Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי ה"שברולט אלרו" היא בעצם אולדסמוביל שתוכננה ויוצרה על ידי אולדסמוביל עד סוף אפריל השנה. כשנסגר מפעל אולדסמוביל סופית, הופסק גם יצור האלרו.

באירופה ובישראל האלרו משווקת תחת המותג "שברולט" אבל אם תתבונן בג'נטים ובגלגל ההגה תראה את הסמל של אולדסמוביל.

תפסת אותי....

אבל אני חושב שהכוונה שלי הובנה

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה604 שנבחנה היתה ברמת גימור SL,שהיתה עד 82 רמת הגימור היחידה,וב 82 נוספו גם ה STI עם מנוע מוזרק בנפח 2849 סמ"ק,שהיה שיפור רציני לעומת ה 2664 סמ"ק.כמה עובדות ששכחת לציין:לפיג'ו היו מיתלים אחוריים נפרדים משוכללים(זרועות עוקבות עם מוט מייצב)לעומת הסרן ה"חי"באולדסמוביל,היה לה הגה בשיטת מסרק ומוט משונן לעומת הגה תיבה ותפוחים באולדסמוביל,מה שהוב י ל להתנהגות כביש ברמה לגמרי אחרת,ולפי מבחנים מאותה תקופה,גם טובה יותר מהמרצדסים של אותם שנים!אגב,הפיג'ו הזו היא דוגמא די טובה למכונית שהיתה טובה לזמנה,אבל כושלת מסחרית.בשנים הללו האמריקאים היו בשיא השפל,אחרי הלם משבר האנרגייה,והתוצאות היו בהתאם,שלמרות שהאולדסמוביל שנבחנה היתה אחת האמריקאיות היותר טובות לתקופתה(די אם ניזכר בפורד פיירמונט או בדודג' אספן).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עמית,

אין קשר למספר שנות הלימוד, בן אדם יכול להיות פרופסור בתחום אחד, וחסר ידע באחר.

שוב אתה חוזר על אותה מנטרה, ושוב בלי לבדוק, בלי להוכיח, קובע אמיתויות בהבל פיך.

על סמך מה אתה קובע שהאולדסמוביל בטוחה יותר מהפיג'ו? שהיא יותר ארוכה?

תשווה את ציוני מבחני הריסוק מכוניות אמריקניות מול יפניות ואירופיות מקבילות

(www.iihs.org) ותראה איזה זוועות דטרויט ממשיכה לייצר. אין שם אף קטגוריה שבה מכונית אמריקנית מובילה, לכל היותר יש כאלה שבהן הן עושות פחות בושות. למה אתה חושב שלפני 20 שנה זה היה אחרת?

זה יפה שראית בארץ 2 פיג'ו וברחובות 8 אולדסמוביל, אבל האם אתה יודע גם מה היה יחס המכירות בין השתיים כאשר היו חדשות? איך אתה יכול להסיק על סמך מה שראית מי שורדת יותר בלי לדעת את הנתון הזה?

בטוח שה-604 נמכרה פחות מהאולדסמוביל. גם מאזדה 3 מוכרת בישראל פי 3000 מפורשה 911 ולמישהו יש ספק מי עדיפה? (גם אני יודע להביא טיעונים דמגוגיים). זה גם יפה שהתעייפת לפני שהיית צריך להגן על הוצאת הדיבה שלך כלפי טורבו.

אמריקה זנחה את המכונית המשפחתית, אבל גם רכבי השטח היפנים עולים על האמריקנים. ותראה לאיזו הצלחה זוכים שם הכלים של ב-מ-וו, מרצדס ופולקסווגן, שלא לדבר על אלה של טויוטה ואיסוזו. זה בגלל שמקביליהם האמריקניים כל-כך טובים?

תעשיית הרכב האמריקנית שורדת במידה רבה בזכות הטנדרים שלה, תחום שאליו היפנים התחילו להיכנס ברצינות רק בשנתיים האחרונות. תראה מה הם עשו לדטרויט במשפחתיות ותבין למה לא הייתי משקיע היום במניות של פורד או GM.

הפורד מוסטנג וה-GT לא יצילו את החברה: זאת הקצפת. הם צריכים להביא יורשת ראויה לטאורוס שתהיה טובה מהקאמרי, ולבנות אקספלורר טוב בהרבה. והם לא היחידים. לא סתם GM הוציאה מהימ"ח את בוב לוץ, הבכיר היחיד בתעשייה שעוד היה שם כשמכונית אמריקנית לא הסתכלה על השאר בעיניים מושפלות.

יש רק תקדים אחד למה שעבר על דטרויט בעשורים האחרונים, וזה מה שקרה באותו זמן לתעשיית הרכב הבריטית זכרונה לברכה. תראה מה קרה לבריטים, ותתחיל להתפלל לעילוי נשמתה של דטרויט.

פורסם

זה די נכון שתעשיית הרכב הבריטית קרסה,אבל לא לגמרי מדוייק.פורד ווקסהול עדיין מוכרים מצויין,ומי שנעלמו הן כל חטיבות בריטיש-ליילנד(אוסטין,מוריס,טריומף,רובר)שפשוט נגוזו או נמכרו(תמורת פאונד אחד...רובר).הסיבות להעלמות תעשיית המכוניות והאופנועים היו קצת שונות ממה שעובר על דטרוייט,והן נבעו בעיקר מרצונן של עובדי תעשיית הרכב לאחוז במקל הבוער משני הקצוות,גם להרוויח משכורות גבוהות,מה שפשוט לא הותיר כסף לפיתוח הדגמים הבאים,וגם למכור מכוניות גרועות במחירים מופקעים.וועדי העובדים של תעשיית הרכב הבריטית עשו במפעלים כבשלהם,וכל סיכסוך הכי קטן היה מסתיים בהשבתות ארוכות של המפעלים.הדוגמא של תעשיית האופנועים הבריטית היא מצויינת,לאיך העובדים כרתו במו ידייהם את הענף שעליו ישבו,בעוד הם מציעים דגמים מיושנים,זינבו בהם היפנים ללא רחם,והציגו אופנועים מתקדמים,מהירים ואמינים,כל מה שעיניין את וועדי העובדים היה להשיג תנאי עבודה משופרים והעלות שכר.הסוף של בריטיש ליילנד הגיע בימי מרגרט תאצ'ר,שהחליטה שאין שום סיבה שמשלם המיסים הבריטי יסבסד מפעלים כושלים שאין להם שום עתיד,וכך נעלמו מוריס טריומף והסמל של M.G החל לפאר יצירות מופת כמו האוסטין מאסטרו ומונטגו...

פורסם
זה די נכון שתעשיית הרכב הבריטית קרסה,אבל לא לגמרי מדוייק.פורד ווקסהול עדיין מוכרים מצויין...
וגם זה לא ממש מדויק...

אחרי הכל, פורד היא לא ממש בריטית ולא ממש סובלת מהעדר גב כלכלי.

ולגבי ווקסהול - זו נמצאת בידי קונצרן הרכב הגדול בעולם ומייצרת למעשה מכוניות גרמניות בתחפושת (אם אפשר לקרוא לשינוי בודד של סמל "תחפושת"...)

יצרן המכוניות העממיות היחיד שנשאר בבריטניה בבעלות ובמימון בריטיים נכון לעכשיו הוא רובר,

וגם שם מדובר בחי-מת, שהמצב העגום שלו רק מחמיר מרגע לרגע.

פורסם

תאמין לי שאני יודע שפורד בריטנייה ווקסהול הם לא בדיוק יצרנים בריטיים...הכוונה היתה לייצור מכוניות באופן כללי.ווקסהול ייצרה שנים רבות מכוניות מפיתוח עצמי,שכמעט ולא חלקו מכללים עם האופלים של אותם שנים,עד שב G.M החליטו בסוף שנות ה 70 להפסיק את הפיתוח העצמאי,שרק הסב להם הפסדים כבדים,ומשנת 80 הווקסהולים זהים לחלוטין לאופלים.רובר היא מקרה אבוד,והסיכויים להצלתה קטנים מאד,אלה אם ישתלט עליה יצרן גדול,מה שלא נראה באופק.בכל מקרה,למעט ה 75 אין לרובר מה למכור,מה גם שברוב מדינות אירופה,כמו גם בישראל,מחיריהן מופקעים.

פורסם
עמית,

אין קשר למספר שנות הלימוד, בן אדם יכול להיות פרופסור בתחום אחד, וחסר ידע באחר.

שוב אתה חוזר על אותה מנטרה, ושוב בלי לבדוק, בלי להוכיח, קובע אמיתויות בהבל פיך.

על סמך מה אתה קובע שהאולדסמוביל בטוחה יותר מהפיג'ו? שהיא יותר ארוכה?

תשווה את ציוני מבחני הריסוק מכוניות אמריקניות מול יפניות ואירופיות מקבילות

(www.iihs.org) ותראה איזה זוועות דטרויט ממשיכה לייצר. אין שם אף קטגוריה שבה מכונית אמריקנית מובילה, לכל היותר יש כאלה שבהן הן עושות פחות בושות. למה אתה חושב שלפני 20 שנה זה היה אחרת?

זה יפה שראית בארץ 2 פיג'ו וברחובות 8 אולדסמוביל, אבל האם אתה יודע גם מה היה יחס המכירות בין השתיים כאשר היו חדשות? איך אתה יכול להסיק על סמך מה שראית מי שורדת יותר בלי לדעת את הנתון הזה?

בטוח שה-604 נמכרה פחות מהאולדסמוביל. גם מאזדה 3 מוכרת בישראל פי 3000 מפורשה 911 ולמישהו יש ספק מי עדיפה? (גם אני יודע להביא טיעונים דמגוגיים). זה גם יפה שהתעייפת לפני שהיית צריך להגן על הוצאת הדיבה שלך כלפי טורבו.

אמריקה זנחה את המכונית המשפחתית, אבל גם רכבי השטח היפנים עולים על האמריקנים. ותראה לאיזו הצלחה זוכים שם הכלים של ב-מ-וו, מרצדס ופולקסווגן, שלא לדבר על אלה של טויוטה ואיסוזו. זה בגלל שמקביליהם האמריקניים כל-כך טובים?

תעשיית הרכב האמריקנית שורדת במידה רבה בזכות הטנדרים שלה, תחום שאליו היפנים התחילו להיכנס ברצינות רק בשנתיים האחרונות. תראה מה הם עשו לדטרויט במשפחתיות ותבין למה לא הייתי משקיע היום במניות של פורד או GM.

הפורד מוסטנג וה-GT לא יצילו את החברה: זאת הקצפת. הם צריכים להביא יורשת ראויה לטאורוס שתהיה טובה מהקאמרי, ולבנות אקספלורר טוב בהרבה. והם לא היחידים. לא סתם GM הוציאה מהימ"ח את בוב לוץ, הבכיר היחיד בתעשייה שעוד היה שם כשמכונית אמריקנית לא הסתכלה על השאר בעיניים מושפלות.

יש רק תקדים אחד למה שעבר על דטרויט בעשורים האחרונים, וזה מה שקרה באותו זמן לתעשיית הרכב הבריטית זכרונה לברכה. תראה מה קרה לבריטים, ותתחיל להתפלל לעילוי נשמתה של דטרויט.

בשביל לשים סוף לויכוח.

אני מסכים שהמכוניות האמריקאיות כיום פחות טובות ואיכותיות מהאירופאיות ומהיפניות - זה לא המדד, המדד הוא ר ו ו ח י ם ! ובזה GM, TOYOTA ו FORD הם המובילים. אתה תשאל מה הקשר לטויוטה ? ואני אענה שלטויטה מספר מפעלים בארה"ב כולל מותג חדש לחלוטין שמיוצר בארה"ב ומשווק ביפן (כן ביפן) ונקרא SCION www.scion.com.

מקינטוש הוא מחשב טוב יותר מ-PC, הוידאו בטה היה מוצלח יותר מה-VHS אך רק מי שמצליח למכור הוא זה שבסופו של דבר מצליח -

הנקודה הזו חשובה כי היא מתייחסת לעיתונות שמקפידה כל הזמן להתעלות מעל הצרכנים (זה לא רק מוגבל לתחום הרכב), הצרכן לא יכול להיות כל כך טיפש לאורך זמן ולכן הרכבים הנמכרים ביותר הם לאו דווקא המומלצים ביותר (ראה, סובארו, מאזדה לאנטיס, לאנסר וכו') - הם נמכרים כי הצרכנים מאמינים שהם ייתנו את התמורה הטובה ביותר לכספם שהיא שקלול של אמינות, ביצועים, סחירות, עלויות אחזקה, בטיחות ועוד.

הם מרוויחים כי הם מוכרים יותר נקודה.

תעשיית הרכב הצרפתית והאיטלקית מעולם לא הצליחה להכניס דריסת רגל בשוק הגדול בעולם - ארה"ב, וזאת עקב איכות נמוכה ועוד סיבות.

אני הייתי בארה"ב מספר פעמים ומלבד לראות קולומבו בטלויזיה (נוהג בפיג'ו 403 פתוחה) מעולם לא ראיתי פיג'ו או סיטרואן. אמנם ראיתי טלבוט הורייזון (שווקה כדודג' אומני) אבל זו הייתה מכונית כושלת אפילו בארה"ב.

בארץ הם מצליחים כי יש להם את היבואן הטוב בארץ שמשיג מחירים טובים, שירות טוב ופריסת מוסכים גדולה.

תעשיית הרכב האיטלקית מכרה רק טיפה יותר אך היא עדיין מפסידה וקונצרן פיאט בקושי מרים ראשו מעל למים.

אתה, אולי תענה שלתעשיית הרכב האמריקאית אין דריסת רגל באירופה ואני אענה לך שאופל, ווקסהול, איסוזו, דייהו, פורד גרמניה ועוד הם חטיבות של הקונצרנים האמריקאים.

החברות הזרות שמצליחות להימכר בארה"ב ובעולם הם היפניות, הקוריאניות והגרמניות.

ה-604 נמכרה פחות יותר מהאולדסמוביל - השוות זאת למכירות של פורשה, זה לא נכון להשוות זאת מכיוון שאני השוויתי מכוניות עם מחירים זהים. ההבדלים הם כמו שהצגתי 2 מיליון ב 7 שנים לעומת 153 אלף ב 11 שנים.

ולחן פרחי: הגרסה שהצגתי ל-604 היא הגרסה של 1983. בשנת 1984 נמכרה הגרסה שהצגת שהיא חזקה יותר, אך במקביל נמכרו גרסאות יותר של האולדסמוביל ואחיותייה:

גרסת 5.0 סמ"ק עם 183 כ"ס, שברולט מונטה קרלו SS עם גרסת 5.0 177 כ"ס וגרסת 3.8 סמ"ק טורבו עם מעל 200 כ"ס (ביואיק ריגאל גרנד נשיונל) לגירסאות אלה היו ביצועים עדיפים לאין שיעור על הפיג'ו (תאוצה של 7 שניות ל-100 ומהירות סופית של 200 קמ"ש).

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

בו ניקח דוגמא מעולם החי.

הדוגמא נמחקה: נמרוד, קח דוגמא אחרת ובאמת מעולם החי....בני

לנסות להגדיר אוטו מסוים או תעשיית רכב של מדינה, בתור "טוב" ו"לא טוב" זה משימה בלתי אפשרית.

עיתונאי הרכב איבדו מזמן את אמינותם בעיני. הייתי מנוי על טורבו מגליונו הרביעי ולפני זה על "ברכב" (למי שזוכר את הפיגול הזה). לקח לי זמן להבין שהם שחקנים במשחק שמנוהל ע"י יצרני ויבואני הרכב. כל כתבה שמתחילה ב"בדקתי את הדגם החדש באי הקסום...." פירושה בעצם "שילמו לי שוחד עקיף כדי שאכתוב דברים טובים על הדגם החדש". עיתונאי שלא משחק לפי כללי המשחק נבעט לשולי אתרי האינטרנט ולא מקבל פתחון פה עצמאי, כך ש"מדד העיתונות" איננו ראוי בעיני.

גם מדד המכירות איננו מדד לאיכות. ברור שמאזדה שלוש תמכור יותר מ 911 כי היא עולה הרבה פחות. גם אם היתה עולה אותו דבר, אני לא בטוח שהיו קונים יותר 911 מהשלוש כי חלק גדול מהקונים צריך להכניס לאוטו יותר משני ישבנים, ולפעמים גם כמה שקיות מהסופר.

מדד השרידות איננו מדד ראוי אף הוא. יש מכוניות מצוינות שלא נשתמרו בגלל עלות תיקון, זמינות חלפים, תדמית ירודה ועוד שיקולים שאינם קשורים ישירות לרכב. סובארו DL מהדור הראשון (של שנות השבעים) נמכרה בכמויות רבות בהרבה מוולבו אך כיום שרדו ממנה בודדות בשימוש יומיומי ומהתרשמותי הבלתי-מדעית יש הרבה יותר וולבו ישנות על הכביש מסובארו. שתיהן מכוניות אמינות, למה הסובארו נעלמה? אולי כי יותר קל נפשית להוציא כסף על שימור וולבו משימור סובארו? אני לא יודע.

בקיצור לסיכום טענותי (אני ממהר לשוקעתיק), אין כל טעם בוויכוח "מה יותר טוב". לכל אחד יש את הטוב והמתאים בשבילו. ואני? אני אוהב גם בלונדיניות וגם ג'ינג'יות.

נמרוד

פורסם

לא כדאי לשים סוף לדיון הזה,שהתפתח לוויכוח,כי הוא מעניין.עמית בהודעתו,אולי מבלי משים,נגע בנקודה הכי נכונה והכי חשובה-כמות המכירות.זה היה מאז ומתמיד מה שעיניין את היצרנים האמריקאיים,שלא טרחו לראות מילימטר מעבר לקצה אפם,ובמכוניות זהו תמיד מתכון לאסון.דוגמא טובה?הפיאט ריטמו שהוצגה ב 78.מכונית נאה שהיתה המכונית הראשונה בעולם שהורכבה ע"י רובוטים(נכון,השברולט ווגה הקדימה אותה,אבל זה סיפור לשרשור נפרד...)רק מה,פיאט החליטה שחבל לבזבז כסף על פיתוח שילדה חדשה וראוייה,ועשתה שימוש בשילדה של ה 128(שהיתה מצויינת לתקופתה,אגב)עם המיתלה האחורי שהתבסס על קפיץ עלים רוחבי,והתוצאה היתה מכונית גרועה,עם אחיזת כביש נמוכה,הגה כבד ומסורבל ונוחת נסיעה גרועה.פיאט השקיעה מעט-וציפתה למכור הרבה ולהרוויח היטב,ובפרק זמן קצר זה אכן קרה,אך לטווח ארוך המהלך פגע בפיאט קשה,ופיאט נמצאה בפיגור טכנולוגי.לנצ'ייה, לדוגמא,למדו היטב את לקח הריטמו,ולדלתא שהוצגה בשנת 80 פותחה שילדה חדשה מהיסוד,ואכן היא היתה טובה בהרבה מהריטמו.בקשר ליצרנים האמריקאיים,צויינו החטיבות האירופאיות של G.M,אופל ווקסהול,והן בשנות ה 80,שהיו מאד מוצלחות עבורן,פשוט עזרו לג'נרל מוטורס להחזיק מעמד,הן בכסף והן בעזרה לפיתוח,הבעייה נוצרה כשקוו המוצרים של אופל החל להיתיישן,והם בעצמם נתקעו בלי כסף...אותו סיפור בדיוק היה לפורד,כשהאסקורט והסיירה של שנות ה 80 נמכרו מעולה,ועזרו מאד לקונצרן,עד שפורד אירופה נשארה בלי תקציבי פיתוח,ונאלצה להוציא לשוק מכוני מחרידה כאסקורט דור 4.

פורסם

לדעתי הסיכון בפיתוח כושל הוא שמביא את היצרנים להתמקד במכירות של הידוע והמוכר.

פיתוח כושל הביא להפסדים כבדים ואף לפשיטות רגל (NSU, פיאט) ומכוניות פשוטות ולעיתים מיושנות, החזיקו יצרנים רבים (ב.מ.וו. 700, חיפושית, פורשה 912, סובארו לאונה, רנו 4-5 ועוד).

אני מאמין שקברניטי התעשייה מודעים לכך ולכן מספר הפיתוחים הדי מועט יחסית והזמן שלוקח לתעשייה להכניס חידושי אלקטרוניקה לרכבים.

ב-20 שנה האחרונות החידושים שאני מודע אליהם שחלחלו למכוניות העממיות הם:

1. 4X4 באופן חלקי.

2. חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

3. ABS.

4. נושא הבטיחות ובכללו כריות אויר.

5. נושא זיהום האויר.

6. מחשבי דרך בסיסיים.

אבל אם תיקח מכונית 1600 של לפני 20 שנה ההפרשים הם לא גבוהים:

א. הספק גבוה בכ 30-40 כ"ס.

ב. מהירות סופית גבוהה יותר בכ-20 קמ"ש.

ג. תאוצה גבוהה בכ-2-3 שניות.

ד. בטיחות גבוהה יותר לנוסעים אך במחיר הרס גבוה לרכב.

ה. מרווח פנים די זהה.

ו. מחיר גבוה יותר כיום.

לא ניתן להשוות זאת ליפוחים בתחום התקשורת, המחשוב ושאר תחומים שבהם הושקעו סכומי פיתוח כה גדולים.

איך היפנים והקוריאנים התקדמו ? הם פשוט חיקו את מיטב התעשייה עד שהחיקוי נהיה טוב מהמקור.

כעת עושים זאת הסינים ולדעתי תוך שנים מועטות הם ישלטו השוק.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.3 1995

פורסם

היפנים והקוראנים התקדמו בתעשייה,גם בגלל הצורך שלהם לייצא בכמויות גדולות,מפני שהשוק המקומי לא מספיק גדול,שלא כמו בארה"ב למשל.היפנים והקוראנים פשוט קראו נכון את המפה,מה שהיצרנים האמריקאיים נמנעו מלעשות,לא בגלל שהם לא חשבו כך,הם פשוט לא היו צריכים.אם האמריקאיים היו מוכנים לקנות זוועות מוטוריות כמו הפורד פינטו או השברולט ווגה,אז למה שייתאמצו היצרנים לפתח מכוניות ראויות?בלאוו הכי לא היה להם שום צורך לייצא אותם.היפנים תמיד היו עם "הפנים החוצה",והפנימו מהר מאד שלקוח מרוצה הוא גם לקוח חוזר,ועך הם כבשו את השוק האמריקאי.בל נשכח גם את משבר האנרגייה שתפס את היצרנים האמריקאיים עם המכנסים למטה,ובלי תשובה ראוייה.המעבר ההיסטרי להנעה קדמית החל במכוניות גדולות יחסית(אולדסמוביל אומגה,שברולט סיטיישן)בעוד שהיצרנים האירופאיים והיפנים החלו ביישום טכנולוגיית ההנעה הקדמית במכוניות מיני וסופר מיני,וצמחו אט אט בגודל המכונית ונפחי המנוע.הסינים,בניגוד למה שנוטים לחשוב,לא יכולים להשתלט על עולם הרכב,אין להם מסורת של ייצור מכוניות ויידע(וזה מאד חשוב)והאפשרות היחידה היא להרכיב מכוניות בעבודת יד,תוך ניצול כוח העבודה הזול.בתעשיית הרכב ידוע הוא שהסיכון הגדול ביותר הוא לא לקחת סיכון,והדוגמאות רבות,לכאן ולכאן.פיאט העזה עם העיצוב המיוחד של האונו-ולקחה את הקופה בגדול,לעומת זאת רנו החליטה לא להרגיז אף אחד ולהחניף לכולם עם הרנו 9-וכשלה בגדול.

פורסם

אני לא חושב שהמסורת תעצור אותם.

ספרתי 11 יצרנים נוכחיים - אין הרבה מדינות עם 11 יצרנים של מכוניות עממיות, בעבר היה יצרן בשם YLN שייצר רכבים די מכוערים עם השפעה רוסית.

1. AUDI CHINA- אודי סין מייצרת A4 ו A6 סיניות

2. BIYADI - גרסאות סיניות לסוזוקי אלטו

3. BUICK CHINA - עם גרסאות לביואיק כולל ריגאל קצת שונה

4. CHANGHE - גרסה סינית לסוזוקי WAGON R

5. CITROEN CHINA - גרסאות של זד איקס וקסארה

6. GEELY - מרצדס C קלאס סינית

7. HONGQI - יצרן סיני יחסית ותיק של קונצרן VW עם גרסאות של אודי 100 ורכב שמזכיר את הלינקולן טאון קאר

8. JEEP CHINA - צ'ירוקי ורנגלר סיניים.

9. MAZDA CHINA - לנטיס ופרמסי סיניות

10. VW CHINA - גרסאות של פולקסווגן גול (לא גולף), ג'טה, בורה, סנטנה ופאסאט

11. YUNQUE - יצרן שמייצר גירסאות עיקות של טויטה וסובארו.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.3 1995

פורסם

אני מסכים שהמכוניות האמריקאיות כיום פחות טובות ואיכותיות מהאירופאיות ומהיפניות - זה לא המדד, המדד הוא ר ו ו ח י ם ! ובזה GM, TOYOTA ו FORD הם המובילים. אתה תשאל מה הקשר לטויוטה ? ואני אענה שלטויטה מספר מפעלים בארה"ב כולל מותג חדש לחלוטין שמיוצר בארה"ב ומשווק ביפן (כן ביפן) ונקרא SCION www.scion.com.

עמית

אוף, אתה פשוט מרגיז בחוסר הידע שלך!

דרלינג, טויוטה מרוויחה הרבה יותר מאשר פורד ו-GM. ביחד. ומבחינת רווח פר מכונית, פורשה וב-מ-וו עושות לכולם בית ספר. ולמרות שטויוטה קרובה מאוד לעבור את קרייזלר ולהיות היצרנית השלישית בגודלה בארה"ב, היא חברה יפנית.

הנקודה הזו חשובה כי היא מתייחסת לעיתונות שמקפידה כל הזמן להתעלות מעל הצרכנים (זה לא רק מוגבל לתחום הרכב), הצרכן לא יכול להיות כל כך טיפש לאורך זמן ולכן הרכבים הנמכרים ביותר הם לאו דווקא המומלצים ביותר (ראה, סובארו, מאזדה לאנטיס, לאנסר וכו') - הם נמכרים כי הצרכנים מאמינים שהם ייתנו את התמורה הטובה ביותר לכספם שהיא שקלול של אמינות, ביצועים, סחירות, עלויות אחזקה, בטיחות ועוד.

עיתונאי הרכב איבדו מזמן את אמינותם בעיני. הייתי מנוי על טורבו מגליונו הרביעי ולפני זה על "ברכב" (למי שזוכר את הפיגול הזה). לקח לי זמן להבין שהם שחקנים במשחק שמנוהל ע"י יצרני ויבואני הרכב. כל כתבה שמתחילה ב"בדקתי את הדגם החדש באי הקסום...." פירושה בעצם "שילמו לי שוחד עקיף כדי שאכתוב דברים טובים על הדגם החדש". עיתונאי שלא משחק לפי כללי המשחק נבעט לשולי אתרי האינטרנט ולא מקבל פתחון פה עצמאי, כך ש"מדד העיתונות" איננו ראוי בעיני.

האמת היא כמובן באמצע. יש כל מיני סוגים של עיתונאים, אנשי מקצוע טובים יותר או פחות. חלקם רגישים יותר ללחצים של יצרנים ויבואנים, או שהמו"לים שלהם כאלה. יש גם עיתונאים שמאוד חשוב להם לקבל הזמנות לכל ההשקות הקסומות האלה, אז עדיף לצאת בסדר עם כולם. ויש כאלה שפשוט לא רואים חלק מהחסרונות מתוך חוסר ידע או חוסר ניסיון.

אחרים לא תמיד מצליחים לראות את הדברים מתוך עיני הקורא: למשל כאשר מכונית מלהיבה אותם באופן אישי בביצועיה, בעיצובה או במשהו אחר, פתאום היא הופכת להיות גם מרווחת יותר. ויש גם עניין של שיקול לדעת, אחד יעדיף משפחתית מהנה יותר לנהיגה, ואחד ייתן יותר חשיבות לבטיחות או איבזור.

זה לא שונה מרופאים, שחלקם רגישים יותר ללחצים של קופות החולים (לחסוך בתרופות וטיפולים יקרים) ואחרים נאבקים נגדה. שחלקם נכשלים בזיהוי הבעיה, ובמתן יחס הולם למטופלים שלהם.

בארץ הם מצליחים כי יש להם את היבואן הטוב בארץ שמשיג מחירים טובים, שירות טוב ופריסת מוסכים גדולה.

עמית

לובינסקי היבואן הכי טוב בארץ?! אולי יותר טוב מצ'מפיון הכושלים. בכל מה שקשור לרמת ואיכות שירות הם על הפנים, אם כי חלק מהבעיה היא אמינות בסיסית נמוכה של מכוניות כמו C5 ו-307. דבר עם לקוחות.

אתה, אולי תענה שלתעשיית הרכב האמריקאית אין דריסת רגל באירופה ואני אענה לך שאופל, ווקסהול, איסוזו, דייהו, פורד גרמניה ועוד הם חטיבות של הקונצרנים האמריקאים.

לא, אני רק אומר שיש הבדל קטן: ב-מ-וו, פולקסווגן, פורשה ומרצדס מוכרים בארה"ב את אותן מכוניות שאיתן הן מצליחות באירופה. היצרנים האמריקנים מחזיקים אולי בחטיבות אירופיות, אבל אין שום דבר אמריקני במוצרים שלהן חוץ מהכסף של דטרויט. אין אף מכונית אמריקנית טהורה שיכולה להימכר באירופה במספרים משמעותיים.

ב-20 שנה האחרונות החידושים שאני מודע אליהם שחלחלו למכוניות העממיות הם:

1. 4X4 באופן חלקי.

2. חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

3. ABS.

4. נושא הבטיחות ובכללו כריות אויר.

5. נושא זיהום האויר.

6. מחשבי דרך בסיסיים.

סובארו התחלילה עם הנעה כפולה בשנות ה-70, אודי הציגה את הקוואטרו ב-1981. ח"ח ונ"מ היו במכוניות (אמריקניות, איך קרה שפיספסת?) כבר בשנות ה-50, ובעממיות שלהם קצת אחר-כך. ABS הוכנה למכוניות בסוף שנות ה-70, כשב-מ-וו היתה החלוצה. ונושא זיהום האוויר נכפה על היצרנים.

השינויים שכן קרו ב-20 השנה האחרונות הן המצאת וטיפוח המיני-ואן לסוגיו, הפיכת רכבי השטח לפריט אופנתי ושימושי לכולם, שימוש נרחב מאוד באלקטרוניקה (לא מחשבי דרך, אלא מחשבי ניהול מנוע, מערכת עזר לנהג כמו בקרות משיכה ואחיזה אלקטרוניות). גם תיכנון וייצור המכוניות השתנו כך שהיום הכל יותר גמיש וקל וזול יותר לייצר גירסראות מרכב נוספות לכל מכונית. חידוש אחר: הגיר הרובוטי ההולך ומתפשט בתעשייה כמו וירוס.

פורסם
אני לא חושב שהמסורת תעצור אותם.

ספרתי 11 יצרנים נוכחיים - אין הרבה מדינות עם 11 יצרנים של מכוניות עממיות, בעבר היה יצרן בשם YLN שייצר רכבים די מכוערים עם השפעה רוסית.

1. AUDI CHINA- אודי סין מייצרת A4 ו A6 סיניות

2. BIYADI - גרסאות סיניות לסוזוקי אלטו

3. BUICK CHINA - עם גרסאות לביואיק כולל ריגאל קצת שונה

4. CHANGHE - גרסה סינית לסוזוקי WAGON R

5. CITROEN CHINA - גרסאות של זד איקס וקסארה

6. GEELY - מרצדס C קלאס סינית

7. HONGQI - יצרן סיני יחסית ותיק של קונצרן VW עם גרסאות של אודי 100 ורכב שמזכיר את הלינקולן טאון קאר

8. JEEP CHINA - צ'ירוקי ורנגלר סיניים.

9. MAZDA CHINA - לנטיס ופרמסי סיניות

10. VW CHINA - גרסאות של פולקסווגן גול (לא גולף), ג'טה, בורה, סנטנה ופאסאט

11. YUNQUE - יצרן שמייצר גירסאות עיקות של טויטה וסובארו.

סחטיין על ההשקעה. שכחת את צ'רי אוטומוביל, שמייצרת את הסיאט טולדו הקודמת, מפעל שאני לא יודע את שמו שמרכיב ב-מ-וו סידרה 3 ו-5, ויש עוד כמה שותפויות.

המשותף לכולם הוא שמדובר במכוניות לא מקוריות. איפה המכוניות הסיניות העצמאיות, אלה שלא תוכננו באירופה או ביפן? בהתחשב בזה שבכל המקרים כמעט מדובר על שותפות של יזמים סיניים עם היצרניות המקוריות, אני לא רואה איך סין הופכת למעצמת רכב. מעצמת ייצור רכב כמו ספרד או תאילנד כן, אבל לא יצרנית של מכוניות עצמאיות ומקוריות.

פורסם

דרלינג, טויוטה מרוויחה הרבה יותר מאשר פורד ו-GM. ביחד. ומבחינת רווח פר מכונית, פורשה וב-מ-וו עושות לכולם בית ספר. ולמרות שטויוטה קרובה מאוד לעבור את קרייזלר ולהיות היצרנית השלישית בגודלה בארה"ב, היא חברה יפנית.

רווח פר מכונית הוא דבר שלא משקף. תעדיף למכור 2 פריטים ב-1000 ש"ח רווח או 2 מיליון פריטים ב-2 ש"ח רווח.

לובינסקי היבואן הכי טוב בארץ?! אולי יותר טוב מצ'מפיון הכושלים. בכל מה שקשור לרמת ואיכות שירות הם על הפנים, אם כי חלק מהבעיה היא אמינות בסיסית נמוכה של מכוניות כמו C5 ו-307. דבר עם לקוחות..
הוא יבואן טוב כי למרות היסטוריה של בעיות איכות, אמינות, סחירות וכו' ועל אף שמכוניות FSA לא נקנות כמעט ע"י חברות השכרת הרכב והליסינג, בכ"ז החברה מצליחה למכור היטב בשוק הפרטי וזאת עקב מחירים טובים, מועדון לקוחות ועוד.

לא, אני רק אומר שיש הבדל קטן: ב-מ-וו, פולקסווגן, פורשה ומרצדס מוכרים בארה"ב את אותן מכוניות שאיתן הן מצליחות באירופה. היצרנים האמריקנים מחזיקים אולי בחטיבות אירופיות, אבל אין שום דבר אמריקני במוצרים שלהן חוץ מהכסף של דטרויט. אין אף מכונית אמריקנית טהורה שיכולה להימכר באירופה במספרים משמעותיים..
אתה לא מדייק.

המרצדס שנמכרו בארה"ב היו שונות במקצת (פגושים, פנסים) ונמכרו בתמהיל קצת שונה (מנועי V8 יותר ממנועי 6 צילינדר), ה ב.מ.וו. אם אני זוכר נכון היו מספר דגמים שיוצרו בארה"ב לתפוצה פנימית.

הפולקסוגן שווקו עם עיצובים שונים ושמות שונים (ראביט, אודי 5000) וגרסת החיפושית החדשה שפותחה בעיקר לשוק האמריקאי.

הג'יפ נמכר באירופה כבר הרבה שנים כמעט ללא שינויים, הקריזלר M300 נמכרה - אך נכון המספרים נמוכים עקב חוסר הרצון להקים מערך שיווק ותמיכת שירות ואחזקה בכל אירופה כאשר נמכרות מכוניות של GM תחת השם אופל, ווקסהול ודייהו.

אודי הציגה את הקוואטרו ב-1981. ח"ח ונ"מ היו במכוניות (אמריקניות, איך קרה שפיספסת?) כבר בשנות ה-50, ובעממיות שלהם קצת אחר-כך. ABS הוכנה למכוניות בסוף שנות ה-70, כשב-מ-וו היתה החלוצה. ונושא זיהום האוויר נכפה על היצרנים.

כל הדוגמאות שנתת הם מעל ל-20 שנה ולא חלחלו למכוניות העממיות אלא רק בתקופה האחרונה.

השינויים שכן קרו ב-20 השנה האחרונות הן המצאת וטיפוח המיני-ואן לסוגיו, הפיכת רכבי השטח לפריט אופנתי ושימושי לכולם, שימוש נרחב מאוד באלקטרוניקה (לא מחשבי דרך, אלא מחשבי ניהול מנוע, מערכת עזר לנהג כמו בקרות משיכה ואחיזה אלקטרוניות). גם תיכנון וייצור המכוניות השתנו כך שהיום הכל יותר גמיש וקל וזול יותר לייצר גירסראות מרכב נוספות לכל מכונית. חידוש אחר: הגיר הרובוטי ההולך ומתפשט בתעשייה כמו וירוס.

המיני ואן הומצא בשנות ה 80 ע"י האמריקאים - פליימוט וויאג'ר ופונטיאק טראנספורט ורק לאחר מספר שנים רנו יצאה עם האספאס.

גם במיקרו ואן רנו לקחו בעלות עם הטווינגו על אף שביפן מיוצרות מכוניות מיקרו מזה שנים עקב מגבלת מיסוי עד לנפח מנוע של 660 סמ"ק.

אודי קוואטרו היא לא מכונית עממית. המכוניות העממיות הראשונות עם הנעה לכל הגלגלים היו סובארו ו AMC EAGLE (היום מכונית לאספנים). אגב, הנעה קדמית אני לא בטוח שזה יתרון כל כך גדול (הדגמים המובילים עדיין דבקים בהנעה אחורית).

רכבי השטח נמכרו במאסות בארה"ב עוד לפני שידעו מה זה רכב שטח באירופה (ברונקו, בלייזר, ואגוניר).

ואפילו הנעה קדמית הייתה בארה"ב בשנות ה-60 - ראה אולדסמוביל טורונדו וביואיק ריבירה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.3 1995

• תוכן חדש...