Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מהמקצוע והעיסוק שלי הקמתי עסק חדש בתחום התכנון והבניה.

אם מותר(?) אשמח להעלות קישור לאתר של העסק כך הכי קל להסביר את מהותו.

עשיתי חשיבה של איך לפרסם (פסלתי קמפיין אינטרנטי או פליירים) והגעתי להבנה שמקומונים

באזורים הרלוונטים יהיו הכי אפקטיבים, ככה (בתאוריה) מי שחושב שהעסק רלוונטי פשוט יוכל ליצור קשר.

הספק היחיד שיש לי כרגע זה עד כמה אנשים בכלל מתייחסים לפרסומים כאלו במקומונים.

מדובר על גודל של חצי עמוד או רבע עמוד בדף של מקומון.

אשמח לשמוע דעה בכלל ושל אנשים שהתנסו.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני לא בטוח מה זה מקומון אצלך.

אצלנו יש 2(!). אחד שמכיל קשקושי שכל על השכונה (לפעמים מועילים, לפעמים לא) ופרסומות; ושני שמכיל קשקושים סתם ועשוי בעיקר מפרסומות - מוצא את עצמו ישירות בפח אשפה.

בסוג הראשון, יש כל מיני פרסומות לעסקים שונים בשכונה, ואני מניח שלא היו מפרסמים שם אם זה לא היה מועיל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שאלה:

נניח והיית עוסק במקצוע אחר.

ונניח שהיית מחפש בעל מקצוע במקצוע (הנוכחי והאמיתי) שלך (בתחום התכנון והבניה), היית מחפש אותו במקומון ?

אני מניח שהתשובה ברורה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אשתי פרסמה את העסק שהיה לה בעבר באחד המקומונים הנפוצים של הרצליה (אלה הקטנים בפורמט A5 שמחלקים בדואר).

שני חצאי עמודים ושתי שמיניות עמוד. לא עלה הרבה.

אפקט מאד מאד מינימלי.

מה אתה בדיוק עושה ואיפה זה קורה?

תתחיל בלי כתובת ושם העסק, שלא יתרגזו המנהלים.

אל תזלזל בכוח ההפצה של הפורום הזה, זה עשוי להיות יעיל לא פחות מפרסומת בעיתון :-D

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מבחינתי מקומון זה לא צהובון.

אלא שבועון כמו זה של קבוצת LOCAL שלעניות דעתי סה"כ לא רעים או רכילותיים בצורה קשה.

שאלה:

נניח והיית עוסק במקצוע אחר.

ונניח שהיית מחפש בעל מקצוע במקצוע (הנוכחי והאמיתי) שלך (בתחום התכנון והבניה), היית מחפש אותו במקומון ?

אני מניח שהתשובה ברורה.

אז זהו שלא בדיוק.

העניין הוא שאני לא "מוכר" כאן איש מקצוע ספציפי.

עבור איש מקצוע ספציפי לא הייתי רץ לחפש במקומון - בזה אני מסכים.

אבל אם אני רוצה "להודיע לציבור ולחדור לתודעה" עם עסק שנותן שרות שיכול להיות רלוונטי לכל אדם בתחום הבניה,

יכול להיות (לדעתי) שמודעה או רצף תקופתי של מודעות כן יכול ליצור גירוי לראות אם זה רלונטי לאותו קורא.

ומאחר והעסק לא מוכר כיסוי פלסטיק לפלאפון מספיק דגיג אחד כדי שזה יהיה כדאי.

אשתי פרסמה את העסק שהיה לה בעבר באחד המקומונים הנפוצים של הרצליה (אלה הקטנים בפורמט A5 שמחלקים בדואר).

שני חצאי עמודים ושתי שמיניות עמוד. לא עלה הרבה.

אפקט מאד מאד מינימלי.

מה אתה בדיוק עושה ואיפה זה קורה?

תתחיל בלי כתובת ושם העסק, שלא יתרגזו המנהלים.

אל תזלזל בכוח ההפצה של הפורום הזה, זה עשוי להיות יעיל לא פחות מפרסומת בעיתון :-D

בעיסוק שלי אני אדריכל עצמאי - זה לא מטרת העסק או הפרסום (ובטוח שלא באופן ישיר).

העסק החדש מתעסק בשרותי מעטפת בתחום הבניה עבור שרותי תכנון וניהול פרויקטים והגישה היא שהוא מתאים

עצמו לפי דרישת הלקוח - בהסבר דיי מעורפל במסגרת הפורום.

הדילמה היא בעצם שאם בחרתי באזור מסוים שיכול להיות רלונטי עבורי איך בעצם (יהיה נכון) להודיע על קיומי?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם מדובר על פרסום חד פעמי, או פעמיים שלוש וזהו - חבל על הכסף.

אם אתה רוצה לקדם את עצמך דרך מקומון, אתה צריך לפרסם שם לאורך תקופה ארוכה, ובמסגרת הפרסום לסגור חבילה עם ה"עיתון" שמדי שבוע אתה תופיע שם כמומחה לעניין שלך עם שאלות ותשובות מה"ציבור", כלומר טור שבועי בו אתה שואל את עצמך שאלות ועונה עליהן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אבל אם אני רוצה "להודיע לציבור ולחדור לתודעה" עם עסק שנותן שרות שיכול להיות רלוונטי לכל אדם בתחום הבניה,

יכול להיות (לדעתי) שמודעה או רצף תקופתי של מודעות כן יכול ליצור גירוי לראות אם זה רלונטי לאותו קורא.

ומאחר והעסק לא מוכר כיסוי פלסטיק לפלאפון מספיק דגיג אחד כדי שזה יהיה כדאי.

להודיע ולחדור לתודעה בד"כ לא מתבצעת דרך מקומונים, אלא באמצעים יותר מתקדמים...

אני שקלתי גם לפרסם במקומונים, אבל העלות מול התועלת האפשרית הורידה אותי מזה. נכון שבמקרה שלך אתה תרוויח מכל עסקה הרבה יותר ממני, אבל אם היית מחפש דבר מה, זה שאתה עוסק בו, איך א-ת-ה היית מתחיל לחפש? שואל המלצות, בודק בפייסבוק, מחפש באינטרנט בתוצאות הראשונות, מחפש ביטויים קשורים (אבל לא חייב מדוייקים כמו שם העסק או העיסוק המדוייק), עובר באיזור תעשייה ומחפש משהו שנראה הגיוני (למשל יעיל עבור חנות כלים, חנות רהיטים וכולי), או איך? שאל את עצמך: איך אני הייתי מחפש את זה? ואם אני צריך את זה עכשיו (חיפוש מנעולן מהנייד למשל) או שזה משהו שמצריך פגישה, ייעוץ או משהו בסגנון (שלזה יותר יעיל טלמרקטינג או דיוור ישיר)?

לגבי חדירה לתודעה: לדעתי האישית, לא הכי יעיל. שאל את עצמך באיזה צורה היית רוצה לחדור לתודעה- בצורה שנראית כמו פרסומת (כי אלה רוב האפשרויות שלך) או בצורה טבעית וזורמת יותר, ושניהן לא מבטיחות שום תוצאות אגב...

לגבי "רלוונטי לכל אדם": כלל מספר 1 בשיווק: תגדיר את קהל היעד שלך.

כלל מספר 2 בשיווק: זה לא דומה אפילו ל"כולם". לא קרוב אפילו. לא באותה גלקסייה בכלל...

אני מוכר מתקני טיהור מים. כשהקמתי "תכנית עסקית" (קרי: הרבה מילים על נייר למטרת קבלת הלוואה, כמו שאני מבין את זה היום), כתבתי במפורש תחת סעיף "מי קהל היעד שלך", כל מי שיש לו ברז מים בבית.:lol:

האם אתה חושב שהגעתי לכל מי שיש לו ברז בבית?... הלוואי!:lol:

שלח לי לינק בפרטי, מאד אשמח לעבור ולראות איך ומה ניתן לעשות, ואיזו דרך הגיונית יותר לשיווק עבורך.

אני לא מומחה לשיווק, אני רק מייעץ מניסיוני האישי של השנה פלוס יומיים (מזל טוב לי) שבהן אני עצמאי בעל עסק משלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתחום המזון זה יעיל מאוד ! לגבי התחומים האחרים, למען האמת, אני ממש בספק. (למעט מוסכים וחוקרים פרטיים )

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

כשעוד הייתה לי חנות מוצרי חשמל, פרסמתי ב"שבוע בנתניה", בזבוז כסף מוחלט.

רק אינטרנט ורק עם המלצות ופידבקים חיוביים.

שידרגתי לך:

בתחום המזון זה יעיל מאוד ! לגבי התחומים האחרים, למען האמת, אני ממש בספק. (למעט מוסכים, חוקרים פרטיים ונערות ליווי )

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

^ שכנעת אותי.. אפשר לעדכן את השם -

"שרותי תכנון, ניהול וליווי פרויקטים"

או

"שרותי ליווי, תכנון וניהול פרויקטים" :wink:

אני מכיר היטב את כל (רוב) אפיקי הפרסום האנטרנטים וכדומה.

לדעתי הם לא נגישים לכל אדם, כנ"ל לגבי האנטרנט.

משום מה יש לי תחושה שהדרך הכי ישירה להגיע לאנשים שלא באמצעות תיבת הדואר שלהם זה דרך המקומון האישי שלהם.

התשובות כאן בינתיים אומרות אחרת ואני שמח לשמוע תשובה שסותרת את האינטואיציה שלי.

יכול להיות שאני טועה ומקומונים בכל זאת טובים בעיקר לעטיפת דגים.. :lol:

איזה ערוצי פרסום מצאתם כן יעילים?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אתה לא תאהב את התשובה. או לפחות חלק ממנה.

קידום ממומן בגוגל עובד (מה שנקרא פרסומות בעברית צחה).

הופעה ופרסום בזאפ (לא רלוונטי עבורך אני חושב).

ביקורות בזאפ!

פייסבוק (בקטנה, כי אני לא פעיל שם מי-יודע-מה).

דיוור ישיר של אימיילים, מתחיל לעבוד. בתוך פחות משבוע כבר יש תוצאות, ונראה לא רע.

זה לא משהו בסגנון "שגר ושכח", פרסום זה משהו שצריך לעשות בחכמה, ברגש, עם יד על הדופק ולראות מה הכי יעיל.

פורסם
אני לא בטוח מה זה מקומון אצלך.

אצלנו יש 2(!). אחד שמכיל קשקושי שכל על השכונה (לפעמים מועילים, לפעמים לא) ופרסומות; ושני שמכיל קשקושים סתם ועשוי בעיקר מפרסומות - מוצא את עצמו ישירות בפח אשפה.

בסוג הראשון, יש כל מיני פרסומות לעסקים שונים בשכונה, ואני מניח שלא היו מפרסמים שם אם זה לא היה מועיל.

סתם ניחוש, אתה מכפר גנים? כי מה שאתה מתאר קורה בדיוק אצלנו.

פורסם

אל תניח הנחות... אנשים מפרסמים שם מתוך הנחה שהיא ברובה שגוייה שזה יעבוד. זה לא עובד.

כולם מניחים את אותה ההנחה: כולם מפרסמים שם אז זה עובד.

בפועל רק אחרי שמנסים דברים שונים לומדים מה עובד ומה לא. :idea:

פורסם
סתם ניחוש, אתה מכפר גנים? כי מה שאתה מתאר קורה בדיוק אצלנו.

לא, סתם משכונה עקומה בירושלים :lol:

כשאני חושב על זה, מה שskins כתב נכון. אני לא חושב שהתסכלתי בחלק הפרסומי למטרות שאינן מציאת מספר טלפון של פיצריה בשכונה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

למה שלא תנסה להיות פעיל בפורטלים ופורומים רלוונטיים, בפול גז (התאום הדו גלגלי שלנו) זה עובד יפה מאד.

אני מניח שיש פורום לענייני בנייה (BVD? אולי משהו בתפוז) נסה להתפרסם שם.

וגם כאן בCF, דבר עם המנהלים. בנוסף, אין כמו עבודת רגליים, חפש איזורים בפיתוח ושווק את עצמך לאנשים שם.

מה דעתך? (אני לא מומחה לשיווק, סך הכל זה מה שאני הייתי עושה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...