Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכחתם את הטנדר F.S.O. פולונז ששוק בארץ ?

לנצ'יה בטא ופיאט 132 - היו מחלידות עוד לפני שהקונה היה מקבל אותם.

אודי 5000 בארה"ב (גרסה אמריקאית לאודי 200) עם בעייה בטייחותית חמורה בגיר כמעט גרמה להפסקת המכירות של אודי בארה"ב.

אגב לגבי ה BX - היו לה הרבה תקלות בשנים הראשונות שגרמו לירידה במחיר - הגיר הדפוק של ZF עם איזה בעיה בבורג וחלון חמישי שמתעוות בשמש הישראלית, ואני לא מדבר על לוח המחוונים המטופש שהוחלף רק ב 1987.

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שים לב לדמויות ברכב ומחוצה לו : PARTY TIME !!!!!

לשאלתך ,חפש מאמרים על AMC PACER ותסיק לבד...

את האוטו של ווין אני זיהיתי מיד, ומכאן באה השלאה על הגינזח...

כששאלתי את המוכר (בזמנו) איזה אוטו זה אז הוא אמר לי "כמו בסרט עולמו של ווין...."

מנוע 6 צילינדר טורי...

איך האוטו אגב? כל מי ששאלתי אותו לגבי הרכב הגיב "אוי איזה רכב חמוד, ממש אחלה" או בריחה תוך כדי צעקות עמוק...

למי להאמין? היתה גרסאת V8, "על הנייר" נשמע סבבה לגמרי...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אחד הזכרונות היותר גרועים שלי מהקורטינה לדורותיה.

הייתה כזו לבן אחיו של אבא שלי (סימן 5) ואבי לווה אותה כדי להגיע לאירוע בירושלים.

יש לציין שבאמצע הדרך אבא שלי שקל לעשות U Turn ולעלות ברוורס. :|

קוראים לזה "בן דוד"

haters will hate

פורסם

בואו נעשה קצת סדר...האוסטין מטרו לא רק שלא היתה מכונית כושלת,אלה היתה אחת המכוניות הטובות ביותר בקטגורייה שלה,לפחות בשנים הראשונות,והחזיקה כמעט לבדה את בריטיש-ליילנד(ביחד עם מכירות לא רעות של...יגואר).סך הכל היא היתה שיפור ניכר של המיני,בייחוד בנוגע לנוחות,הנדסת אנוש וקלות התחזוקה.אותו כנ"ל ה BX,מכונית נהדרת לזמנה,סיטרואן אמיתית שנכנעה רק לאיכות גימור ירודה וגיר אוטומטי דפוק(של ZF)ה AMC פייסר היתה מכונית יפייפיה(שימו לב כמה הפורשה 928 מזכירה אותה!שמחסור חמור במזומנים גרם לה להיות תקועה עם מנוע של ג'יפ,כי במקור היא ואחותה הגרמלין היו אמורות לקבל מנועי וונקל קומפקטיים.הבעייה באודי 5000 הייתה במשנק(צ'וק)האוטומטי,מה שגרם לעליית סל"ד,וכשושלב ההילוך האחורי,המכונית היתה מאיצה במהירות...ברוורס!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
.הבעייה באודי 5000 הייתה במשנק(צ'וק)האוטומטי,מה שגרם לעליית סל"ד,וכשושלב ההילוך האחורי,המכונית היתה מאיצה במהירות...ברוורס!
עד כמה שאני יודע הסיפור היה שהמכונית הייתה נוסעת בזמן שהאוטומט על PARK והאמריקאים לא שמים הנד ברקס.

באירופה לא מכרו כמעט אוטומט ולא הייתה להם את הבעיה.

הגיר של ZF.

ואני ימשיך את סיפור ה FIERO.

המכונית יצאה ב 84.עד אמצע 87 בממוצע כל חודש 20 מכוניות עלו באש.

גם מכונית הניסוי של המכונית,לפני שהיא יצאה לשוק עלתה באש.

http://www.fiero.org/text/autoweek.txt

אייל

פורסם
AMC פייסר היא ואחותה הגרמלין היו אמורות לקבל מנועי וונקל קומפקטיים

כמובן שמנוע וונקל קטן היה פותר את כל הבעיות

הרי מנוע וונקל הוא מנוע אמין וחסכוני במיוחד אם הוא בפיתוח אמריקאי

:wink::wink::wink:

haters will hate

פורסם

המכונית הכי כושלת חייבת להיות הסובארו ליאונה -

כן כן כולם צוחקים/צחקו עליה, וחוץ מזה עיתונאי הרכב מאז ומעולם טענו שהיא גרועה. אני אפילו זוכר מבחן שערכו באחד מעיתוני הרכב הנפוצים בארץ בשנות השמונים והציבו מול הסובארו ליאונה משומשת אלפא סוד משומשת - נו טוב אתם בטח מבינים מי ניצח במבחן (ואתם גם בטח יודעים מי מהשתיים כנראה נוסעת גם היום).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לא נכון!שום עיתון רכב לא טען שהסובארו לאונה מכונית גרועה,פשוט באכמעט אותו תקציב יכולת לקנות מכונית הרבה יותר טובה ומהנה,מה פסול בזה?האל]א סוד והסובארו כלל לא היו באותה ליגה,למרות שעלו אותו סכום(82-83).אני זוכר שבשנת 82 אבי התלבט בין סובארו לאסקונה,ובסוף שיגעתי אותו(בהשראת טורבו,כמובן)והוא קנה אלפא סוד 1.35,חלום של מכונית.אתה יכול להשוות אותה לסובארו העגלה שהיתה עולה את הקסטל בשני!?החזקנו אותה 4 שנים בלי שום תקלה,למעט הנשמות הטובות שהיו אומרות "חחחח..תראה איך נפל לה המחירון",אז אולי המחירון שלה "נפל" יותר משל הסובארו,אבל נהננו 4 שנים,ועד היום אבי טוען שזו המכונית הטובה ביותר שהיתה לו אי פעם!

פורסם

חן, כנראה שלא הבנת את הציניות שבתגובתי - בכל מקרה הסובארו היתה מאז ומעולם דוגמא גרועה לרכב בעיני עיתונאי הרכב בישראל. ולצורך הדוגמא של האלפא מול הסובארו - אין ספק שלמרות תוצאת המבחן - הסובארו היתה יותר "רכב" מהאלפא (מבלי להתייחס ספציפית ליכולות "ספורטיביות").

אני חלקתי עליהם כבר אז....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לדעתי המכונית הכושלת,אך לא האולטימטיבית היא אוסטין מונטגו ו/או מטרו !!

:shock: בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נכון,המבחן בין הסוד לסובארו היה בטורבו מספר 1,והסובארו נשחטה בו בלי רחמים...אחת המטרות של טורבו בזמנו היתה לשחוט פרות קדושות,ובטורבו מספר 3 התמודדו אולדסמוביל קאטלאס סופרים מול פיג'ו 604(האולדסמוביל הזו היתה מכוניתו הפרטית של שלמה עיני,מנכ"ל חברת המזרח)והתוצאות לא החמיאו לאמריקאית,שנחשבה לחלומו הרטוב של הישראלי המצוי באותם שנים.כמובן שבתחילת הדרך בזו לטורבו "מה הם מבינים,אין כמו סובארו","אני יושב על אמריקאית,אני יודע מה זה",ועוד כהנה וכהנה,אבל בדיעבד הסתבר שהם צדקו בהכל.תראו איפה אולדסמוביל היום...

פורסם
נכון,המבחן בין הסוד לסובארו היה בטורבו מספר 1,והסובארו נשחטה בו בלי רחמים...אחת המטרות של טורבו בזמנו היתה לשחוט פרות קדושות,ובטורבו מספר 3 התמודדו אולדסמוביל קאטלאס סופרים מול פיג'ו 604(האולדסמוביל הזו היתה מכוניתו הפרטית של שלמה עיני,מנכ"ל חברת המזרח)והתוצאות לא החמיאו לאמריקאית,שנחשבה לחלומו הרטוב של הישראלי המצוי באותם שנים.כמובן שבתחילת הדרך בזו לטורבו "מה הם מבינים,אין כמו סובארו","אני יושב על אמריקאית,אני יודע מה זה",ועוד כהנה וכהנה,אבל בדיעבד הסתבר שהם צדקו בהכל.תראו איפה אולדסמוביל היום...

אני במקרה קראתי את המבחן:

א. המבחן מגמתי לחלוטין ועל אף שהפיג'ו מפתיעה לרעה במספר תחומים כגון צריכת דלק גבוהה, הוא מעדיף אותה.

ב. בנוסף הם בחנו את האולדסמוביל קטלס סלון 5 דלתות האצ'בק שהייתה כישלון אפילו באמריקה ונדירה מאוד (מפרט נמוך יותר, מיתלים פחות טובים וכו') ולא בחנו את האולדסמוביל קטלס סופרים שהייתה בסט סלר בארה"ב וגם נמכרה יפה בארץ.

ג. זה היה די שקוף אז שבמבחנים תמיד הצליחו רכבים שפורסמו בעיתון-כל ההמלצות של טורבו היו מכוניות כושלות (פיג'ו 309, סיטרואן BX וכו').

ד. מספיק שתבדוק שרידות של רכבים לאחר 20 שנה ואז תיווכח - כמה פיג'ו 604, סיטרואן ויזה, GSA, BX, פיג'ו 104, לנצ'יות, אלפות, אודי 100 וכדומיהם עדיין נוסעות בכבישים לעומת כמה אולדסמובילים, וולבו 240 (שגם היא נקטלה), סובארו לאונה וכו - לאורך זמן רק הרכבים האיכותיים ביותר שורדים.

ה. כל אלו הן סיבות לכך שטורבו לא שרד.

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

ד. מספיק שתבדוק שרידות של רכבים לאחר 20 שנה ואז תיווכח - כמה פיג'ו 604, סיטרואן ויזה, GSA, BX, פיג'ו 104, לנצ'יות, אלפות, אודי 100 וכדומיהם עדיין נוסעות בכבישים לעומת כמה אולדסמובילים, וולבו 240 (שגם היא נקטלה), סובארו לאונה וכו - לאורך זמן רק הרכבים האיכותיים ביותר שורדים.

ה. כל אלו הן סיבות לכך שטורבו לא שרד.

עמית

משתמע ממה שאתה אומר שלפי דעתך מכונית טובה היא מכונית שמחזיקה שנים. לפי מה שאתה אומר, אפשר להכריז בזאת על טויוטה קורולה כאחת המכוניות הטובות ביותר של כל הזמנים. אני ממש לא מסכים עם זה. ובקשר למה שחן פרחי אמר, "תראו איפה אולדסמוביל היום" זה גם לא כל כך מדד לפי דעתי. גם מכוניות טובות נעלמות מהעולם, וכך המון חברות החברות המייצרות רכבים ספורטיבים טובים לפי כל קנה מידה (פרארי, למבורגיני, לוטוס ועוד ועוד) כבר נמכרו למשקיעים (אחרת היו נופלות). לפי דעתי אילו אולדסמוביל היו מייצרים מכוניות טובות וממתגים את המותג אחרת, החברה הייתה יכולה ליהיות רווחית. אבל הקברניטים של GM החליטו שהם רוצים אחרת וכך הדבר נגמר.

פורסם

יש עם כל הנושא בעיה כי כל אחד מגדיר לעמו קריטריונים למה זה אוטו טוב ומה זבל.

אפשר להחליט על סמך ביצועים, נוחות נסיעה, סביבת נהג, גימור, אמינות, בטיחות ועוד מיליון ואחת אפשרויות.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

• תוכן חדש...