשיג אף אחד.

שלא נדבר על זה שלהתקשר למספר מקומי או מספר שלא ישראלי זה סיוט.

אכן הנדידה בחו"ל היא בעיתית לפעמים.

במקרה כזה שיניתי בהגדרות לבחירת מפעיל ידנית , ואכן בחירה במפעיל אחר פתרה את הבעיה.

דיווחו גם שבחירה בGSM (דור 2) פתרה את הבעיה.

גולן מוסיפים תפריט בשם SIM MENU , וגם שם יש לשנות אם השיחה בחו"ל אינה פועלת.

יהודה

פורסם
אני מעריך שזה בציניות אבל מה לעשות, זה נכון שלא משתלם לי לעבור. הכמה גרושים שאולי אחסוך מדי חודש לא ישנו דבר.

ממש לא ציניות!

פורסם
ממש לא ציניות!

אז תן לי לחדש לך - ממש לא מיוחד. פשוט מיהרתי כמו רבים אחרים לנצל את ניתוק הזיקה לפני מהפיכת המחירים. התוכנית שלי היא 165 שקלים לחודש, אבל אני מקבל החזר של 98 על הגלקסי S2 שקניתי מחנות. זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - סבבה לך, במחיר כזה, ובהנחה שאתה באמת צריך חבילה לא מוגבלת (אם אתה למשל רק מדבר 150 דקות - אתה לא צריך) אז אל תיגע.

רק שים לב מתי נגמרות לך ההטבות והמחיר עולה. רמז: זה לא 3 שנים מתחילת המסלול. בד"כ שנה אחת.

ואז תעשה את החשבון שלך לאן לעבור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לפי הניתוח שלך זו ההוצאה הגדולה ביותר של גולן , כמעט חצי מההכנסות שלו.

אבל התשלום הזה ברובו הוא זמני. ברגע שיפעלו אתרי אנטנות של גולן, העלות של המרכיב הזה תפחת דרמטית, ובמקומה תהיה העלות של אתרי האנטנות (תפעול +פחת). אין לי מושג כמה זה, אבל גולן יודע , וכשהוא ניגש למכרז הוא התבסס על העלות הזו, שכפי הנראה נמוכה משמעותית מהתשלום לסלקום, אחרת לא היה ניגש למכרז.

לכן, עדיין לא ראינו טיעון סביר שגולן לא יחזיק מעמד , אם וכאשר יהיו לו חצי מיליון לקוחות שרובם הגדול משתמשים ברשת שלו. (ולא בסלקום).

גם אם כחלון היה מאשר מפעילים בהדרגה, התוצאה היתה זהה, כי מהפכת המחירים היא 100% של גולן אישית, ואין לכחלון חלק בכך. ביום שגולן זכה במכרז, הוא היה יכול להכריז על מחיר גבוה יותר (נניח 150 ש"ח עבור לא מוגבל) ועדיין היה מתקבל בברכה.

כחלון הוא אשף שיווק ופרסומת כאשר בפועל עשה מעט (אם כי עדיין יותר מקודמיו) וגם עשה נזקים משמעותים, כולל עבירה על החוק .

יהודה, ברור לחלוטין שככול שמספר האנטנות של גולן יגדל אז תקטן ההוצאה לסלקום כנגד גידול בהוצאות מימון פחת ותפעול.

לדעתי הבעיה של גולן לא באה מהכיוון הזה, שכן כחברה שמפעילה רשת בצרפת הם יודעים היטב לחשב כמה אתרי שידור נדרשים וכמה עולה כל אתר שידור במדינה כמו ישראל.

הנעלמים מבחינתם היו ה- ARPU שיצליחו להשיג וקצב גיוס הלקוחות שקריטי בעבורם בשל הערבות במשהת"ק.

ראה את הסטורית התמחור, הם פתחו ב- 99, הוט ענתה ב- 89 ואז באה 012 עם 88 ש"ח למנוי ללא הגבלה.

את המוטיבציה לקיום המבצע הנוכחי אפשר לנמק בהרבה אופנים, להערכתי מדובר בהסטריה בשל קצב גיוס לקוחות נמוך מהמתוכנן.

בוא ברשותך וניתן טויסט לעלילה:

בן דוב מכר לסבן כ- 44 מליון מליון מניות פרטנר תמורת 250 מליון ש"ח וסבן לקח על עצמו הלוואה של 300 מליון דולר של בן דוב לאדוונט - העסקה על סף סגירה.

העסקה משקפת מחיר של 25-30 ש"ח למניה כתלות בתנאי ההלוואה החדשה שהוסבה מבן דוב לסבן (אני יודע שיש לעסקה פאזה נוספת על מכירת 2.9 מ' מניות כנגד 115 מליון ש"ח שיתקבל כדיוודנד מפרטנר - ומתעלם מכך).

העסקה הזו מעניקה לפרטנר תג מחיר של 3.8 - 4.5 מיליארד ש"ח שטייקון שכבר עשה סיבוב בשוק המקומי העניק לחברה.

עכשיו תבוא ותספר לי שבגולן גילו משהו שסבן, פרטנר, פלאפון וסלקום לא גילו - דרך להקים חברת סלולר בזיל הזול.

אם תחליט שהטיעון לעיל איננו מחזיק מים והקמת חברת סלולר עם כיסוי מלא עולה כ - 1.5-2 מיליארד ש"ח, אז אבקש אותך לחשב (בהערכה גסה ביותר) מה צריך להיות התעריף שיהפוך חברה כזו לעסק ריווחי בלי שהערת 'עסק חי' תרחף מעל ראשה.

פורסם

יהודה, ברור לחלוטין שככול שמספר האנטנות של גולן יגדל אז תקטן ההוצאה לסלקום כנגד גידול בהוצאות מימון פחת ותפעול.

לדעתי הבעיה של גולן לא באה מהכיוון הזה, שכן כחברה שמפעילה רשת בצרפת הם יודעים היטב לחשב כמה אתרי שידור נדרשים וכמה עולה כל אתר שידור במדינה כמו ישראל.

הנעלמים מבחינתם היו ה- ARPU שיצליחו להשיג וקצב גיוס הלקוחות שקריטי בעבורם בשל הערבות במשהת"ק.

ראה את הסטורית התמחור, הם פתחו ב- 99, הוט ענתה ב- 89 ואז באה 012 עם 88 ש"ח למנוי ללא הגבלה.

את המוטיבציה לקיום המבצע הנוכחי אפשר לנמק בהרבה אופנים, להערכתי מדובר בהסטריה בשל קצב גיוס לקוחות נמוך מהמתוכנן.

יתכן שהמבצעים מעידים על מצוקה זמנית עקב קצב גיוס נמוך, ואם קצב הגיוס לא ישתפר, גולן יאלצו בשלב מסוים לצאת ולמכור את הלקוחות הקימים , מה שיהיה רע מאוד בשבילנו.

בכל זאת, אפשרי גם אופק חיובי. לחלק מהמנוים של חברות האפ"ס (אורנג'-פלאפון-סלקום) עדיין לא כדאי לעזוב בגלל הסכמי ועדים,החזר על קנית מכשירים, סים כפול ועוד. חלק ממנוי האפ"ס פשוט לא יודעים \ לא ערים לחידושים. עם הזמן הם יעברו לחברותת הזולות, כולל גולן.

גולן משתפרים מבחינה טכנית, וסיפורי הזועה שחברות האפס מפיצות עליהם ישארו ללא בסיס. חבל שיש גם חבלות מכוונות, כמו מנוי של גולן שלא יכול לחיג למנויים מסוימים בחברת אפ"ס.

אני מנסה לשכנע אנשים לעבור לגולן, ובמקרים שלא רוצים, הסיבות מגוונות. יש מי שפשוט תקוע ולא ידוע למה, יש מי ששמע סיפורי זועה על גולן שלא ברור אם נכונים, יש כאלה שלא כדאי להם (למשל מדברים מעט אבל עם הרבה דאטה), יש כאלה שמשתכנעים לעבור אבל בוחרים בהוט שזולה לפעמים בטיפה, למרות העבר הרמאי של החברה.

אני מקוה שהשכל הישר יגבר ואנשים אכן יעברו לגולן.

בוא ברשותך וניתן טויסט לעלילה:

בן דוב מכר לסבן כ- 44 מליון מליון מניות פרטנר תמורת 250 מליון ש"ח וסבן לקח על עצמו הלוואה של 300 מליון דולר של בן דוב לאדוונט - העסקה על סף סגירה.

העסקה משקפת מחיר של 25-30 ש"ח למניה כתלות בתנאי ההלוואה החדשה שהוסבה מבן דוב לסבן (אני יודע שיש לעסקה פאזה נוספת על מכירת 2.9 מ' מניות כנגד 115 מליון ש"ח שיתקבל כדיוודנד מפרטנר - ומתעלם מכך).

העסקה הזו מעניקה לפרטנר תג מחיר של 3.8 - 4.5 מיליארד ש"ח שטייקון שכבר עשה סיבוב בשוק המקומי העניק לחברה.

עכשיו תבוא ותספר לי שבגולן גילו משהו שסבן, פרטנר, פלאפון וסלקום לא גילו - דרך להקים חברת סלולר בזיל הזול.

אם תחליט שהטיעון לעיל איננו מחזיק מים והקמת חברת סלולר עם כיסוי מלא עולה כ - 1.5-2 מיליארד ש"ח, אז אבקש אותך לחשב (בהערכה גסה ביותר) מה צריך להיות התעריף שיהפוך חברה כזו לעסק ריווחי בלי שהערת 'עסק חי' תרחף מעל ראשה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל הערך שסבן משלם עבור פרטנר הוא לפי הרוחיות הצפויה, שבין השאר לוקחת בחשבון רשת קימת עם עלות הסטורית. ניתן להניח שכמו כל חומרת המחשבים\ אלקטרוניקה, עלות הקמת רשת היום זולה יותר מאשר בעבר.

הנה דוגמאות לטענות על הקמה זולה של רשת ( גם אם לא רלבנטים לגולן):

שיפורים טכנים-

OpenBTS (Open Base Transceiver Station)

http://en.wikipedia.org/wiki/Microcell

ועוד-

1.על הנעשה באפריקה:

the rapid diffusion of inexpensive mobile networks in a continent with limited landlines

מיליארדי אנשים באפריקה ואסיה רוצים טלפונים סלולרים אבל לא יכולים להרשות לעצמם מחיר המשקף עלות גבוהה להקמת רשת. לכן הנהלות של חברות סלולר מחפשות פתרונות זולים כאלה, וסביר שגם מוצאים.

2. The European Union is concerned about the security implilcations of the increasing dominance of Chinese mobile network equipment makers.

זה נראה כמו פרוטקציוניזם : אפליה לרעה של היצרנים הסינים בתירוץ של שיקולי בטחון. הטענות האלה מעידות על מצוקה של אריקסון ודומיה, מול המחיר הזול של הספקים הסינים. יתכן שגולן מקים רשת מבוססת על תוצרת סין, שהיא זולה יותר מתוצרת אריקסון ודומיה, שבה השתמשו חברות האפ"ס. (זו רק השערה שלי)

גולן גם לא אמור לכסות את כל המדינה, וכפי שכתב WIL , סביר שהוא יקים רשת שלו באיזורים צפופי אוכלוסיה, ובשאר האיזורים ישאר עם נדידה לסלקום, שגם זה מוזיל את הוצאותיו.

בשורה התחתונה יש לקוות שגולן מצאו דרך להקים רשת במחיר נמוך משמעותית מהמספרים שנקבת בהם, כדי שיוכלו להחזיק מעמד.

יהודה

פורסם

יהודה, הפער ביננו מקורו בזוויות ראיה שונות כמו גם בפרשנות מעט שונה שאנו נותנים לארועים.

בכל זאת - שתי תוספות לפוסט שכתבת:

1. לחב' גולן יש - ותהיה בשנים הקרובות - בעיה, שום לקוח עסקי רציני לא יתחבר אליה ולהערכתי יקח לא מעט זמן עד שזה ישתנה, לדעתי בזמן הנראה לעין במכרזים יהיה תנאי סף שיכול להגיש הצעה רק ספק עם נסיון של X שנים בשוק התקשורת הישראלי.

זה מותיר אותה עם השוק פרטי בלבד, שרובו לקוחות של 10 ש"ח ומיעוטו לקוחות של חבילה מלאה.

אגב, הסטיסטיקה הפרטית שלי מלמדת שכל לקוחות גולן המוכרים לי (כולל שניים מהבנים שלי) הם לקוחות של 10 ש"ח, אני לא מכיר אפילו אחד שמנוי על החבילה המלאה.

2. סבן לא פראייר, הוא יודע בדיוק מה הוא רכש, כמה זה שווה ומה אפשר לעשות עם העסק הזה.

אם ניתן לפטנר שווי של 4 מיליארד ש"ח, נפחית מיליארד וחצי בעבור 012, ומיליארד מוניטין - עדיין נישאר עם חישוב שהברזלים שווים מיליארד וחצי.

סלקום אפילו שווה יותר מזה.

לכן, קשה לי לראות משקיע שמביא הון מהבית, לוקח הלוואות וכל זה ברמת ההכנסות הנוכחית, אני מזמין אותך שוב לקחת אתגר ולנסות להעריך את ה- ARPU שישאיר חברה כזו עם הראש מעל המים. :wink:

פורסם

דורקי - להערכתי המונח שנקרא "מנוי עסקי" עומד לפני חיסול. למשל - מקום עבודה של אשתי, שהיה לקוח גדול של פלאפון, סיים חוזה של 3 שנים בסתיו האחרון. החוזה לא חודש - כל מנוי שרצה קיבל אישור להעביר את מספר הטלפון לרשותו ולהתחבר לכל רשת שיבחר. אני מניח שעם סיום ההסכמים גם לקוחות עסקים נוספים יעברו למדיניות זו, אם כי התהליך עלול לארוך עוד 2-3 שנים, עד סיום ההסכמים הקיימים. כמובן שלחברות הסלולר תהיה אופציה למכור תוכניות עסקיות זולות במיוחד - אבל, היי, הרי זה בדיוק הדבר שנגדו אתה יוצא.

לקוחות עסקייםאיזה ישארו? לקוחות הזקוקים לשירותים ייחודיים (כגון בלאקברי, שגם הוא בצניחה חופשית, או שירותי ניהול מרחוק שבשלב זה לא פועלים אצל החברות החדשות), או צרכנים כבדים במיוחד שלא יכנסו להגדרת ה"שימוש ההוגן" בתוכניות הפרטיות הנוכחיות.

פגיעה נוספת בחברות הקיימות הן כל שירותי "פורטל התוכן" שהיו מיותרים מלכתחילה אבל הכניסו להן כסף רב, והיום עוברים לגלישה הפתוחה ולחנויות האפליקציות והמוזיקה העולמיות.

בסופו של דבר נראה לי שכל החברות יאלצו להרויח את לחמן כ"צינור טיפש" שמעביר שיחות קול, קצת הודעות טקסט והרבה דאטא. כל שירות נוסף ייתקל בתחרות חיצונית כך שבסופו של דבר החברות יאלצו לישר קו עם ספקי השירותים הנוספים שאינם חברות סלולר, או לצאת מתחום שירותי הערך המוסף בכלל, כפי שגולן נמנעת מלהכנס אליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אגב, הסטיסטיקה הפרטית שלי מלמדת שכל לקוחות גולן המוכרים לי (כולל שניים מהבנים שלי) הם לקוחות של 10 ש"ח, אני לא מכיר אפילו אחד שמנוי על החבילה המלאה.

"סטטיסטיקה" פרטית שלי - 5 קוים - 2 על 99, 3 על 10.

מתוך ה 3 של ה 10 אחד משלם 10 והשניים האחרים 30-60. כך שאני מניח שרבים שמשוייכים ל10 החיוב בפועל גבוה משמעותית.

פורסם

כמובן שלחברות הסלולר תהיה אופציה למכור תוכניות עסקיות זולות במיוחד - אבל, היי, הרי זה בדיוק הדבר שנגדו אתה יוצא.

מסכים עם כל הפוסט שכתבת, למעט המשפט הזה שאני חולק עליו מכל וכל.

פורסם

דורקי - בשרשור זה אתה יוצא נגד מחירים נמוכים מחשש להתמוטטות חברות הסלולר. אם החברות יתמחרו את התוכניות העסקיות מתחת למחיר התוכניות הפרטיות יקרו שני דברים - האחד הוא שהן יפסידו גם בסקטור זה (או שלא, אבל אז אין סיבה לחשוש מהוזלת התוכניות הפרטיות) והדבר השני - יחזור הכעס בציבור החושש מסיבסוד צולב. שני הדברים לא ברירים לחברות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...